Σμυρνιώτης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι (pics,vid)

Σμυρνιώτης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι (pics,vid)

Φεβρουάριος 14, 2017 - 10:11
24 σχόλια

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική παράταξη «Νέα Τρίπολη» το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

Η παράταξη επέλεξε τον εμβληματικό χώρο του Μεγάλου Καφενείου στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου για την εκδήλωση. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιάννης Σμυρνιώτης, με αυτή την συνάντηση η παράταξη φιλοδοξεί να γίνει η αρχή μιας νέας πορείας για το αύριο του Δήμου, έτσι ώστε όλοι μαζί, να πάνε μαζί την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου εκεί που της αξίζει.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Μεγάλου Καφενείου μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κατσίρης, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Δ.Καμπόσος, ο κ. Γκάτζιος Δήμαρχος Επιδαύρου, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδιών Ε. Κούλης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Μπουντρούκας, ο πρόεδρος της ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Β. Ψυχογιός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Π. Μαντάς, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης Δ. Κωστόγιαννης, η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης κα Μεντή και τέλος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς που έκαναν οι καλεσμένοι, θέλοντας να επισημάνουν το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει ως δήμαρχος Τρίπολης ο Γιάννης Σμυρνιώτης και ύστερα από τους υποστηρικτικούς λόγους ο κ. Σμυρνιώτης ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για τον χώρο του Μεγάλου Καφενείου αναφέροντας ότι μια συνάντηση τρόπον τινά πολιτική γίνεται σ’ αυτόν εδώ το χώρο, τον δεύτερο εν τη τάξει - μετά τον Άγιο  Βασίλη – εμβληματικό χώρο της Κεντρικής Πλατείας, ο οποίος υπήρξε για πάνω από 150 χρόνια  σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ"

«Ξεκινάμε λοιπόν μαζί σήμερα  το σχεδιασμό για τη ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ που οραματιζόμαστε, τη ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ που οφείλει να βρίσκεται στην πρωτοπορία την πρώτη κιόλας μέρα μετά τη λήξη της πρωτοφανούς οικονομικής αλλά κυρίως αξιακής κρίσης που για έβδομη συνεχή χρονιά μαστίζει την Ελληνική Κοινωνία.

Και ίσως λίγο αργά κόβουμε και την βασιλόπιτα αλλά καθυστερήσαμε ελπίζοντας  ότι η Δημοτική αρχή στον τρίτο χρόνο στη διοίκηση του Δήμου θα είχε την ευαισθησία να κάνει, έστω για πρώτη φορά, τον κατά νόμο δημόσιο απολογισμό  του έργου της δίνοντας έτσι και σε μας  τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε επ’ αυτού.

Όμως για μια ακόμα χρονιά η 31 Ιανουαρίου πέρασε και απολογισμός στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

Και αφού ο κ. Παυλής δεν αισθάνεται, για τρίτη χρονιά  επαναλαμβάνω, την υποχρέωση  να καλύψει το γράμμα του Νόμου, είναι πιστεύω χρήσιμο, για τους πολίτες του Δήμου Τρίπολης, με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, να μάθουν τι έγινε όλο αυτό το διάστημα, να μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Βέβαια υπάρχει και άλλη άποψη.

Ίσως,  αποδεχόμενος την αδυναμία του να διαχειριστεί έστω και στοιχειωδώς τα δημοτικά πράγματα, βυθισμένος στην ανυπαρξία, αναπολώντας τις μέρες που βρισκόταν στην μειοψηφία και με περισσή ευκολία εξήγγειλε λύσεις για τα πάντα, εφεύρισκε παντού σκάνδαλα και εξαπέλυε συκοφαντίες και ύβρεις ακόμα και σε προσωπικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο, να επιχειρεί να αλλάξει «τροπάριο».

Τώρα που και με τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης ο «θησαυρός» αποδεικνύεται «άνθρακας», για την κατάσταση στην οποία οδηγεί το Δήμο, φταίνε όλοι πλην αυτού.

Η Κυβέρνηση που δεν στέλνει πιστώσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ακυρώνει τις «νομιμότατες» αποφάσεις του, η Περιφέρεια που δεν προκηρύσσει δράσεις και έργα με προϋπολογισμούς που αυτός θα επιθυμούσε.

Όλοι φταίνε εκτός από τον ίδιο.

Όμως δυστυχώς γι αυτόν η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Τα ψέματα και οι υποσχέσεις που με περισσή ευκολία εκστόμιζε και συνεχίζει να εκστομίζει τον καθιστούν τον πλέον γραφικό και αναξιόπιστο αιρετό στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης.

Εδώ δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ενοίκιο για τα πάρκιγκ που το 2015 μίσθωσε – μιλάμε για πόσο γύρω στα 100.000 ευρώ ετησίως  – ταυτόχρονα όμως εξαγγέλει τρία υπόγεια πάρκιγκ από ιδιώτες επενδυτές κοντά στα 20 εκατ..

Όταν ολόκληρη  ΤΡΑΙΝΟΣΕ  αποτιμήθηκε στα  24 εκ. ο κ. Παυλής ισχυρίζεται ότι έχει ανθρώπους να επενδύσουν 20 εκ. σε πάρκιγκ στην Τρίπολη.

Για να κάνουν απόσβεση πότε;

Προφανώς οι «επενδυτές»  είναι σαν αυτόν που έφερε πριν λίγα χρόνια στο Παναρκαδικό αλλά ακόμα και σήμερα συστήνει σε συμπολίτες μας  ή  πλέον έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην ανεύρεση του «θησαυρού» της Πλατείας Άρεως.

Βαφτίζει σύστημα διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης την πληρωμή του τέλους με χρέωση  μέσω αποστολής SMS, εκτρέποντας τουλάχιστο μισό ευρώ ανά στάθμευση από τα Ταμεία του Δήμου προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Διαβεβαιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο πως έχει συνεννοηθεί με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου της πρώην Αγροτικής να το χαρακτηρίσει χώρο Δημαρχείου, λαμβάνει απόφαση χαρακτηρισμού και επ’ αυτής της απόφασης ενίστανται οι ίδιοι οι  ιδιοκτήτες, Τράπεζα Πειραιώς και Αγροτική Τεχνική;

Τόσο καλά!!!

Ή  υποβάλει Μ.Π.Ε. για διαχείριση απορριμμάτων στα 1075 υψόμετρο, σε χώρο χωρίς ξεκαθαρισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και εξαγγέλλει  διαχείριση με μηδενικό υπόλειμμα, αλλά στην πράξη βρίσκει ως μόνη κατάλληλη θέση για χώρο μεταφόρτωσης τον Αγ. Βλάση στους πρόποδες του Μαινάλου μέσα το περιαστικό δάσος της Τρίπολης όπου απλά εναποθέτει δύο χρόνια τώρα τα σκουπίδια – ελπίζουμε μόνο της Τρίπολης.

Αυτός  που «είχε» αλλά δεν μας αποκάλυπτε  τη λύση των απορριμμάτων  και  θρασύτατα κατέθετε μηνύσεις  εναντίον μου.

Τώρα όμως δε μας λέει πως τον γελοιοποιεί το απαλλακτικό για μένα βούλευμα.

Αλλά δεν σταματά.

Μας προετοιμάζει για τετραπλασιασμό των δημοτικών τελών αν δεν προχωρήσει η δική του διαχείριση  και προκριθεί η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα χρειαζόμασταν πολλές ώρες  να αναφερθούμε  θα ήταν αφορμή δημιουργίας θαυμάσιων ανεκδότων αν δεν οφείλονταν στη δραστηριότητα ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι υπηρετεί το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά πως έχει σήμερα η κατάσταση στο Δήμο Τρίπολης.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ούτε ένα ευρώ πέραν των θεσμοθετημένων εθνικών πόρων δεν εισέρρευσε στο Δήμο.

Γιατί βασίζεται μόνο σε ότι του στείλουν και απεδείχθη όχι μόνο ανέτοιμος και ανίκανος να διεκδικήσει πόρους αλλά δεν προχώρησε σχεδόν τίποτα από τα ώριμα έργα και δράσεις που του αφήσαμε.

Σε κάθε συμβούλιο μας λέει ότι πάει στους υπουργούς.

Αγνοώντας ότι η εποχή – γιατί εκεί έχει μείνει – που ο κάθε υπουργός έκοβε και μοίραζε κονδύλια όπου και όπως ήθελε από τον κρατικό κορβανά έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ούτε συζήτηση για ύπαρξη προϋπολογισμού στην πολύπαθη λεηλατημένη ΚΕΔΗΤ, που συνεχίζει να λειτουργεί με απλήρωτους για μεγάλα διαστήματα εργαζόμενους.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για πάνω από ένα χρόνο δεν υπήρχε πρόβλεψη για προμήθεια προϊόντων.

Η μίσθωση του κτιρίου της Λαγοπάτη όταν έγινε ήταν, έλεγε, σκάνδαλο αλλά όχι μόνο δεν έφυγε αλλά πήρε και άλλα τετραγωνικά και μετέφερε και άλλη δομή του Δήμου - την ΚΕΔΗΤ - σ' αυτό.

Υποσχόταν ότι άμεσα  θα δημιουργούσε Κτηνιατρική Υπηρεσία στο Λεβίδι – τώρα που είδε Κτηνιάτρους στο Δήμο - και θα πήγαιναν οι Γεωπόνοι στην Τεγέα.

Την Πρωτοχρονιά του 2015  ανακοίνωνε από το παλιό Δημαρχείο, στην πίτα της Χορωδίας Τρίπολης, με την "σοβαρότητα" που τον διακρίνει,  ότι σε ένα χρόνο θα το έχει ανακαινίσει.

Δεύτερη συνεχόμενη  Πρωτοχρονιά φέτος στον ίδιο χώρο.

Η Ανακαίνιση εκπληκτική…

Πέρασε ενάμισης χρόνος από τότε που διαβάσαμε για σύσκεψη με θέμα την υλοποίηση της Κυκλοφορικής μελέτης που εμείς είχαμε ολοκληρώσει.

Αλλά αντί υλοποίησης,  ανέθεσαν μια νέα μελέτη, με το πρόσχημα ότι η δική μας είχε την Κεντρική Πλατεία όπως θα γινόταν αν υλοποιείτο η ανάπλαση...

Αλλά ούτε μια κανονιστική της προκοπής για την λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων ή του Πανηγυριού της Τεγέας δεν μπορούν να συντάξουν.

Στο Τομέα του Πολιτισμού.

Περικοπές ή και κατάργηση των εκδηλώσεων στα χωριά μας.

Μόνιμος – ο  ίδιος πάντα - διοργανωτής εκδηλώσεων, έναντι διόλου ευκαταφρόνητων ποσών,  τη στιγμή που μοιράζονται ψίχουλα στους δικούς μας  πολιτιστικούς φορείς.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι – θεσμός  με ιστορία δεκαετιών- πνίγηκε στη δίνη των προβλημάτων της ΚΕΔΗΤ.

Για τρίτη συνεχή χρονιά απαξιούν να οργανώσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις προσθέτοντας στον οικονομικό μαρασμό των ντόπιων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Μάλλον ήταν αλλού όταν πάνω από 3000 κόσμος πλημμύριζε κάθε Κυριακή Αποκριάς του δρόμους της Τρίπολης

Για την ιστορία της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  τι να πω.

Ενώ εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ο στόχος ήταν εφικτός – γιατί Ελευσίνα τελικά και όχι Τρίπολη (?) – αν τον προσεγγίζαμε βέβαια με σοβαρότητα, σύνεση και επαγγελματισμό, η προσπάθεια εξαντλήθηκε στην εξαϋλωση άνω των 300.000 ευρώ σημαντικό μέρος των οποίων – περίπου το 1/3 – προερχόταν από χορηγίες.

Εν τω μεταξύ  σημαντική προτεραιότητα αποτέλεσε στο τομέα του Πολιτσιμού ο «εγκλεισμός» του Φιλοτεχνικού στο υπόγειο του κτιρίου Τσιχριτζή που ευτυχώς – τελευταία στιγμή – απεφεύχθη.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για όλα αυτά που υποσχέθηκε ο κ. Παυλής ενώ ήξερε ότι δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να υλοποιήσει.

Και εδώ πιστεύω ότι βρίσκεται η ουσιαστική διαφορά μας.

Γι’ αυτό δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 

Θα θυμάστε ότι τέλη του 2014 εν όψει Τεχνικού Προγράμματος του 2015 συγκλήθηκαν  τοπικές συνελεύσεις σε κάθε κοινότητα.

Ζητήθηκαν και υποβλήθηκαν τεχνικά προγράμματα.

Τι υλοποιήθηκε απ' αυτά?

Τίποτα.

Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να παραμείνει στο απυρόβλητο επικαλούμενος διαρκώς μείωση πόρων, απαντάμε ότι η μικρότερη ΣΑΤΑ που ήρθε ποτέ στους Δήμους της χώρας  ήταν αυτή του 2013.

Αλλά εμείς, μαζί, πάντα βρίσκαμε τρόπους και πόρους να λύνουμε προβλήματα.

Με τεχνικά προγράμματα που ξεπερνούσαν  τα 15.000.000 ευρώ κατ’ έτος.

Γιατί διεκδικήσαμε και δεσμεύσαμε για έργα και δράσεις πέρα από τις θεσμοθετημένες πηγές χρηματοδότησης ( ΣΑΤΑ, ΠΔΕ, ΑΠΕ, ίδιους και  Κεντρικούς αυτοτελείς)  δηλαδή από το ΕΣΠΑ 2007-2013 Περιφερειακό και της ΕΕΤΑΑ, Πράσινο Ταμείο, Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., LEADER, Leonardo da Vinci, Ευρώπη για τους Πολίτες κ.λ.π. πάνω από 40.000.000 ευρώ.

Τα οποία ολοκληρώσαμε σε ποσοστό πάνω από 80-85% στη δική μας θητεία και κάποια συνεχίστηκαν ή συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Χωρίς να εξαντλήσω τον κατάλογό μόνο 36 έργα και δράσεις μας αγγίζουν το ποσό των 40.000.000 ευρώ.

Α/Α

ΦΟΡΕΑΣ

ΕΡΓΟ – ΔΡΑΣΗ

 

Π/Υ

1

ΔΕΥΑΤ

Αποχέτευση ακαθάρτων περιοχών Φιλικών και Τεγέας-Σπάρτης Δήμου Τρίπολης

01.08.2012

4.000.000

2

ΔΕΥΑΤ

Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κανδήλας

28.02.2014

1.200.000

3

ΔΕΥΑΤ

Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και αμιαντοσωλήνων στην Τ.Κ. Σταδίου

28.02.2014

800.000

4

ΔΕΥΑΤ

Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και αμιαντοσωλήνων στην Τ.Κ. Ριζών

28.02.2014

900.000

5

ΔΕΥΑΤ

Αντικατάσταση υφιστάμενου Αγωγού Μεταφοράς Νερού από Πηγές Πιάνας

14.03.2014

7.770.000

6

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ

Αντικατάσταση Κεντρικού Δικτύου Ύδρευσης από Αμίαντο προς Στενό-Αγιωργίτικα-Παρθένι-Ελαιοχώρι της Δ.Ε. Κορυθίου Δήμου Τρίπολης

20.01.2012

1.700.000

7

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανάπλαση Πλατείας Πετρινού

30.08.2011

1.470.000

8

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ύδρευση Τ.Δ. Βλαχοκερασιάς – Κερασιάς

16.12.2011

1.000.000

9

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Διαμόρφωση Πεζοδρόμων Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη

23.05.2012

1.450.000

10

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανάπλαση Πλατείας Άρεως (Β΄Φάση)

16.01.2013

1.370.000

11

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανέγερση 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

13.08.2013

2.500.000

12

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανέγερση 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης

17.09.2013

1.200.000

13

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανέγερση 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης

17.09.2013

1.120.000

14

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανάπλαση οδού Γρηγορίου Λαμπράκη

16.10.2012

421.000

15

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ολοκλήρωση Πλατείας Άρεως

16.01.2012

615.000

16

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων στην Τ.Κ. Κανδήλας - Δημιουρία Υπαίθριου Πολυχώρου

21.01.2014

636.000

17

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Απόκτηση Διατηρητέου Κτιρίου "Βίλα Τουρκοβασίλη"

2014

348.088

18

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Απόκτηση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 138

2014

1.650.000

19

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων

04.09.2013

118.080

20

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων και ανυψωτικού μηχανισμού

01.08.2012

149.814

21

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Σχέδιο χωροταξικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης και της περιαστικής περιοχής ΓΠΣΔ Τρίπολης

06.11.2013

42.695

22

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Παιδική χαρά οδού Θεοκρίτου (εξοπλισμός)

13.11.2012

73.800

23

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Παιδική χαρά οδού Θεοκρίτου (έργο)

25.09.2012

90.000

24

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γιορτή Κρασιού Μαντινείας

31.07.2013

17.066

25

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γιορτή Πατάτας και Ελιάς στο Δήμο Τρίπολης

31.07.2013

17.835

26

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Διαμόρφωση χώρου στο Κατρέϊκο Πηγάδι Οικισμού Μηλιάς Νεστάνης

13.05.2014

38.000

27

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Συνάντηση Αδελφοποιημένων Πόλεων - Πρόγραμμα Ευρώπη για του Πολίτες

19.09.2012

21.000

28

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Επιμόρφωση Προσωπικού στη Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci –PLM

04.09.2013

27.998

29

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δημιουργία και λειτουργία ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

2012

700.000

30

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προμήθεια Στολών & Μουσικών Οργάνων Φιλαρμονικής Τρίπολης

11.08.2014

370.000

31

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πρωτοβουλία Επιχειρηματικότητα και Αποσχόλησης (ΤΟΠΣΑ)

22.500

32

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τοπικές δράσεις για την Κοινωνική ένταξης  για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)

45.675

33

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Υπηρεσίες Συμβούλων Τεχνικής Υποστήριξης Δήμου Τρίπολης

50.000

34

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ψηφιακή Περιήγηση στο Πολιτιστικό και Ιστορικό Υλικό της Τρίπολης

185.050

35

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Οικισμού Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης

05.11.2011

5.549.280

36

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου – Jessica

1.834.571

 

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

39.503.452

 

 

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Δυο απορριμματοφόρα  και 750 μπλε κάδοι ανακύκλωσης δωρεάν.

Διεκδίκηση και πληρωμή όλων των οφειλών του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.

Σωρεία ανταποδοτικών έργων και δράσεων από τον ΔΕΣΦΑ.

Τελικά κάνουν το ποσό που προανέφερα ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια.

Ρωτάω λοιπόν.

Έχει να αντιπαραθέσει κάτι σ’ αυτά?

Στα οποία – ευτυχώς όχι σε πάρα πολλά – λειτουργούσε ως τροχοπέδη όταν παλεύαμε για την ωρίμανση, την ένταξη και την υλοποίησή τους ?

Όλα αυτά έφεραν δουλειές και εισόδημα στην περιοχή μας σε  μια περίοδο που η κρίση βάθαινε, που η ύφεση χτυπούσε την πόρτα κάθε νοικοκυριού.

Γι' αυτό εμείς εγγραφή σε Τεχνικό  Πρόγραμμα ποσού 150 ευρώ για έργο σε Τοπική Κοινότητα μόνο σας κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να την εκλάβουμε.

Το είδαμε όμως – και αυτό – στα Τεχνικά Προγράμματα που έφερε ο κ. Παυλής.

Εμείς αντίθετα χρηματοδοτήσαμε τα χωριά μας μόνο από τη ΣΑΤΑ σε ποσοστό 50% πάνω από αυτά που δικαιούνταν σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο.

Την τριετία 2011-2013 αντί για 3 εκατομμύρια 626 χιλιάδες ευρώ πήραν 5 εκατομμύρια 371 χιλιάδες.

ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΗ ΣΑΤΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ/ΕΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

 

2011

2012

2013

ΣΥΝΟΛΟ

Δ.Ε. ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

129.008,00 €

45.528,80 €

21.473,11 €

196.009,91 €

Δ.Ε. ΚΟΡΥΘΙΟΥ

127.039,60 €

64.585,64 €

25.620,47 €

217.245,71 €

Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

219.032,00 €

102.106,11 €

48.024,84 €

369.162,95 €

Δ.Ε. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

159.654,40 €

86.756,83 €

35.409,52 €

281.820,75 €

Δ.Ε. ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

113.157,60 €

55.563,92 €

19.079,99 €

187.801,51 €

Δ.Ε. ΤΕΓΕΑΣ

198.223,60 €

101.339,88 €

42.816,28 €

342.379,76 €

Δ.Ε. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

863.139,20 €

716.201,10 €

317.245,90 €

1.896.586,20 €

Δ.Ε. ΦΑΛΑΝΘΟΥ

87.084,80 €

32.379,33 €

12.994,32 €

132.458,45 €

ΣΥΝΟΛΑ

1.896.339,20 €

1.204.461,61 €

522.664,43 €

3.623.465,24 €

         

ΣΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ/ΕΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

2011

2012

2013

ΣΥΝΟΛΟ

Δ.Ε. ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

129.008,00 €

116.820,00 €

21.743,11 €

267.571,11 €

Δ.Ε. ΚΟΡΥΘΙΟΥ

127.039,60 €

71.560,00 €

25.650,00 €

224.249,60 €

Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

219.032,00 €

273.260,00 €

48.050,00 €

540.342,00 €

Δ.Ε. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

159.654,40 €

96.190,00 €

35.450,00 €

291.294,40 €

Δ.Ε. ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

113.157,60 €

65.260,00 €

19.080,00 €

197.497,60 €

Δ.Ε. ΤΕΓΕΑΣ

198.223,60 €

101.860,00 €

42.850,00 €

342.933,60 €

Δ.Ε. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

863.139,20 €

967.080,00 €

317.500,00 €

2.147.719,20 €

Δ.Ε. ΦΑΛΑΝΘΟΥ

87.084,80 €

47.630,00 €

13.000,00 €

147.714,80 €

ΣΥΝΟΛΑ

1.896.339,20 €

1.739.660,00 €

523.323,11 €

4.159.322,31 €

 

       

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΑ ΣΑΤΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ/ΕΤΟΣ

 

2011

2012

2013

ΣΥΝΟΛΟ

Δ.Ε. ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

 

109.820,27 €

182.432,09 €

292.252,36 €

Δ.Ε. ΚΟΡΥΘΙΟΥ

26.422,69 €

213.637,10 €

93.557,58 €

333.617,37 €

Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

25.880,28 €

173.594,61 €

279.993,43 €

479.468,32 €

Δ.Ε. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

45.964,44 €

175.646,57 €

111.629,31 €

333.240,32 €

Δ.Ε. ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

57.072,70 €

58.152,43 €

85.529,03 €

200.754,16 €

Δ.Ε. ΤΕΓΕΑΣ

84.228,58 €

223.117,38 €

248.770,04 €

556.116,00 €

Δ.Ε. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

745.533,08 €

961.836,59 €

1.315.254,91 €

3.022.624,58 €

Δ.Ε. ΦΑΛΑΝΘΟΥ

-

60.189,49 €

92.406,01 €

152.595,50 €

 ΣΥΝΟΛΑ

985.101,77 €

1.975.994,44 €

2.409.572,40 €

5.370.668,61 €

                         

 

Αλλά  πέραν των όσων προανέφερα είναι και "πονηρούλης"  διαχειριστής της φτώχιας και της  μιζέριας που έφερε η ανικανότητά του.

Για δυόμιση χρόνια μόνο απ’ ευθείας αναθέσεις με εξαίρεση έναν πρόχειρο διαγωνισμό 35.000 ευρώ για το Γήπεδο του Λεβιδίου με πιστώσεις ΠΔΕ που εξασφαλίστηκαν επί θητείας του βουλευτή μας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Εφηύρε την πατέντα να "βαφτίζει" τα έργα εργασίες για να τα αναθέτει,  όχι σε εργολήπτες αλλά στο οποιοδήποτε ημέτερο.

Χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, ούτε καν στους συμβούλους του, αφού τις εργασίες τις αναθέτει ο Δήμαρχος και όχι η Οικονομική Επιτροπή.

Αλλά και στις πραγματικές εργασίες και υπηρεσίες  το ίδιο βιολί.

Το 2011 και το 2012  μας κατηγορούσαν για απευθείας αναθέσεις της αποκομιδής  των απορριμμάτων.

Καταψήφιζαν - αν και γνώριζαν ότι λόγω του ισχύοντος για τα δύο πρώτα χρόνια του Καλλικράτη θεσμικού πλαισίου -  ήταν ο μόνος  τρόπος να κρατήσουμε τις Δημοτικές Ενότητες στοιχειωδώς καθαρές . 

Στην πορεία όταν – με  αλλαγή του Νόμου - τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν,   προχωρήσαμε πλέον  σε ανοικτούς διαγωνισμούς .

Όταν όμως ανέλαβε έβαλε τους διαγωνισμούς στην άκρη και επανέφερε τις αναθέσεις.

Με κόστος κοντά ή και πάνω από 100 ευρώ/τόνο για αποκομιδή ανακυκλώσιμων εκτός της πόλης.

Και αναθέσεις μόνο σε ένα – δυο εκλεκτούς.

Τους υπόλοιπους τους εξαφάνισαν.

Πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων.

Ακόμα και ο πιο κακόπιστος δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υλοποιήσαμε σημαντικότατο έργο στο Δήμο Τρίπολης.

Ιδιαίτερα σήμερα - που οι αερολογίες και τα ψεύδη του κ. Παυλή που θα έφερνε πόρους  και επενδύσεις – έχει μια εμμονή με τους επενδυτές - κατηγορώντας τα δικά  μας τεχνικά προγράμματα ως αντιαναπτυξιακά,  εξανεμίστηκαν.

Πως όμως έγινε αυτό το έργο?

Απλά αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί σύμβουλοι,  πρόεδροι και αντιπρόεδροι του Νομικού Προσώπου, της ΚΕΔΗΤ, της ΔΕΥΑΤ, της ΔΕΠΕ, των Σχολικών Επιτροπών έτρεχαν νυχθημερόν απ'  άκρου σ' άκρο του Δήμου.

Εντόπιζαν προβλήματα,  μετέφεραν  αγωνίες των πολιτών για να μπορούμε να προγραμματίζουμε, να δίνουμε λύσεις.

Συνεργάτες μας μια ομάδα νέων ανθρώπους που δεν άφησαν – σε άψογο συντονισμό με τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου – ούτε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ούτε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο αναξιοποίητο.

Οι πόρτες μας ήταν ανοιχτές όχι μόνο στους προέδρους, ανεξάρτητα παράταξης,  αλλά σε όλους τους πολίτες.

Βασιστήκαμε όμως και αξιοποιήσαμε και τα εργαλεία που βρήκαμε από τους προκατόχους μας.

Αν π.χ. ο αείμνηστος Θ. Σεχιώτης, ο Δημ. Κωνσταντόπουλος, ο Δημοσθ. Σωτηρόπουλος, ο Αλ. Κοτσιάνης δεν είχαν διαδοχικά προχωρήσει στην πολεοδόμηση  νέων περιοχών  εξασφαλίζοντας χώρους για κοινωφελείς χρήσεις δεν θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε το 4ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημοτικό, ούτε θα είχε κατασκευαστεί το Μουσικό Σχολείο που ξεκίνησε επί υπουργίας του Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Το ίδιο κάναμε και σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τα έργα όλων ανεξαιρέτως των Δημάρχων.

Συνεργαστήκαμε αρμονικά με τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις.

Μη ξεχνάμε ότι το πρώτο μας έργο στο ΕΣΠΑ – η Ανάπλαση της Πλατείας Πετρινού - εντάχθηκε τον Μάιο του 2011 λιγότερο από πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας με απόφαση του Τάσου Αποστολόπουλου ως Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πριν καν μεταφερθεί η αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ στον Πέτρο Τατούλη, την υπογραφή του οποίου φέρει η πλειονότητα των αποφάσεων ένταξης των επόμενων μεγάλων έργων που υλοποιήσαμε.

Δηλαδή σε λιγότερο από πέντε μήνες ωριμάσαμε ένα έργο – σύμφωνα με τις αυξημένες απαιτήσεις του ΕΣΠΑ – όταν το ίδιο έργο δεν κατέστη δυνατό να ενταχθεί επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής ούτε καν σε εθνικό πρόγραμμα.

Αλλά και στο έργο της Α΄ φάσης της Πλατείας Άρεως, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι δεν μπορεί να εγκριθεί η συμπληρωματική σύμβαση  για την ολοκλήρωσή του όπως την είχε υποβάλλει η προηγούμενη δημοτική αρχή, προχωρήσαμε σε νέα δημοπράτηση εξασφαλίζοντας προηγουμένως πόρους πάλι από το ΕΣΠΑ με παράλληλη αξιοποίηση της δεσμευμένης ΣΑΤΑ – περίπου  500 χιλ. ευρώ - σε νέα έργα.

Αυτά χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης σαν απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι τα βρήκαμε όλα έτοιμα αλλά και σε όσους μοιρολατρικά αποδίδουν την ανυπαρξία της παρούσας δημοτικής αρχής στην κρίση.

 

Ο Δήμος Τρίπολης δεν μπορεί να διαχειρίζεται μόνο τη μιζέρια των 64 ή 75 χιλ. ευρώ μηνιαίως της ΣΑΤΑ

Ούτε να περιμένει πότε και αν έλθουν  πιστώσεις  από  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Γι’ αυτό μαζί με όλους τους πολίτες, προχωράμε στο σχεδιασμό προτάσεων έργων και δράσεων που με την ψήφο τους θα κληθούμε να υλοποιήσουμε στα πλαίσια της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Για να ξαναδώσουμε δουλειά και εισόδημα.

Για υπολογίστε πόσο κόστισε στην οικονομία της περιοχής η ανύπαρκτη δραστηριότητα του Δήμου τα δυόμιση τελευταία χρόνια;

Η βάση υπάρχει:

Είναι τα έργα που είχαμε ωριμάσει και τα περισσότερα  και υποβάλλει προς ένταξη στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας  και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. τέλη του 2013 αρχές του 2014 αλλά η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν διεκδίκησε:

Δηλαδή:

  • "Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Βασιλείου", π/υ 1.970.000,00 €.
  • "Αποκατάσταση και διαμόρφωση σε πολιτιστικό κέντρο του κτηρίου Ματζουνείου"   π/υ 1.974.000,00 €

        

  • "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ"                  π/υ 405.000.00 €
  • "  Αντικατάσταση δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου των Τ.Κ. Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιοπύργου, Παναγίστας, Χωτούσας της Δ.Ε. Λεβιδίου του Δ.Τρίπολης και  Αντικατάσταση δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου των Τ.Κ. Αρτεμισίου, Κάψια, Λουκά, Σημιάδες της Δ.Ε. Μαντινείας, Νεοχωρίου, Ζευγολατιού της Δ.Ε. Κορυθίου και Αγ. Βασιλείου, Πελάγους της Δ.Ε. Τρίπολης του Δ. Τρίπολης" π/υ 5.500.000 €
  • "Ολοκλήρωση Περιφερειακής Οδού Τρίπολης" π/υ 17.100.000 €

Είναι η προμελέτη για τηλεθέρμανση με φυσικό αέριο που το 2014 συντάξαμε για να εκμεταλλευτούμε την διέλευση του αγωγού από τα όρια του Δήμου και να δώσουμε φθηνή θέρμανση στους πολίτες.

Είναι το πρόγραμμα «COMMUNITY – LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» του Δήμου Τρίπολης που  από το 2014 είχαμε δομήσει.

Σήμερα εδώ στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου – που σε σχέση με το αναπλασμένο τμήμα του κέντρου φαντάζει εικόνα τριτοκοσμικής χώρας – δεσμευόμαστε  ότι η ανάπλασή της θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητά μας.

Φίλες και φίλοι

Ακόμα και αν κάποιοι από μας θα θέλαμε να αποχωρήσουμε από τα δρώμενα του Δήμου της Τρίπολης, είτε για να ασχοληθούμε με τα κοινά από κάποιο άλλη θέση είτε να ιδιωτεύσουμε, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που δεν μας το επιτρέπει.

Η υποχρέωση απέναντι στον τόπο και τους δημότες ειδικά σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία.

Μαζί προχωράμε προς το 2019.

Και με αυτούς που μας στήριξαν το 2014.

Και με αυτούς που συνεπαρμένοι και από την τότε κυριαρχούσα  άποψη ότι όλα θα λύνονταν αυτοστιγμεί  και παραχρήμα έκαναν διαφορετική επιλογή αλλά καθημερινά πλέον αντιλαμβάνονται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Γιατί η Τρίπολη δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο αναπολώντας το «Αρκαδικό Ιδεώδες», μέσα από τις αναφορές του Βιργίλιου και τους πίνακες του Πουσέν.

Χρειάζεται άμεσα ένα σταθερό, ρεαλιστικό,  αναπτυξιακό όραμα που  μαζί θα σχεδιάσουμε, μαζί θα υλοποιήσουμε.

Την τριετία 2011-2014 παρά το γεγονός ότι η κρίση κορυφωνόταν αποδείξαμε ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ.

Και μαζί  θα  συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά  στην επόμενη Δημοτική Περίοδο.

Γιατί το ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σμυρνιώτης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι


24 Σχόλια

Έχεις δίκιο ΑPOTROPEA SXOLIA (χωρίς επαλήθευση) στις Τρί, 14/02/2017 - 13:49. για το πολιτικό μνημόσυνο του Μήτσου μόνο αυτος ο χώρος ταίριαζε που κατάλαβαν οι Τριπολιτσιώτες το ποιόν του...

Γιάννη μου σας μάθαμε πλέον.Ο κόσμος δεν θα ψηφίσει κανένα από εσάς.Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κερδίσετε τον προηγούμενο δήμαρχο για λόγους γοήτρου.Δεν σας ενδιαφέρει το καλό της πόλης και των πολιτών.Ας ξυπνήσουμε όχι Γιάννηδες όχι Δημήτρηδες όχι Νικόληδες όχι Κώστηδες.Νέα πρόσωπα.

Γιαννη κοιτα το βιντεο και τις φωτογραφιες καλα - καλα. Αν εξαιρέσεις τους προσκεκλημένους, πάρε χαμπάρι με τι έχεις μείνει. Θες να κατέβεις σε εκλογές και δεν μαζεύεις ουτε ομάδα για να παίξεις μπάλα.

Πιθανόν εσυ που εγραψες το σχολιο οτι ουτε ομαδα για μπαλα δεν μπορεί να μαζέψει ο Σμυρνιώτης είσαι ο ίδιος που στις απόκριες του 2014 δεν είδες τους 3.000 καρναβαλιστές!

Ο πρώην Δήμαρχος παρουσίασε και το έργο του. Επ' αυτού τι έχετε να πείτε? Είναι κάτι που φαίνεται εξέλλου, δεν μπορείτε να μην το αναγνωρίσετε. Βλέπετε να υπάρχει σύγκριση με αυτό (το ανύπαρκτο) του Μήτσου? Όλα τα άλλα που γράφετε είναι απλά κακεντρέχειες.

Όταν όντως έχεις κάνει αυτό το έργο, και χάνεις από αυτούς που δεν μπορούν ούτε το όνομα τους να πουν στο δημοτικό συμβούλιο, τότε όχι πίτα δεν πρέπει να κόβεις, αλλά στην Αγία Τριάδα να πας με τα υπόλοιπα άχρηστα αντικείμενα.

Πάλι αϋπνίες προκαλεί ο Σμυρνιώτης. Αντί να παίζετε με το πληκτρολόγιο δεν πάτε να κλείσετε καμιά λακούβα μήπως και μπορείτε να κυκλοφορείτε ο 2019.

Μια ανησυχία μας την προκαλεί ο Γιαννάκης είναι αλήθεια. Αν θα τολμήσει ενάντια στο θέλω των πολιτών της Τρίπολης εκβιαστικά να ξανακατεβει, και δημιουργήσει ευκαιρία σε κάποιον πουθενά σαν τους τωρινούς να κερδίσουν. Η πόλη θέλει νέους με όρεξη, ούτε σαπακια από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ούτε μαϊντανούς και λαδοκολες.

Και εγώ ήρθα ρε Γιάννη να σε ακούσω τι θα πεις, αφού μου έστειλες πρόσκληση, τι να έκανα? Αλλα τα ίδια μας είπες για άλλη μια φορά. ΤΙΠΟΤΑ.....

@12:28 - Ο Σμυρνιώτης είναι στα 50, οπότε μεγάλο δεν τον λες. Ελεύθερος επαγγελματίας είναι και επιβιώνει, οπότε την όρεξη μάλλον την έχει. Το 49,8% τον ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, ενώ στις προηγούμενες εκλογές βγήκε Δήμαρχος. Άρα ενάντια στο θέλω των πολιτών δεν είναι. Αντί να γράφεις λοιπόν πράγματα που δεν στέκουν, γράψε αυτόν που έχεις στο μυαλό σου. Τον νέο, ορεξάτο που δεν είναι μαϊντανός και πάει στην λαδόκολα.

απορώ τι συγκρίνουν μερικοι! Ο Γιάννης άλλαξε την πολη σε 3.5 χρονια και εκανε εργα που δεν εχουμε δει από κανενα. Δεν τον ψηφισα στις προηγουμενες αλλα και τωρα με αυτους που εχουμε δεν βλεπω προκοπη και θα τον ψηφισω τωρα και με τα 2 χερια

Σίγουρα δεν ειναι όλοι ίδιοι Γιαννακη, για αυτο και οι δημότες σε έστειλαν στην άκρη!! Το ίδιο θα ξανακάνουν εφόσον και αν???? εισαι υποψήφιος το 2019!!!!

Οταν επικρατεί η πτωμαϊνη, τότε η τόση μούχλα με γκεστ σταρ έναν γελοίο που κάνει τον καμπόσο μοιάζει λαμπρή εναλλακτική

Ο Μήτσος Τραχανοπλαγιάς δεν προλάβαινε να προχωρήσει τα έργα γιατί είχε σοβαρότερες προτεραιότητες όπως π.χ. να κρεμάσει κόκκινες κορδέλες στα οικόπεδα που νομίζει ότι ξε...μίσθωσε. Έ ρε πανωπροίκια που θε χρεώσει το Δήμο!!!

@ΜΑΤΙΝΑ 15/02/2017 - 21:53 Όταν γράφεις σχόλια, μην κοιτάζεσαι στον καθρέφτη...Μπερδεύεσαι...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.