Σάτιρα χωρίς όριο στο Κακουρέικο Καρναβάλι (pics,vid)

Σάτιρα χωρίς όριο στο Κακουρέικο Καρναβάλι (pics,vid)

Φεβρουάριος 26, 2017 - 18:23
9 σχόλια

Με σύμμαχο τον καιρό, το Σατιρικό Καρναβάλι στο Κακούρι Αρκαδίας εστέφθη και φέτος με  απόλυτη επιτυχία.

Το Κακουρέικο Καρναβάλι είναι ένα έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στον χρόνο. Έχει μια ιστορία περίπου 50 ετών. Ο ενθουσιασμός είναι τόσο μεγάλος που παρασύρει όλο το χωριό. Μικροί -  μεγάλοι ζουν στο ρυθμό της Αποκριάς, στο ρυθμό της σάτιρας.

Η επικαιρότητα ενέπνευσε τους συμμετέχοντες του καρναβαλιού και προσέφερε γέλιο στους επισκέπτες... Ο δήμαρχος Τρίπολης δεν θα μπορούσε να λείπει από το καρναβάλι με τους καρναβαλιστές να μην σταματούν τα πειράγματα.

Οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής και καταχειροκρότησαν τα πληρώματα και τα άρματα που παρήλασαν με κέφι και με μπρίο, ενώ οι συμμετέχοντες ξεσήκωναν τον κόσμο να τους ακολουθήσει σε αυτή τη γιορτή χαράς.

Το Κακούρι κέρασε άφθονη σάτιρα τους κυβερνώντες, με πληρώματα όπως «Ο Ομπάμα ο Μπάμιας» «Ο Μεγάλος Τελικός» ανάμεσα στην Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Μητσοτάκη. Ο νέος πλανητάρχης πρωταγωνίστησε θα μπορούσαμε να πούμε με το άρμα «Τραμπαλίζομαι Πέφτω και Ζαλίζομαι» Επίσης ο «Κούλης Ανέστη από το ΣΟΪ το ΜΠΛΕ»

Το καρναβάλι έκλεισε, όπως κάθε χρόνο, με την κωμική αναπαράσταση του παραδοσιακού Αρκαδικού Γάμου και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Καρναβάλι στο Κακούρι 2017


9 Σχόλια

Ηλιόλουστος και φιλικός καιρός.Πλούσια άρματα και φαντασμαγορική διοργάνωση έδωσαν μία πολύ πρωτότυπη εικόνα φέτος.Όλα τα καφενεία και οι ταβέρνες ανοιχτα , έδωσαν πολλαπλές επιλογές στους επισκέπτες για καφε,μεζέδες,ποτο. Οι ντόπιοι είχαν ανοίξει τα σπίτια τους προσφέροντας κεράσματα στους επισκέπτες, επιβεβαιώνοντας την "κακουραίικη φιλοξενία".Όποιος ήθελε να κατουρήσει , έτρεχε στα χωράφια με ψιλόβροχο. Τέτοια ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ δεν έχω ξανανιώσει στην ζωή μου. Είκόνες επαρχίας της δεκαετίας του 60.Και του χρόνου σπίτια μας.

Καρναβάλι στο Κακούρι και στην Τρίπολη...μούχλα! Δύο χρονάκια μείνανε για να ξεβρωμίσετε, τουλάχιστον να σωθεί κάτι στην Τρίπολη πριν τα καταστρέψετε όλα!

Κρίμα που η νεολαία της Τρίπολης στερείται τα τελευταία χρόνια το καρναβάλι

Τι περίμενες δηλαδη από ένα καρναβάλι σε ένα χωριό? έτσι θα ήταν όπως ακριβώς ήταν.....αν ήθελες αυτά που αναφέρεις έπρεπε να κατέβεις μια καλαματα που και κέφι είχε και όλα όσα ζητάς.....λες και το κάνετε επίτηδες και πάτε κακούρι για να γκρινιάζετε μερικοί...

Όποιος ήθελε να κατουρήσει , έτρεχε στα χωράφια με ψιλόβροχο ?? ντρεπόσουν να πας σε ένα καφενείο να πεις ότι θες τσίσα σου???

Εχω απορία γιατί ακύρωσε το καρναβάλι στην Τρίπολη ο Δήμαρχος . Αν ξέρει κάποιος να απαντήσει. Δεν υποτιμώ το Κακουρι αλλά υποδομή για τόσο κόσμο όσο μαζευόταν τα προηγούμενα χρονια στην Τρίπολη δεν έχει. Στηρίζουμε το καρναβάλι στην Καλαμάτα ή στην Μεγαλοπη;;; Άργος;;; που;; Δεν έχει λεφτά ο Δήμος ; Δεν είχε επιτυχία ; Θελουμε να είναι άδεια η πόλη για ένα ήσυχο 3ήμερο ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.