Οι εφιάλτες ενός σκύλου «έστειλαν» στο αυτόφωρο τον αντιδήμαρχο Τρίπολης

Οι εφιάλτες ενός σκύλου «έστειλαν» στο αυτόφωρο τον αντιδήμαρχο Τρίπολης

Φεβρουάριος 22, 2017 - 09:34
11 σχόλια

Νεοεισερχόμενα… σκυλιά υπάρχουν στην πόλη μας. Αυτό ακούστηκε διά στόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σταματόπουλου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σταματόπουλος, με αφορμή μια ερώτηση του αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Κοσκινά σε σχέση με τα παράπονα κατοίκων της οδού Λαγοπάτη εξαιτίας της γέννας μιας σκύλας, είπε ότι κάποιοι δημότες έχουν δει ένα λευκό βαν που μεταφέρει σκυλιά από άλλη πόλη στην Τρίπολη, αλλά κανείς δεν έχει δει τις πινακίδες του. 

«Τώρα πώς γίνεται αυτό…», αναρωτήθηκε. Στη συνέχεια, ο κ. Σταματόπουλος μίλησε για όλα τα αδιέξοδα που συναντά η Υπηρεσία του κατά τη διαδικασία άσκησης των καθηκόντων της. «Όπου έχουμε πάει και μαζεύουμε τη σκύλα και τα κουτάβια, όπως ο Νόμος ορίζει να τα μαζεύουμε, τα στειρώνουμε, τα ελέγχουμε και μετά τα γυρίζουμε πίσω στη γειτονιά. Αλλά όλοι θέλουν να τα ξεφορτωθούν και δεν τα θέλουν στη γειτονιά τους».

Ακόμη, ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε στη σίτιση των σκύλων από φιλόζωους: «Κάποιοι φιλόζωοι νομίζουν ότι μπορούν να σιτίζουν τα σκυλιά όπου εκείνοι θέλουν, και τα ταΐζουν σε δημόσιους χώρους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», επεσήμανε, και εξιστόρησε στο Σώμα ένα συμβάν: «Κάποια κυρία μάζευε τα σκυλιά στη ΔΕΥΑΤ, και η Υπηρεσία τής έκανε παρατήρηση αν θέλει να τα ταΐζει, αλλά μετά να μαζεύει οτιδήποτε μένει στον χώρο. Έχουμε θέμα με τα σκυλιά στο Νοσοκομείο, κάθε φορά μαζεύουμε 20-30 σκυλιά. Μαθαίνουμε ότι τα μαζεύουν εκεί, δεν μαζεύουν τις ζωοτροφές, δεν μπορούμε να πιάνουμε σκυλιά και να τα αφήνουμε σε άλλες περιοχές. Πέρασα αυτόφωρο επειδή έκανα σκυλί να περάσει εφιάλτη!».

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΚΑ

Ακόμη, ο κ. Σταματόπουλος είπε ότι υπάρχουν στο Λουκά αιγοπρόβατα τα οποία δεν έχουν επιτήρηση ούτε φορούν ενώτια, με αποτέλεσμα να είναι ανεξέλεγκτα και να προκαλούν ζημιές. Όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν κανείς δεν αναλάβει τη ευθύνη τους, μετά το πέρας ενός μήνα, τα ζώα θα σφαγούν και το κρέας τους θα διατεθεί στους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Μην περιμένει κάποιος ότι με το κυνοκομείο θα κλειστούν τα ζώα μέσα για πάντα. Θα τα κρατάμε εκεί πιο πολλές ημέρες, θα ελέγχουμε τη συμπεριφορά τους, αλλά τίποτε άλλο.

Παράλληλα, ο κ. Σταματόπουλος ανέφερε ότι έχουν ζητήσει τη θέση ενός κτηνιάτρου με το πρόγραμμα των οκταμήνων του ΟΑΕΔ.

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Τα αδέσποτα προκαλούν προβλήματα, είναι εστία μόλυνσης και μεταφέρουν ενδεχομένως μολύνσεις. Σε μία συντεταγμένη κοινωνία, δεν μπορούν να συμβιώσουν τα συμπαθή τετράποδα με ανθρώπους που δεν τα επιθυμούν. Ούτε μπορεί να τα έχουν στα πόδια τους. Όσοι λοιπόν επιθυμούν την ανατροφή τους ορθό και φρόνιμο είναι να τα περιορίσουν σε δικό τους περιορισμένο χώρο. Και όχι να ...δίνουν ιδέες και εντολές από το σπίτι τους. Οι αρχές έχουν υποχρέωση να απαλλάξουν την ενόχληση στον πολίτη που θέλει να κυκλοφορήσει η να καθίσει κάπου με την ησυχία του.

"Κάθε φορά μαζεύουμε 20-30 σκυλιά". Πού τα στέλνετε αυτά τα σκυλιά; Πόσες στειρώσεις κάνετε το χρόνο; Πόσο χρεώνεται μια στείρωση εδώ και πόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα; Γιατί αρνείστε τη συνεργασία με εθελοντές; Το "καταφύγιο" στο Περθώρι που πληρώνουμε 1300 ευρώ το μήνα γιατί είναι άδειο; Οι υποχρεώσεις σας δεν είναι να τα μαζεύετε και να τα εξαφανίζετε. Οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδας που ενδιαφέρονται πραγματικά έχουν περιορίσει σημαντικά το πρόβλημα. Και πού ορίζει ο νόμος ότι όποιος θέλει να ταίσει ένα ζώο πρέπει να ρωτήσει εσένα για το πού; Κάνε τη δουλειά σου σωστά και κόψε τις εξυπνάδες.

Προς Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 23/02/2017 - 07:35. Το symvan είναι ξένη λέξη και κατά συνέπεια δεν κλίνεται!

@Benny Blanco fr. Σε ποιο Ελληνικό σχολείο έμαθες ότι το συμβάν είναι ξένη λέξη (symvan); Μη γράφετε ότι σας κατέβει μπορείτε; https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD

«...ο κ. Σταματόπουλος είπε ότι υπάρχουν στο Λουκά αιγοπρόβατα τα οποία δεν έχουν επιτήρηση ούτε φορούν ενώτια, με αποτέλεσμα να είναι ανεξέλεγκτα και να προκαλούν ζημιές...». Γι' αυτό μόνο είστε άξιοι, να κυνηγάτε τα κατσίκια και τα πρόβατα...Συνεννοείστε καλύτερα, τέτοια γίδια που είσαστε...

@Anonymous Πέμ, 23/02/2017 - 11:23 Ξύπνα βεεεεεεεε! Για πλάκα το λέει! Στουρνάρι!

Ναι, και με τα γιδια συνεννουνται μια χαρα εννοειται.....και τους σκυλους τους......τακτοποιουν επισης.....χωριατικα.....και ο νοων νοειτω! (Μετα λογου....ΓΝΩΣΕΩΣ).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.