Κεραυνοί Φίλη: Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας για την αξιολόγηση

Κεραυνοί Φίλη: Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας για την αξιολόγηση

Φεβρουάριος 11, 2017 - 20:06
4 σχόλια

Τη δική του πλατφόρμα, με ισχυρές δόσεις κριτικής προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ανέπτυξε ο πρώην υπουργός Παιδείας ανεβαίνοντας στο βήμα της κεντρική επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης άνοιξε τα χαρτιά του, στην πρώτη ουσιαστικά δημόσια τοποθέτηση από την στιγμή που απομακρύνθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Παρουσίασε τον δικό του... δεκάλογο, αμφισβητώντας ανοιχτά την στρατηγική και τα αποτελέσματα της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα:

1. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας (για την αξιολόγηση).
2. Κάκιστοι οι αντίπαλοι (οι δανειστές), αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.
3. Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.
4. Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.
5. Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί (πια) να υπάρξει.
6. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση.
7. Το «εμείς και οι άλλοϊ» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι.
8. Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
9. Πρεπει να κάνουμε μονομερη νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου.
10. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό (στο ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης για τον ΔΟΛ.

Στο πλαίσιο αυτό, αμφισβήτησε ανοιχτά την επιλογή Καμμένου για τις αμυντικές δαπάνες:

Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο καμμένος είπε για εξοπλιστικό προγραμμα δύο δις. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ευρώπη:

Έχει δίκιο ο Αλέξης που λέει ότι χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός. Έχει έρθει η επόμενη μέρα. Ευρώπη, κρίση του μοντέλου ευρωπαϊκής πορείας. Το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιάς. Μιλάνε για πολλές ταχύτητες. Το είπε Μερκελ, Ολαντ κτλ Η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς με την εισήγηση Τσίπρα το κλείσαμε. Λάθος! Θα πάμε στην σύνοδο της Ρώμης ή θα παραμείνουμε ένα κυβερνητιό κόμμα που μιλάει μόνο με την Μέρκελ;

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές:

Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που σταξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελείωσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.

Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.

Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.

Ο διάλογος με τον Στέλιο Παππά:

Νικος Φίλης: Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
Στέλιος Παππάς: Μη λες φεύγοντας
Νίκος Φιλης: Φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια...

Οι προτάσεις του:

Πρεπει να κανόυμε μονομερη νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου. Το 3,5% πλεόνασμα την επόμενη δεκαετία βγαίνει, ας το συζητήσουμε.

Για το ΠΑΣΟΚ:

Ο συγγενεστερος σύμμαχος μας έστω και αν βρωμάει είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικο. Δεν είναι δυνατό να απορριπτουμε της πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ. Αμετάκλητη απόφαση ενός μονονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, τι μπαρούφα ποιος την είπε.

Πηγή: protothema.gr


4 Σχόλια

Ο Φίλης έχει ακούσει τα εξ αμάξης από όλες τις μεριές, τον έχουν βρίσει, τον έχουν κατηγορήσει, έχουν πει τα πάντα εναντίον του. Τώρα, οι ίδιοι θα βγουν και θα τον αποθεώσουν γι' αυτά που είπε στην κεντρική επιτροπή!

Δεν μπόρεσες να κρατηθείς 21:44!!! Και σιγά μην τους ψήφισες. Από το θυμό σου δεν θα είχες τη δύναμη να μιλήσεις, όχι να το παραδεχτείς. Όσοι ψήφισαν κατά λάθος Σύριζα έχουν πιει το αμίλητο νερό.

Δεν είναι μακριά η οργή του λαού για τούς ψευτοαριστερούς, το καταλαβαίνει ο Φίλης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.