Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο σχολείο (pics,vid)

Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο σχολείο (pics,vid)

Μάιος 18, 2016 - 20:32
12 σχόλια

Το ΚΚΕ Αρκαδίας πραγματοποίησε εκδήλωση για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο αλλά και για τον ρόλο του εκπαιδευτικού την Τετάρτη 18 Μαΐου το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Τρίπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιαννόπουλος Ανδρέας, μέλος της Τ.Ε. Αρκαδίας, ο οποίος μίλησε για την εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ η οποία εντάσσεται στο διήμερο εκδηλώσεων της ΚΕ του κόμματος για την Ακαδημία Δασκάλων, το γνωστό λαϊκό Διδασκαλείο που λειτούργησε στα Τρόπαια Γορτυνίας το 1948. Το Λαϊκό Διδασκαλείο λειτούργησε στα πλαίσια της δράσης της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, σαν ταχύρυθμη Διδασκαλική Ακαδημία για δασκάλους. Στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κυρία Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ όπου και ανέπτυξε το ρόλο του σχολείου, όσο και του εκπαιδευτικού στην κοινωνία που οραματίζεται το ΚΚΕ, στην κοινωνία που έχουμε ανάγκη.

Το βασικό  ερώτημα που τίθεται κάθε φορά είναι τι άνθρωπο θέλει να διαμορφώσει με το σχολείο η κοινωνία.  Η σημερινή κοινωνία αποθεώνει τον ατομισμό, στηρίζει και στηρίζεται στο κέρδος, δεν έχει συμφέρον να ανεβάσει το μορφωτικό επίπεδο όλων των μαθητών, γι’ αυτό και έχει διαφοροποιημένες εκπαιδευτικές διαδρομές, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους μαθητές.

«Εμείς προτείνουμε και παλεύουμε για  ένα σχολείο που θα δουλεύει για την όσο το δυνατόν αρμονική ανάπτυξη των ικανοτήτων και ολοκλήρωσης της προσωπικότητας όλων των μαθητών. Δηλαδή  η συνολική διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Η όσο το δυνατόν πιο ισόρροπη και ολόπλευρη ανάπτυξη της νόησης, του συναισθήματος, της βούλησης.

»Το ζητούμενο στο σχολείο για το οποίο μιλάμε είναι από τις πιο μικρές ηλικίες να χτίζονται οι προϋποθέσεις, ώστε σε όλα τα μαθήματα να ξεπροβάλλει η πίστη στη δυνατότητα του ανθρώπου να γνωρίσει και να αλλάξει τον κόσμο. Να προκαλούμε τη σκέψη των μαθητών, να οδηγούμε σε καταστάσεις προβληματισμού, να ταρακουνάμε συνειδήσεις, να στέκονται κριτικά στις έτοιμες "αλήθειες".

»Να μπορούν οι μαθητές να ξεχωρίζουν μέσα από ένα καταιγισμό ορισμών, τύπων και κανόνων ότι όλα αυτά είναι οι απαντήσεις που έδωσε η επιστήμη και η τεχνική σε πρακτικά προβλήματα που είχαν να κάνουν με την εξέλιξη των κοινωνιών, τις ανάγκες της παραγωγής. Εμείς θέλουμε ένα σχολείο που θα δουλεύει για την όσο το δυνατόν αρμονική ανάπτυξη των ικανοτήτων. Ένα σχολείο που θα οργανώνει την επαφή του νέου με όλες τις πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η θέση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο


12 Σχόλια

Μπράβο στο ΚΚΕ.Έχει σύχρονες απόψεις για την εκπαίδευση.ίδιες με εκείνες που είχε το 1920.

ανώνυμε μήπως τελικά λέγεσαι "ανόητος" και όχι ανώνυμος? Μήπως εσύ δεν πήγες σχολείο και μας το παίζεις έξυπνος? Αλήθεια πού είδες εσύ ρε τούβλο τις ιδέες του 1920? . Αλλά αυτή η ειρωνία σε όλα φτάνει να δει ο κόσμος τι τύπος ανθρώπου είσαι

23/29δεν νομίζω να γνωρίζουμε το ίδιο τα πραγματα και τα γράμματα.Υπάρχει όμως μια διαφορά εγώ έχω μάθει να σκέφτομαι ενώ εσύ εκ των πραγμάτων σαν καλό στρατιωτάκι δέχεσαι ότιι ανοησία σου λένε.

ΚΚΕ, ο καλύτερος διασπαστικός μηχανισμός και ταυτόχρονα συκοφαντικός του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς.

προτάσεις του ΚΚΕ για την παιδεία...που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα! http://soupakmoupes.blogspot.gr/2016/05/2010.html

Όταν έλεγε το ΚΚΕ για μη ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1979 χαρακτηρίζοντας την "λάκκο των λεόντων" είχε δίκιο,όταν έλεγε την δεκαετία του 90 ότι δεν θα τρώμε με χρυσά κουτάλια στην Ε.Ε είχε δίκιο,όταν το 2012 δεν συνεργάστηκε με τον "Αριστερό" Σύριζα είχε δίκιο,όταν έλεγε για ακύρωση του κάλπικου Δημοψηφίσματος διότι είτε ΝΑΙ είτε ΌΧΙ και τα δύο κρύβουν Μνημόνια μέσα είχε δίκιο!Ο Ελληνικός Λαός έστω και μετεκλογικά πρέπει σύσσωμα να στηρίξει το Κόμμα που γέννησε το Μπελογιάννη και άνδρωσε τον Άρη μέσα απ' τα Συλλαλητήρια και τις Απεργίες,μέσα από το Εργατικό-Ταξικό Κίνημα!!

Δίκιο έχει ο συναγωνιστής- συναγωνίστρια.πιστεύω όμως ότι καλόείναι να ψηφίζουμε κομματα που δεν έχουν ολοκληρωτική ιδεολογία.ένα τέτοιο κόμμα ειναι το ΚΚΕ.Εγώ προσωπικά το έχω ως πρότυπο πρός αποφυγήν γιατί πιστεύω στη δημοκρατία και στο διάλογο.Κατι τέτοιο άν δεν κάνω λάθος δεν το πιστεύει το ΚΚΕ.

Ξέχασαν οι σύντροφοι να αναφερθούν στον Επιστημονικό Σοσιαλισμό της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης.

Ε βέβαια, το ΚΚΕ και ο γέροντας Παίσιος μόνο τα είχανε διαβλέψει όλα αυτά και φυσικά...είχαν δίκιο. Τώρα ότι είναι το μόνο ΚΚ που έχει αυτές τις θέσεις, ενώ τα άλλα ΚΚ (Πορτογαλία, Ισπανία) μπαίνουν στις κυβερνήσεις (με τους αντίστοιχους Σύριζα) έχει να κάνει με το ότι όλο το σύμπαν είναι πουλημένο και έχει αυταπάτες εκτός από τους Ιαχωβάδες του κομμουνισμού (του ποιου;) Υ.Γ. Αφήστε τον Άρη ήσυχο

Αν εγκρίνουν οι διαφωτιστές του κόμματος όλα προχωρούν κανονικά, διαφορετικά όλοι είναι αντιδραστικοί,συκοφάντες,διασπαστικοί κ.λ.π. , ή μήπως κάνω λάθος; Στην υγεία σας ρε συντρόφια!

Πως γίνεται να έχει δίκιο το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες αλλά να είναι και "ολοκληρωτικό"; Βεβαίως και η ΕΕ, μέσα από τα επίσημα έγγραφά της ολοκληρωτικά τα λέει τα ΚΚ. Τα απαγορεύει μάλίστα σε διάφορες χώρες της "μοντέρνας" και "ανοιχτόμυαλης" συμμαχίας της Η θέση λοιπόν για μόρφωση όλων των παιδιών, οι αξίες για τον άνθρωπο και την καλυτέρευση του κόσμου "πάλιωσαν". Γύρισαν στο 1920... Μάλιστα. Εσείς να μείνετε στο 2017 της φτώχειας, των μνημονίων, των πολέμων και της παραπαιδείας. Τουλάχιστον θα είστε "σύυγχρονοι" και "μοντέρνοι" και αντί γιθα σφυροδρέπανο θα κρατάτε το σήμα της μερσεντές...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.