Η Τρίπολη τίμησε τους απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών (pics,vid)

Η Τρίπολη τίμησε τους απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών (pics,vid)

Φεβρουάριος 12, 2017 - 11:32
21 σχόλια

Tην Κυριακή 12 Φεβρουαρίου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη για τους 10 Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν απ’ τους Γερμανούς ναζιστές, προς «γνώση και συμμόρφωση» των υπόλοιπων Ελλήνων και Τριπολιτσιωτών.

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνες τις φρικτές, απάνθρωπες και ωμές σκηνές βίας , οι μνήμες νωπές, κυρίως στους παππούδες μας, που με συγκίνηση κάθε φορά διηγούνται το εν λόγω περιστατικό θλίψης και αποτροπιασμού.

Μετά το Ιερό μνημόσυνο και την ομιλία από τον Γεώργιο Φαράντο τελειόφοιτο Διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κόσμος μεταφέρθηκε στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου όπου και τελέσθηκε τρισάγιο και προσκλητήριο νεκρών για τα άψυχα κορμιά των: Δεληγιάννη Στεφάνου, Εξαρχέα Αντώνη, Ζυγούρη Γεώργιου, Μαυροειδή Φώτη, Μαρού Κώστα, Πανούση Γιάννη, Σούμπλη Θανάση, Σταυρόπουλο Νικήτα, Τσεμπέρη Κώστα και Φωκά Μαρίνου.

Οι πιστοί που πήγαν να προσκυνήσουν τη μνήμη των 10 συμπατριωτών μας, έδωσαν ένα δυναμικό «παρών», μαζί με αντιστασιακούς Έλληνες που βίωσαν τα φρικτά γεγονότα –όσοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν από τη γερμανική και ιταλική ναζιστική τακτική-,  εκπροσώπους της πολιτικής του τόπου, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Τρίπολη τίμησε τους 10 απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών στην Τρίπολη


21 Σχόλια

Στην τέταρτη φωτό τι κάνει ο άλλος; Θα τα κατεβάσει και κοιτάει ο δήμαρχος με τόση απορία;

Απάντηση σε κάποιους από τους σχολιαστές για το μέγεθος της βλακείας που τους διακατέχει: Γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι ελληνική σημαία αυτό το ύφασμα; Σιγά μην είναι και η νεκρική σινδώνη του Χριστού! Ξεκολάτε ρε λίγο τα σκουριασμένα σας μυαλά μερικοί που βλέπετε συνεχώς φαντάσματα!

Πρέπει να πάμε και στο Μελιγαλά να τιμήσουμε και εκεί του σφαγιασθέντες.

Το γεροντάκι τι το ταλαιπωρείτε βρε παιδιά.Δεν τον αφήνετε τον άνθρωπο στη ζεστασιά του.

Καλώς τιμήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί αλλά αυτή η σημαία που κολλάει; Τόσο πολύ φοβάται ο συρίζα την ελληνική σημαία;

Γελοίοι, καραγκιόζηδες, ο πιο σωστός είναι αυτός που έγραφε για "σφαγιασθέντες" στο Μελιγαλά, τουλάχιστον δηλώνει καθαρά από ποια πλευρά βρίσκεται (μαύρη σαν πίσσα αλλά έχει το απαιτούμενο θάρρος), δεν κρύβεται πίσω από υπονοούμενα του κώλου.

................βλέπω καθημερινά την "μαυρη πλευρά" να γιγαντώνεται. Στα σχολειά στους χώρους δουλειάς , στο καφενείο την γειτονιά. Θα έχουμε ντράβαλα το βράδυ των εκλογών και εκπλήξεις. Αυτή είναι οι αίσθηση μου

Διαβάζω: "Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στην Γερμανίδα Καγκελάριο το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.Υποστήριξε (...) ότι η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι «το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση»." Πήγε στους ξένους (για μας, γι' αυτόν είναι τα αφεντικά) να πει "κοιτάξτε, αυτά που κάνει το τσογλανάκι εγώ θα τα κάνω καλύτερα, βοηθήστε με να τον ρίξω". Ξεφτίλα!!!

όσο και άχρηστοι να φαίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το ότι δεν υπογράφουν αλλα επώδυνα μετρα και το παλεύουν όσο πάει... τόσο ΄καλύτερα για εμάς. Το να πάνε σαν τον γλυ-ΚΟΥΛΗ και να πουν σε όλα ναι δεν ειναι λυση...

"παριστάνουν" ότι το παλεύουν όσο πάει. Νομίζω και ο πιο αφελής τοχει καταλάβει πια...........Κλείνουν μεγάλες δουλειές στου Ρότσιλντ,στου Λάτση, στην fraport. Eξασφάλισαν όλα τους τα σόγια οι κερατάδες μεσα σε λίγους μήνες. ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ

Ο αφελής είναι ο καλύτερος πελάτης σου 17:43. Καταπίνει τα σκατά σου πιστεύοντας ότι κατέχει τη μοναδική αλήθεια και μετά πάει στα φεστιβάλ των χρυσαύγουλων να τραγουδήσει "ντόιτσλαντ ούμπερ άλλες" γιατί του έχουν πει ότι είναι η γερμανική βερσιόν του εθνικού του ύμνου. Κερδοσκοπείς πάνω στην πνευματική καθυστέρηση.

Δε σε πιστεύω ρε καθυστερημένε, αμολάς τις μακακίες σου για να τσιμπήσουν τα πρόβατα. "Όλοι κλέβουν", το ακούω στα καφενεία, δε χρειάζεται να το διαβάζω και εδώ. Άντε παίξε καμιά πρέφα και όταν έχεις στοιχεία σχολίασε.

Νομιζω ότι μετα την προδοσία της Αριστεράς καταλάβαμε ότι όλα τα κομματα είναι ΜΙΑ μεταπολιτευτική παρέα.Έχουν δίκιο οι φίλοι. Ο Τσίπρας έχει στην ΕΤΕ την Κατσέλη, στην Ελλάδος τον Στουρνάρα κλπ κλπ. Τα ίδια πρόσωπα, το ίδιο ξεπούλημα , το ίδιο φαγοπότι. Το ίδιο προσκύνημα στην Μέρκελ

@ 7.58 για χρυσαυγίτης θα δίδασκες σε φιλοσοφική με αλάνθαστη γραφή. Μπας και είσαι της δραχμοζωής;

Δεν έχει κι άδικο ο πρωινός ανυπότακτος. Φτάσαμε να κλείνουμε τα μαγαζιά όσων κλέβουν το κράτος επειδή το επιβάλλει η τρόικα. Αίσχος

Τι τρέχει, ρε παιδιά; Τα κόψαμε τα πολιτικά σχόλια; Μόνο αθλητικά και αποκριάτικα διαβάζω. Ας είναι καλά ο άθλιος προβοκάτορας που σπάει το εμπάργκο της νουδούλας (τον Παύλο τι τον κάνατε;)

Το "τελειόφοιτο Διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου" ποιανού ήταν έμπνευση και ποιόν ενδιαφέρει? Που εργάζεται και σε ποιά κομματική επιτροπή συμμετέχει, είναι τα στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.