Οι Έλληνες δεν μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι

Time to read
1 minute
Read so far

Οι Έλληνες δεν μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι

Ιούνιος 02, 2017 - 12:04
63 σχόλια

Οι Έλληνες δεν μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι. (Ούτε κομμουνιστές, που έλεγε μια ψυχή.) Επειδή είναι Έλληνες. Στην Αρκαδία, δε, στα τιμημένα χώματα που απελευθέρωσε ο Γέρος του Μοριά, οι ελληνικότεροι των Ελλήνων και χριστιανικότεροι των χριστιανών Αρκάδες δεν είναι δυνατόν να δεχθούν να ακούσουν τα παιδιά στα σχολεία για τις «έμφυλες ταυτότητες» και την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων (η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα, παιδάκια. Κι αν πέσει και κανένα χαστούκι, ας πρόσεχε η γυνή!). Και για ποιον λόγο δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το λεγόμενο κοινωνικό φύλο εδώ κάτω; Μα, φυσικά, επειδή τα παιδιά μας είναι γνήσια τέκνα των ελληνικότερων και χριστιανικότερων Ελλήνων και χριστιανών. Των Αρκάδων...

Αυτά μας είπαν, εν ολίγοις, οι καθηγητές Πανεπιστημίου που προσκλήθηκαν στην ημερίδα «Τι γίνεται στην Παιδεία;» η οποία διοργανώθηκε την Τετάρτη. Μας είπαν, επίσης, ότι οι «ξένοι», οι «από πάνω», οι κινητές των σχοινιών σε αυτό το παγκόσμιο θέατρο μαριονέτας θέλουν να αφελληνίσουν, να αποχριστιανίσουν, να εξαφανίσουν, να μπερδέψουν, να αλλοτριώσουν εθνικά και εθνολογικά και φυλετικά όλους εμάς. Και για να το κάνουν αυτό, επιτίθενται στα βλαστάρια μας, τα οποία μέχρι την αποφράδα μέρα που ήρθαν οι κομμουνιστές στην εξουσία (sic) ήταν αδιάκοπα σε πρόγραμμα νηστείας και προσευχής, παρθένα και ανέγγιχτα από τον κόσμο. Τα βλαστάρια μας δεν έχουν αναζητήσεις, δεν έχουν ερωτήματα, δεν θα ζήσουν σε έναν «γενναίο, νέο κόσμο», που λέμε. Όχι. Θα τα κρατήσουμε αποστειρωμένα στη γυάλα της παραδοσιακής αγκαλιάς της ελληνικής συμβιωτικής οικογένειας και μια ζωή θα τους λέμε να πάρουν ζακέτα…

Στα σοβαρά, τώρα. Η προσκεκλημένη καθηγήτρια της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας κυρία Μαρία Μαντουβάλου, μάς είπε ότι διεθνείς κύκλοι θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα οικονομικά, ηθικά και πολιτιστικά, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι προδοτικές, ότι «τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Παιδείας εργάζονται για να διαφθείρουν τα ελληνόπουλα, προτρέποντάς τα στην ακολασία και στην αισχρότητα από το Νηπιαγωγείο» (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Τα τελευταία χρόνια.. Να υποθέσουμε ότι όταν κυβερνούσε η Δεξιά και όχι «οι κωμικοί διάδοχοι των μαρξιστών», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, τα παιδιά δεν έπαιζαν τον γιατρό, δεν χουφτώνονταν στις τουαλέτες στα σχολεία, δεν είχαμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες...

Μας είπε και άλλα. Ότι οι κυβερνώντες χλευάζουν τη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και τους αγώνες των Ελλήνων. Αυτό που δεν μας εξήγησε, αυτό που δεν ανέφερε, είναι για ποιον λόγο δεν πρέπει να παιδιά μας να ακούσουν για τις έμφυλες ταυτότητες στο Γυμνάσιο. Για ποιον ειδικό, συγκεκριμένο λόγο.

Θεωρητικά, θα απαντούσε σε αυτό ο καθηγητής της Ιατρικής (και χριστιανός, όπως είπε ο ίδιος, αν και δεν κατάλαβα γιατί το είπε) κ. Χατζητόλιος. Περίμενα ότι θα μας διαφώτιζε επί του θέματος. Ότι θα μας εξηγούσε για ποιον λόγο, ποιον ειδικό, ακριβή λόγο, δεν πρέπει οι μαθητές Γυμνασίου να ακούσουν για τις έμφυλες ταυτότητες. Γιατρός, καθηγητής της Ιατρικής, περίμενα να αναφερθεί στην ψυχολογία των παιδιών, στο τι απαιτεί η ανάπτυξή τους, στο πώς διαχειριζόμαστε τέτοια ζητήματα. Αλλά, ο κ. Χατζητόλιος, επειδή, προφανώς, είναι πρώτα απ’ όλα χριστιανός, μας είπε πάνω-κάτω ό,τι και η προηγούμενη ομιλήτρια. Και μας έφερε πληροφορίες από το παρελθόν: Μας διάβασε την άποψη Έλληνα γιατρού, χαμένη πια στα βάθη των αιώνων, ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Συγκεκριμένα: «Η ομοφυλία, ο φετιχισμός, η παιδοφιλία, η επιδειξιομανία και η παρενδυσία είναι διαταραχές προσωπικότητας, όπως ο σαδισμός, η ηδονοβλεψία και η κτηνοβασία». Επίσης, κατά την άποψή του, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι ρατσιστική, επειδή, όπως είπε, δεν προβλέπει την περίπτωση «συζώ με δυο γυναίκες, έναν άντρα και δυο σκύλους». 

(Τρικυμία εν κρανίω.)

Για ποιον λόγο, σου λέει, οι συμπολίτες μου ομοφυλόφιλοι που ζουν με τον/την σύντροφό τους να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμένα στη διαχείριση του νοικοκυριού τους και στις συναλλαγές τους με το κράτος; 

(Γιατί; Ίσα κι όμοια είμαστε; Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες;)

Από τα χέρια αυτού του ανθρώπου βγαίνουν γιατροί. Από τα χέρια ενός γιατρού που λέει: «Μα, να μην μιλήσω για την ομοφυλοφιλία; Αφού είμαι γιατρός. Η ομοφυλοφιλία είναι πάθηση». Ούτε καν ένα «εγώ νομίζω ότι η ομοφυλοφιλία είναι πάθηση!». Όχι! Είναι, τελεία και παύλα, εγώ δεν άκουσα τίποτα για την Αμερικανική Ένωση Ψυχιάτρων το '70 που έβγαλε την ομοφυλοφιλία από τις ψυχικές διαταραχές!

(Σε αυτή την άποψη στηρίχθηκαν κομπογιαννίτες, μέλη εκκλησιών και «επιστήμονες» για να φτιάξουν κέντρα απαλλαγής από την ομοφυλοφιλία, τα οποία και σήμερα λειτουργούν ιδίως στην Αμερική, και όπου το θέμα «τακτοποιείται» με ένα εμβόλιο, ένα ηλεκτροσόκ στους όρχεις, μια πλύση εγκεφάλου και άλλα ωραία.)

Συμπερασματικά: Είδα και άκουσα επί σχεδόν δύο ώρες, δυο καθηγητάδες που είναι χαμένοι στον νεφελώδη ποιητικό τους κόσμο να καλούν σε επαγρύπνηση εναντίον αόρατων εχθρών. Ό,τι θα έλεγε η θεία μου που διαβάζει «Ελεύθερη Ώρα», αυτά άκουσα. Δεν ειπώθηκε τίποτα επί της ουσίας. Το ερώτημα «τι γίνεται στην Παιδεία;» έμεινε αναπάντητο.

Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με τον κ. περιφερειακό σύμβουλο, λησμονώ το όνομά του, που απηύθυνε χαιρετισμό: Ο καθένας ας αναλάβει τη συνειδησιακή του ευθύνη. Είμαι, λοιπόν, κάθετα αντίθετη με τη συζήτηση για την «αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων» στο Γυμνάσιο, όπως είμαι κάθετα αντίθετη και δεν με πείθει η άποψη «άντρας και γυναίκα γίνεσαι και δεν γεννιέσαι», που ήταν της μόδας τριάντα – σαράντα χρόνια νωρίτερα και στην Ελλάδα την θυμηθήκαμε τώρα, μαζί με κάτι ανεκδιήγητα συγγράμματα για τα παιχνίδια που δεν έχουν φύλο και τις ροζ και γαλάζιες κουβερτούλες με τις οποίες δεν πρέπει να τυλίγουν τα νεογνά στα μαιευτήρια για να μην γίνεται διαχωρισμός των βρεφών από την κούνια…

Όσο συμφωνώ με την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια, άλλο τόσο ενστερνίζομαι αυτά που έγραφε η Ντε Μποβουάρ το πάλαι ποτέ, χρήσιμα τότε, δεν λέω, αδιάφορα σήμερα, ή με ειδικό ιστορικό ενδιαφέρον. Ή με την άποψη περί «κοινωνικού φύλου» η οποία, σημειωτέον, είναι μόνο μία άποψη, μόνο μία θεωρία και όπως όλες οι απόψεις και οι θεωρίες, υπό αναίρεση. Επίσης, ως προς τη θέση μου για το ζήτημα, δείτε ΕΔΩ το άρθρο «Τεσσάρων ετών, ντυμένος κορίτσι».

Αλλά δεν είναι δυνατόν να εναντιωνόμαστε σε όλα τα παραπάνω, εν έτει 2017, με το επιχείρημα ότι ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα και ότι επειδή είμαστε Έλληνες δεν μπορούμε να είμαστε ομοφυλόφιλοι.

Όπως δεν είναι δυνατόν οι περισσότεροι γονείς να μην γνωρίζουν τον όρο «έμφυλα στερεότυπα» και εκεί στο υπουργείο να προσδοκούν να τα αποδομήσουν κιόλας οι μαθητές Γυμνασίου!

Η κυβέρνηση, πολύ βιαστικά, προφανώς για να εξυπηρετήσει τις ΜΚΟ, «έτρεξε» τη Θεματική Εβδομάδα χωρίς σχεδιασμό, χωρίς συνεννόηση, χωρίς εξειδικευμένοι επιστήμονες να έχουν ασχοληθεί με το πώς μιλάς στα παιδιά για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Δίχως να πείσει τους γονείς, οι οποίοι σαστισμένοι βλέπουν μόνο αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και ουσία καμία. Δεν βλέπουμε τους μαθητές μας να γίνονται καλύτεροι. Δεν βλέπουμε τα σχολεία μας να προκόβουν. Για όλα αυτά, οι τιμημένοι Αρκάδες δεν ακούσαμε τίποτα προχθές –και αυτά θα έπρεπε να μας καίνε!

Με προχειρότητα από τη μια και με εμμονές από την άλλη, δεν πάμε μπροστά. Την επόμενη φορά που θα θελήσουν οι Σύλλογοι Γονέων να διοργανώσουν μια ημερίδα, ας καλέσουν εξειδικευμένους επιστήμονες. Τουλάχιστον. Ως προς τους ομιλητές, μιας και είναι καθηγητές και οι δύο, αφού δεν είναι ειδικευμένοι να μιλήσουν για την ομοφυλοφιλία και το πώς κουβεντιάζουμε για αυτό με τα παιδιά, ας ασχοληθούν με το να καταπολεμήσουν μια μεγάλη ανηθικότητα στον χώρο της εκπαίδευσης, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι πανεπιστημιακά φροντιστήρια διαφημίζουν ανοιχτά την εκπόνηση μεταπτυχιακών διατριβών και διδακτορικών ακόμα.

Αυτό είναι ανήθικο και συμβαίνει στο σπίτι τους...

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

63 Σχόλια

κ. Γαλανιάδου αφού τα ξέρετε όλα πειτε και σε μένα που είμαι γιατρός επίσης: ΞΕΡΕΤΕ πως η Αμερικανική Ενωση Ψυχιάτρων έβγαλε την απόφαση που επικαλείσυε; θα σας το πληροφορήσω εγώ. Επί εβδομάδες ΤΑ ΜΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΜΕΛΗ της επιτροπής εδέχοντο απίστευτο bullying από ακτιβιστές ομοφυλόφιλους. Απειλητικά γράμματα, απεςιλητικά τηλεφωνήματα, εκβιασμοί, διαδηλώσεις κάτω από τα σπίτια τους! Ετσι ελήφθη η απόφαση. Τα υπόλοιπα που λέτε δεν θα τα σχολιάσω τώρα, εχω ποιο σοβαρές δουλειες να κάνω.

κ. Γαλανιάδη Συμφωνώ με την προτελευταία παράγραφο του κειμένου σου. Κατά τα άλλα... μπορείς εσύ να μάθεις στα παιδιά σου ό,τι θες, αλλά δώσε μου και εμένα το δικαίωμα να προφυλάξω το παιδί μου από αυτά που ΠΡΟΧΕΙΡΩΣ εκπόνησαν κάποιοι αν-εγκέφαλοι, χωρίς να στηρίζονται ΠΟΥΘΕΝΑ. Έτσι, επειδή γουστάρουν να ταϊσουν τους κολλητούς τους και να εισάγουν νέα ήθη και έθιμα. Διαφορετικά να διδαχθούν τα παιδιά και ότι οι δεξιοί είναι φασίστες, οι κομμουνιστές ήρωες και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι εχθροί του κράτους. Είμαι Αρκάς και περήφανος, όσο και αν εσείς με θέλετε ντροπιασμένο.

Γιατρέ μου, όσο η ομοφυλοφιλία θα θεωρείται παραβατική συμπεριφορά και ψυχική ασθένεια τόσο θα πληθαίνουν δυστυχία και εγκληματικότητα. Επειδή είμαι και εγώ γιατρός, στην Ψυχολογική Φυσιολογία αναφερόταν ότι η ομοφυλοφιλία είναι ιδιαίτερα συχνή ΚΑΙ στα αγελαία ζώα. Αν αφήναμε τον καθένα να διαλέγει πώς να ικανοποιεί τις ανάγκες του θα είχαμε μια πιο ελεύθερη κοινωνία.

Ωραίος ο τίτλος του άρθρου, απλά θα ανατρέξω στο παρελθόν και στην αρχαία Ελλάδα και τί επικρατούσε τότε όσον αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις, εκτός κι αν η προκατάληψη κάποιων αποσιωπά το θέμα εσκεμμένα γιατί δεν τους συμφέρει...Σε κάθε περίπτωση πάντως στην Ελλάδα, πιο πουριτανός πεθαίνεις...Αυτό που εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες θεωρείται μέρος της καθημερινότητας και προσωπική επιλογή του καθενός, στην Ελλάδα εν έτει 2017 εξακολουθεί να θεωρείται μίασμα και αρρώστια. Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο εάν στην Ελλάδα αυτοί που έλκονται από άτομα του ίδιου φύλου οδηγούνται στην πυρά...

κυρία εύα μακριά από τα δικά μας παιδιά οι ιδέες του σόρος. από κει και πέρα δεν θα περάσει η κριτική θεωρία της σχολής της φρανκφούρτης

@Anonymous 17:54 Αυτό κατάλαβες εσύ ρε γράσο;

Εν έτει 2017, άνθρωποι ντυμένοι με μαύρα φουστάνια και ορκισμένοι στην αγαμία (τουλάχιστον στα φανερά) λένε οτι η ομοφυλοφιλία είναι ενάντια στη φύση.

Κυρία μου, αφού είσαστε εκεί, γιατί δεν εκθέσατε τις απόψεις σας επιτόπου στην ημερίδα που το ζήτησε και ο ομιλητής να γίνει διαδραστική συζήτηση; Δύο μέρες μετά αρθράκι.......μην τους επαληθεύετε!

Τι λες τώρα!!!! Που το διάβασες;;; υπάρχει επιστημονική έκθεση .....για αυτά που ισχυρίζεσαι;

Κατ επανάληψη έχω γράψει ότι οτρόπος που γράφει η κυρία Γαλανιάδη είναι κάπως περίεργος.Είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο.Φυσικά όσο και να την καλείτε γιατρέ ποτέ δεν πρόκειται να απαντήσει στο ερώτημα που της απευθύνατε.έχω τη γνώμη ότι ηεν λόγω κυρία ακροβατεί μεταξύ ψευτοκουλτούρας και πραγματικότητας.

ανωνυμος (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 02/06/2017 - 21:22. η κα Γαλανιάδη σχολιάζει με το ονοματάκι και εσύ ανώνυμα κρίνεις αν ακροβατεί μεταξύ ψευτοκουλτούρας και πραγματικότητας. Εσύ τι απαγγέλεσαι και ποιος είσαι που θα κρίνεις;

Κρίμα να μην είναι στρατιωτικοί γιατροί οι Αμερικανοί ψυχίατροι να αποκρούσουν τη βία

Περίεργο το σχόλιο "Μαρίνη". Η κριτική χωρίς ονοματεπώνυμο απορρίπτεται. Ο "Μαρίνης" είναι επώνυμος και "δικαιούται δια να ομιλεί". Τι λέει η κ. Γαλανιάδη γι' αυτό; Θα μας γράψει ένα άρθρο πάνω στο δικαίωμα της ανώνυμης κριτικής; Πάντως, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, το έχω πει κι εγώ (και το' χω γράψει) ότι τα άρθρα της είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Η κ. Γαλανιάδη, έχει καταθέσει μια γνώμη. Άλλοι συμφωνούν με όσα γράφει, άλλοι όχι. Από τους διαφωνούντες ακούμε μόνο γαυγίσματα και κανένα επιχείρημα (αν καταλαβαίνουν τί σημαίνει η λέξη). Στην καλύτερη περίπτωση αναφέρονται σε σιωνιστικές συνομωσίες, σε λόμπυ, σε Ιλουμινάτι και άλλα τέτοια ευφάνταστα. Επιχείρημα ουδέν. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα της επιλογής στην προσωπική του ζωή. Να είναι str8, bi, gay, άθεος, χριστιανός, βουδιστής. Και κάθε νοήμον όν, οφείλει να μαθαίνει τί ζει και αναπνέει δίπλα του. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει στον άλλον τίποτα. Τα υπόλοιπα είναι απλά γαυγίσματα.

@Μαρίνης 21:53 ΟΚ, πάω πάσο μεγάλε. Ό,τι πεις. Μάλλον ποίημα πρέπει να είναι πάντως ο "ανωνυμος 21:22'", για να «απαγγέλεται»...Παρεμπιπτόντως, του ΣΔΟΕ είσαι που θες να μάθεις τι...απαγγέλλεται ο καθένας;

(Πάρκο Γκεζί - πλατεία Ταξίμ, Κωνσταντινούπολη) «Δεν είναι σωστό να φοράτε μίνι φούστες!» «Δεν είναι σωστό να πίνετε αλκοόλ!» «Δεν είναι σωστό να κρατιέστε χέρι-χέρι όταν περπατάτε στους δρόμους!» «Δεν είναι σωστό να φιλιέστε σε δημόσιους χώρους!» «Οφείλετε να σέβεστε τους κανόνες της θρησκείας!» «Η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια!» «Οφείλετε να αποκτάτε τουλάχιστον τρία παιδιά!» (η εξουσία φτιάχνει κανόνες για να κρατάει το θηρίο υπό έλεγχο - μεταξύ των θηριοδαμαστών είναι και ο κλήρος - αν δώσεις ελευθερία στη θηρίο τι εξουσία είσαι, άσε που θα ζητάει όλο και περισσότερη ελευθερία)

Τι τα θέλετε; Νέα Τάξη Πραγμάτων-κ. Σόρος -Μ.Κ.Ο. είναι το τρίπτυχο που θέλει να μας καταστρέψει σαν χώρα αλλά και να ωφεληθεί προς ίδιον όφελος(πόσα έβγαλε ο κ. Σόρος όταν το κ. Γιώργος είπε: πάω για δημοψήφισμα από ότι έλεγαν οι εφημερίδες τότε; θυμάστε;). Πάντως οι πολιτικοί μας μας νομίζουν κορόιδα και μας σερβίρουν κάθε ημέρα παραμύθια.... κρίμα γιατί μετά θα βλέπουν την Βουλή σε ..........φωτογραφία!

Πολύ εύστοχο το σχόλιο με την ομολία του Σουλτάνου στην Πλατεία Ταξίμ. Φέρνει σε δύσκολη θέση τους Ελληνάρες. Είναι η αμήχανη στιγμή που ο "Ελληνάρας" διαπιστώνει πως του ταιριάζει να διοικείται από τον Σουλτάνο απέναντί μας.

Συνάδελφε, ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ οτι η ομοφυλοφιλία ειναι παραβατική συμπεριφορά;

Καθεστωτικοί ψευτογιακωβίνοι εξουσιολειχοί και συνεργάτες των Παγκόσμιων Επικυριάρχων έχουν πιάσει τα πόστα .Ψευτοδεξιοί και ροζ αριστεροί.Μπερδεύουν τον κόσμο,τον δένουν με μνημόνια και νεοεξυπνακίστικους επιστημονικοφανείς όρους.Μας διαιρούν - κάνουν το άσπρο - μαύρο και το ανώμαλο - μόδα.Με κύρια εργαλεία τα ΜΜΕ και το ξεχαρβαλωμένο-ροζ αριστερό σχολείο&πανεπιστήμιο.Αναδομούν συνειδήσεις στα μέτρα της ελεύθερης αγοράς. «Δουλειά τους είναι να κοπαδιάζουν τον λαό και να τον πηγαίνουν πεσκέσι στα αφεντικά». Από τα Γκουλάγκ στα μπουρδέλα της Πλουτοκρατίας.ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Φίλε Κώστα, δεν πάει καιρός που έπαψε να θεωρείται αδίκημα η ομοφυλοφιλία, ακόμα και σε χώρες όπως η Μ. Βρετανία. Το θυμόμαστε. Τώρα έχει μείνει η απαξίωση προς τους ομοφυλόφιλους που παράγει τη δυστυχία και την εγκληματικότητα. Συνεχίζει να θεωρείται ψυχική νόσος. Αλλά, τι ψυχική υγεία μπορεί να έχει κάποιος που διαπιστώνει ότι η συμπεριφορά του ξεφεύγει από τον κανόνα, συγκρούεται με τα καθιερωμένα; Τεράστια συζήτηση. Τι έλεγε ο Μαρκούζε; Πόσες μορφές ψυχικής νόσου έχουν κοινωνικά αίτια;

Αγαπητε συνάδελφε, φυσικα και είμαι ενάντια στο να θεωρειται αδίκημα ή και να λοιδορείται η ομοφυλοφιλία! Ομως για αυτο απευθυνσου στους ακτιβιστές ομοφυλοφιλους που αυτογελοιοποιούνται καθημερινά με π χαζό παρελάσεις και γάμους και νυφικά και τετοια τραγελαφικά! Ευρω πολλους ομοφυλοφιλους που ειναι σοβαροί, ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ οτι εχουν ένα προβλημα, αλλά μέχρις εκεί. Μακάρι να ηταν ολοι ετσι. Δεν θα ασχολιόταν κανεις μαζι τους! Οσο ποιο πολυ μας ζαλίζουν με τις υστερίες τους τοσο θα αυξάνονται οι εντάσεις με τους ετεροφυλόφιλους. Ομοφοβικοί vs ετεροφοβικων! Καλο τριήμερο

Και κατι λίγο άσχετο: ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ? Γιατι η κουκούλα; Ειλικρινά δεν μπορω να το καταλάβω! Απευθύνομαι σε συμφωνούντες και διαφωνούντες με το άρθρο.

Πράγματι είναι αηδιαστική η συμπεριφορά των, ας πούμε, ξεφωνημένων. Αλλά ποικιλία συμπεριφορών υπάρχει και στους ετεροφυλόφιλους. Η συμπεριφορά είναι ατομικό χαρακτηριστικό, όχι μιας κατηγορίας ανθρώπων. Όσο για το αν έχουν κάποιο πρόβλημα, πιστεύω ότι εμείς τους το προκαλούμε με τη στάση μας. Κυκλοφοράμε χεράκι-χεράκι με τις γυναίκες μας χωρίς πρόβλημα αλλά στραβομουτσουνιάζουμε αν δούμε δύο άντρες να κάνουν το ίδιο (αν δεν τους σπάμε το κεφάλι). Τέλος, η ανωνυμία προκαλείται από τις αήθεις, πάντα ανώνυμες, επιθέσεις, για τις οποίες οι διαχειριστές δεν παίρνουν κανένα μέτρο.

@Κωνσταντίνος Βέρρος - Δηλαδή η γνώμη έχει βαρύτητα μόνο όταν είναι επώνυμη; Αυτό μας λέτε; Ότι επειδή γράφετε το όνομά σας, έχει μεγαλύτερο κύρος η γνώμη σας; Όχι δεν έχει σας απαντώ. Ειδικά με αυτά που γράφετε. Είστε γιατρός και υποστηρίζεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι πρόβλημα και ότι έχετε φίλους ομοφυλόφιλους που το αντιλαμβάνονται ως πρόβλημα!!! Κουσούρι δηλαδή. Κατά τα άλλα δεν την λοιδορείτε...Αν κάνατε συζήτηση με ένα ψυχίατρο θα σας ρώταγε για ποιο λόγο σας ενοχλεί η ομοφυλοφιλία τόσο πολύ. Και εσάς και τους ομοϊδεάτες σας. Νιώθετε απειλή;

Παύλο, ο Βέρρος δε λέει ότι η γνώμη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα όταν εκφράζεται επωνύμως.

Παύλο Δεν είναι για μένα πρόβλημα, ειναι για τους ίδιους . Θα πρέπει να ξερετε οτι το ποσοστό των νευρωσεων και ψυχικών παθήσεων ακόμα και αυτοκτονιών ειναι σημαντικά υψηλότερο στους ομοφυλόφιλους. Και δεν οφείλεται στο bullying απο τους αλλους ηλιθίους. Παντως εγω κουσούρι δεν ανέφερα, εκτροπή απο το φυσιλογικο ειναι σιγουρα. Οσο για την ανωνυμία, παλι αυθαίρετο συμπέρασμα βγάλατε! Δεν εχω προβλημα με την ανωνυμία, εχω γραψει κι εγω ανώνυμα πολλες φορές, ούτε θεωρω ότι δεν έχει κύρος το ανώνυμο σχόλιο. Απλως βλέπω ΦΟΒΟ ΠΑΝΤΟΥ και λυπάμαι για την κατάντια μας.

@Κωνσταντίνος Βέρρος - Κάποιος σύνδεσμος με δημοσίευση σε έγκυρο ιατρικό περιοδικό που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς σας για τα ποσοστά νευρώσεων, ψυχικών παθήσεων κτλ. σε ομοφυλόφιλους; Μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Είναι υστερικοί, νευρωτικοί, ψυχικά άρρωστοι, έχουν πρόβλημα, αυτογελιοποιούνται, δεν ασχολούμαι όμως μαζί τους γιατί έχω καλύτερες δουλειές να κάνω. Γιατί δεν είστε ειλικρινής άνθρωπέ μου. Μη ντρέπεστε. Πέστε αυτό που πιστεύετε, δηλ ότι δεν τους συμπαθείτε, τους απεχθάνεστε και τους θεωρείτε σφάλμα της φύσης. Φόβος παντού και κατάντια ?

Παύλε προφανως δεν εισαι γιατρός. Ο σοβαρός γιατρός λοιπον δικαιούται ξερεις να εχει και προσωπικές απόψεις απο την εμπειρία του. Εχω συναντήσει δεκάδες ομοφυλοφιλους στον στρατό που κλαψούριζαν, έκοβαν τις φλέβες τους και ούρλιαζαν για να παρουν απολυτήριο. Απίστευτες σκηνές που ουτε στον ύπνο σου δεν εχεις δεί. 2. Οπως υπαρχει ΦΟΒΟΣ παντου, ετσι υπαρχει και σην ιατρική κοινότητα. Πολλες εργασίες δεν τολμούν οι γιατροι να τις βγαλουν. 3. Πολλες επισης εργασίες ειναι πληρωμένες και καθοδηγούμενες. 4. Παρόλα αυτα, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18706118

Τις τελευταίες ημέρες στους σταθμούς του μετρό έχουν τοποθετηθεί αφίσες που διαφημίζουν την παρέλαση των ομοφυλόφιλων στην Αθήνα, γνωστή και ως «athens gay pride 2017», που επρόκειτο να διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Ανάμεσα στους χορηγούς βλέπουμε την ΕΡΤ, καθώς και υπουργεία. Η αφίσα πέρα από τις πληροφορίες για την συγκεκριμένη «εκδήλωση» αναγράφει ευθαρσώς «Athens gay pride 2017 - Θέμα παιδείας». ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.................

Φίλε Κώστα, θεωρώ ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί απόκλιση από το κανονικό. Το γεγονός ότι γίνεται τέτοια συζήτηση έχει κοινωνικά αίτια, η ανθρώπινη κοινωνία εξελίσσεται διαρκώς (όχι πάντα προς τα εμπρός, ας θυμηθούμε τον Αχιλλέα) και ο σημερινός στιγματισμός της οφείλεται στον χριστιανισμό, μεγάλο εχθρό της σεξουαλικότητας. Τα όρια της κανονικότητας μετακινούνται μαζί με την κοινωνική εξέλιξη. Από κει και πέρα, δεν πέφτει λόγος σε τρίτους για τις προσωπικές προτιμήσεις καθενός και ποτέ δεν θα τολμούσα να ισχυριστώ ότι εγώ, ετεροφυλόφιλος, είμαι πιο ισορροπημένος χαρακτήρας.

Για κανεναν λογικό άνθρωπο η ομοφιλοφυλία δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Για κανένα λογικό άνθρωπο δεν νοείται δίωξη και μπούλινγκ σε ομοφιλόφυλο. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που είναι ομοφιλόφυλοι. Αυτονόητα πράγματα. Πάντως αυτή η καταραμένη σεξουαλική παρέκκλιση να μην τύχει σε άνθρωπο...................

@Κωνσταντίνος Βέρρος - Να και η αυθεντία του ...γιατρού. Ετεροφυλόφιλος και γιατρός. Γουάου που θα έλεγε και ο Μπαρουφάκης. Ξέρετε γιατρέ και εμείς οι κοινοί θνητοί που δεν είμαστε γιατροί έχουμε εμπειρίες. Πήγα στρατό 22 μήνες και δεν είδα ομοφυλόφιλο να κόβει τις φλέβες του, ούτε να κλαψουρίζει. Από την άλλη είδα πολλούς ετεροφυλόφιλους να καταβροχθίζουν δεκάδες κρουασάν για να διώξουν το άγχος τους. Η παραπομπή που δίνεται είναι μια απλή στατιστική που δεν ασχολείται με τα αίτια. Είναι σαν να διαβάζω στατιστική για τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα χωρίς καμία ενασχόληση με τα αίτια.

@@Κωνσταντίνος Βέρρος - Προφανώς και οι ομοφυλόφιλοι έχουν μεγαλύτερο άγχος με ότι συνεπάγεται αυτό καθώς οι κοινωνίες ακόμα και σήμερα τους αντιμετωπίζουν με στιγματισμό. Αν ρωτήσετε ψυχιάτρους που ασχολούνται με την ψυχοθεραπεία και όχι μόνο με την φαρμακευτική προσέγγιση θα σας πουν ότι οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία στο πελατολόγιο τους . Και αυτό έχει τις αιτίες του και προφανώς δεν είναι οι γυναίκες "ελαττωματικές" ή "προβληματικές" από την φύση τους. Έχετε μια άποψη που δεν σας τιμά. Δεν με ενοχλεί ο ομοφυλόφιλος. Με ενοχλεί ο παιδεραστής και αυτός που ασκεί βία. Αρκετά με το μεσαίωνα

@22χρονη Ν - Μια χαρά φυσιολογικό είναι. Ξέρεις εκτός από τους ομοφυλόφιλους υπάρχουν και οι bisexual. Εκεί έχεις να πεις κάτι ή έκανε reset o εγκέφαλος; Ότι δεν είσαστε, πάτε να το βγάλετε αφύσικο. Για εμένα μη-φυσιολογικό είναι να πιστεύει κάποιος ότι μας ψεκάζουν. Επίσης μη-φυσιολογικό είναι να κάνεις ρουσφέτια (ή τουλάχιστον έτσι να νομίζεις) στον θεό για την υγεία σου, αντί να πας να κάνεις check-up. Και πάλι όμως δεν θα απαγόρευα την ελευθερία έκφρασης στην μπούρδα. Ο ορθολογισμός είναι άγνωστη λέξη για πολλούς, πάρα πολλούς, στην χώρα μας. Τα όρια τα βάζει ο νόμος και τίποτε άλλο.

Παύλο, εννοειται οτι νευρωσικοι, παιδόφιλοι κλπ υπαρχουν και στα δυο φύλα. Εγω μιλαω με στατιστικά δεδομένα. Ξερεις στην επιστήμη μου δεν κανει ενα κι ενα = δυο. Συνάδελφε, γι αυτο η Ορθοδοξία λοιδορείται. Και φτάσαμε στο σημείο, σε μια χωρα που το 90% ειναι χριστιανοί ορθόδοξοι, να φοβούνται να το πουν. Διοτι οι άθεοι εινια κι αυτοι μια μειοψηφία λίαν ακτιβιστική και ο θόρυβος που κανουν δινει την εντυπωση πια, οτι ειναι πλειοψηφία.. Η αληθεια είναι οτι ο Έλληνας θα πρπει να μαθει να ανέχεται το διαφορετικό, εφοσον ομως το διαφορετικό δεν θελει με το ζόρι να επιβληθεί ως νόρμα.

Η ομοφιλοφυλική συμπεριφορά (gay-bi κλπ) είναι μια ανωμαλία που δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους. Ας μην συζητάμε όμως αυτονόητα πράγματα. Και μόνο,που με αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ΔΕΝ υπάρχει τεκνοποίηση, καταλαβαίνουμε την στρέβλωση. Όμως το πως μια κοινωνία συμπεριφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους, (όπως και στους παχύσαρκους, τους μύωπες, τους νάνους κλπ κλπ) δείχνει πολλά για το επιπεδο του πολιτισμού μας.Πιστεύω ότι η "ρατσιστική" συμπεριφορά είναι σοβαρότερη ψυχική νόσος απτο να έλκεσαι απτο ίδιο φύλο. Μιλάμε όμως πάντα για ΝΟΣΟΥΣ&όχι για επιλογή. Ας μην βαυκαλιζόμαστε

Παύλο , ορθολογισμός για σενα είναι δυο μαντράχαλοι να φοράνε ξανθιά περούκα να κάθονται στα τέσσερα και να κάνουν την κουνέλα? Να υπάρχει ένα όριο στον παραλογισμό.......

@22χρονη Ετσι ακριβως φιλη μου. Η κοινωνία εχει χάσει το μέτρο. Οι μεν ασκούν bullying και εκφοβισμό, οι δε διεκδικούν με ακρότητες το δικιο τους.

Στο δωμάτιό σου το κάνουν αυτό ? Προφανώς όχι. Όριο βάζουμε σε αυτά που ενοχλούν τους άλλους και επηρεάζουν την προσωπική τους ζωή. Δλδ σεβασμός. Εφόσον όλο αυτό γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει. Όπως δεν νοιάζει τους άλλους τι γινεται πίσω από τις δικές μας. Εκτός εαν τους νοιάζει και αυτό. Μην το κουράζουμε. Υπάρχουν αυτοί που δεν τους επηρεάζει και δεν τους ενδιαφέρει και αυτοί που δεν δέχονται τη διαφορετικότητα τους για δικούς τους λόγους. Ο καθένας ότι θέλει πιστεύει στο κάτω κάτω.

σε 1500 είδη στη φύση απαντάται η ομοφυλοφιλία, μόνο σε ένα η ομοφοβία. Η ομοφυλοφιλία είναι διαχρονική και διαπολιτισμική. Είναι ΒΙΟΛΟΓΙΑ και άκου να δεις! ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ! το επιχείρημα "τι κάνει ο άλλος στο δωμάτιο του" είναι μια μλκ γιατί είναι κρύψιμο κάτω από το χαλί μιας πραγματικότητας. Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται την ορατότητα όπως όλοι οι άλλοι. Ο καθένας δεν μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Δεν είναι δικαίωμα αυτό. Δεν είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις στο μίσος

ξεστραβωθείτε http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/04ion2017-i-thematiki-evdomada-sta-scholia-ethismos-ke-exartisis/

Εφόσον όλο αυτό γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, ΔΕΝ μας νοιάζει. Όμως έχουμε το δικαίωμα της κοινής λογικής. Δηλαδή να μην θεωρούμε φυσιολογική μια τέτοια συμπεριφορά - να απευχόμαστε να γίνουν τα παιδιά μας ομοφιλόφυλοι - να λυπόμαστε απεριόριστα τους συνανθρώπους μας που η φύση τους αυτήν την παρέκκλιση.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.