Η νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης «ξαναζωντανεύει» στην Αρκαδία (pics,vid)

Η νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης «ξαναζωντανεύει» στην Αρκαδία (pics,vid)

Μάιος 30, 2017 - 21:02
11 σχόλια

Μνήμες από την όχι και τόσο μακρινή εποχή που επιτρεπόταν η καλλιέργεια κάνναβης στην περιοχή της Μαντινείας ξυπνούν εν έτει 2017 (δείτε ΕΔΩ  το σχετικό άρθρο του Χ. Μήτσια).

Στο αγρόκτημά του στην περιοχή της Μαντινείας μάς υποδέχτηκε o Προκόπης Γεωργακόπουλος, ο οποίος είναι 42 ετών και κατοικεί στην Τρίπολη.

Ο κ. Γεωργακόπουλος πρωτοτυπώντας, θα μπορούσαμε να πούμε, για τα Αρκαδικά δεδομένα, καλλιεργεί κάνναβη στο αγρόκτημά του σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με την ΚΥΑ του υπουργείου η οποία επιτρέπει την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, συγκεκριμένα της Cannabis Sativa L, η οποία είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%.

H Κανναβιδιόλη (CBD), η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών (ΝΟΜΟΣ 3459/2006 – ΦΕΚ Α'/103/25.5.2006) και δεν περιέχει την παράνομη ουσία Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό άνω του νόμιμου 0,2% (Νόμος 4139/2013 (ΦΕΚ 74/τ. Α'/20-03-2013), είναι νόμιμη.

Αν και είναι ο πρώτος στην Αρκαδία ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει «τολμήσει» να καλλιεργήσει κλωστική κάνναβη, και άλλοι δείχνουν την πρόθεση να επιδοθούν στην καλλιέργεια του εν λόγω φυτού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ρούχων, δομικών υλικών, πλαστικών, φαγητών, ακόμα και καυσίμων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι μέλος ενός συλλόγου ασθενών (δείτε ΕΔΩ) με σπάνιες νευρολογικές παθήσεις και με καρκίνο, ο οποίος δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, προσφάτως είχε επισκεφτεί το Ευρωκοινοβούλιο και είχε μιλήσει για την κάνναβη και για τις ευεργετικές της ιδιότητες σε παθήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν πάρα πολλούς ανθρώπους.

Ο κ. Γεωργακόπουλος στο Ευρωκοινοβούλιο αναφέρθηκε παράλληλα και στο γεγονός ότι η κάνναβη μπορεί να αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στους παραγωγούς.

Η κάνναβη δεν είναι «κακό» φυτό, ανέφερε, αλλά είναι ένα φυτό το οποίο δίνει λύση στα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν τον ίδιο και τόσους πολλούς ακόμα ανθρώπους.

Την κάνναβη, όπως είπε, την χρησιμοποιεί ως φάρμακο το οποίο έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τους τρομερούς πόνους διάφορων ασθενειών, αλλά και ωφελεί ασθενείς με σπάνιες παθήσεις οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με τα φάρμακα τα οποία τους χορηγούνται.

Έχουμε αγαπήσει το φυτό που μας κάνει καλό στην υγεία μας και θέλουμε να δούμε για το αν η πειραματική αυτή καλλιέργεια θα μπορέσει να γίνει ένα νέο επιχειρηματικό άνοιγμα

Μιλώντας μέσα από την καρδία του, ο κ. Γεωργακόπουλος μάς μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του η οποία τον ταλαιπώρησε από τότε που ήταν 26 ετών έως και πριν από δύο χρόνια, όταν δηλαδή το 2015 δοκίμασε την Κανναβιδιόλη.

O Προκόπης Γεωργακόπουλος πάσχει από αθροιστική κεφαλαλγία (cluster headache). Η αναπηρία του, ύψους 67% τουλάχιστον (σε περίοδο κρίσης φτάνει στο 90%), δεν αναγνωρίζεται ακόμα από το Ελληνικό Κράτος. Η συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως «αυτοκτονική» αφού οι ασθενείς που νοσούν έχουν τόσο δυνατούς πόνους και επιπλοκές στον οργανισμό τους ώστε συχνά σκέπτονται ακόμα και να αφαιρέσουν τη ζωή τους. Όπως αποκάλυψε, και ο ίδιος είχε νιώσει την επιθυμία να δώσει ένα τέλος στη ζωή του, έως τη στιγμή που μόνος του έφτιαξε το λάδι από μια χαμηλής περιεκτικότητας  σε κανναβιδιόλη και Τετραϋδροκανναβινόλη, φτάνοντας στο σημείο να έχει νικήσει την ασθένεια κατά 99,9%.

Δεν γίνεται να είσαι λειτουργικός στην κοινωνία όταν πονάς 24 ώρες το 24ωρο. Με την κάνναβη όμως κατάφερα και είμαι λειτουργικός

Πώς ξεκίνησε την παραγωγή

Ο κ. Γεωργακόπουλος μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε την καλλιέργεια, για όλες τις διαδικασίες που ακολούθησε και για τις προεγκρίσεις  που έλαβε από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αρκαδίας στην Κερασίτσα.

«Σε τακτικά χρονικά διαστήματα στέλνω μικρά τμήματα του φυτού στο ΚΕΠΠΥΕΛ στην Κερασίτσα για να ελέγχεται η περιεκτικότητα σε κανναβιδιόλη και Τετραϋδροκανναβινόλη»

Η καλλιέργεια κάνναβης αποφέρει 1 δισ. ευρώ στον παγκόσμιο τζίρο, και ο ίδιος αισιοδοξεί ότι η πειραματική αυτή καλλιέργεια κάνναβης ίσως του αποφέρει, εκτός από ανακούφιση στην ασθένειά του, και κέρδος.

Το φυτό αυτό μόνο αγάπη μπορεί να δώσει

Ακούγοντας τον κ. Γεωργακόπουλο να μιλά με αυτόν τον τρόπο για την καλλιέργεια κάνναβης, εύλογα γεννιέται το ερώτημα για το αν η κοινωνία μπορεί να αντιληφθεί την αναγκαιότητα της καλλιέργειας της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς, όταν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες η καλλιέργεια κάνναβης για οποιονδήποτε λόγο ήταν απαγορευμένη.

Ο κ. Γεωργακόπουλος απαντά  ότι η άγνοια είναι αυτή που φέρνει τον φόβο. Έναν φόβο που, ωστόσο, δεν τον έχει πτοήσει μέχρι στιγμής, καθώς κανείς έως τώρα δεν τον έχει κατηγορήσει για την καλλιέργεια της κάνναβης.

Δείτε ΕΔΩ τον Νόμο 4139/2013 (ΦΕΚ 74/τ. Α'/20-03-2013).

Έφη Καστραντά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Η νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης «ξαναζωντανεύει» στην Αρκαδία


11 Σχόλια

Σας ευχαριστούμε πολύ για την για την ανάδειξη του θέματος . Εκ μέρους του Συλλόγου Ασθενών Υπέρ Της Χρήση Φαρμακευτικής Κάνναβης Προκόπης Γεωργακόπουλος

Μπραβο προ...........!!!!!!!!ετσι να μας ανοιγεις τα ματια!!!!!!

Ονομάζομαι Κώστας Αποδουλιανάκης και υποφέρω από αθροιστική κεφαλαλγία όπως και εσείς. Έχω δοκιμάσει διάφορες θεραπείες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σας παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν κάνναβης που αναφέρετε στο βίντεο το οποίο έλυσε το πρόβλημά σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλό θα είναι κάποια στιγμη να βάλετε κ γνώμη σοβαρών επιστημόνων που δεν συμφωνούν με τη χρήση κανναβη γιαπολλά ιατρικα πράγματα, όπως θέλουν να το προωθήσουν κάποιοι.. Εκμεταλλευομενοι κ το ιατρικό θέμα,την αγνοια κ την οικονομικη αγροτική δυσπραγια...

Πάσχω από αθροιστική κεφαλαλγία 20 χρόνια κ φέτος ανακάλυψα ότι δεν είναι τρίδυμο νεύρο όπως μου είχαν διαγνώσει. Παρακαλώ πάρα πολύ επικοινωνήστε στο e-mail μου για να ρωτήσω πληροφορίες σχετικά με Την θεραπεία που ακολουθήσατε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

καλημερα σας, Πασκω απο ασθενεια νευρολογικη ,παρακαλάω επικοινωνηστε μαζί μου. Ευχαριστω πολυ

προκοπη πριν δυο βδομαδες διαγνωστικα με καρκινο στο νεφρο που εχει μετασταθει στους πνευμονες και ψαχνοντας στο νετ επεσα πανω σε σενα δεν ξερω τιποτα για τη καναβη ουτε για το καρκινο απλα ξερω οτι σε 3-4 βδομαδες θα με αρχισουν χημειοθεραπειες ουτε ξερω τι να σου ζητησω αλλο απο πληροφορειες που εσυ προφανως ξερεις γυρω απο το λαδι καναβης σε ευχαριστω .παναγιωτης

μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο μου με επί πλέον πληροφορίες που είχα, είναι το "Όταν το χασίς ήταν νόμιμο" εκδόσεις Ηρόδοτος. Μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.