Ένα STOP που δεν τηρεί κανένας οδηγός (pics,vid)

Ένα STOP που δεν τηρεί κανένας οδηγός (pics,vid)

Απρίλιος 20, 2017 - 19:16
14 σχόλια

Η καλή οδηγική συμπεριφορά είναι κάτι που δεν χαρακτηρίζει τους οδηγούς της Τρίπολης. Δυστυχώς οι παραβιάσεις σηματοδοτών, αλλά και οι παραβιάσεις του ΚΟΚ είναι αυτές που θα μπορούσαμε να πούμε ότι χαρακτηρίζουν τους οδηγούς της Τρίπολης. Ένα από τα πολλά STOP τα οποία παραβιάζονται ασυστόλως στην πόλη μας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Παπαρηγοπούλου.

Παρατηρώντας για λίγα λεπτά την κίνηση των οχημάτων, διαπιστώνει κάποιος ότι οι οδηγοί που διέρχονται από την Παπαρηγοπούλου και από τις δύο κατευθύνσεις δεν σταματούν, ούτε κόβουν τα ταχύτητα όπως οφείλουν καθώς διέρχονται σε δρόμο ο οποίος έχει πινακίδα με STOP!

Ενώ αντιθέτως, οι οδηγοί που έρχονται από την Αγίου Κωνσταντίνου οδηγούν προσεκτικά, κόβουν ταχύτητα και παραχωρούν προτεραιότητα τη στιγμή που οι ίδιοι έχουν προτεραιότητα.

Πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν στην Τρίπολη εξαιτίας των παραβιάσεων του STOP, έτσι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Η παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας τιμωρείται με 700 ευρώ, όπως και το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα, παραβάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

Έφ.Κ
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ένα ΣΤΟΠ που δεν τηρεί σχεδόν κανένας οδηγός


14 Σχόλια

Μπορειτε να μας εξηγησετε τη λογικη των αρμοδιων και πως τοποθετουν τα ΣΤΟΠ ?? Αυτοι πρωτα επρεπε να απαντησουν γιατι ειναι τοσο ποντιοι και μετα να μας γραψετε αρθρο. Για ποιο λογο στην εν λογω διασταυρωση τα βαζουν στις πλευρες που εχουν καθαρο πεδιο μπροστα τους και αριστη ορατοτητα, παρα δινουν το ελευθερο στη πλευρα που πρεπει να κοψει ταχυτητα ο οδηγος?Τοσο μακακες δλδ ως λαος, ολα στραβα να τα κανουμε? Μετα αναμενομενο να γινονται ατυχηματα. Πρωτα απ ολα υπευθυνοι οι ιδιοι οι αρμοδιοι ειναι !

Περνάω συχνά, με προσοχή, από την πλευρά που δεν έχει stop. Πρόσφατα, οδηγός ταξί, μόνο που δεν με έβρισε που διανοήθηκα να μην του παραχωρήσω προτεραιότητα. Ακόμα και κάποιοι επαγγελματίες δεν έχουν προσέξει το stop!

Ωφείλουμε να εφαρμόζουμε την εκάστοτε σήμανση.Το εάν πρέπει να αλλαχθεί η σήμανση στην διασταύρωση θα το αποφασίσουν άλλοι.Αλλά όταν παίρνεις διπλώματα με κεφαλοτύρια αναμενόμενη η συμπεριφορά και η αγνόηση της σήμανσης.Υ/Γ Διέρχονται την οδό επισκέπτες απ'όλη την ελλάδα δεδομένου οτι είναι η είσοδος στην πόλη απο την Αεροπορία και ακολουθούν την σήμανση που τους δείνει προτεραιότητα χώρις να παιρνά απο το μυαλό τους οτί παραβιάζεται το ΣΤΟΠ απο τους Τριπολίτες δολοφόνους!!!!!

Το stop έχει ξεχαστεί από τότε που ο δρόμος ήταν...δρόμος και είχε λόγο ύπαρξης!!! ....θυμίστε το στους αρμοδίους ώστε να λαβουν τα κατάλληλα μέτρα για να μεταφερθεί (επιτέλους) εκεί που πρέπει (και που είναι λογικό και αναμενόμενο).... άσε που αυτοί που έρχονται απο την αγ. Κωνσταντίνου πρέπει να κόψουν έτσι και αλλιώς γιατί στο τεράστιο σαμαράκι- μπάλωμα-κακοτεχνία που υπάρχει εκεί χοροπηδάει όλο το αυτοκίνητο....εδώ ο άλλος σου φυσάει τον καρκίνο μέσα στα μούτρα ενω έχει ψηφιστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και δεν τρέχει μία!!!

Γρήγορα φανάρια κύριοι! Θα θρινήσουμε ανθρώπινες ζωές, η διαστάυρωση αυτ´η έιναι σαν τον γύρο του θανάτου. Πλήγμα μεγάλο θα πάθουμε, είναι θέμα χρόνου η πόλη μας να βυθιστεί στο πένθος

Κάθε ελληναράς φτιάχνει το δικό του Κ.Ο.Κ. Σιγά μήπως εφαρμόσουμε κανόνες. Ποιά stop ; Αυτοί που τους ενοχλεί η συγκεκριμένη σήμανση φαντάζομαι θα 'τιμούν' και τα κόκκινα φανάρια συχνά και θα περνούν όταν αυτό ανάβει. Έτσι μπράβο. Η αμφισβήτηση του ΚΟΚ επιβεβαιώνει την ύπαρξή μας.

έρχονται οι ξένοι και μας χαλανε το πολιτισμο μας... μην θυμηθώ και την ελληνικη παιδεία... τα ΣΤΟΠ και η συνεχής καταπάτηση της ΛΕΑ δείχνει τι είμαστε...

Και από ότι βλέπω κανείς από τους σχολιαστές αλλά ούτε και η αρθρογράφος ξέρει τον ΚΟΚ. Η σήμανση στο εκάστοτε φανάρι έχει ενέργεια όταν το φανάρι δεν λειτουργεί. Εν προκειμένω, το φανάρι λειτουργεί άρα το STOP δεν το λαμβάνεις υπόψη σου. Λειτουργεί με παλλόμενο κίτρινο φως. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανακόψεις ταχύτητα χωρίς να ακινητοποιηθείς, περνάς με προσοχή και παραχωρείς προτεραιότητα. Κάτι σαν ανάποδο τρίγωνο δηλαδή..

Γίνεται συζήτηση σε κάτι ασήμαντο, σε μια παράλειψη των αρμοδίων να αφαιρέσουν το STOP από εκεί, αφού δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Ας κοιτάξουν και άλλα σημεία με λάθος σήμανση και ας γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις.

To stop είναι άριστα τοποθετημένο. Σαν συγκοινωνιολόγος μπορώ να το βεβαιώσω αλλά πρέπει να γράφω κατεβατό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τοποθετήθηκε έτσι το stop ακόμα και σημερα μετά την πεζοδρόμιση έτσι πρέπει να παραμείνει.Θα αναφέρω μόνο την ρυμοτομική γραμμη της Παπαρηγοπούλου που είναι εντελώς στραβή (σε αντίθεση με αυτήν της Αγ.Κωνσταντίνου). Και ένας πρωτοετής στο Πολυτεχνείο επί της Παπαρηγοπούλου θα τοποθετούσε το στοπ, λόγω ελλειπους ορατότητας του οδηγού που έρχεται από Αγ.Κων/νου.Να μην είμαστε "ξερόλες" και μονίμως με κριτική διάθεση γιατί λόγω ημιμάθειας γινόμαστε γελοίοι.

Να αγιασει το στομά σου. Γιατί ενας πονηρός μια μέρα μου λέει ότι αν η ξαναβγω έτσι θα με φτάσει στην λέσχη αξιωματκων κ παραλίγο να έχουμε αγκαλιαζματα

Συγκοινωνιολόγεεεε? οδηγάς καθόλου? μέσα στη πόλη? ή μόνο τα 3ήμερα εκτός? Μόνο με το χάρτη κάνεις σχέδια ή και με τις εκάστοτε συνθήκες? Αν οδηγήσεις - όχι πολύ ,λίγο - θα δείς οτι το στοπ εκεί είναι κουλό...και αφού- κατα πως λές -είναι στραβός ο δρόμος ας φάνε λίγο το πάρκο και ας το κάνουν ευθεία!! Αυτός που΄ερχεται από την αγ. Κωνσταντίνου εκτός από το καρούμπαλο στο δρόμο που τον φρενάρει έχει και αριστερά τα τζάμια του ημι-υπογείου και βλέπει αν έρχεται κάποιος!!!όπως γίνεται και το αντίθετο!!!

Σε περιτπώσεις που έχουν και οι 2 στοπ τι κάνουμε?χα,χα,χα, κάντε ένα άρθρο για την διασταύρωση με τα 2 στοπ στο δρόμο για την 124πβε

@20:40 όταν οι διασταυρούμενοι έχουν την ίδια σήμανση, τότε αυτή αυτοαναιρείται και πάμε στον κανόνα του "δίνω προτεραιότητα στα δεξιά".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.