Με 11,6% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Με 11,6% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Φεβρουάριος 12, 2017 - 09:07
3 σχόλια

Με ποσοστό 11,6% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στο «poll of polls», δηλαδή σε εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από το μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων δημοσκοπικών εταιρειών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ποσοστά της «δημοσκόπησης» που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή»  (τα ποσοστά προκύπτουν από το μέσο όρο εκτίμησης ψήφου των πέντε εταιρειών) η ΝΔ παίρνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, η ΧΑ 8%, το ΚΚΕ 6,7%, η ΔΗΣΥ 6,5%, η ΕΚΕ 2,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, Το Ποτάμι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η ΛΑΕ 1,2% 5,5% ψηφίζουν άλλο κόμμα, ενώ 13,9% των εκλογέων είναι αναποφάσιστοι. 

Παράλληλα, από τα δημοσκοπικά ευρήματα διαφαίνεται ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διεκδικεί με αξιώσεις την αυτοδυναμία όποτε κι αν διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς της αρκεί να αποσπάσει την εμπιστοσύνη έστω του 1/3 των αναποφάσιστων (4,6% του 13,9% το οποίο θα προστεθεί στο 29,9%). 

Σημειώνεται ότι έγινε ανάλυση πέντε δημοσκοπήσεων των εταιρειών Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017, και σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των ίδιων εταιρειών την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Εσεις,ενα site της περιφερειας,γιατι αναδημοσιευετε παντοτε επιλεκτικα τις διαφορες ανευθυνες δημοσκοπήσεις; Θα διαπιστωσατε και σεις οτι οι προβλεψεις επαψαν ναναι αξιοπιστες σε ολον τον κοσμο και ειναι μεσα προπαγανδας διαφορων κομματων που τις παραγκελνουν Εσεις γιατι εκτιθεστε;;;

Το 18,3% πολύ υψηλό είναι. Ο κόσμος είναι πολύ απογοητευμένος από όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, ενώ δεν βλέπουν και κάποιο άλλο να είναι σε θέση να κυβερνήσει. Μόνο η δημιουργία και η κάθοδος σε επόμενες εκλογές ενός συνασπισμού κομμάτων, με τους καλύτερους όλων τους, θα μπορούσε να τους εμπνεύσει ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Ρητορική φαντάζομαι η ερώτησή σου Ντούντουλα. Ακόμα και ένα site της περιφέρειας έχει δικαίωμα στην προπαγάνδα. Βέβαια το λες κι εσύ ότι οι δημοσκοπήσεις είναι απλά διαφημιστικά εργαλεία, που δεν σημαίνουν τίποτα. Αντίθετα, σημαίνουν πολλά αυτά που έκανε ο Κούλης στη Γερμανία. Χτες συνάντησε την ομοιδεάτισσα Μέρκελ για 20 λεπτά και σήμερα πήγε να υποβάλει τα σέβη του για πάνω από μια ώρα στον ηγεμόνα. Μεταξύ άλλων πάει και βάζει ζιζάνια στο ξένο κόμμα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τέτοιον άνθρωπο; Η επίσκεψη στη Μέρκελ δημόσια, η σημερινή στα κρυφά. Τέλεια!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.