Οι «έμφυλες ταυτότητες» της Νέας Τάξης και οι δικτατορίες των μειοψηφιών

Οι «έμφυλες ταυτότητες» της Νέας Τάξης και οι δικτατορίες των μειοψηφιών

Ιούνιος 06, 2017 - 11:13
180 σχόλια

Άρθρο του ιατρού Κωνσταντίνου Δ. Βέρρου

Με αφορμή 1ον, την πρόσφατη εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα τις «έμφυλες ταυτότητες» και με ομιλητές την καθηγήτρια κ. Μαντουβάλου και τον συνάδελφο καθηγητή κ. Χατζητόλιο (δείτε ΕΔΩ), 2ον, τα επακολουθήσαντα σχόλια των αναγνωστών του ArcadiaPortal και 3ον, ένα άρθρο που ανέβηκε και  που το υπογράφει μια κυρία ΕΓ (δείτε ΕΔΩ), θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας παραθέσω και τις δικές μου απόψεις.

Μπορεί αφορμή να απετέλεσαν τα ανωτέρω, αλλά αίτιο είναι το ότι έχει χαθεί το μέτρο, το «Μέτρον Άριστον». Ζούμε σε μια εποχή των ακροτήτων, ένθεν κακείθεν, αλλά και σε μια εποχή που εγώ προσωπικά την αποκαλώ εποχή της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ. Θα το αναλύσω αργότερα αυτό. Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων εάν μακρηγορήσω, και εάν ασχοληθώ με πολλέςέννοιες, αλλά το θέμα είναι πολύπλοκο και εμπλέκει ένα σωρό θεωρίες, πολιτικές, οικονομικές, θρησκευτικές, κοινωνιολογικές.. σας υπόσχομαι όμως να γράψω όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται, αποφεύγοντας την … «θολοκουλτούρα».

Επειδή πάντα μου άρεσε να είμαι ακριβοδίκαιος, θα ξεκινήσω με μια εξομολογητική, σημειολογική και κριτική προσέγγιση των ομιλητών: ΔΕΝ μου άρεσε η εμφάνιση της καθηγήτριας, παρέπεμπε ένα τουλάχιστον αιώνα πίσω και έδωσε λαβές για πικρόχολα σχόλια, ενώ η ομιλία της ήταν θαυμάσια. ΔΕΝ μου άρεσε επίσης η ομιλία του γιατρού, συχνά ήταν είρων και όχι με ενημερωμένα στοιχεία, είχε δε κάτι το λαϊκίστικο η όλη του ομιλία, παρ’ όλο που κι αυτός επι της ουσίας είχε δίκιο.

Ένα άλλο που μου χτύπησε άσχημα, ήταν η χρήση της λέξεως «εθνικισμός» από την καθηγήτρια. ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ, η λέξη εθνικισμός έχει ταυτιστεί με άλλες έννοιες, όπως αυτή του εθνικοσοσιαλισμού και εμπεριέχει μια επιθετικότητα. Ο εθνικιστής δεν αρκείται στα χώματα της πατρίδας του, ονειρεύεται να τα επεκτείνει. Κατ´ επέκτασιν, ταυτίζεται και με τον φασισμό. Άρα, ο εθνικιστής δεν είναι δημοκράτης. Και βέβαια ο όρος υιοθετείται πλήρως από τους Χρυσαυγίτες στην φρασεολογία τους. Σε αντιδιαστολή, υπάρχει η λέξη «ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ» ή Εθνισμός όπως κάποιοι τον αποκαλούν. Ο πατριώτης είναι συνήθως δημοκράτης, αγαπάει την πατρίδα του κι αυτός, η λέξη όμως δεν εμπεριέχει καμμία επιθετικότητα. Ο πατριώτης θα δώσει και την «τελευταία ρανίδα του αίματός του» για να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη. Και μέχρις εκεί. Είναι γνωστή η ρήση του Ντε Γκωλ, που απαντά στο ερώτημα ποια είναι η διαφορά μεταξύ εθνικισμού και πατριωτισμού: «Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες». Είναι γνωστό επίσης ότι ο όρος «σωβινισμός» σημαίνει τον υπερβολικό, πολεμοχαρή και φανατικό εθνικισμό και προέρχεται από τον γραφικό, ξεχασμένο ήδη στην εποχή του, Γάλλο στρατιώτη της εποχής του Ναπολέοντα, τον NicolasChauvin.

Επειδή λοιπόν η λέξη «εθνικιστής» (καλώς ή κακώς επαναλαμβάνω) προκαλεί άσχημους συνειρμούς και δίνει αφορμή για υβριστικά σχόλια, δεν την χρησιμοποιώ ποτέ και ούτε θα έπρεπε να την χρησιμοποιεί ο πατριωτικός χώρος.

Διάβασα επίσης και πολλά σχόλια θετικά και αρνητικά και κατάλαβα ότι ο πολύς κόσμος δεν έχει σε βάθος γνώση του τι ακριβώς γίνεται εδώ και χρόνια στην κοινωνία και κυρίως τι σημαίνει Νέα Τάξη (ΝΤ). Δεν διεκδικώ καμμιάσοφία, σας μεταφέρω απόλυτα προσωπικές απόψεις που έχουν χρόνια διαμορφωθεί από τις εμπειρίες και τις πληροφορίες που συγκεντρώνω περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο από το 1996.

Ξεκινώ λοιπόν από την ομοφυλοφιλία. Η ομοφυλοφιλία είναι ξεκάθαρα μία εκτροπή από το φυσιολογικό. Το φυσιολογικό ορίζεται από την φύση με τα ΔΥΟ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ, το Χ ΚΑΙ ΤΟ Ψ. Δεν υπάρχει ούτε Φ, ούτε Τ χρωμόσωμα. Μόνο Χ και Ψ! Το Ψ καθορίζει το ΑΡΡΕΝ φύλο και το Χ το ΘΗΛΥ φύλο. Τα φύλα λοιπόν είναι δύο και οι ερμαφρόδιτες καταστάσεις, υπάρχουν ως παθολογικές εξαιρέσεις,συγγενείς ή επίκτητες, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο σκοπός του θήλεος είναι η αναπαραγωγή και η διαιώνιση του είδους. Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιοχές και εποχές που εμφανίζονται μεγάλες φυσικές καταστροφές (σεισμοί κλπ.) και πόλεμοι, αυξάνονται οι γεννήσεις των θηλυκών. Για να εκδηλωθεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ή ένα νόσημα ή μια «εκτροπή», απαιτούνται συνήθως ΔΥΟ πράγματα: Ένα γονίδιο και οι εξωτερικοί-περιβαλλοντικοί παράγοντες. Είμαι πεπεισμένος, ότι κάποια στιγμή θα αποδειχθεί ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι κι αυτή αποτέλεσμα ενός τέτοιου συνδυασμού: από τη μια απαιτείται μια γονιδιακή προδιάθεση και από την άλλη οι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες που συνήθως για τον ομοφυλόφιλο είναι η απουσία του πατρικού πρότυπου (ο πατέρας "απουσιάζει") και η παρουσία μιας υπερπροστατευτικής μητέρας. Έτσι λοιπόν στο ανθρώπινο είδος έχουμε μια εκτροπή από το φυσιολογικό. Μία όμως εκτροπή δεν σημαίνει και ασθένεια…  ή σημαίνει; το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι όμως βέβαιον ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι μια ιδιαίτερη ομάδα που αποδεδειγμένα παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ψυχικών παθήσεων, ιδίως νευρώσεων, από τον υπόλοιπο πληθυσμό.Οι ίδιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει διότι δεν γίνονται ανεκτοί από το κοινωνικό περιβάλλον, έχω όμως σοβαρές αμφιβολίες περί τούτου.

Ένα άλλο επιχείρημα που έχω βαρεθεί να ακούω είναι ότι η Αμερικανική Ενωση των Ψυχιάτρων και ο ΠΟΥ, έβγαλαν την ομοφυλοφιλία από τα ψυχικά νοσήματα. Εδώ η προπαγάνδα της δικτατορίας των ομοφυλόφιλων, αποκρύπτει από τον πολύ κόσμο ΠΩΣ έγινε αυτό: Είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο ότι το λόμπι των ομοφυλόφιλων μια ισχνή πλειοψηφία μέσα στην πλειοψηφική φυσιολογικότητα, παρεισφρέοντας σε θέσεις – κλειδιά (βουλευτές, υπουργεία, πρωθυπουργοί κλπ.) είχε ήδη αρκετούς ομοφυλόφιλους και στις διάφορες επιτροπές. Για τους straight ψυχιάτρους, τα πράγματα ήταν απλά: οι συμμετέχοντες ψυχίατροι στην Επιτροπή, μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας δέχθηκαν απίστευτο bullying, εκβιασμούς, απειλητικά τηλεφωνήματα και επιστολές, διαδηλώσεις κάτω από τα σπίτια τους, μια απίστευτη τρομοκρατία δηλαδή. Αυτά για την ιστορία.

Προσέξτε τώρα, πώς τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται τραγελαφικά. Οι ομοφυλόφιλοι, όντας στο περιθώριο χρόνια τώρα (πολύ κακώς για μένα), διάλεξαν ένα εντελώς λάθος τρόπο να αποτινάξουν τον «ζυγό τους». Με κραυγές, διαδηλώσεις, υστερίες και αστειότητες τύπου gayprides, και στην ουσία αυτογελειοποιούμενοι, δεν διεκδικούν ίσα δικαιώματα (για το οποίο όχι μόνο συμφωνώαλλά το θεωρώ και αυτονόητο), αλλά ξεπερνούν τα όρια και θέλουν να μας πείσουνκαι να μας επιβάλλουν την άποψη, ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία νόρμα.Και μάλιστα, εκεί που κορόιδευαν τις «μικροαστικές» αντιλήψεις περί οικογένειας και παιδιών, ΞΑΦΝΙΚΑ, γίνονται υπέρμαχοι αυτών και διεκδικούν γάμους και υιοθεσίες.Εφευρίσκουν νέους όρους όπως ομοφοβία (λες και αυτοί δεν είναι ..ετερόφοβοι) και σαν πολύ καλά διαμορφωμένο λόμπυ, καταφέρνουν μέχρι και να περάσουν τιμωρητικά νομοσχέδια για όσους διαφωνούν ότι διαφέρουν από τους ετεροφυλόφιλους. Ομιλώ βέβαια για το πιο επαίσχυντο και φασιστικό νομοσχέδιο που έχει εφεύρει η ΝΤ, το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο ψήφισαν φυσικά και τα μεγάλα κόμματα.

Προσέξτε επίσης και την πολιτική διάσταση του θέματος. Οι περισσότεροι ακτιβιστές ομοφυλόφιλοι, αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί! Γιατί βάζω θαυμαστικό; Μα διότι δεν έχουν ιδέα ποιά ήταν η άποψη του Μαρξισμού για την ομοφυλοφιλία ή εντέχνως την αποκρύπτουν ή αυτό γίνεται στα πλαίσια ψυχικής τους διαταραχής.Ουδέποτε τέθηκε από το σοσιαλιστικό κίνημα το αίτημα του εμπλουτισμού του με την πολιτική αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση κατάργησε την ποινικοποποίηση και τη δίωξη των ομοφυλοφίλων, δεν κατοχύρωσε όμως κανένα πολιτικό δικαίωμα και προγραμματική διεκδίκηση πολιτικής αναγνώρισης των ομοφυλοφίλων.

Οι κλασσικοί του μαρξισμού δε υιοθέτησαν ΠΟΤΕ την ανόητη και αντιεπιστημονική άποψη της σημερινής νεοταξικής «αριστεράς»: Ότι δηλαδή η ομοφυλοφιλία είναι πολιτικό δικαίωμα και διεκδίκηση.

Αντίθετα χαρακτήρισαν την ομοφυλοφιλία κοινωνική και ψυχολογική διαστροφή και ζήτημα εντελώς «προσωπικό»…

Αυτή την άποψη διατυπώνει ο Ένγκελς στην περίφημη μελέτη του για την «καταγωγή της οικογένειας». Διαστροφή» επίσης χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ένα άλλο «σεξιστικό γουρούνι», ο Λένιν, σε μια δημοσιευμένη συνομιλία του με την Κλάρα Τσέτκιν, το 1920. Ελπίζω να καταλάβατε τι παίζεται.. Η «παράνοια» των αριστερών ακτιβιστών LGBT  αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο.Προσωπικά τώρα, κι εγώ  πιστεύω ότι αυτά τα ζητήματα είναι «ιδιωτικά». Δεν αρνούμαι σε κανέναν το δικαίωμα των σεξουαλικών του ιδιαιτεροτήτων.  Αρνούμαι όμως, στο πλανητικό νεοταξικό κράτος και τις παραφυάδες του, να κατοχυρώσει νομικά και πολιτικά τις κοινωνικές και ψυχολογικές «διαστροφές» του συστήματός τους και τις «προσωπικές» σεξουαλικές συμπεριφορές.

Αφήνω προσωρινά το θέμα αυτό και πάω στις τρεις λέξεις που κυριαρχούν στην εποχή μας: ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Η πλειοψηφία των ψευτοδιανοούμενων (τους γνωρίζει πολύ καλά  η πόλη μας), θεωρεί ότι είναι μια συνωμοσιολογία. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι συνειδητοποιημένοι υπηρέτες της Νέας Τάξης (ΝΤ), είναι απλώς οι «χρήσιμοι ηλίθιοι». Θα το δούμε κι αυτό. Ποια είναι όμως η ΝΤ; Έχει υπόσταση; ονόματα; ποιοι είναι τέλος πάντων από πίσω; τι επιδιώκουν; Θα σας παραθέσω αδιαμφησβήτητα στοιχεία και ο καθένας μπορεί μετά να σκεφτεί και να τα συνδυάσει στο μυαλό του και μετά να αποφασίσει εάν όλα αυτά είναι "αόρατοι εχθροί" όπως πολύ αφελώς ανέφερε μια αρθρογράφος του ArcadiaPortal στην κριτική της για την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο.

Γνωρίζουμε όλοι ότι:

Υπάρχει μια παγκόσμια ελίτ που δεν είναι πάνω από  περίπου 300 άτομα και η οποία έχει συγκεντρωμένα στα χέρια της όλο τον παγκόσμιο πλούτο. Θα το έχετε διαβάσει αυτό φαντάζομαι: το 80% του παγκόσμιου χρήματος είναι στα χέρια ολίγων. Είναι αυτοί που συχνάζουν στις διάφορες Λέσχες, είναι οι περίφημες "Αγορές", είναι οι μεγαλοοικογένειες των τραπεζιτών, είναι ο Σόρος κ.ά. Η ελίτ αυτή είναι υπερεθνική, δεν έχει πατρίδακαι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εγκαθίδρυση του πλανητικού φασισμού και ο παγκόσμιος έλεγχος.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι αυτοί οραματίζονται τον έλεγχο και την εκμετάλλευση όλων των λαών με μια παγκόσμια διακυβέρνηση, ένα παγκόσμιο νόμισμα και βέβαια με μια παγκόσμια θρησκεία, διότι οι θρησκείες και κυρίως η Ορθοδοξία με την Αποκάλυψη του Ιωάννη και με τις προφητείες των Πατέρων, αποτελεί μεγάλο εχθρό της, μιας και τα έχει προβλέψει όλα. (Υπάρχουν δηλώσεις και ντοκουμέντα γι αυτό, ο δικός μας ο ΓΑΠ το είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο). Με την παγκόσμια διακυβέρνηση, θα μπορέσουν να ελέγχουν τους λαούς, να τους εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν, να τους έχουν σκλάβους - κωπηλάτες στην «γαλέρα» τους και να τους δίνουν ένα ξεροκόμματο, εκμεταλλευόμενοι τους πόρους των πατρίδων τους.Όλοι οι λαοί θα υποφέρουν. Και ο Αμερικάνικος και ο Ρωσικός και ο Εβραϊκός (είπαμε ΑΥΤΟΙ δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τις «πατρίδες» τους.

Πώς μπορεί κάποιος όμως να δημιουργήσει μια παγκόσμια κυριαρχία; Πώς μπορεί να μοιράσει την δυστυχία στους λαούς και να τους καταστήσει ανίκανους για αντίδραση;

Τον πρώτο και κυρίαρχο τρόπο, ο σοφός λαός μας τον έχει ήδη ονοματίσει: «Διαίρει και Βασίλευε». Μια λοιπόν συνηθισμένη τακτική, είναι ο τεμαχισμός των εθνών-κρατών. Hδιαδικασία είναι αργή αλλά σταθερή: Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, σε λίγο Μ. Βρετανία, Ισπανία κλπ.

Δεν αρκεί όμως αυτό. Πρέπει να καμφθεί η αντίσταση των λαών. Απαιτείται λοιπόν η χρησιμοποίηση και άλλων ΟΠΛΩΝ.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι να «διαλυθεί» ένα κράτος. Μπορεί λοιπόν να αποδομήσεις τα συνεκτικά του στοιχεία: Την Παιδεία του (ο αμόρφωτος θα τα περνάει όλα «στο ντούκου»), την Οικογένεια, την Κοινωνία, την Πίστη του, τις παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμά του. Η Παιδεία είναι το πρώτο που αποδομήθηκε από τους υπηρέτες της ΝΤ εδώ και χρόνια. Για την διάλυση τηςΟικογένειας έχουμε την εισαγωγή "προοδευτικών" ιδεολογιών όπως η προσπάθεια να γίνει νόρμα η ομοφυλοφιλική εκτροπή, το σύμφωνο συμβίωσης, ο γάμος των ομοφυλόφιλων κλπ.

Ένα άλλο όπλο της ΝΤ είναι η Πολυπολιτισμικότητα η οποία εφευρέθηκε ακριβώς για να καταργήσει τους επιμέρους πολιτισμούς. Και ο πιο αφελής θα έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι  Ισλάμ αλλά και οι άλλες ανατολικές θρησκείες, είναι ασύμβατες με τις δυτικές κοινωνίες και ότι βέβαια οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν καμία όρεξη να παρατήσουν την Σαρία και την βάρβαρη θρησκεία τους και να ενσωματωθούν στην Δύση. Σκοπός τους είναι η εξάπλωση του Ισλάμ. Το Ισλάμ λοιπόν, ή καλύτερα η Ισλαμοποίηση είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της ΝΤ. Φυσικά το Ισλάμ δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό ιδεολόγημα, είναι ένα πολιτικό ολοκληρωτικό σύστημα, που το εμπνεύστηκε ένας ψευδοπροφήτης που αναφέρεται σαφώς σε ιστορικές έρευνες ότι ήταν ένας άρρωστος  παιδόφιλος, και που έχει αιματοκυλίσει τον κόσμο για να εξαπλωθεί. Και μην μου πει πάλι κάποιος ότι και οι Χριστιανοί αιματοκύλησαν τον κόσμο, διότι είναι γελοίο να συγκρίνεις πρακτικές 6-7 αιώνων πριν με τις τωρινές. (Και επίσης δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι καθολικοί. Η Ορθοδοξία ποτέ δεν έσφαξε και ποτέ δεν έκαψε).

Πως ενέπλεξε το Ισλάμ η ΝΤ; πως το χρησιμοποιεί; θα σας πω την γνώμη μου. Έχω κάνει ταξίδια σε τριτοκοσμικά ισλαμικά κράτη και τα έχω ζήσει. Οι λαοί αυτοί είναι αιώνες πίσω, το Ισλάμ και η Σαρία δεν τους επιτρέπουν να εξελιχθούν. Όπως δε πολύ καλά γνωρίζετε, όλες οι κυβερνήσεις τους ήταν δικτατορίες. Οι λαοί αυτοί είναι ένα συνονθύλευμα από φυλές, φατρίες, και θρησκευτικές σέκτες. Θα ήταν αδύνατον να διαβιούν ησύχως εάν δεν κρεμόταν ο πέλεκυς ενός "φασίστα" πάνω από το κεφάλι τους. Στον στρατό τους ακόμα και σήμερα, πέφτουν βουρδουλιές. Άρα, μόνο μια δικτατορία, θα μπορούσε να διατηρήσει την συνοχή τους. Οι εγκέφαλοι της ΝΤ λοιπόν τι θέλουν; Μα να αυξάνουν τα κέρδη τους πουλώντας όπλα και πετρέλαιο αλλά και να προωθήσουν την πολυπολιτισμικότητα έτσι ώστε να διαλυθούν τα δυτικά κράτη και η Ενωμένη Ευρώπη και να είναι πιο εύκολο το "βασίλευε". Ξεκινάνε λοιπόν γκρεμίζονταςτον Σαντάμ Χουσεΐν, και ακολουθεί η περίφημη «Αραβική Άνοιξη» που μόνο άνοιξη των δικαιωμάτων δεν αποδείχθηκε. Καντάφι, Μουμπάρακ, και έπονται Άσαντ και Ερντογκαν. Αποτέλεσμα; απελευθέρωση όλων των "σκοτεινών" δυνάμεων, εμφύλιοι, αίμα, λαθρομετανάστες, πρόσφυγες.. ισλαμοποίηση της Ευρώπης και αναρχία στους δρόμους της (δεν είναι τυχαία και στην χώρα μας η σύμπραξη της ακροαριστεράς με τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους).

Γι' αυτό και προσωπικά είμαι ενάντια στην εκθρόνιση του Ασαντ και του Ερντογκαν. Εκατομμύρια βάρβαροι θα μας πλημμυρίσουν. Και μην μου πει κανείς ότι υπάρχουν πολλοί μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. Μετριοπαθείς είναι μόνο οι άθεοι και οι χριστιανοί από τα κράτη αυτά. Είναι η φύση του Ισλάμ τέτοια που οι πιο πολλοί «μετριοπαθείς» και φιλήσυχοι μουσουλμάνοι μπορεί εν μια νυκτί να μετατραπούν σε τζιχαντιστές. Ένα παράδειγμα φανταστικό: πηγαίνετε σε μια κεντρική πλατεία της Αθήνας και βρίστε τα Θεία. Και μετά φανταστείτε ότι είστε στην Πλατεία Ταξίμ, γεμάτη με φιλήσυχους πολίτες και αρχίστε να βρίζετε δυνατά τον Αλλάχ. Δεν νομίζωότιχρειάζεται να επεκταθώ παραπάνω για το τι θα επακολουθήσει. Επίσης να επισημάνω: Είδατε καμμιά σοβαρή αντίδραση από τους «μετριοπαθείς» για τις βομβιστικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Ευρώπη; Το Ισλάμ είναι ασύμβατο με τον Χριστιανισμό, τέλος. Και έχουμε πόλεμο, ας το καταλάβουμε και σε έναν πόλεμο δεν χωράνε συναισθηματισμοί όπως εκνευριστικά  μας πουλάνε τα ΜΜΕ με φτιαχτές συγκινητικές «προσφυγικές» ιστορίες και φωτογραφίες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν περάσει από την Ελλάδα ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες μέσα σε ένα χρόνο, και έχουν διασπαρεί σε όλη την Ευρώπη. Η ίδια η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές τους έχει αποκαλέσει ψυχοπαθείς και μάλιστα δήλωσε ότιαμαυρώνουν την εικόνα  της πατρίδας της.(Η μοναδική μουσουλμάνα που έχει πει επισήμως την αλήθεια και μπράβο της) (http://www.skai.gr/news/world/article/282072/prothupourgos-baglades-oi-m... ) Κι εμείς εδώ τους φροντίζουμε περισσότερο και από τους δύστυχους και πτωχευμένους Έλληνες.

Η λίγο εκτεταμένη αυτή ανάλυση (θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν κουραστική) θεωρώ ότι ήταν απαραίτητη για να καταλάβουμε τα επόμενα.

Πάμε λίγο στα δικά μας. Η αποδόμηση της παιδείαςέχειξεκινήσειχρόνιαπριν, από όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης, διότι οι υπηρέτες και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της ΝΤ δεν λείπουν από κανένα κόμμα. (Ακόμα και η ΧΑ εμφανίστηκε με συγκεκριμένο ρόλο στο προσκήνιο: να δίνει άλλοθι στους ψευτοπροοδευτικούς έτσι ώστε να αποκαλούν ρατσιστή και ναζί όποιον δημοκράτη εκφέρει πατριωτικό λόγο.)

Οι παρεμβάσεις των «χρήσιμων ηλιθίων» της ΝΤ ξεκίνησαν από την κατάργηση της καθαρεύουσας και του πολυτονικού που ήταν μια καθοριστική πτώχευση της Ελληνικής Γλώσσας η οποία είναι συνεκτικό στοιχείο της συνέχειάς μας ως Έθνους. Ακολούθησαν σιγά- σιγά παρεμβάσεις και αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Σε πρώτη φάση τα βιβλία γίνονται εντέχνως δυσνόητα και κακογραμμένα, έτσι ώστε να απωθούν τα παιδιά από το διάβασμα. Ότι απέμεινε ήταν γεμάτο από «γκρίζα» μηνύματα αλλοίωσης της γλώσσας, της ιστορίας μας και της θρησκείας μας. Ποιος δεν θυμάται το τρανταχτό παράδειγμα της Ρεπούση και το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού; Αυτό βέβαια ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεκάδες άλλες παρεμβάσεις στα βιβλία, δηλητηρίαζαν καθημερινά τα παιδιά μας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, αλλά δεν θέλω να κουράσω κι άλλο τον αναγνώστη, έχω αρθρογραφήσει από τον Φεβ. του 2008  γι’ αυτό στο μαρξιστικό αντινεοταξικό περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ και στο εγγύς μέλλον θα το αναδημοσιεύσω (http://www.resaltomag.gr/208.mag) διότι δεν ανευρίσκεται online.

Η ΝΤ έχει πιστά όργανακαι υπηρέτες που τα χρησιμοποιεί για να προωθήσει τους σκοπούς της. Έχει επίσης χιλιάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που τις χρηματοδοτεί αδρά. Ο Σόρος χρηματοδοτεί «πορτοκαλί επαναστάσεις» και όλοι μαζί επιδοτούν τους λαθρομετανάστες και τους λαθρεμπόρους τους. Διότι μη μου πείτε ότι σε εκείνα τα κράτη στα βάθη της Ασίας και της Αφρικής βρίσκουν εύκολα 5 και 10 χιλιάρικα για να τα δώσουν με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη. Υπ’ όψιν ότι σε κράτη όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, όποιος έχει ένα ευρώ την ημέρα, είναι άρχοντας. Η ισλαμοποίηση των δυτικών κοινωνιών φέρνει μεγαλύτερες εντάσεις στις δυτικές κοινωνίες, και βέβαια φουντώνει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των λαών της. Οι εμφύλιοι κι εδώ, προ των πυλών. Νέες ευκαιρίες για δυστυχία, ΦΟΒΟ, χαμηλούς μισθούς, πώληση όπλων, αύξηση των φασιστικών μέτρων επιτήρησης, έλεγχο πληθυσμού κλπ.

Υπάρχουν όμως και άλλες δικτατορικές μειοψηφίες που έχει εφεύρει η ΝΤ με το πρόσχημα της ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και με τελικό σκοπό το να φαγωθούμε μεταξύ μας.Αυτοί είναι οι λεγόμενοι «χρήσιμοι ηλίθιοι». Ακτιβιστές «Φιλόζωοι» και vegans, είναι τα νέα φρούτα. Παρατηρώ κάτι οργανωμένους «φιλόζωους» και ανατριχιάζω. Μέσα από την χρόνια ανάγνωση των σχολίων τους, των απόψεών τους, ιδίως όταν πρόκειται για σχολιασμό κάποιου που εξέφρασε μια αντίθετη άποψη, ή ακόμα χειρότερα, έκανε κάποιο έλασσον κακό σε ένα ζώο, το μίσος που βγάζουν εναντίον του, αλλά και εναντίον όσων δεν ξετρελαίνονται βρε αδερφέ με τα σκυλάκια και τα γατάκια, είναι κάτι το απίστευτο. Πολλοί δε ζωόφιλοι είναι ξεκάθαρα μισάνθρωποι. Αφού λοιπόν βγάζουν το μίσος τους σε συνανθρώπους, αφού απαιτούν ποινές δυσανάλογες του «εγκλήματος» (που ενίοτε εξισώνονται με αυτές των δολοφόνων ανθρώπων, μας πασάρουν πιεστικά το εκνευριστικότατο και λαθεμένο επιχείρημα «περί πολιτισμένων» συμπεριφορών. Και ποιος σας είπε αγαπητοί μου ότι είναι πολιτισμός να φιλάω τον σκύλο στο στόμα; Ποιος σας είπε ότι είναι πολιτισμός να κολυμπάω μαζί με σκυλιά στη θάλασσα; Όταν δε, βλέπω ασθενείς στο Ιατρείο με μυκητιάσεις και τους λέω ότι είναι από το σκυλάκι τους ή το γατάκι τους, εκπλήσσονται: «Μα του έχω κάνει τα εμβόλια» Και όταν τους λέω ότι τα εμβόλια είναι για τα σκυλιά ούτε  προφυλάσσουν από τις μυκητιάσεις, τα τσιμπούρια, τους ψύλλους, τα διάφορα παράσιτα,  τότε ρίχνουν το κεφάλι. Αυτή λοιπόν η μειοψηφία, έχει καταφέρει να περάσει σκληρούς νόμους ανάλογους των ανθρώπινων, και εάν κάποιος διανοηθεί να πει το παραμικρό, πέφτουν πάνω του και τον «λυντσάρουν» κανονικά. Αναλογιστείτε το εξής: Πως περνάει στα ΜΜΕ μία επίθεση σκύλου σε άνθρωπο και πως περνάει μια επίθεση ανθρώπου σε σκύλο. Εξισώνουν την ανθρώπινη ζωή με αυτή της γάτας. Αυτό είναι επίσης εκτροπή και ακρότητα. Αγαπάμε τα ζώα, αλλά τα ζώα είναι ζώα και ο άνθρωπος είναι άνθρωπος.

Περνάω στο τελευταίο κομμάτι του άρθρου μου και εξειδικεύω στο θέμα που προέκυψε από το ανεκδιήγητο Νεοταξικό Υπουργείο Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί την θεματική εβδομάδα για τις «έμφυλες ταυτότητες» στα γυμνασιόπαιδα των 13 και 14 ετών. Πόσο καλύτερα και πιο επιστημονικά να τα πει κανείς από το Αμερικανικό Κολέγιο των Παιδιάτρων; Διαβάστε λοιπόν τι ακριβώς λένε για το θέμα:

Η ιδεολογία των φύλων βλάπτει τα παιδιά

(Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων – 2016)

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων προτρέπει τους επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτές και νομοθέτες να απορρίψουν όλες τις πολιτικές που προδιαθέτουν τα παιδιά να δεχτούν ως φυσιολογική μια ζωή χημικής και χειρουργικής πλαστοπροσωπίας του αντίθετου φύλου. Τα γεγονότα –και όχι η ιδεολογία- καθορίζουν την πραγματικότητα.

1. Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ένα αντικειμενικό βιολογικό δυαδικό γνώρισμα: Τα χρωμοσώματα «ΧΨ» και «ΧΧ» είναι γενετικοί δείκτες του αρσενικού και θηλυκού αντιστοίχως – και όχι γενετικοί δείκτες κάποιας διαταραχής. Ο κανόνας του ανθρώπινου σχεδιασμού είναι να συλλαμβάνεται είτε ως αρσενικό είτε ως θηλυκό. Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι δυαδική εκ φύσεως με προφανή στόχο την αναπαραγωγή και άνθηση του είδους μας. Αυτή η αρχή είναι αυταπόδεικτη. Οι εξαιρετικά σπάνιες διαταραχές ανάπτυξης φύλου (DSD), συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς περιορισμό, του συνδρόμου έλλειψης ευαισθησίας στα ανδρογόνα και της συγγενούς υπερπλασίας των επινεφριδίων, είναι όλες ιατρικώς αναγνωρίσιμες αποκλίσεις από το σεξουαλικό δυαδικό πρότυπο και ορθώς έχουν χαρακτηριστεί ως διαταραχές του ανθρώπινου σχεδιασμού. Τα άτομα με διαταραχές ανάπτυξης φύλου (συχνά αποκαλούμενα ως «διαφυλικά») δεν αποτελούν ένα τρίτο φύλο.

2. Κανείς δεν γεννιέται με κοινωνικό φύλο (gender). Όλοι γεννιούνται με ένα βιολογικό φύλο. Το κοινωνικό φύλο –gender- (επίγνωση και αίσθηση του εαυτού μας ως αρσενικού ή θηλυκού) είναι μία κοινωνιολογική και ψυχολογική έννοια• όχι αντικειμενική βιολογική έννοια. Κανείς δεν γεννιέται έχοντας επίγνωση του εαυτού του ως αρσενικού ή θηλυκού• αυτή η επίγνωση αναπτύσσεται με τον καιρό και όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυξιακές διαδικασίες, μπορεί να παρεκκλίνει λόγω των υποκειμενικών αντιλήψεων ενός παιδιού, των σχέσεων και των αρνητικών εμπειριών από τη νηπιακή ηλικία και έπειτα. Οι άνθρωποι που «αισθάνονται σαν το αντίθετο φύλο» ή «κάπου ενδιάμεσα» δεν αποτελούν το τρίτο φύλο. Παραμένουν βιολογικά άνδρες ή βιολογικά γυναίκες.

3. Η πεποίθηση ενός ατόμου ότι αυτός ή αυτή είναι κάτι που δεν είναι, στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως σημάδι μπερδεμένης σκέψης. Όταν ένα κατά τα άλλα υγιές βιολογικά αγόρι πιστεύει ότι είναι κορίτσι ή ένα κατά τα άλλα υγιές βιολογικά κορίτσι πιστεύει ότι είναι αγόρι, υπάρχει ένα αντικειμενικά ψυχολογικό πρόβλημα που εντοπίζεται στο μυαλό και όχι στο σώμα και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.Αυτά τα παιδιά υποφέρουν από δυσφορία γένους. Η Δυσφορία Γένους (GD), αναφερόμενη παλαιότερα ως Διαταραχή Ταυτότητας Φύλου (GID) είναι μία αναγνωρισμένη ψυχική διαταραχή κατά την πιο πρόσφατη έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (DSMV). Οι ψυχοδυναμικές θεωρίες και οι θεωρίες κοινωνικής μάθησης της Δυσφορίας Γένους (GD)/Διαταραχής Ταυτότητας Φύλου (GID) δεν έχουν ποτέ διαψευστεί.

4. Η εφηβεία δεν είναι ασθένεια και η λήψη ορμονών που τη μπλοκάρουν μπορεί να είναι επικίνδυνη. Αναστρέψιμες ή όχι, οι ορμόνες που μπλοκάρουν την εφηβεία προκαλούν μία κατάσταση νοσηρότητας –την απουσία της εφηβείας- και αναστέλλουν την ανάπτυξη και τη γονιμότητα σε ένα προηγουμένως βιολογικά υγιές παιδί.

5. Σύμφωνα με το DSM-V, το 98% των αγοριών με διαταραχή ταυτότητας φύλου και το 88% των κοριτσιών με διαταραχή ταυτότητας φύλου τελικά αποδέχονται το βιολογικό τους φύλο αφού περάσουν με φυσιολογικό τρόπο την εφηβεία.

6. Τα παιδιά προεφηβικής ηλικίας που χρησιμοποιούν ορμόνες που μπλοκάρουν την εφηβεία για να υποδυθούν το αντίθετο φύλο θα χρειαστούν ορμόνες διασταύρωσης φύλου σε προχωρημένη εφηβεία. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί σε μόνιμη στειρότητα. Τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν ποτέ να συλλάβουν γενετικώς δικά τους παιδιά ούτε και μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. Επιπλέον, οι ορμόνες διασταύρωσης φύλου (τεστοστερόνη και οιστρογόνα) συνδέονται με κινδύνους για την υγεία συμπεριλαμβανομένων και των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των θρόμβων αίματος, του εγκεφαλικού, του διαβήτη και του καρκίνου.

7. Τα ποσοστά αυτοκτονιών είναι 20 φορές υψηλότερα σε εφήβους που χρησιμοποιούν ορμόνες διασταύρωσης φύλου και υποβάλλονται σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, ακόμα και στη Σουηδία, η οποία ανήκει στις χώρες με τους περισσότερους δηλωμένους LGBQT (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, διαφυλικοί). Ποιο συμπονετικό και λογικό άτομο θα καταδίκαζε νέα παιδιά σε αυτή τη μοίρα γνωρίζοντας ότι μετά την εφηβεία το 88% των κοριτσιών και το 98% των αγοριών θα δεχτεί τελικά την πραγματικότητα και θα καταφέρει να έχει ψυχική και σωματική υγεία;

8. Το να κάνεις τα παιδιά να πιστεύουν ότι μία ζωή χημικής και χειρουργικής μίμησης του αντίθετου φύλου είναι φυσιολογική και υγιής συνιστά κακοποίηση παιδιού. Το να ασπάζεσαι την ασυμφωνία μεταξύ φύλων ως φυσιολογική μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης και των νόμιμων πολιτικών θα μπερδέψει παιδιά και γονείς, παρακινώντας περισσότερα παιδιά να εμφανιστούν σε «κλινικές φύλου» όπου θα τους χορηγηθούν φάρμακα αποκλεισμού της εφηβείας. Αυτό με τη σειρά του ουσιαστικά εξασφαλίζει ότι θα «επιλέξουν» μία ζωή καρκινογόνων και τοξικών γενικότερα ορμονών διασταύρωσης φύλου και πιθανόν θα σκεφτούν να προβούν και στον περιττό χειρουργικό ακρωτηριασμό υγιών τμημάτων του σώματός τους ως νεαροί ενήλικες.

MichelleA. Cretella, M.D.Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιάτρων

QuentinVanMeter, M.D. Αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, Παιδο-ενδοκρινολόγος

PaulMcHugh, M.D.Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής JohnsHopkins και πρώην Επικεφαλής Ψυχίατρος στο νοσοκομείο JohnsHopkins

Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων – Ιανουάριος 2017 – www.ACPeds.org

Νομίζω ότι εδώ θα πρέπει να τελειώνω, ελπίζω όλοι να καταλάβαμε τι γίνεται ή μάλλον ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Σήμερα στην Ελλάδα κυβερνάει το πιο πιστό στη ΝΤ κόμμα, δυστυχώς ο λαός (εξαπατώμενος φυσικά) οδήγησε στην εξουσία, μια άλλη δικτατορική μειοψηφία, μια μειοψηφία του 3% αποτελούμενη από μπαχαλάκηδες, άθεους, ομοφυλόφιλους, ισλαμολάγνους, λαμόγια και ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ.

Οι μειοψηφίες έχουν μάθει να ουρλιάζουν και να διαδηλώνουν, έχουν καταλάβειόλα τα ΜΜΕ και έτσι ο θόρυβος πολλαπλασιάζεται δίνοντας την εντύπωση ότι είναι η κυρίαρχη ιδεολογία.

Από την άλλη ας απομονώσουμε τους ελάχιστους απάνθρωπους  που λοιδορούν και ασκούν bullyingστους ομοφυλόφιλους με τους οποίους είμαστε συνάνθρωποι και φυσικά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.  Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να σταματήσουν την παράλογη ακτιβιστική τους δράση με το να θέλουν να μας παρουσιαστούν σαν πρότυπα στην κοινωνία. ΝΑΙ στην ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά ΟΧΙ στην μετατροπή των ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ σε ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.

Ας ξυπνήσουμε λοιπόν πριν χαθεί οριστικά η πατρίδα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πλειοψηφία και να σταματήσουμε να φοβόμαστε να μιλήσουμε.Η ΝΤ είναι πανίσχυρη και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Μπορούμε όμως να πολεμάμε τα επιμέρους όπλα της. Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε στον καναπέ και να δεχόμαστε παθητικά ότι μας σερβίρει η Νέα Εποχή.

Στη Νέα Τάξη Πραγμάτων ας μην έιμαστε τα πράγματα.

Σημείωση: Ευχαριστούμε τον κ. Βέρρο για την επικοινωνία και για το άρθρο του. Όπως και ο ίδιος μπορεί να δει, το άρθρο «Οι Έλληνες δεν μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι» δεν το υπογράφει «μια κυρία ΕΓ», όπως αναφέρει στην εισαγωγή του κειμένου του, αλλά η αρθρογράφος του Arcadia Portal Εύα Γαλανιάδη.

Ειδήσεις: 
Tags: 

180 Σχόλια

@Θαλιδομίδη - Σε χώρες που έχουν οικονομική κρίση το φαινόμενο της αύξησης των "ψεκασμένων" είναι όχι απλά σύνηθες αλλά σχεδόν βέβαιο. Η ηλικία δεν λέει τίποτα. Μπορεί κάποιος να είναι 20 ετών και να έχει το πιο συντηρητικό μυαλό. 28 ετών και θεωρείς τις επιστήμες κατασκευάσματα... Τα ίδια πιστεύουν και στο ΙΡΑΝ και ΙΡΑΚ και τις άλλες υποανάπτυκτες χώρες. Διαλέγουν την θρησκεία αντί για την επιστήμη. Για αυτό έχουν αυτά τα χάλια.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί με την επιμονή σου να ορίζεις βάσει των δικών σου εμπειριών τι είναι φυσιολογικό και τι όχι και αρνούμενος να δεχτείς ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν είναι έμφυτη αλλά διαμορφώνεται κοινωνικά, στην πράξη αρνείσαι την ελευθερία του ατόμου και αναγνωρίζεις σε τρίτους την εξουσία να επεμβαίνουν στην προσωπική του ζωή. Είναι ζήτημα ατομικών δικαιωμάτων, όχι ιατρικό. Όπως είναι ατομικό δικαίωμα της γυναίκας να κρατήσει ένα παιδί ή να αποφασίσει να το ρίξει, άσχετα με το τι σκέφτομαι εγώ. Ζούμε στο 2017, τα ατομικά δικαιώματα υπερέχουν του Θεσσαλονίκης και του Πειραιώς.

@ΠΑΥΛΟ Ναι έ; ώστε ο λαός ψηφίζει ελεύθερα κατα βούλησιν; Δεν το ήξερα! Διότι εγω ξέρω ότι για να βγεί η Σέρβα, ΚΑΠΟΙΟΙ την στήριξαν, κάποιοι την χρηματοδότησαν, κάποια ψέμματα είπε και κάποια ΜΜΕ ξέπλυναν τα μυαλά των ψηφοφόρων. Λές να βγήκε κι εδω ο Τσίπρας επειδή απλά τον ψήφισαν οι πολίτες; Αμ, δεν βγαίνουν έτσι απλά!

@ Συνάδελφος Είμαι αρκετά μεγάλος για να έχω πλεον διαμορφώσει στέρεες ιδέες, που εσύ αποκαλείς αξιωματικές. Τα περί Αμερικανικης Ψυχιατρικής Ενωσης θα στα επιβεβαιώσει και ένας οποιοσδήποτε διαβασμένος ψυχίατρος. Δεν μου ήρθαν έτσι. Και βέβαια μπορείς με λίγο κόπο, (διότι είναι θαμένα) να τα βρεις και στο διαδίκτυο. Για δε τις επιστημονικές εργασίες, φαντάζομαι να γνωρίζεις ως συνάδελφος, ότι υπάρχουν χιλιάδες μελέτες, προκατασκευασμένες, κατευθυνόμενες, χρηματοδοτούμενες, και λανθασμένες. Μίλα λίγο με ψυχιάτρους σε παρακαλώ!

@ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ: Συ ειπας αγαπητε! "διαμορφώνεται κοινωνικά".. Συμφωνώ, αλλά το θέμα είναι απο ποιά Παιδεία; ποιά ΜΜΕ; @ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ: Χαχα! Πράγματι κάνεις αποτρόπαια σχόλια! Εχεις τουλάχιστον το γνώθι σαυτόν..Αλλά ας μη ξεκινήσουμε προσωπικές προσβολές.. @ΘΑΛΙΔΟΜΙΔΗ: Ευγε δύο φορές και λόγω του νεαρού της ηλικίας σου!

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την πολιτισμένη συζήτηση που γίνεται μετά τον αρχικό χαμό. Όταν λέμε 'κοινωνικά' εννοείται - κατ' αρχήν - η στενή διαπροσωπική σχέση του βρέφους —παιδιού με τη μητέρα (+τον πατέρα στη συνέχεια). Η κοινωνία με τη μορφή της παιδείας, εκκλησίας, κλπ έρχονται πολύ αργότερα...

Τα σχόλια των Παύλου,συνάδελφου κλπ ,απλώς επιβεβαιώνουν την άποψή μου. όταν τα πράγματα ζορίζουν , αφήνουμε την ταμπακιέρα και πιάνουμε ΙΡΑΝ, οπισθοδρομικούς και ...... "συντηρητικά μυαλά". Υπενθυμίζω στους φίλους ότι πριν λίγα χρόνια όποιος έλεγε για "πετρέλαιο στην Ελλάδα" ήταν γραφικός και χουντικός. Όποιος χτύπαγε καμπανάκι για υπερκοστολογήσεις Ολυμπιάδας, "Λευκή Βίβλο" κλπ ήταν γραφικός κκες και μειοψηφία. Τώρα που σκάνε αυτα στο κεφάλι μας ,αυτούς που "μειοψηφούσαν" στον Χαρδαβέλλα , τον Ριζοσπάστη κλπ ποιος τους θυμάται.............Το ίδιο θα συμβεί και με την gay ατζέντα ......

Κώστα, μοιάζεις του Σόιμπλε. Η γνώμη σου, στέρεη και κατασταλαγμένη από την ηλικία σου, είναι αδιαμφισβήτητη. Όποιος δεν τη δέχεται, κακό του κεφαλιού του. Εξοβέλισες λογική και επιστημονική μέθοδο, με γενικεύσεις τύπου "προκατασκευασμένες, κατευθυνόμενες, χρηματοδοτούμενες και λανθασμένες μελέτες" και κατασκευάζεις θεωρίες για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου που εγώ ονομάζω προκαταλήψεις, οι ρίζες των οποίων είναι ΑΥΣΤΗΡΑ προσωπικές (παιδικά βιώματα, θρησκευτικές επιρροές, ταρατατζούμ κ.λπ. όλοι τα ίδια έχουμε βιώσει, το γνώθι σαυτόν θέλει βάσανο)

@ Θαλιδομίδη - Όποιος λέει για πετρέλαιο στην Ελλάδα, ακόμα και τώρα, φυσικά είναι γραφικός, ειδικά όταν το συνδυάζει με το χρέος της χώρας. Στην τιμή που είναι σήμερα το πετρέλαιο δεν υπάρχει περίπτωση εξόρυξης. Πέρα από αυτό όταν η χώρα είναι επιπέδου "Ελλάδας", δηλαδή δυτική "ουγκάντα", το πετρέλαιο ζημιά θα της κάνει. Δες την Βενεζουέλα , που έχει άπειρο πετρέλαιο, την κατάντια της. Η παιδεία είναι εγγύηση για την πρόοδο. Στα σαβουρο-ΜΜΕ επειδή γράφουν αμόρφωτοι, βάλουν κατά της παιδείας-επιστημών, για να στηρίξουν τον σκοταδισμό τους. Αντισταθείτε και διαβάστε σοβαρές πηγές να μορφωθείτε.

@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΡΟΣ - Οι πολίτες έχουν την ευθύνη των επιλογών τους. Αν ο πολίτης είναι αμόρφωτος και τον παρασύρει το σαβουρο-ΜΜΕ έχει την ευθύνη και πάλι. Εδώ εσείς ιατρός και γράφεται ότι οι "σοβαροί" ψυχίατροι συμφωνούν με τις απόψεις σας!!! Απόψεις που ταυτίζονται με τους φανατικότερους της εκκλησίας. Μας παρουσιάζεται απόψεις που επικρατούν στον ISIS και στο ΙΡΑΝ σαν παραδοχές της ψυχιατρικής επιστήμης! Όποιος συμφωνεί μαζί σας είναι στον "σωστό" δρόμο και όποιος διαφωνεί είναι κατευθυνόμενος, παραπλανημένος κτλ. Αγνοείτε τον διαφωτισμό το "σωτήριο" έτος 2017.

@@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΡΟΣ - Για να το μαζεύω το θέμα γιατί τράβηξε πολύ. Οι ψυχιατρικές ενώσεις έχουν διαφορετική άποψη από εσάς. Η τεράστια πλειοψηφία διαφωνεί μαζί σας αλλά είπαμε. Για εσάς είναι "κατευθυνόμενοι", "πληρωμένοι" από κάποια αόρατη "ΝΤΠ", από ένα "αόρατο χέρι" που έχει κάνει διαφορετικό τον κόσμο από ότι θα θέλατε να είναι. Σας τα έγραψε και ο συνάδελφος σας. Ατομική ελευθερία, ατομικά δικαιώματα. Διαφωτισμός, ορθολογισμός, αναγέννηση. Κύριε Βέρρο "η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο και όχι το αντίστροφο". Δεν είναι συνωμοσία, είναι επιστήμη.

διαβαζω τα σχόλια και καταληγω οτι οι " ιδεολογικοι αντίπαλοι" του ΒΕΡΡΟΥ ολοενα & αδυνατουν να παραθεσουν πειστικά επιχειρήματα. Ετσι μας γράφουν για την ηλικία του,τις οπισθοδρομικές απόψεις & το σκοταδισμό. Anyway εγώ εβγαλα τα συμπερασματα μου.Ειναι παράλογο αυτό που γίνεται.Εαν εγώ θεωρήσω το εαυτό μου "άνδρα", αεροπαγίτη ή γάτα,δεν είναι σοβαρό να υποχρεώνω ενα κράτος - μία ολοκληρη κοινωνία να με αντιμετωπίζουν ως τέτοια. Γεννήθηκα με γυναικεία γεννητικά όργανα. Εαν η φύση με καταδίκασε με την αναπηρία να ελκομαι από γυναίκες, δεν μου φταιει κανεις. Θα ζήσω μ αυτό όπως τόσες &τόσοι.....

Παύλο να είσαι σίγουρος πως εάν υπήρχε έστω & μια μελέτη, που θα σε βοηθούσε στηρίξεις τα μυθεύματα σου για τα οφέλη του νεοφιλελευθερισμού σε λαούς & κοινωνίες & χρόνο θα είχες & διάθεση! Είναι φανερό… δεν υπάρχει φτώχια & ανεργία στην Ελλάδα. Δεν κλείνουν οι επιχειρήσεις, δεν αυτοκτονούν συμπολίτες μας, δεν διαλύθηκαν τα νοσοκομεία, η υγεία, η παιδεία. Η Ελληνική χρεοκοπία είναι αριστερές εμμονές! Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-08 με τραγικές συνέπειες για επιχειρήσεις, εργαζόμενους, κράτη, λαούς, είναι αριστερές εμμονές! Μετά από όλα αυτά επιλέγουμε ΚΑΙ Μητσοτάκη!!!

Κ. Βέρρο μήπως γνωρίζετε πως ξεπέρασαν οι ΗΠΑ την οικονομική κρίση του 1929; Η άποψη του Μαρξ που μιλούσε για τη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ελίτ του 19ου αιώνα να κινεζοποιήση τη Ευρωπαϊκή Εργατική Τάξη, σας λέει τίποτα, σας θυμίζει τίποτα; Κατά την άποψη σας η ΝΤΠ πότε πιθανά να ξεκίνησε να υλοποιείτε; Είναι λίγο σκόρπια όλα αυτά που σας ρωτάω, συγχωρέστε με, αν έχετε διάθεση για υγιή διάλογο… θα σας δώσω μια ολοκληρωμένη απάντηση και θα καταλάβετε.

@ Λινάρδου Μ - Κοπελιά, χάνεσαι στην Ελλάδα. Σου προτείνω έναν γραφικό προορισμό. Την υπέροχη Συρία και συγκεκριμένα τα εδάφη που έχει στην κατοχή του ο ISIS. Εκεί θα μπορείς να θαυμάζεις την πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας των "ανάπηρων" ομοφυλόφιλων. Πτώση από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας. Ταιριάζετε. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι οι άντρες, που έχουν τα ίδια μυαλά με εσένα, θεωρούν "αναπηρία" και το ότι γεννήθηκες γυναίκα αντί για άντρας; Θα επαναλάβω την ερώτηση. Τόσο άγχος μήπως βγει ο κανακάρης "π@ύστης"; Τόσο πολύ το οιδιπόδειο; Βάλτε και λίγο το μυαλό να δουλέψει. Λίγο θέλει, όχι πολύ.

@17:43 - Καημένε STOIXO. Οι θεωρίες του Μάρξ ξεφτιλίστηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και εσύ ακόμα εκεί, κολλημένος. Στο "Good Bye Lenin!" η τύπισσα ήταν σε κώμα και της έστησαν την κωμωδία. Εσένα ποια είναι η δικαιολογία σου;;; Χρεοκόπησε ο Μάρξ και εσύ πουλάς ακόμα ιδεολογία; Έκλεισε η αντιπροσωπεία, δεν στο είπαν;

Αγαπητέ Παύλο, αν και συμφωνώ με το πνεύμα της σκέψης σου, διαφωνώ με το ύφος σου που μάλλον αδικεί το περιεχόμενο ... Πρόσεχέ το λίγο: το να υποτιμάς την σκέψη των άλλων, δεν θα βοηθήσει να προωθήσεις τη δική σου.

Φτάσαμε τα 118 σχόλια στο άρθρο του συναδέλφου για τις έμφυλες ταυτότητες. Όσο με αφορά, η συζήτηση έχει καταστεί άγονη. Δίνει ευκαιρία σε διάφορους χωρίς επιστημονική κατάρτιση να αναπαράγουν όσα λέγονται και ακούγονται στα μπαρ και έχουν την ίδια βαρύτητα με τη γνώμη εκατομμυρίων ενήλικων Αμερικανών που πιστεύουν ότι το γάλα κακάο παράγεται από καφέ αγελάδες (ακόμα δεν είναι πλειοψηφία αλλά καθ' όλα σεβαστή μειοψηφία). Όσο για τον Παύλο, έχει εγκλωβιστεί στη νοοτροπία του κομματικού χούλιγκαν και όταν βλέπει σχόλιο του STOIXOS καταλαμβάνεται από το σύνδρομο του Προκρούστη.

@ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ ΑΛΕΞ - Κύριε Μπουρνάκα όταν μιλάει για "αναπηρία" τότε ένας δρόμος υπάρχει. Τα ίδια και για κάποιον που πιστεύει στον κομμουνισμό το 2017. Δεν χρειάζεται ανοχή στην μπαρουφολογία των θρησκευτικών και ιδεολογικών "ταλιμπάν". Αρκετά μας έχουν βασανίσει με τις ιδεοληψίες τους. Όταν κάποιος χαρακτηρίζει αναπηρία την ομοφυλοφιλία δεν αξίζει του σεβασμού του συνομιλητή. Ούτε για τους ανάπηρους έχει σεβασμό μια τέτοια γυναίκα, ούτε για τους ομοφυλόφιλους. Δεν καταλαβαίνει ότι δεν σέβεται τον εαυτό της με αυτά που γράφει, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ελλάδα 2017...

Η αλήθεια είναι ότι ο όρος Νεα Τάξη, εχει πολυχρησιμοποιηθεί και τώρα και στο παρελθον (ακόμα κι ο Χίτλερ μιλούσε γι αυτήν). Καποιοι βλέπουν και ..ερπετοειδή και ψεκασμούς και χίλια δυό άλλα. Εγω "συμβατικά" τον χρησιμοποιώ. Και αν δεν θεωρείτε ότι υπάρχει η υπερεθνική ελιτ, τότε τι να πω. Εαν δεν βλέπετε πως προωθούν τον διχασμό και τον εμφύλιο, τι να πω.. Εαν ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ δεν ξέρεις ότι όντως πολλές επιστημομικές εργασίες είναι "μούφες", τότε μάλλον δεν είσαι συνάδελφος. Εαν παλι θεωρείτε ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το φυσιολογικό (και άρα εξυπηρετεί την διαιώνιση του είδους,) τότε ΟΚ! ΠΑΣΟ!

@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΡΟΣ - Κύριε Βέρρο αυτά που γράφεται στερούνται λογικής βάσης. Ένα ετερόφυλο ζευγάρι που πάει και εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή αλλά δεν μπορεί να τεκνοποιήσει επειδή υπάρχει πρόβλημα γονιμότητας, δεν είναι φυσιολογικό; Ένα ετερόφυλο ζευγάρι που δεν τεκνοποιεί από άποψη, ούτε αυτό είναι φυσιολογικό; Τελικά ποιοι είναι φυσιολογικοί; Αυτοί που μοιάζουν με εσάς; Δύο παιδιά έχω και μου φαίνεται αδιανόητο ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσω σε ένα γιατρό ότι μπορεί ένα ζευγάρι να μην τεκνοποιεί και ότι είναι δικαίωμά του και φυσιολογικό.

Γνωρίζω πολλές "επιστημονικές" δημοσιεύσεις αποτέλεσμα παραγγελίας κάποιων (δεν κρατάνε πολύ, ποιος χρησιμοποιεί σήμερα την καλσιτονίνη για τη θεραπεία της κακοήθους υπερασβεστιαιμίας;) αλλά αρνούμαι να δεχτώ ότι μια επιστημονική εταιρεία θα υποβαθμίσει μια κλινική οντότητα μετά από πιέσεις κάποιων λόμπι. Μη γενικεύεις. Η διαιώνιση του είδους δεν κινδυνεύει από τους ομοφυλόφιλους, δόξα τω θεώ ξεπερνάμε τα 7,5 δισεκατομμύρια, από άλλα κινδυνεύει. Ξαναδες σε παρακαλώ όσα σχόλια έχω κάνει, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, η διαφορά μας είναι δυστυχώς θεμελιώδης και λυπάμαι γι' αυτό.

@ΑΚ τονισμος στην αρχαια Ελλαδα δεν υπηρχε. Εγραφαν με ατονα κεφαλαια. Εχεις δει πολλες σκαλισμενες επιγραφες με πεζα και τονισμενα γραμματα;

Μπράβο, κ. Βέρρο...Αποδείξατε για άλλη μια φορά ότι είστε αληθινός φίλος...Της κολλητής σας και ομοϊδεάτισσας «συνεργαζόμενης» ψευτοαρθρογράφου και κριτή παντός κινουμένου και αναπνεόντος, τουλάχιστον...Εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος...Πιο ίδιος, πεθαίνεις...Έχουμε σιγουρευτεί πλέον...

@Παυλο: Τώρα συγνώμη, είναι επιχείρημα αυτό; μου θύμισε το άλλο φοβερό επιχείρημα: "Η ομοφυλοφιλία, απαντάται και στα ζώα στην φύση, άρα είναι κάτι το φυσιολογικό!" @Συναδελφο: λυπάμαι, αλλά ζεις στον κόσμο σου. Εσυ πιστεύεις οτι δεν κινδυνεύουμε απο τους ομοφυλόφιλους, δεν κινδυνεύουμε απο το Ισλαμ, δεν κινδυνεύουμε απο την παιδεία που μας σερβίρουν, ολα αυτα ειναι προϊόν της "εξέλιξης", ας τα φάμε στη μάπα αδιαμαρτύρητα, εγω πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι εφιαλτικό. Ας περιμένουμε τον χρόνο να μας δείξει λοιπόν! Τελος πάντων,, εγω πάντως σας ευχαριστώ όλους για τον πολιτισμένο διάλογο!

Καταλαβαίνω την αγανάκτηση για το "αναπηρία" αλλά εκτιμώ ότι γράφτηκε εν βρασμώ. Η πραγματικότητα είναι ότι η κοινωνία δεν αλλάζει δια της βίας αλλά ότι χρειάζεται πολύς χρόνος ώστε να διαφανεί το πρόβλημα της χρήσης της ιδεολογίας σε ζητήματα που δεν είναι καθόλου ιδεολογικά (όπως είναι το θέμα της ομοφυλοφιλίας προφανώς και ανεξάρτητα εάν κάποιοι ομοφυλόφιλοι το μετατρέπουν σε κάτι τέτοιο). Προφανώς δεν τίθεται ζήτημα "διαιώνισης του είδους" όπως και είναι επίσης προφανές ότι πολλά "ετερόφυλα" ζευγάρια είναι εξίσου προβληματικά.

Συνεχίζεις να γενικεύεις. Δεν διαφωνώ ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι εφιαλτικό, από αλλού προέρχεται ο κίνδυνος, όχι από το ισλάμ για παράδειγμα ή το χριστιανισμό (που θα μπορούσα να δεχτώ ως ατομική στάση ζωής) αλλά από τις δυνάμεις που χρησιμοποιούν τις θρησκείες για να μου επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες συμπεριφοράς. Η ψυχοπαθολογία της εξουσίας είναι το πρόβλημα, η ατέρμονη τάξη πραγμάτων που δεν είναι καθόλου νέα, όπως την θεωρείς εσύ. Η δια της βίας επιβαλλόμενη παγκοσμιοποίηση με την ομογενοποίηση των πολιτισμών, απέναντι στην οποία οι λαοί είναι ανίσχυροι είναι το πρόβλημα.

@ΑΝΩΝΥΜΟΣ 20/06/2017 - 07:28. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Κατάλαβα! ελα ομως που ειμαι με πολλους φιλος! Και με διαφορετικές απόψεις!.. Ωραια συμπεράσματα!

Παύλο το ότι είσαι βαθιά προκαλυμμένος με τον Μαρξ το έχω καταλάβει από πολύ νωρίς, αλλά εσύ καρφώνεσε με το παραμικρό! Το να θέλεις να είσαι αντικειμενικός - λογικός αλλά καρτ δεν γίνετε. Δηλαδή προκατειλημμένος όπου σε βολεύουν τα νεοφιλελεύθερα κομματικά σου συμφέροντα αλλά ταυτόχρονα να το παίζει και ορθολογιστές. Ή είσαι προοδευτικός, ανοικτόμυαλος, ορθολογιστής με τεκμηριωμένες απόψεις και προσπάθεια αντικειμενικότητας ή προκατειλημμένος, συντριπτικός, την έννοια τεκμηριώσει την έχεις για κακό και στο τέλος πνευματικός Ταλιμπάν…….

Να στο πω αλλιώς. Όταν χρησιμοποιώ απόψεις του Freedman αυτό με κάνει νεοφιλελεύθερο; Του Κέυνς Κεύνσιανιστη; Του Βούδα Βουδιστή; Παύλο βιάζεστε να ξεγράψετε τους αγώνες, τις προσπάθειες, τις προτάσεις & τις σκέψεις για έναν διαφορετικό κόσμο. Έναν κόσμο χωρίς ανθρώπινη εκμετάλλευση, φτώχια, πολέμους, ρατσισμό & προκαταλήψεις. Είμαστε σε ένα κλάσμα στον χρόνο αυτού του αγώνα. Τη στιγμή αυτή μου αρκεί η αδυναμία σου να παραθέσεις έστω & μια μελέτη που να δείχνει πως ωφελήθηκαν οι λαοί από τον Νεοφιλευθερισμό. Εσύ συνέχισε τη προπαγάνδα των Τραπεζιτών, Καναλαρχών & χρεοκοπημένων Κομμάτων.

Κ. Βέρρο αν και ήθελα λίγο τη βοήθεια σας, θα συνεχίσω και χωρίς αυτή. άποψη είναι πως δεν υπάρχει Νέα Τάξη Πραγμάτων γιατί πολύ απλά ο κόσμος λειτουργεί για χιλιετίες έτσι όπως λειτουργεί και σήμερα χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα απολύτως. Για χιλιετίες οι ολιγάριθμοι ισχυροί εκμεταλλεύονται τους πολυάριθμους αδύναμους. Τώρα αν οι σημερινοί ισχυροί έβαλλαν χέρι & σε μια τάξη (την αστική - μεσαία τάξη) που για κάποιες δεκαετίες την είχε αφήσει (γιατί τους βόλευε) λίγο να ανασάνουν αυτό δεν αλλάζει το χρυσό κανόνα της εκμετάλλευσης.......

....Διαβάστε π.χ. πως για αιώνες κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. http://www.thetoc.gr/diethni/article/pws-ta-megala-tzakia-diatirountai-idia-sti-flwrentia-edw-kai-600-xronia Δυο κατά τη γνώμη μου πολύ αποκαλυπτικά βιβλία. https://www.politeianet.gr/books/9789606863882-harman-chris-topos-motibo-ekdotiki-laiki-istoria-tou-kosmou-208637?gclid=COyugL3cztQCFai77Qodl9IBVA https://www.politeianet.gr/books/9789602961810-danaher-kevin-nikas-10-logoi-gia-na-katargisoume-to-dnt-kai-tin-pagkosmia-trapeza-190674

Φίλε STOIXOS αν διαβάσουν αυτά που τους προτείνεις υπάρχει κίνδυνος να κλονιστούν οι σιγουριές τους, να χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Το σύστημα έχει επενδύσει στις σιγουριές μας. Μας έχει διδάξει τι πρέπει να μας αρέσει και τι όχι. Ο φίλος Βέρρος μιλάει για την καταστροφή της ανθρωπότητας που εξυφαίνει η ΝΤΠ χωρίς να κατανοεί ότι κι αυτά που λέει και πιστεύει του τα έχει χώσει στο κεφάλι το σύστημα. Το ίδιο συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία, γι' αυτό ζει και βασιλεύει (το σύστημα). Αν δει ότι δεν φτάνει, μια σφαγή, ένας πόλεμος, μια πτώχευση φέρνουν τα κεφάλια μέσα.

"Ένας άντρας επιτέθηκε σε μια γυναίκα μέσα ένα λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς όπως είπε ο ίδιος «εκείνη φορούσε σορτς» και «η εμφάνισή της τον διέγειρε»." Έτσι πρέπει να είναι οι πραγματικοί άντρες! Η εποχή μας είναι αντροκρατούμενη, δεν παίζουμε. Αφιερωμένο εξαιρετικά!!!

Επανέρχομαι λίγο για τον φίλο STOIXOS : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;; Συγνώμη φίλε μου, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ είναι μύθος; Αυτό το μιξερ πολιτισμών, η συγκέντρωση του πλούτου σε μια ελιτ ολίγων εκατοντάδων ανθρώπων, δεν είναι ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ; Διαβάζω και τους άλλους, έχουν κολλήσει στους -ισμούς (καπιταλισμοί, κομμουνισμοί, σοσιαλισμοί...) ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ! Μας τελειώσανε, δεν το καταλαβαίνετε; ή θα πολτοποιηθούμε στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που σχεδιάζει ο πλανητικός φασισμός ή θα αντισταθούμε όσο μπορούμε.

@STOIXOS - Αγαπητέ STOIXOS. Μια ...πρόχειρη έρευνα. Δες την "φτωχή" Ελλάδα απέναντι στην αριστερή Βενεζουέλα με τα ατελείωτα πετρέλαια. Δες την "φτωχή" Ελλάδα απέναντι στην αριστερή Κούβα. Αυτή είναι η έρευνα μου. Είναι τα ταξίδια που έχω κάνει στην Ευρώπη και τα ταξίδια που έχω κάνει στα Βαλκάνια. Οι κουβέντες με φίλους που έχουν ζήσει την σοσιαλιστική ΚΟΛΑΣΗ. Οι χιλιάδες νεκροί στην προσπάθεια τους να πάνε σε καπιταλιστικά κράτη. Δεν είσαι ονειροπόλος αλλά συντηρητικός. Αρνείσαι να αλλάξεις άποψη ενώ όλα σε διαψεύδουν. Ο καπιταλισμός δεν υπόσχεται το τέλειο αλλά το δικαιότερο.

Φοβάται την παγκοσμιοποίηση όποιος πιστεύει (ακράδαντα) στην ανωτερότητα της ελληνικής φυλής και της ορθοδοξίας βεβαίως βεβαίως, γιατρέ μου;

Είμαι διεθνιστής αλλά και πατριώτης. Η πορεία που έχει υποχρεωθεί να πάρει η ανθρωπότητα, παγκοσμιοποίηση προς όφελος των αγορών, είναι ο εχθρός μου. Ανθρωπολογικά αποτελεί και κίνδυνο για την πολιτισμική εξέλιξη, υπόβαθρο της οποίας είναι οι παραδόσεις κάθε λαού. Από την άλλη, η προσκόλληση στην παράδοση, όπως συνέβη στη χώρα μας, εμποδίζει τον πολιτισμό να εξελιχθεί. Φοβόμαστε την ομογενοποίηση που χρειάζονται οι αγορές και κολλάμε ακόμα πιο πολύ στην παράδοση, με μια σχέση στείρα, μιμητική και επαναληπτική (όπως λέει ο Καστοριάδης). Μάχη οπισθοφυλακών χωρίς ελπίδες.

Η κατηγορία του Παύλου κατά του STOIXOS για συντηρητισμό μου θύμισε τον μεγαλύτερο απατεώνα στην πολιτική ιστορία της Ιταλίας, τον πιο βρώμικο, τον πιο ανήθικο, τον αρχηγό της Forza Italia, που έλεγε ότι αυτός ήταν ο προοδευτικός και ολοι οι άλλοι συντήρηση. Και με την ισχυρότατη διαφημιστική μηχανή της οποίας ήταν (και είναι ακόμα) ιδιοκτήτης, καθώς και με τα άθλια κανάλια του, έπεισε τους ιταλούς να τον ψηφίζουν κατ' επανάληψη. Παύλο, είσαι μπερλουσκονικός και δεν μας το 'κρυβες;

Οχι βεβαια, την φοβάται οποιος αγαπάει την πατρίδα του και θέλει να διατηρήσει τον πολιτισμικό της πλούτο, την θρησκεία του και την κουλτούρα του. Κανεις εδώ δεν μιλησε για την "ανωτερότητα" της φυλής.

Η κατηγορία του Παύλου κατά του STOIXOS για συντηρητισμό μου θύμισε τον μεγαλύτερο απατεώνα στην πολιτική ιστορία της Ιταλίας, τον πιο βρώμικο, τον πιο ανήθικο, τον αρχηγό της Forza Italia, που έλεγε ότι αυτός ήταν ο προοδευτικός και ολοι οι άλλοι συντήρηση. Και με την ισχυρότατη διαφημιστική μηχανή της οποίας ήταν (και είναι ακόμα) ιδιοκτήτης, καθώς και με τα άθλια κανάλια του, έπεισε τους ιταλούς να τον ψηφίζουν κατ' επανάληψη. Παύλο, είσαι μπερλουσκονικός και μας το 'κρυβες; (διορθωμένο)

@omnia sunt communia - Τον Γεώργιο Παπανδρέου, που έλεγε τα ίδια με εμένα και χειρότερα ακόμα, για τα κουμούνια πως και τον ξέχασες; Σύμφωνα με την ..."λογική" σου είμαι Παπανδρεϊκός και Μπερλοσκουνικός. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν λογική, δηλαδή. Πες ότι είσαι και εσύ ξεχασμένος κομμουνιστής του 2017. Από αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι έκλεισε η αντιπροσωπεία. Φαλίρισε, βάρεσε κανόνι, λουκέτο. Έφαγαν ξύλο από τον κόσμο οι τελευταίοι ιδιοκτήτες και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Έμειναν μερικοί γραφικοί να λένε γραφικότητες. Χρειάζονται και αυτοί...

Εγώ απλά (και ρητορικά) ρώτησα αν είσαι μπερλουσκονικός και μας το 'κρυβες και εσύ τσιμπάς. Εντάξει, το ξέρουμε ότι είσαι μπερλουσκονικός (μεγάλος ηγέτης ο μπαγάσας, ένα εκατομμύριο το μήνα δίνει διατροφή στην πρώην) ούτε ο Σίλβιο όμως θα τολμούσε να πει χωρίς να μείνει ξερός από τα γέλια ότι ο καπιταλισμός μπορεί να μην είναι τέλειος αλλά είναι δίκαιος. Υπάρχουν και όρια ρε Παύλο! (παρεμπιπτόντως, κομμουνιστή να πα να πεις το γιο σου)

Κ. Βέρρο ποιος είπε ότι η παγκοσμιοποίηση είναι μύθος; Απλά σήμερα βρισκόμαστε στην περίοδο της λεγόμενης 3ης παγκοσμιοποίησης. http://academia.lis.upatras.gr/index.php/academia/rt/printerFriendly/75/143 Το μίξερ πολιτισμών ιδίως στη μεσόγειο είναι ένα υγειές θα έλεγα φαινόμενο χιλιετιών. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα γίνεται με στόχο το κέρδος. Π.χ. στις ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινίες προβαλλόταν & λειτουργούσε σαν πρότυπο, η κατανάλωση του Αγγλικού - Αμερικάνικου Ουίσκι σαν κάτι μοντέρνο-in, ενώ του Ελληνικού κρασιού μόνο από τους μπεκρήδες. Το πλούτο ανέκαθεν δεν τον κατείχε μια μικρή Ελιτ;

Παύλο έχετε καταντήσει στην Νέα Δημοκρατία να θεωρείτε “έρευνες” τις “υποθέσεις” & τις “εκτιμήσεις” επιπέδου καφενείου; Αυτό σου ζήτησα; Εσύ αυτό το θεωρείς σοβαρή απάντηση; Όχι... στο λέω γιατί όπως βλέπεις υπάρχει κόσμος που μας διαβάζει & κρίνει. Θα πάω αλλού… θα κάνω μια πρόβλεψή αρκετά τραβηγμένη μεν αλλά για μένα με σοβαρά ποσοστά να γίνει πραγματικότητα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να κάνει τις εκλογές το 19 τότε εκτιμώ πως έχει αρκετές πιθανότητες να ξανακερδίσει τις εκλογές. Όχι τόσο γιατί είναι μια επιτυχημένη κυβέρνηση (το αντίθετο ίσως να έλεγα) αλλά γιατί η αντιπολίτευση είναι τραγική!

@STOIHOS Αγαπητέ φίλε, προσωπικά δεν θεωρώ ότι οι προηγούμενες παγκοσμιοποιήσεις έχουν την παραμικρή σχέση με τούτη εδώ και σε μέγεθος και σε σημασία. Οι ελιτ επίσης πάντα καταδυνάστευαν τον λαό αλλά κι αυτές ήταν ντόπιες και η επιρροή τους σταματούσε εκεί. Εδω μιλάμε για μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ που έχει συγκεντρώσει το >80% του παγκόσμιου πλούτου! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ! Τι να συγκρίνουμε;

@από omnia sunt communia & STOIXOS - Για τον Γεώργιο Παπανδρέου δεν απάντησες. Κοινώς έκανες την πάπια. Λογικό. Σε βολεύει να λες αρλούμπες περί Μπερλουσκόνι. Είτε κομμουνιστής, είτε αναρχικός, είτε μείγμα, απολίθωμα ιδεολογικό είναι. - STOIXOS μέχρι το 2019 ο Τσίπρας θα έχει φτάσει στο 9%. Η αντιπολίτευση είναι καπιταλιστική και θα δώσει δουλειές και πλούτο. Αυτό θα ψηφίσουν οι πολίτες. Βαρέθηκε ο κόσμος να διαβάζει αριστερές ανοησίες. Τα δανεικά κάλυπταν την μπόχα. Τα δανεικά τελείωσαν και η μπόχα της αριστερής χρεοκοπίας μας έπνιξε. Ώρα για φιλελεύθερο καπιταλισμό, δουλειές και πλούτο.

Παύλο έγραψες: κάνω την πάπια, λέω αρλούμπες περί Μπερλουσκόνι, δεν απάντησα για τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ο STOIXOS λέει αριστερές ανοησίες και υποστηρίζει τα δανεικά που κάλυπταν τη μπόχα της αριστερής χρεοκοπίας. Ατράνταχτα ΠΟΛΙΤΙΚΑ επιχειρήματα! Μένω άφωνος (δεν έχω τι να πω, είσαι τελείως μα τελείως βλάκας, αν μάθεις να συζητάς θα σε παίρνουν στα σοβαρά)

@omnia sunt communia - Ψάξε στο google για το "ad hominem επιχείρημα". Εγώ σχολιάζω τις απόψεις και εσύ στρέφεσαι ενάντια στο άτομο. Και μετά έχεις και το θράσος να κάνεις και υποδείξεις για σωστό διάλογο. Που στην πρώτη, δεύτερη κριτική στις απόψεις σου αρχίσεις τα "βλάκας". Χρυσή αυγή mode.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.