Τι αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι που φωτογραφήθηκαν να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

Τι αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι που φωτογραφήθηκαν να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

Ιανουάριος 24, 2017 - 10:43
5 σχόλια

Την άμεση αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκάλεσε φωτογραφία που δείχνει στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού. Η φωτογραφία έκανε τον γύρο των μέσω ν κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Οι νεοσύλλεκτοι ταυτοποιήθηκαν και διαπιστώθηκε ότι είναι νεοσύλλεκτοι, που παρουσιάσθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου.

Αρχικά από το ΓΕΣ ανακοινώθηκαν τα εξής: 

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου παραπέμφθηκε η υπόθεση στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες δεν έχουν ορκιστεί ακόμη, όμως εμπίπτουν στον στρατιωτικό νόμο.

Πιθανότατα οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος, η όποια προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.

Πληροφορίες από το γραφείο του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι ο υπουργός Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει την άμεση εξέταση της υπόθεσης και την απόδοση των προβλεπόμενων ποινών, ενώ, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο κ. Καμμένος ζήτησε να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα. 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Δεν μπορείς να απελάσεις Έλληνα(= για να μπουν στρατό έχουν πάρει ελληνική ιθαγένεια).

Αφαίρεση της Ελληνικής Ιθαγένειας, γιατί οι πράξεις τους είναι ασυμβίβαστες με την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες με τα συμφέροντα της Ελλάδας καθώς και γιατί συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας, και μετά απέλαση. Είναι ντροπιαστικό και πολύ επικίνδυνο να βρίσκονται στη χώρα μας και μάλιστα να υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό τέτοιοι άνθρωποι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.