«Θύματα» της γραφειοκρατίας οι κάτοικοι της Γορτυνίας

«Θύματα» της γραφειοκρατίας οι κάτοικοι της Γορτυνίας

Μάιος 17, 2017 - 13:50
1 σχόλια

Δεν εγκρίθηκε η κυκλοφορία νοσοκομειακού αυτοκινήτου

Το φλέγον ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου στην Γορτυνία αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά, με την αποκεντρωμένη αυτή τη φορά να απορρίπτει αίτημα του δήμου Γορτυνίας για την ενίσχυση  του στόλου με ένα ακόμα ασθενοφόρο το οποίο είναι δωρεά του πρώην δημάρχου Δημητσάνας κ. Βλάχου.

Όπως αναφέρει το νέο δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που είχαμε εκδώσει στις 5/4/2017, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Γορτυνία», σχετικά με την αξιοποίηση της δωρεάς του πρώην Δημάρχου Δημητσάνας κ. Αναστάσιου Βλάχου προς τον Δήμο Γορτυνίας για την εξυπηρέτηση του Κ.Υ. Δημητσάνας και των κατοίκων της Γορτυνίας, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για τα εξής:

 Όπως είχαμε ενημερώσει με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου το Τμήμα Νομικών Προσώπων Τρίπολης της Α.Δ.Π.ΔΕ.Ι. είχε στείλει στην Πάτρα προς υπογραφή από τον Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Π.ΔΕ.Ι.., έγγραφο με το οποίο θα ζητούσε γνωμοδότηση από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας για να απαντήσει στο έγγραφο 1592/2-3-2017 του Δήμου Γορτυνίας, με θέμα την «έγκριση θέσης σε κυκλοφορία νοσοκομειακού αυτοκινήτου» στον Δήμο Γορτυνίας.

Το έγγραφο υπεγράφη στις 12/4/2017 και κοινοποιήθηκε στον Δήμο Γορτυνίας στις 18/4/2017. Το έγγραφο επισυνάπτεται στο παρόν Δελτίο Τύπου για την πλήρη ενημέρωση σχετικά με την πορεία του θέματος, με τις εξής επισημάνσεις:

Το αίτημα του Δήμου είναι για την «έκδοση απόφασης έγκρισης θέσης σε κυκλοφορία του ασθενοφόρου οχήματος του Δήμου», αλλά οι αποδέκτες ερωτώνται «εάν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, η δυνατότητα χορήγησης ασθενοφόρων σε Δήμους».

Η δυνατότητα αυτή προβλέπεται ήδη από τον Ν. 4410/2016, άρ.55 παρ.β, όπου ρυθμίζονται θέματα εκτελωνισμού για πάσης φύσεως οχήματα « … καθώς και ασθενοφόρα και ειδικές κινητές μονάδες, τα οποία παραχωρούνται κατά κυριότητα με δωρεά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού … », διάταξη με βάση την οποία το όχημα περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου ατελώς.

Το ερώτημα είναι παραπλανητικό και θέτει έμμεσα σε αμφισβήτηση τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου που ανταποκρίθηκε πλήρως στην επιθυμία του διαθέτη με την ομόφωνη απόφαση 272/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει εγκριθεί ως προς την νομιμότητά της.

Το έγγραφο αναφέρεται σε άλλα 13 (!) έγγραφα (άρθρα νόμων και εγκυκλίων) που προφανώς αναφέρονται σε όλα τα θέματα κρατικών αυτοκινήτων, χωρίς λόγο, εφόσον το αίτημα του Δήμου είναι συγκεκριμένο και υπάρχουν ασθενοφόρα αυτοκίνητα με πινακίδες που έχουν εκδοθεί από Δήμους.

Το έγγραφο απευθύνεται και κοινοποείται σε 5 (!) Υπουργεία, τα οποία καλεί να ανατρέξουν στα 13 έγγραφα και να γνωμοδοτήσουν όλα θετικά για ένα αίτημα ενός φορέα, αναδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο τι είναι η «γραφειοκρατία»!

Πόσες ανθρωποώρες θα σπαταληθούν και πόσοι μήνες θα περάσουν για ένα αίτημα που σίγουρα έχει ξαναεξεταστεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

 Τέλος, χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένοι λόγοι, ο κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, υπογράφει την εισήγηση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Τρίπολης με «ΑΡΝΗΤΙΚΗ άποψη επί του θέματος».

Θα επαναλάβουμε τις ευχαριστίες μας στον συμπατριώτη μας κ. Αναστάσιο Βλάχο για την δωρεά του και θα επαναλάβουμε ότι η σωστή αξιοποίηση της δωρεάς του θα είναι μια επίπονη διαδικασία. Όμως, για όποιον αναρωτιέται γιατί κάποιοι «καταπίνουν την κάμηλον», την έλλειψη ασθενοφόρων και γενικά υποδομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις απομακρυσμένες περιοχές όπως η Γορτυνία, «διυλίζοντας τον κώνωπα» και ξαναδιαβάζοντας τους νόμους και τις εγκυκλίους, πιστεύουμε ότι οι συντάκτες του εγγράφου θα έχουν κάποια πειστική απάντηση.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.