Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα για τη Σφήκα της Καστανιάς στον Άγιο Πέτρο (pics)

Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα για τη Σφήκα της Καστανιάς στον Άγιο Πέτρο (pics)

Ιούνιος 18, 2017 - 15:03
4 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η ημερίδα στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, για τη Σφήκα της Καστανιάς αφού συμμετείχε πλήθος παραγωγών από πολλά μέρη της Αρκαδίας (όπου υπάρχουν καστανιές),

Την πρωτοβουλία πήρε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η διοργάνωση της ημερίδας έγινε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Μπαινάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Η ημερίδα ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική και εκείνο που οφείλουμε να κρατήσουμε είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει πανικός στους αγρότες και μεγάλη ανησυχία γιατί το πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αντιμετωπίσιμο, αφού δεν έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό θα γίνει με βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας, δηλαδή με την εργαστηριακή παραγωγή παρασίτου, που θα καταστρέψει την σφήκα πριν προκαλέσει καταστροφές.

Το κόστος για την παραγωγή του παράσιτου, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, θα το αναλάβει η Περιφέρεια.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλλης Γιαννακούρας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και, όπως πάντα, θα είμαστε στο πλευρό των παραγωγών και σε αυτήν την περίπτωση.


4 Σχόλια

Όντως αυτές οι εκδηλώσεις είναι ωφέλιμες για τον άνθρωπο, διότι στοχεύουν κατευθείαν σε αυτόν και στην υγεία του και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων και στην προβολή, ή τη διαφήμιση, όπως δηλαδή συμβαίνει σε πολλές εκδηλώσεις. Μπράβο στους διοργανωτές.

Πολλή σωστή η κίνηση από πλευράς περιφέρειας . Ακόμα υπάρχει περιθώριο για πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε καλλιέργειες και οργάνωση στην προώθηση αγροτικής και οικιακής οικονομίας τόσο μέσα στη χώρα μας , όσο και προς το εξωτερικό .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.