Ο απόκοσμος της Τρίπολης (pics)

Ο απόκοσμος της Τρίπολης (pics)

Μάρτιος 27, 2017 - 14:06
3 σχόλια

Μία σχολική μαύρη τσάντα με ροδάκια και μερικές σακούλες δεμένες σφιχτά πάνω σε αυτή, είναι όλη η περιουσία  του «Γιάννη» που ζει άστεγος στους δρόμους της Τρίπολης.

Το ΑrcadiaPortal.gr ύστερα από καταγγελίες κατοίκων στην οδό Δεκάζου στην Τρίπολη κοντά στην πλατεία Βαλτετσίου είχε βρεθεί στο σπίτι όπου κατοικούσε ο συγκεκριμένος άντρας, καθώς όπως ανέφεραν οι γείτονες, το σπίτι στο οποίο διέμενε ήταν ετοιμόρροπο και υπήρχε κίνδυνος η στέγη να υποχωρήσει και να καταπλακώσει τον άνδρα. Εκτός αυτό οι καταγγέλλοντες είχαν αναφέρει ότι το σπίτι είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Ο Γιάννης όπως συστήνεται, είναι ένας άστεγος άντρας μετρίου αναστήματος γύρω στα 50 με μία προχωρημένη κύφωση στην πλάτη. Θα τον συναντήσετε στην πλατεία Βαλτετσίου να ψαχουλεύει τους κάδους, κοντά στους Ταξιάρχες και στην Βίλα του Τουρκοβασίλη, η οποία και τον στέγαζε τον τελευταίο καιρό.

Φορώντας ένα μαύρο σακάκι τριγυρίζει στον περίβολο  της Βίλας καθώς τον τελευταίο καιρό αυτή  κλειδώθηκε από τον δήμο Τρίπολης και την υπηρεσία καθαρισμού προκειμένου να καθαριστεί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περίοικων, τις πρωινές ώρες ο Γιάννης βρίσκεται στην μάντρα της βίλας και ξεδιαλέγει τα λάφυρα τα οποία έχει περισυλλέξει από τους κάδους απορριμμάτων. Έπειτα με προσοχή ταξινομεί τα αντικείμενα που έχει βρει σε σακούλες, βάζοντας τα τρόφιμα σε μία σακούλα και τα ενδύματα σε μία άλλη. Αφού αυτή η διαδικασία διαρκεί αρκετά λεπτά, με προσοχή κρύβει τις σακούλες, στο πηγάδι που βρίσκεται εκεί και ανατρέχει σε αυτά όταν το επιθυμήσει.

Μία σακούλα με μαραμένα λαχανικά και χόρτα , μία σακούλα με παπούτσια και άλλη μία με κάποια ρούχα ήταν αφημένη στο πεζοδρόμιο της Βίλας, αφού ο Γιάννης είχε πάει και καθόταν στην πίσω πλευρά του κτιρίου της Βίλας.

Ο Γιάννης είναι άστεγος και διαμένει σε εγκαταλειμμένα κτίρια, και σε ερημωμένα και κατεδαφιστέα σπίτια της περιοχής. Το φαγητό του ελάχιστο, αλλά η ανάγκη του για ποτό είναι τόσο μεγάλη που όπως μας ανέφεραν κάτοικοι της γειτονιάς τον έχουν δει να πίνει οινόπνευμα. Εκτός αυτού, η παντελής έλλειψη καθαριότητας καθιστά τον άντρα εστία μόλυνσης, καθώς η μυρωδιά που υπάρχει στο σημείο το οποίο περνά είναι ενοχλητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εσωτερικό της Βίλας έχει απομονωθεί και σύντομα θα ψεκαστεί με κάποιο απολυμαντικό υγρό, προκειμένου το  συνεργείο καθαριότητας του δήμου να μπορέσει να μπει και να εργαστεί στο εσωτερικό της.

 Η παραμονή άστεγων στην Βίλα έχει καταστήσει τον χώρο απροσπέλαστο καθώς διαφορά υλικά από την διαμονή αστέγων βρίσκονται στο χώρο.

Ο Γιάννης δεν είναι επικίνδυνος και δεν προκαλεί προβλήματα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, αλλά δυστυχώς,  η κακή υγιεινή του, προκαλεί ζητήματα δημόσιας υγείας, καθώς δεν τον αφήνει κανείς να πλησιάσει το κατάστημα ή το σπίτι του.

 Όταν αυτός πάει σε μία επιχείρηση  για να προμηθευτεί τρόφιμα ή οινόπνευμα, οι ιδιοκτήτες τον εξυπηρετούν αφήνοντας τον μακριά από την είσοδο του καταστήματος τους.

Ο Γιάννης έτσι αποφεύγει την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, γιατί ο αποτροπιασμός που νιώθουν οι άλλοι γύρω του, τον έχουν κάνει απόκοσμο. Ο συγκεκριμένος άντρας δεν είναι ο μόνος άστεγος ρακοσυλλέκτης της Τρίπολης, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει κάνει κάτι για την μέριμνά αλλά και για την διαβίωση τους.

Έφη Καστραντά


3 Σχόλια

ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙ8ΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΛΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΟΥΡΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΙΣ ΜΑΓΑΛΟΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΉΡΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΩΡΑΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ....ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ;;;

Η κυρία που δυσανασχετεί με την ΑΦΙΛΗ πόλη μας γιατί δεν ανοίγει το σπίτι της στον άτυχο Γιάννη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.