Τσιαμούλος σε Παυλή: Τι θα γίνει με τα 280.000 ευρώ που λείπουν από το ταμείο του Δήμου (vid)

Τσιαμούλος σε Παυλή: Τι θα γίνει με τα 280.000 ευρώ που λείπουν από το ταμείο του Δήμου (vid)

Μάιος 24, 2017 - 16:21
19 σχόλια

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των απορριμμάτων προανήγγειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το απόγευμα της 17ης Μαΐου 2017. Ο κ. Τσιαμούλος έθεσε σημαντικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ πήρε σαφή θέση και για το ζήτημα της «θεματικής εβδομάδας» στα σχολεία.

ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

 Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, ο κ. Τσιαμούλος είπε για το θέμα αυτό: «Ανοίγετε μία γραφειοκρατική διαδικασία που δεν ξέρω αν είναι και νόμιμη δηλαδή αυτά τα χρήματα που περικόπτεται μπορείτε να τα δώσετε σε οδηγούς για μηχανήματα-γκρέιντερ». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα περικόψει και τα άλλα 500,00 και προς έκπληξή μας δήλωσε ότι παρανόμως παίρνουν τόσο καιρό τα 1.000,00 που είναι θεσμοθετημένα, ώστε να κάνουν έργα έκτακτα στα χωριά τους. Δηλαδή παραδέχτηκε, αν ισχύουν όσα δηλώνει, ότι παρανομούσε εδώ και 3 χρόνια περίπου που τους τα έδινε!

Επιπλέον, για την Ένωση Προέδρων, υπάρχει και θέμα για την έδρα τους που αναγκάστηκαν να πάνε να μισθώσουν χώρο. Δεν είναι αντίπαλοί μας. Είναι αιρετοί, εκλεγμένοι, κρατούν «Θερμοπύλες» στα χωριά τους με ηρωισμό και δεν υπάρχει λόγος να τους κοντράρει κανείς. Όταν στο παλιό Δημαρχείο έχουμε δώσει το χώρο για έκδοση ΑΦΜ  σε διάφορα αλλά σωματεία, για ποιο λόγο δεν το δίνουμε και στους Προέδρους.»

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

 Επίσης, ο κ. Τσιαμούλος έθεσε θέμα για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες πολλών χωριών του Δήμου Τρίπολης, από τον πάγο που έπεσε την παραμονή του Αγίου Γεωργίου. «"Οι ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μεγάλες. Στα χωριά Αρτεμίσιο, Κάψια, Ζευγολατιό, Λουκά, Νεστάνη, Πέλαγος, Άγιος Βασίλης και Στενό οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Υπήρξαν καλλιέργειες που έπαθαν ολική καταστροφή. Πολλοί συμπολίτες μας δεν χάσανε μόνο τη φετινή παραγωγή αλλά πολλές καλλιέργειες επηρεάζονται και την επόμενη χρονιά."» Έχουμε δήλωσε « ετοιμάσει ένα σχέδιο ψηφίσματος για να κινηθούν οι διαδικασίες και αναμένουμε την έναρξη της διαδικασίας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ώστε να σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο - Υπηρεσίες και αν θέλει η πολιτεία ας σκύψει στα προβλήματα των αγροτών μας αλλιώς θα ρημάξουν και άλλο τα χωριά μας." » είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ «ΓΑΡΕΑ – ΜΑΥΡΙΚΙ – ΒΕΡΒΕΝΑ»

 Άλλο ένα θέμα που έθεσε είναι ο δρόμος «Γαρέα- Μαυρίκι – Βέρβενα» που έχει κουφώσει από τις περσινές πλημμύρες και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαμούλο «είχε κάνει αίτηση ο πρόεδρος του Μαυρικίου προς τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια. Αρμόδιος φορέας για να αποκατασταθεί ένας δρόμος που έχει καταστραφεί από τις περσινές πλημμύρες, είναι η Περιφέρεια». Παράλληλα, όμως έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια ζητά από τον Δήμο να διαθέσει 600.000 ευρώ για να γίνει το έργο που όμως ανήκει στη δική της αρμοδιότητα, αφού είναι επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αναμένουμε τις ανάλογες ενέργειες και απάντηση από την Δημοτική Αρχή.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα, Νίκος Τσιαμούλος, έθεσε θέμα για να γίνει επιτέλους “Λευκή νύχτα” στην Τρίπολη και ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι στον γειτονικό Δήμο Καλαμάτας, ετοιμάζουν για 4η συνεχόμενη χρονιά την  “Γαλάζια νύχτα” αυτή τη φορά.  Είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Βρέντα, να καλέσετε τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνει “Λευκή νύχτα” για να τονωθεί η αγορά. Στη διάθεσή σας είναι όλη η δουλειά που έχει κάνει η παράταξή μας μέσω διαβούλευσης» είπε, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική μία τέτοια κίνηση για τα καταστήματα της πόλης.

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ-ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ

 Στην τοποθέτηση του, ο κ. Τσιαμούλος είπε: «Κύριε Δήμαρχε στείλατε ένα έγγραφο με Αριθμ.Πρωτ.: 16927 στους εκμισθωτές των οικοπέδων για παρκινγκ. Αρχικά, είχαμε μισθώσει 14 οικόπεδα, μετά συνεχίσαμε την μίσθωση σε 7 κατόπιν εντολής του μελετητή για την κυκλοφοριακή μελέτη ενώ οι άλλοι 7 προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη και δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα μισθωμένο πάρκινκ. Όταν φέρατε για συζήτηση την κυκλοφοριακή μελέτη, γνωρίζατε ήδη ότι αυτά τα οικόπεδα είχαν απενταχθεί και το αποκρύβατε. Κατόπιν στείλατε το παραπάνω έγγραφο που μου κάνει κάνει εντύπωση, γιατί καλείτε τους εκμισθωτές να πάνε να παραλάβουν τα οικόπεδα τους. Πώς να τα παραλάβουν όταν είναι γεμάτα αυτοκίνητα; Τι θα γίνει με τα χρήματα αυτών των ανθρώπων που είναι και συμπολίτες μας; Τι θα γίνει με τα 280.000 ευρώ που λείπουν από το ταμείο του Δήμου από τη μη εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης; Ποιός θα απολογηθεί για όλα, θέλω απαντήσεις.

Έχετε χρεώσει το Δήμο. Δεν πληρώνει κανένας από την τσέπη του που ψηφίζουν με ελαφρά την καρδία. Αν πάνε δικαστικά, θα χρεωθεί πάλι ο Δήμος με δικηγόρους και εξωδικαστικά έξοδα.»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ο κ. Τσιαμούλος επανέφερε το θέμα με την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων σε Λεβίδι και Τεγέα ως άλλο μία αποτυχία της Δημοτικής Αρχής. Αναφέροντας είπε ότι στην Επίδαυρο όχι μόνο δεν έκλεισε το αστυνομικό τμήμα αλλά ενισχύθηκε περαιτέρω μετά από συντονισμένες κινήσεις της αυτοδιοίκησης και αναρωτήθηκε «τι παραπάνω έχει η Επίδαυρος από εμάς».

“ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ”

Για το σημαντικό αυτό θέμα, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι « στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων- άρον άρον με μια εξαιρετικά «επείγουσα εγκύκλιο» στις 23-12-2016 που διακόπτει υποχρεωτικά για μια ολόκληρη εβδομάδα την ροή του Ωρολογίου προγράμματος - καλούνται οι εκπαιδευτικοί στο πόδι, και χωρίς να έχουν την ανάλογη επιμόρφωση, να αναπτύξουν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών προγράμματα ενημέρωσης για σοβαρά θέματα όπως είναι η διατροφή και η Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων. Με απορία όμως , όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες  μας, γονείς των μαθητών,  πληροφορηθήκαμε ότι στον εν λόγω πρόγραμμα δράσεων υπάρχει και θέμα με τίτλο «Έμφυλες Ταυτότητες». Δεδομένης της ανυπαρξίας μαθήματος σεξουαλικής αγωγής από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, αναρωτάτε κανείς ποιος είναι ο λόγος που επελέγη ένα τέτοιο θέμα. Συμμεριζόμαστε την αγωνία και την αντίδραση των γονέων της πόλης μας καθώς και εγώ γονέας και θεωρούμε πως σκοπίμως επελέγη η συγκεκριμένη ενότητα για να αποπροσανατολίσει τους μαθητές και τους γονείς τους από τα σοβαρά προβλήματα που έχει σήμερα η Παιδεία μας. Προτείνουμε απόφαση ομόφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου( όπως και έγινε-πέρασε η πρότασή μας) να πάει στα γραφεία όλων αυτών που σκέπτονται σεξουαλικά “λίγο παράξενα” από ότι πρέπει να σκέπτονται και να κινήσει ο Δήμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε συνεργασία με τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μία εκστρατεία ενημέρωσης μέσα στα ίδια τα σχολεία.»

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και του κ. Σμυρνιώτη και του κ. Κοτσιάνη.  Το Μεγαβούνι θα είναι το Βατερλώ του κ. Παυλή όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Οι επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, θα είναι καταιγιστικές. Θα πάθετε πλάκα με αυτά που θα ακούσετε. Κουράστηκα να ακούω αερολογίες από τον κ. Παυλή και να ακούω χρονοδιαγράμματα που ποτέ δεν υλοποιούνται. Τα σκουπίδια ανά πάσα στιγμή μπορεί να παραμείνουν πάλι στους δρόμους και λύση δεν υπάρχει. Οι δε ιδιοκτήτες της περιοχής στον Άγιο Βλάση ήδη έχουν πάει δικαστικά και διεκδικούν, με την παράνομη και αυθαίρετη υπογραφή Παυλή , τριπλάσια αμοιβή, ενώ στις 15 Ιουλίου 2017 κλείνει και αυτός ο ΧΑΔΑ με την Τρίπολη να βρίσκετε άλλη μια φορά σε πλήρη αδιέξοδο»

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

Δελτίο Τύπου

Akολουθεί βίντεο

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Συνέντευξη Τύπου Ν. Τσιαμούλου


19 Σχόλια

Δε ξερω πότε θα ανοίξουν αλλά νύχτα σίγουρα θα φύγουν οι Παυλής και Τζιούμης που συνεργάστηκαν και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.Και μάλιστα θα είναι σίγουρα Κυριακή.

Αλήθεια που έχουν κρύψει το ελικόπτερο για την διαφυγή τους νύχτα; το ελικόπτερο θα είναι παντός καιρού βέβαια.....

Ο Τσιαμούλος ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Παυλή για 4 χρόνια όταν είχαν τις λύσεις για τα πάντα. Ο Τζιούμης δεν έχει συνεργαστεί ούτε λεπτό με τον Παυλή

Αλήθεια δεν μας είπες, εκείνη την δημοσκόπηση που είχες παραγγείλει, τι έγινε τελικά? Πρώτος η τελευταίος εισαι? Φώναζες οτι θα την έβγαζες στα ΜΜΕ. Τι έγινε τελικά? Την έφαγες Μαλον και πνίγηκες!!

Έχεις δίκιο ανώνυμε των 21:19 σε όλα εκτός από ένα.Ότι ο φίλος σου ο Τζιούμης συνεργάστηκε με τον Παυλή στον Β γύρο των εκλογών και μας γ@@@@@@@@ ενώ ο Τσιαμούλος που τον πήρε χαμπάρι στα 2,5 χρόνια λάκησε και τελικά δικαιώθηκε με την επιλογή του.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

@Anonymous Τετ, 24/05/2017 - 23:46 Εσύ τί λες ότι έγινε; Αν τη δώσει στη δημοσιότητα, δεν θα γελάνε μόνο τα τσιμέντα, αλλά και οι σκαλωσιές στις οικοδομές...

ΠΡΩΤΟΝ ΔΕ ΛΑΚΗΣΕ ΣΤΑ 21\2 ΧΡΟΝΙΑ , ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ 21\2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΩΡΑ: Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΙΑΥΤΟΣ ΧΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΥΛΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

οτι και να λετε ηρθε η ωρα του Τζιουμη ,θυμηθειτε τις επομενες εκλογες οσοι γραφετε το αντιθετο..........

Δεν μπορεί ανώνυμε 09:19, να χωνέψει ο Γιαννάκης και η σιδηρά του κυρία την ήττα τους και πρέπει να βρούνε το εξιλαστήριο θύμα και το βρήκαν στο πρόσωπο του Τζιούμη για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους .Ηταν πολύ λίγος ο ίδιος μπρος στις προσδοκίες του κόσμου κσι γι αυτό έχασε.

Θελουμε την δημοσκόπηση του Τσαμουλου να την δούμε, να γελάσουμε και μετα το 2019...χα χα χα χα χα....

Τουλάχιστον ο Γιάννης έγινε Δήμαρχος και θα ξαναγίνει . Ο Τζιούμης μόνο ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου έλαμψε επί Κοτσιάνη και ο κόσμος το 2014 τον έστειλε σπίτι του χωρίς καν να τον δοκιμάσει!

@Anonymous Πέμ, 25/05/2017 - 16:19 Δεν πιστεύω να εννοείς πως ο Τσαμούλος θα είναι δήμαρχος μετά το 2019! Το στομάχι μου έχει ήδη αρχίσει να με πονάει από τα γέλια...Μην μου το κάνεις αυτό...Σε ικετεύω...Μπα σε καλό σου! Πάλι γελάσαμε μέχρι δακρύων! Μπουαχαχαχαχαχουα!

Ηλία κοιτά μην φας φασολάδα και μας τα κ@@@@@@..... Τζιουμης δεν θα γινει ποτε Δημαρχος.... Μονο στα όνειρα του κωστακη και στα δικά σου Ηλία!!

Αλήθεια ! πώς έγινε δήμαρχος ο Γιαννάκης;και πράγματι έκανε έργα που τα είχε έτοιμα μέχρι και τις μακέτες ο Κοτσιάνης συν το χρήμα ζεστό για την υλιποίησή τους.Αντε ρε Γιάννη για ύπνο άσχετε αρκετά.....

@Anonymous 20:19 Κι αφού είχε ο Κοτσιάνης το χρήμα «ζεστό» όπως λες και τα έργα έτοιμα, γιατί δεν τα έκανε ο ίδιος; Δεν ήθελε να πάρει αυτός τη δόξα, αλλά την άφησε για τον επόμενο δήμαρχο, ε; Ουστ ρε παπαγαλάκια του δαγκάνα και του επιτελείου των αγράμματων που μας έχετε κάτσει στο σβέρκο, που θα μιλήσετε κιόλας! Αλλά πού θα πάει; Δυο χρονάκια είναι, θα περάσουν, δεν θα περάσουν; Μετά...μπούλο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.