Οκτώ αγιάτρευτες Αστεριανές «πληγές»

Οκτώ αγιάτρευτες Αστεριανές «πληγές»

Φεβρουάριος 22, 2017 - 20:50
17 σχόλια

Η φετινή χρονιά, η δέκατη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα της Super League ξεκίνησε με όνειρα και πολλές φιλοδοξίες για τον Αστέρα Τρίπολης ωστόσο τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως τα θέλουν οι κιτρινομπλέ με βάση τα άσχημα αποτελέσματα και κυρίως την προβληματική αγωνιστική του εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Η βαριά ήττα από τον Παναθηναικό σηματοδότησε μια σειρά από εξελίξεις στον Αστέρα Τρίπολης αρχικά με το τέλος της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και εν συνεχεία με το αυστηρό χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην πλευρά των ποδοσφαιριστών με τον πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργο Μπροβήλο να θέτει όλους προ των ευθυνών τους.

Η γλώσσα των φετινών αριθμών λέει την πικρή αλήθεια για τον Αστέρα Τρίπολης που σε 21 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα με 34 γκολ παθητικό πίσω από την Βέροια που έχει 39 και τον Λεβαδειακό με 37 γεγονός που έχει την δική του αξία για την εικόνα της αρκαδικής ομάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης με λαβωμένη ψυχολογία καλείται να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και αυτό είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να το κάνουν καθώς η συνέχεια είναι δύσκολη και να προσπαθήσει να μπει στην τελική ευθεία της σεζόν χωρίς το άγχος του να κοιτά πια προς τα πίσω στην βαθμολογία.

Πάμε λοιπόν να ανοίξουμε τον κιτρινομπλέ φάκελο και να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε μερικά από τα αίτια και τις «πληγές» που δεν μπόρεσαν να γιατρευτούν από την αρχή της χρονιάς έως τώρα.

1. Αστοχίες στον καλοκαιρινό σχεδιασμό

Ο Μάκης Χάβος το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την ευθύνη του μεταγραφικού σχεδιασμού για το χτίσιμο του νέου Αστέρα με την διοίκηση να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του βορειοελλαδίτη τεχνικού. Τα σχέδια και οι σκέψεις του Μάκη Χάβου δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε πρακτικό επίπεδο με τον Αστέρα να ξεκινά την σεζόν και να φθάνει έως την χειμερινή μεταγραφική περίοδο χωρίς καθαρό κεντρικό αμυντικό και με έναν κλασικό επιθετικό (Ιωαννίδης).

2. Το μπέρδεμα της άμυνας

Το καλοκαιρινό πλάνο ήθελε τους Κουρμπέλη και Ιγκλέσιας κετρνικούς αμυντικούς και να πλαισιώνονται από δύο νεαρούς και εξελίξιμους Γάλλους (Σεφί-Ζουμά). Το σχέδιο αυτό ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ και όταν το πρόβλημα διαπιστώθηκε ήταν πια αργά για να διορθωθεί.  Σελίν κυρίως και Γκαιντούτσικ που ήρθαν τον Ιανουάριο προσπαθούν αλλά θέλουν χρόνο. Αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να μείνει χωρίς κλασικό κεντρικό αμυντικό μέχρι και την χειμερινή μεταγραφική περίοδο η αλλιώς για μισή ποδοσφαιρική χρονιά. Όλο αυτό έχει φέρει την αρκαδική ομάδα να έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα με 34 γκολ παθητικό πίσω από Βέροια και Λεβαδειακό που έχουν δεχθεί 39 και 37 γκολ αντίστοιχα.

3. Ένας φορ μισή χρονιά

Ο Νίκος Ιωαννίδης κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της επιθετικής γραμμής του Αστέρα Τρίπολης έχοντας στο ξεκίνημα ως back up τον επίσης νεαρό και ταλαντούχο αλλά άπειρο Σεντρίκ Γκοντό. Ο τραυματισμός του Αφρικανού άσου όμως ανάγκασε τους κιτρινομπλέ να πορευτούν μόνο με τον Έλληνα φορ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τον Μιχάλη Μανιά να γίνεται κάτοικος Τρίπολης στο τέλος του 2016. Αποτέλεσμα 21 γκολ ενεργητικό σε 21 αγωνιστικές στην Super League παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης δημιουργεί φάσεις.

4. Το «κάστρο» έπεσε

Ένα ακόμα θέμα για τον Αστέρα Τρίπολης είναι το γεγονός πως δεν έχει εκμεταλλευτεί σε καμία των περιπτώσεων το πάλαι ποτέ «κάστρο» του το γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Η απόρθητη Τρίπολη που οδηγούσε τον Αστέρα Τρίπολης στις επιτυχίες και του εκτόξευε την αυτοπεποίθηση δεν υπάρχει πια. Οι κιτρινομπλέ φέτος έχουν πάρει 16 βαθμούς στην αρκαδική πρωτεύουσα από τους 20 συνολικά στο πρωτάθλημα με απολογισμό όμως σε 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 10 εντός έδρας παιχνίδια.

5. Αλλαγές προπονητών

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μάκη Χάβο για να ακολουθήσει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου ο Αστέρας Τρίπολης να βρίσκεται ξανά στην αναζήτηση. Ο πρώτος χρεώνεται λάθη και προσωπικές επιλογές στον τρόπο δομής του νέου Αστέρα Τρίπολης. Ο δεύτερος ήρθε με όρεξη και φιλοδοξίες παραλαμβάνοντας μια ομάδα που είχε χτίσει άλλος και με κενά στο ρόστερ της ωστόσο και ο ‘’Ελέ’’ χρεώνεται λάθη στον τρόπο διαχείρισης αγώνων με πικρά αποτελέσματα για την ομάδα.

6. Έλλειψη σταθερότητας

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Τα καλά αγωνιστικά μομέντουμ γρήγορα χάνονταν και δεν μπόρεσαν να εξαργυρωθούν σε παραπάνω βαθμούς η να συνεχιστούν σε αγωνιστικό επίπεδο πράγμα που δημιουργούσε πολλά σκαμπανεβάσματα στην συνολική απόδοση της ομάδας.

7. Επηρεασμένη ψυχολογία και χαμηλή αυτοπεποίθηση

Ο Αστέρας Τρίπολης ένα ακόμα πρόβλημα που έχει βγάλει στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτό της επηρεασμένης ψυχολογίας και της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Υπάρχουν στιγμές που κάτι τέτοιο είναι ολοφάνερο και εγκλωβίζει τους ποδοσφαιριστές. Μόνος τρόπος αλλαγής αυτών των καταστάσεων τα θετικά αποτελέσματα, το πάθος και οι νίκες.

8. Προσδοκίες σε παίχτες που δεν μετουσιώθηκαν στο γήπεδο

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αστέρας Τρίπολης Ελληνοποίησε ακόμα περισσότερο τον κορμό και το ρόστερ κάνοντας ακριβές μεταγραφές τόσο από την εγχώρια όσο και από την αγορά του εξωτερικού που έκαναν αίσθηση ωστόσο η χημεία δεν βρέθηκε ποτέ και οι υψηλές προσδοκίες δεν μετουσιώθηκαν από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο με βάση τα όνειρα που αποκτήθηκαν.

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

ΟΚ μάγκα, εσύ μην έρχεσαι. Εμείς οι αγνοί φίλαθλοι θα είμαστε μαζί του και στα πάνω και στα κάτω. Εξάλλου προσωπικά μιλώντας τον παρακολουθώ από την Δ εθνική στο γήπεδο. Δεν θα μου αλλάξει την αγάπη μου μια κακή χρονιά. Αν φύγουν αυτοί που μας έφτιαξαν αυτήν την ομάδα τότε είναι σίγουρο ότι θα γυρίσει πάλι στην Δ εθνική. Απλά μην ασχολείσαι αν κάτι δεν σου αρέσει και κάτσε σπίτι σου. Τον αν θα πάμε εμείς στο γήπεδο θα το κρίνουμε εμείς. Άρα λιγότερα λόγια, και περισσότερες πράξεις από όλους μας και τους φιλάθλους και τους ιδιοκτήτες.

Ποιός γράφει το άρθρο αυτό; Ποτέ είδε τα όνειρα και τις ελπίδες στην αρχή της σαιζόν; Στο όνειρό του προφανώς!!!! Το ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο ξεκίνησε η σαιζόν ήταν -φως φανάρι - για φούτμπολ λιγκ το πολύ και εκεί όχι με πολλές ελπίδες.Εδιωξαν όλους τους παίχτες και ήταν γνωστή η κατάληξη.......

@ανωνυμος 22/02/2017 - 21:17 Ό,τι και να γράφουμε, ένα πρέπει να είναι το σύνθημα: ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. Το κατάλαβες ή να κάνω και κακά;

αν θελουμε να λεμε αληθειες ο χαβος δε μας φταιει ουτε ο ελε,ο χαβος πιονι ηταν εκανε αυτο που γουσταρε η διοικηση και τον ειχαμε για να ειχαμε να λεγαμε ,το ξερουν και οι πετρες,οταν στραβωσε η χρονια και το καταλαβαν απο μεσα φωναξαν τον ελε ,αλλα με τετοιους παιχτες συν τα λαθη που εκανε σε διαχειρηση παει κι αυτος....................ετσι ειναι και τπ αλλο δεν φταιει

Το λέω άλλη μια φορά όλοι μα όλοι σπίτι μας.Σε υβριστικά σχόλια δεν απαντάω.Απλά σκεφτείτε λίγο να δείτε τι γίνεται και τι θα γίνει από του χρόνου.

@09:46 - Σωστός ο σχολιαστής. Πολύ κακό ρόστερ που δεν μπόρεσαν να το σώσουν οι προπονητές. Αυτό το ρόστερ μπορεί να παίξει μόνο μαζική άμυνα και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις με 2-3 ποιοτικούς παίχτες που έχει. Δηλαδή Μανιά και Μάσα και ενναλακτικά Φαρίνια. Ο Ελευθερόπουλος έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο με πολύ αδύναμο ρόστερ. Για αυτό έκανε πάρτι ο Παναθηναϊκός και όχι μόνο. Φτάνει με την μιζέρια όμως. Ακόμα και έτσι ο Αστέρας είναι πολυτέλεια για την πόλη μας και το νομό.

Πολυτέλεια για την πόλη μας είναι η ίδια η πόλη μας με την ιστορία της και τις ομορφιές της.Σταματάτε επιτέλους αυτή την κακομοιριά που λες και άλλαξαν όλα από τότε και μόνο που ήρθαν οι Μπακοκαημενάκηδες και πήραν τον Αστέρα.

Πραγματικά είναι πολυτέλεια η γεμάτη ομορφιές πόλη σας, με τις γουβες της,τα χαλασμένα φανάρια, τα παρκαρισμένα στη μέση του δρόμου αυτοκίνητα,την απίστευτη κίνηση για τόσο μικρή πόλη, τις τόσες καφετέριες για τόσους λίγους κατοίκους και βέβαια το ψωφοκρυο που έχει. Ο αστέρας είναι κόσμημα όχι μόνο για την Τρίπολη αλλα για όλο το επαρχιακό ποδόσφαιρο, αλλά είστε τόσο αχάριστοι που δεν πατάτε οθτε στο γήπεδο.

εσυ απο που εισαι ρε μεγάλε? Μήπως εσύ δεν παρκάρεις όπου βρεις? Για κοιτάτε ρε εναν "εντιμο" και "σωστό" οδηγό

Ναι αδερφέ ειμαι και σωστις και έντιμος οδηγός,χωρίς εισαγωγικά. Δεν έχω παρκάρει ΠΟΤΕ παράνομα,έχω μηδέν κλήσεις και ατυχήματα,αν και επαγγελματίας οδηγός.

@ 22:11 - Άστοχα τα περισσότερα που γράφεις. Ειδικά αυτό για τις καφετέριες που είναι φαινόμενο που συναντάς σε όλη την Ελλάδα αλλά και για το κρύο. Προφανώς είσαι από κάποιο παραθαλάσσιο μέρος. Μάθε λοιπόν ότι η Τρίπολη έχει τέσσερις εποχές και όχι 2 1/2 όπως οι περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρο-νότιας Ελλάδας. Δεν είναι μειονέκτημα αυτό, αλλά προτέρημα. Για τον Αστέρα έχεις κάποιο δίκιο. Όμως βλέπεις ότι δεν μαζεύουν κόσμο ούτε τα Ιωάννινα. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η Λάρισα, ούτε η ΑΕΚ, ακόμα και το Καραϊσκάκη είναι μισοάδειο. Εσύ έρχεσαι στον Αστέρα;

ρε παιδια μην τσακωνεστε μια κακη χρονια ηταν ολα θα φτιαξουν ας ειναι καλα τα αφεντικα οσο για μερικους ζηλιαρηδες και κακιεντρεχεις ,που εχουν τους λογους τους ειτε γιατι θελαν να ειναι σε καποια θεση. ειτε γιατι τα παιδια τους δεν παιξαν στην ομαδα ,τι να κανουμε αυτα θα υπαρχουν ,η ομαδα θα προχωρησει προσελαβε ικανο κοουτς θα παιξουν και νεα παιδια και ολα θα πανε καλα, οσο για τους ζηλοφθονες υπαρχει και ξυδι και μαλιστα σε αριστη κατασταση ,περαστικα στους εχθπους του συλλογου

Ο Αστέρας Ραχούλας είναι μια μικρή μικρή μικρή μικρή μικρή μικρή μικρή μικρή μικρούλα ομαδούλα.Προσγειωθείτε φαντασμένοι...

@ανωνυμος Παρ, 24/02/2017 - 20:42 Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι μικρή μικρή μικρή μικρή μικρή μικρή μικρή είναι η ευφυϊα σου...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.