Σμυρνιώτης: Να μετονομαστεί το γήπεδο «Φιλικών» σε «Αναστασίου Μουκάκη»

Σμυρνιώτης: Να μετονομαστεί το γήπεδο «Φιλικών» σε «Αναστασίου Μουκάκη»

Μάρτιος 27, 2017 - 12:00
2 σχόλια

Ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Γ.Σμυρνιώτης λίγες ώρες μετά την απώλεια του Αναστάσιου Μουκάκη ανάρτησε σε προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με τον αείμνηστο Αναστάσιο Μουκάκη ο οποίος ήταν κρατούμενους των Γερμανών στα Υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, που κατά την γερμανική κατοχή είχαν μετατραπεί σε φυλακές. 

Μεταξύ αυτών ο κ. Σμυρνιώτης πρότεινε το γήπεδο (Φιλικών- Κάρτσοβας) να λάβει το όνομα του Αναστάσιου Μουκάκη προς τιμήν του.

Καλό ταξίδι στον Τάσο Μουκάκη, τον τελευταίο εν ζωή πρόσφυγα από τη γη της Ιωνίας.

"Είναι υποχρέωση της Τρίπολης, απέναντι σε όλους αυτούς που διωγμένοι και κυνηγημένοι ρίζωσαν στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης μας και συνέβαλαν καθοριστικά στην πορεία του τόπου μας φέρνοντας στις "αποσκευές" τους μόνο ιδέες και ιδανικά αλλά και τον κοσμοπολίτικο αέρα που απέπνεε τότε η ατμόσφαιρα της πατρίδας που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν, το γήπεδο της περιοχής που πριν λίγα χρόνια ανακαινίσαμε και παραδώσαμε στη νεολαία μας να πάρει το όνομά του.
Γιατί ο Τάσος Μουκάκης μέχρι και χθες μας δίδασκε με το παράδειγμά του, τον τρόπο ζωής του, το πηγαίο του χιούμορ πως πρέπει να πορευόμαστε..."


2 Σχόλια

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ... ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ (ΚΑΡΤΣΟΒΑΣ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ: "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΑΣΟΣ ΜΟΥΚΑΚΗΣ". ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ. ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΙΔΕΑ & ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.