Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα στην Τρίπολη (pics,vid)

Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 15, 2017 - 17:07
184 σχόλια

Τον Ιανουάριο το 70% των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Αρκαδίας

Ημερίδα με θέμα «Ο Αγροτικός Τομέας, Πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας» διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  Αρκαδίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές και είχαν να κάνουν με την  Ανασυγκρότηση της Αγροτικής Παραγωγής αλλά και τις λύσεις των προβλημάτων.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έρχεται στην Τρίπολη. Επίσης ομιλητές ήταν και ο κ. Σκορίνης Νίκος Μέλος της Π. Γ του ΣΥΡΙΖΑ  και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Υπεύθυνο διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ Κασίμης Χαράλαμπος.

Ο Υπουργός μίλησε για την στρατηγική της κυβέρνησης, για όλες τις σκέψεις του Υπουργείου, αλλά αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο των αγροτών με 9.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται, όπως είπε, στα 11.500 ευρώ κατά μέσο όρο, με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν.

Θα συνταχθούν οι απαραίτητοι φάκελοι και θα επιδιώξουμε, όχι μόνο μέσω των ΠΣΕΑ και του μέτρου 5.2 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, αλλά ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που θα προκύψει, ενδέχεται να συζητήσουμε σε επίπεδο κυβέρνησης και την αντιμετώπιση μέσα από ένα ειδικό κονδύλι

Φυσικά το παρών έδωσαν και οι αγροτικοί Σύλλογοι της περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος τα θέματα τα οποία απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Η συντονιστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέδωσε ψήφισμα στο κλιμάκιο το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο αγροτικός κόσμος είναι εγκαταλελειμμένος από τη μνημονική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αγρότες κάλεσαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ασκούμενη πολιτική και να δει την επόμενη μέρα του αγροτικού κλάδου.

Δεν δεχόμαστε τις ασκούμενες πολιτικές σας στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και φορολογικό

Τέλος η συντονιστική  τόνισε ότι θα ξεκινήσει ένας κύκλος κινητοποιήσεων οι οποίες θα έρθουν ως απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Να αναφέρουμε ότι σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Β. Αποστόλου ανακοίνωσε πως οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες που έπληξαν την Αρκαδία τον περασμένο Ιούνιο, θα καλυφθούν κατά 70% μέχρι τα τέλη του μηνός, και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον Αγροτικό Τομέα στην Τρίπολη


184 Σχόλια

@ 18:03 - Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά στις επόμενες εκλογές. Έτσι όπως πάει η οικονομία είναι πολύ πιθανό να είναι και αυτοδύναμη. Αν δεν το καταφέρει, θα κάνει κυβέρνηση με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αν η χώρα δεν αποκτήσει ΔΕΞΙΟ πρωθυπουργό τότε θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από το τεράστιο που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Μόνο δεξιές κυβερνήσεις μπορούν να συσσωρεύσουν πλούτο και η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή οικονομία. Κεντρώες και αριστερές κυβερνήσεις έχουν δυνατότητα ύπαρξης μόνο σε εύρωστα κράτη που μπορούν να σκορπίσουν χρήμα γιατί αυτό μόνο αυτό ξέρουν.

Αν είχαμε κρατικό καπιταλισμό γιατί λες ότι οι άλλοι θέλουν σοσιαλισμό; Να κατηγορείς τον κρατικό καπιταλισμό και να μην κολλάς ετικέτες περί κομμουνιστών και αριστερίστικων ιδεολογιών.

Εσείς οι οπαδοί των διαφόρων ρευμάτων του καπιταλισμού (κρατικός, φιλελεύθερος κ.λπ.) τσακωνόσαστε στην καμπούρα μας. Δήθεν ιδεολογικές διαφορές για να κρύβεται η βασική αρχή: "πάρε τα λεφτά και τρέχα"

Η ελληνική κοινωνία που αργεί κατά μια δεκαετία να ακολουθήσει τον υπόλοιπο κόσμο,δεν είναι έτοιμη να κάνει στροφή στο νεοφιλελευθερισμό.Οι ν/φ ιδέες δεν έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο(Οι δημοσκοπήσεις είναι μουφα).Δες ήδη τις αποχωρήσεις που γίνονται στη ΝΔ από τη στιγμη που ανακοινώθηκε ότι μπαίνει η Δράση.Επίσης, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Μητσοτακέικο.Οπότε το 2019 που θα γίνουν εκλογές θα βγει πάλι ο Σύριζα.Σε 10 χρόνια, όμως,το σύστημα σου θα έχει καταρρεύσει.Τι θα είναι στη θέση του δεν ξέρω. Το ξήλωμα αρχίζει με Τραμπ. Ο πλανήτης θα σιχαθεί τόσο πολύ τη δεξιά που δεν το φαντάζεσαι.

@ 20:08 - Ποια καμπούρα; Το εναλλακτικό σύστημα (σοσιαλισμός) καταλήγει σε όλες τις εκδοχές του σε φτώχεια για το 99% και πλούτο για τα ανώτερα κομματόσκυλα (1%). Εσύ που παίρνεις λεφτά και δεν τρέχεις, έλα να σου δώσω τους λογαριασμούς σου να τους πληρώσεις εσύ.

@ 20:04 - Ακόμα και ο κρατικός καπιταλισμός της Ελλάδας έδωσε πλούτο στους πολίτες και ευημερία. Όμως σε χώρες που είχαν φιλελεύθερο καπιταλισμό τα τελευταία 30-40 χρόνια έδωσε πολύ περισσότερο πλούτο και πρόοδο. Θέλουμε το καλύτερο και όχι τα χάλια του σοσιαλισμού.

Παύλο, στο τελευταίο σχόλιό σου βλέπω ότι δηλώνεις ευθαρσώς δεξιός. Εγώ δεν τολμώ να πάρω θέση, ντρέπομαι. Επίσης μου αποδεικνύεις μια άλλη υποψία: για τους δεξιούς το χρήμα δεν είναι απλό εργαλείο, είναι το υπέρτατο αγαθό, ξεπερνάει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, και δεν πρέπει να ξοδεύεται για πράγματα όπως η δημόσια υγεία, παιδεία, welfare. Καθένας για την πάρτη του και ας επικρατήσει ο ισχυρότερος. Μόνο που εσύ δεν θα είσαι ανάμεσα στους νικητές, δεν θα υπάρχουν νικητές. Οι άνθρωποι, ακόμα κι εσύ, θα νικηθούν από το αυτονομημένο κεφάλαιο. Δεν μας έχει ανάγκη, δεν το καταλαβαίνεις;

Δεξιοί και αριστεροί ελευθερώστε μας από τις βλακείες σας θέλουμε να ζήσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !

Όχι Παύλο! Συνεχίσεις να κάνει πως δεν καταλαβαίνεις, αλλά όσο και να προσπαθείς, στο τέλος αυτή η κουτοπονηριά, σου δημιουργεί μεγαλύτερα πρόβλημα από αυτά που σου λύνει. Σε ρωτώ κάτι συγκεκριμένο και περιμένω μια σοβαρή απάντηση από εσένα. Στις προεκλογικές τους ομιλίες (ή στα φυλλάδια του κόμματος σου) οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούσαν τον όρο: Κρατικό Καπιταλισμό, θέλοντας να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους, ποιο μοντέλο οικονομίας θα εφαρμόσουν;

Παύλο 21:28 και 21:32, πόσες χώρες στον πλανήτη είναι αυτό που λέμε πλούσιες; Πόσες από τις λεγόμενες φτωχές είχαν αυτό που λες σοσιαλισμό; 8 άνθρωποι έχουν πλούτο ίσο με το φτωχότερο 1/2 του πληθυσμού, σήμερα που ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν υπάρχει, οι ζαπατίστας έχουν απομονωθεί με υγειονομική ζώνη και ο Αλλιέντε αντιμετωπίστηκε με τα πιο αποστομωτικά επιχειρήματα (γα να μη μιλήσουμε για την Κούβα). Βλέπω λοιπόν σήμερα που κυριαρχεί ο καπιταλισμός να αυξάνεται η ανισότητα στον κόσμο, όχι η ευημερία. Ακόμα και στην πλούσια βόρεια Ευρώπη. Μου το εξηγείς; (μου χρωστάς και άλλες απαντήσεις).

Τα εκατομμύρια των νεκρών είναι μια ευγενική χορηγία του Καπιταλισμού στην ανθρωπότητα για να μπορούμε εμείς οι ηλίθιοι να νιώσουμε την ανωτερότητα του.

Προς STOIXOS και ουρά ή άβατάρ του: Μείνε άπλυτος και αξύριστος 10 μέρες, (εύκολο) για να είσαι πειστικός στον ρόλο. Προσλαμβάνεσαι για συντροφιά σε υπέργηρο παππού που άφησε τις ελπίδες του στη Βάρκιζα. Θα του λες ό,τι γράφεις εδώ μέσα, ανωτερότητα σοσιαλισμού, απανθρωπιά καπιταλισμού..... Οταν γυρίσει η Σβετλάνα γιατί όλου έχουμε ανάγκες, το ξανασυζητάμε

Οι χώρες που έχουν καπιταλισμό συγκεντρώνουν τόσο πλούτο και ευημερία έναντι των χωρών που είναι μπάχαλο, που είναι λογικό οι ανισότητες να μεγαλώνουν. Ερώτηση προς STOIXO. Οι Αφρικανικές χώρες τι πολιτικό σύστημα ακολουθούν; Η Ινδία; Το Πακιστάν; Να του το πω διαφορετικά. 4-4-2 μπορεί να παίζει η Μπαρτσελόνα, μπορεί και η Παναχαϊκή. Σημασία έχει ποιο είναι οι παίκτες που το εφαρμόζουν και ποιος ο προπονητής που το διδάσκει. Το ότι η Ελλάδα εφαρμόζει κάποιο είδος καπιταλισμού δεν σημαίνει ότι έχει το ίδιο οικονομικό σύστημα (καπιταλισμός) με την Δανία. Η εφαρμογή μετράει, όχι η ταμπέλα.

Γράφτηκε και κάτι άλλο εξαιρετικά άστοχο. Ότι από αυτά που γράφω προκύπτει ότι το χρήμα είναι το υπέρτατο αγαθό. Ότι δεν θέλω να πληρώνουμε φόρους για υγεία, παιδεία κτλ. Απίστευτη διαστρέβλωση. Όσο περισσότερο πλούτο παράγουν οι πολίτες μιας χώρας, τόσο μεγαλύτεροι και οι φόροι που αποδίδουν στο κράτος και τόσο καλύτερο το κοινωνικό κράτος που παρέχουν στους πολίτες τους. Θέλω να μου δίνει το κράτος τα εργαλεία για να πλουτίσω και εγώ να δίνω σε ένα εύρυθμο κράτος τον φόρο μου, ώστε να δίνει πίσω στην κοινωνία ποιοτικές υπηρεσίες. Απόδειξη; Τα ποιοτικότερα κοινωνικά κράτη είναι καπιταλιστικά.

Έγραψες: "Μόνο δεξιές κυβερνήσεις μπορούν να συσσωρεύσουν πλούτο. Κεντρώες και αριστερές κυβερνήσεις έχουν δυνατότητα ύπαρξης μόνο σε εύρωστα κράτη που μπορούν να σκορπίσουν χρήμα γιατί αυτό μόνο αυτό ξέρουν." Ήταν η δικαιολογία των κυβερνήσεων Καραμανλή (του γέρου) για να μη δίνει μισθολογικές αυξήσεις. Αυτό με έκανε να πω ότι θεωρείς τον πλούτο αγαθό που ξεπερνάει την ανθρώπινη ζωή. Οι ΗΠΑ είναι ένα πολύ πλούσιο κράτος. Welfare μηδέν, πρόεδρος που καυχιέται ότι φοροδιαφεύγει και ψηφίστηκε από τους πιο φτωχούς. Είναι το καλό σύστημα καπιταλισμού ή μια απλή ταμπέλα;

Αν νοιάζονταν οι δεξιοί/νεοφιλελέ για τον πορεία του κόσμου, θα είχαν ήδη διαπιστώσει ότι εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια το ποσοστό των ιδιωτικών επενδύσεων από το σύνολο των κεφαλαίων που αποθησαυρίζονται δεν ξεπερνά το 5%. Αυτή η χρηματοπιστωτική κυριαρχία-αποεπένδυση είναι, άλλωστε, που παράγει όλα τα μεγάλα αδιέξοδα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τ'άλλα οι ν/φ αλά γκρεκ φαντάζονται σωτήριες ροές χρημάτων ώστε να φτιαχτούν οι ειδικές οικονομικές ζώνες των δούλων νεοελλήνων. Η αντίσταση σ' αυτήν την αντίληψη έχει θεωρητικοποιηθεί σαν εθνολαϊκισμός. Γρηγορείτε!

Ανώνυμε 21:28, ο παγκόσμιος πλούτος σήμερα είναι τέτοιου μεγέθους που δεν μπορεί να επενδυθεί ακόμα κι αν το ήθελαν εκείνοι που τον κατέχουν. Αυτό είναι το πρόβλημα, μαζί βέβαια με το ότι μεγάλο μέρος αυτού του παγκόσμιου πλούτου αντιπροσωπεύει πανωτόκια, δηλαδή είναι καθαρά παρασιτικό. Εμείς χρωστάμε (ίσως), αυτά όμως που πληρώνουμε πάνε για να φουσκώσουν λογαριασμούς, όχι για να επενδυθούν σε δραστηριότητες χρήσιμες για τις κοινωνίες. Με όλη αυτή την ιστορία, αποδεικνύεται τελικά η αχρηστία του χρήματος. Κυριολεκτικά πριονίζουν το κλαρί πάνω στο οποίο κάθονται.

@21:21 - Welfare στις ΗΠΑ μηδέν; Ακόμα και με το Obamacare; Όχι βέβαια. Ο Τράμπ θα το μαζέψει αλλά όχι μηδέν. Προφανώς αν δεν είσαι ασφαλισμένος στις ΗΠΑ θα έχεις τεράστιο πρόβλημα πάλι με τον Τράμπ. Να δούμε όμως πόσο είναι αυτό το ποσοστό; Να δούμε τις παροχές υγείας που έχουν οι ασφαλισμένοι; Γράφεις για τις ΗΠΑ. Εγώ σου λέω ότι υπάρχουν καλύτερες εφαρμογές καπιταλισμού. Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ελβετία κτλ. Εκεί κάνουμε συζήτηση για το welfare ή δεν συμφέρει; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν κρατιστής (δυστυχώς) αλλά λογικός.

Για ποιο λόγο να έδινε αυξήσεις ο Καραμανλής; Από που; Από λεφτά που δεν υπήρχαν. Έδωσε ο Αντρέας αυξήσεις και αυξήθηκαν και τα κωλόμπαρα, ενώ στο τέλος του δρόμου χρεοκοπήσαμε. Ποιος ήταν πιο λογικός από τους δύο; Αυτός που κατέστρεψε μια γενιά (Ανδρέας) ή αυτός που ήταν τίμιος και εξασφάλιζε την διαβίωση της παρούσης γενιάς (τότε) αλλά και των επόμενων; Τα ποσοστά που αναφέρεις για τα ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς παραπομπές δεν έχουν ιδιαίτερη αξία. Να συζητάμε για κάτι που έχει βάση και όχι για υποθέσεις. Πλούτος παράγεται μόνο με ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Το αντίθετο ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ε μ αυτο το επιχειρημα σου λεω κι εγώ λοιπόν ότι υπάρχουν και καλύτερες μορφές σοσιαλισμού από την ΕΣΣΔ. τον 21 αιώνα επιτελους θα γίνει πράξη, μετά την κατάρρευση του καπιταλισμού από τα ίδια του τα αδιέξοδα

Φίλε Παύλο (που μας παρουσιάζεσαι & σαν αδικημένος!) είδες ποιος πραγματικά είναι ο μόνος ψεύτης! Για πολλοστή φόρα δεν απάντησες στη σαφή ερώτηση μου. Μαθέ πρώτα να είσαι σοβαρός σε αυτά που γράφεις (και προπαντός, σε αυτά που ΔΕΝ γράφεις) & μετά ίσως κάνεις ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Τώρα είσαι εκπρόσωπος κόμματος. Θα μου πεις εδώ γαλουχηθήκατε στη Νέα Δημοκρατία στα θαλασσοδάνεια, τις Offshore, τη παιδεραστία &τις χρεοκοπίες, σε μια λέξη που σου ζητώ από τα πέρσι θα κωλώσετε; Πάντως εκτιμώ πως θα κουραστείτε περιμένοντας τον ΝεοΚρατιστή θαλασσοδανειολήπτη Μητσοτάκη για να σας σώσει.

@00:52 - Οι Σκανδιναβικές χώρες και ο ποιοτικός καπιταλισμός τους είναι μια πραγματικότητα. Σοσιαλιστικές χώρες με ανθρώπινο πρόσωπο δεν έχουν υπάρξει ποτέ. Το ποσοστό αποτυχίας του σοσιαλισμού είναι 100%. Σε αντίθεση με τον καπιταλισμό που ακόμα και στις χειρότερες εκδοχές του, ευημερεί ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών. Εσύ διαλέγεις το ανύπαρκτο από το υπαρκτό. Δικαίωμά σου.

@STOIXOS - "Φίλος" και ψεύτης και ασόβαρος και παιδεραστίες στην μέση...Μάλιστα. Μήπως ξέχασες τίποτα μαζικές δολοφονίες; Εγκλήματα πολέμου; "Ποιοτικός διάλογος" από ένα αριστερό. Όταν βλέπεις ότι η ιστορία δεν σε δικαιώνει, αντί να γίνεσαι ανάγωγος και προσβλητικός καλύτερα να σωπαίνεις. Τουλάχιστον δεν θα εκτίθεσαι.

STOIXOS δεν έχω σκοπό να υπερασπιστώ τον Παύλο. Τα βρίσκει με τη συλλογιστική του λέγοντας ότι η Ν.Δ. με αρχηγό τον Κυριάκο είναι διαφορετική. Σβήνει το κομματικό παρελθόν ή έτσι νομίζει αν και ο Κήρυκας δεν είναι παρελθόν. Τώρα για το αν ο Κυριάκος είναι ψεύτης ή όχι, κάθε πολιτικός και κάθε κόμμα υποστηρίζει την αλήθεια, τη δική του αλήθεια, και εμείς (θα έπρεπε να) είμαστε οι κριτές. Με λυπεί βέβαια το ότι, λόγω κομματικού συμφέροντος αδιαφορεί για τα γεγονότα, δηλαδή για την προοπτική περαιτέρω αύξησης της κοινωνικής δυστυχίας (εξαθλίωση, ανεργία, θνησιμότητα).

Παύλο 11:07 μην σφετερίζεσαι τα πάντα. Τα καθεστώτα που παρέκκλιναν από την ορθοδοξία εξοντώνονταν. Από το 1917 μέχρι σήμερα, για να μην πω από το 1789. Η ιστορία δεν χρησιμεύει σε τίποτα; Αναφέρεις συνέχεια τον Στάλιν. Ποιος γέννησε το σταλινισμό αν όχι η ανελέητη επίθεση που δέχτηκε η Σοβιετική Ρωσία από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της; Έκαναν τα πάντα για να την εξολοθρεύσουν και τώρα έρχονται να κατηγορήσουν το παιδί τους. Άσε λοιπόν τα ποσοστά αποτυχίας, η συλλογιστική σου δεν είναι αξιόπιστη. Δεν τον πάω τον καπιταλισμό ακριβώς επειδή όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια.(συνεχίζει)

Ενδιαφέρομαι για όλους. Ο καπιταλισμός αφήνει κομμάτια της ανθρωπότητας απροστάτευτα, ανακηρύσσει άχρηστο μέρος της κοινωνίας, ακόμα περισσότερο, έχει ανάγκη να σπρώχνει ανθρώπους στην αχρηστία. Προσωπικά είμαι από αυτούς που αποκαλούνται προνομιούχοι (δεν ξέρω για πόσο), αυτό όμως δεν με κάνει να αδιαφορώ για τους υπόλοιπους, ειδικά όταν εκείνοι υποφέρουν τσάμπα. Για να αυξήσουν τις καταθέσεις τους λίγοι. Σου ξαναλέω, η ιστορία είναι χρήσιμη. Μην την αρνείσαι μόνο για το κομματικό συμφέρον σου.

Ora et labora εχω αρχίσει να πιστεύω πως δεν είναι μόνο ανίκανοι να κυβερνήσουν, αλλά είναι ανίκανοι & να κατανοήσουν βασικά καθημερινά θέματα! Σχολιάζουν λες & δεν είναι αυτοί που κυβέρνησαν για δεκαετίες, λες & δεν χρεοκοπήσαμε εξαιτίας των δικών τους πολιτικών επιλογών. Μιλάνε δείχνοντας πως δεν έχουν συναίσθηση της καταστροφής που εξαιτίας τους έχει συντελεστεί στην Ελλάδα. Και μέσα σε όλα αυτά θέλουν να συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές, την ιδία καταστροφή!!! Τι να πει κανείς! Είναι απίστευτο πόσο πολύ μπορεί να ξεπέσει ένας άνθρωπος όταν βάζει το κομματικό του συμφέρον πάνω από όλα!

Ένας ορισμός του καπιταλισμού που μου άρεσε είναι: "η κατ’ εξοχήν οικονομία της διαρκούς και αυξανόμενης μεγέθυνσης, της διαρκούς και αυξανόμενης σπατάλης φυσικών πόρων και κοινωνικών δυνάμεων, γιατί μέσω αυτής της διαδικασίας μεγιστοποιούνται τα κέρδη." Η ασυμβατότητα με το μέλλον της ανθρωπότητας είναι φανερή. Γι' αυτό το ονομάζω σύστημα του "πάρε τα λεφτά και τρέχα!", γιατί το γνωρίζουν και οι ίδιοι αλλά έχουν βραχύτατο ορίζοντα. Τις κοινωνικές δυνάμεις δεν τις υπολογίζουν, είμαστε όλοι ασήμαντοι, οι φυσικοί πόροι όμως δεν αυγαταίνουν όπως εμείς. Αυτός είναι ο περιοριστικός παράγοντας

Ο Κώστας Γαβράς επικαλείται την ερμηνεία του γάλλου φιλοσόφου Ζιλ Ντελέζ για το τι είναι αριστερός: «Ενδιαφέρεται αρχικά για ολόκληρο τον κόσμο, ύστερα ενδιαφέρεται για την πατρίδα του, ύστερα για την οικογένειά του και στο τέλος για τον εαυτό του. Ο εαυτός του είναι τελευταίος. Και [ο Ντελέζ] προσθέτει: τι είναι ένας δεξιός; Είναι το ανάποδο. Αυτό το πιστεύω πολύ. Γι’ αυτό λοιπόν με ενδιαφέρει ο κόσμος.» Η Ν.Δ. και ο κάθε Παύλος νομίζει ότι με ένα mea culpa έχει καθαρίσει και ξαναζητά την ψήφο του λαού για να τον ξανακαταστρέψει με τις αντιεπιστημονικές ιδεοληψίες του.

Ενώ ο Στάλιν. ο Μάο, ο Φιντέλ και τα άλλα πρωτοπαλλίκαρα του σοσιαλισμού την υπολόγιζαν την ανθρώπινη ζωή..

Μάθε πρώτα για το αξεπέραστο σύστημα υγείας και παιδείας της Κούβας και έλα να τα ξαναπούμε.

@ 14:45 - "αξεπέραστο σύστημα παιδείας"; Τι άλλο θ' ακούσουμαι! Πολύ σοσιαλιστικό σανό μασάς.

Ο άθλιος παρατηρητής αντίθετα δεν μασάει κανενός είδους σανό, προτιμάει το αίμα ει δυνατόν κομμουνιστών.

ωχ, πετάχτηκε κι ο άλλος τώρα να αρχίσει πάλι την ελιτίστικη μπαρούφα με τη σανοφαγία. Σε παραπέμπω στα σχόλια μου 19/01/2017 - 08:55, 08:57, 09:00

Τα μάθατε; κι άλλη αριστεία της ΝΔ και του ιδιωτικού τομέα που έχει σαν όνειρο να ζει από τον δημόσιο. 17 ιδιωτικά επαγγελματικά εκπαιδευτηρια μοίραζαν πλαστά πτυχία, στους στούρνους γόνους των δεξιών οικογενειών για να διορίζονται στο δημόσιο.προς τιμήν της μόνον η Γιαννάκου είσε προσπαθήσει να τα βάλει μαζί τους, αλλά δεν την άφησαν οι διαπλεκόμενοι συνάδελφοί της. Το Μητσοτάκι αντί να απολύσει αυτούς, απέλυε καθηγητές και γιατρούς. Επρεπε να έρθει η σημερινή κυβέρνηση να δώσει τέλος σ'αυτην την αλητεία-αριστεία του παρασιστικού ιδ. τομέα και των διαπλεκόμενων http://luben.tv/stream/102996

Observer Απίστευτο ε; Η Κούβα να έχει καλύτερο σύστημα παιδείας και υγείας από τους λατρεμένους σας εξαγωγής δημοκρατίας δια του βομβαρδισμού ΗΠΑ ε;;;;!!! http://barbudosdesierramaestra.blogspot.gr/2014/11/blog-post_14.html https://lefterianews.wordpress.com/2015/03/31/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF/ http://info-war.gr/giati-petyche-to-systima-ygias-tis-kouvas/

Η Κούβα έχει καλύτερο σύστημα παιδείας και υγείας από τις ΗΠΑ. Επίσης έχει καλύτερα αυτοκίνητα, ελευθερία άποψης και εκλογές κάθε 4 χρόνια. Πραγματικά είναι για γέλια τα περισσότερα από αυτά που γράφονται από 2-3 αμετανόητους αριστερούς εδώ μέσα. http://www.protagon.gr/themata/apostoli-stin-kouva_test-44341306817

Ο αριστερός νοιάζεται πρώτα για τον γαλαξία, μετά για το ηλιακό σύστημα, μετά για την Γη, μετά για την ήπειρο που κατοικεί, μετά για την χώρα, μετά για το νομό του, μετά για την πόλη του, μετά για την οδό του, μετά για το σπίτι του και στο τέλος, τέλος, τέλος, νοιάζεται και για τον εαυτό του. Και για αυτό βλέπουμε γύρω μας αριστερούς επιχειρηματίες να πλουτίζουν με τον καπιταλισμό. Επειδή νοιαζόντουσαν πρώτα για τον γαλαξία και στο τέλος για τον εαυτό τους. Και στο δημόσιο διορίστηκαν επειδή πρώτα νοιαζόντουσαν για τους άλλους και μετά για τον εαυτό τους. Μιλάμε για αλτρουισμό όχι αστεία.

Φιλελάκια, απάντατε σε ό,τι σας βολεύει, όπως σας βολεύει. Ο ένας επιμένει για το εκπαιδευτικο συστημα της Κούβας, αλλά το υγείας το περνάει ντούκου, ο άλλος μας παραπέμπει στο protagon (lol ρε, τι αμορφωσιά είναι αυτη;) και μας λέει για διορισμούς αριστερών (ξανά lol ρε) την ώρα που παραπάνω του λέω για τα λαμόγια με τα πλαστα πτυχία. Και εν πάση περιπτώσει επειδή Παύλος, observer και σια ήρθατε κάπως αργα στην κουβέντα, μη λέμε τα ίδια. Διαβάστε όλα τα σχόλια από την αρχή. Τα συζητήσαμε αυτά με τους άλλους άριστους

@18:08 - Ο δημοσιογράφος του Protagon χαλάλισε μερικές ημέρες από την ζωή του για να πάει στην Κούβα και να γράψει τις εμπειρίες του. Αυτό για εσένα είναι ...αμορφωσιά; Ποιος πέρασε το σύστημα υγείας της Κούβας στο ντούκου; 1000 φορές το Ελληνικό σύστημα υγείας παρά αυτό της Κούβας. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι επικαλείσαι εσύ και άλλοι την Κούβα σαν μόνο υπαρκτό επιχείρημα συστήματος πέρα από τον καπιταλισμό δείχνει την χρεοκοπία των ιδεολογικών σας πιστεύω. Για την πορνεία στην Κούβα κάποιο σχόλιο; Εκεί ναι, μάλιστα, μπορεί και να υπερέχουν των ΗΠΑ και του δυτικού κόσμου. Ντροπή...

Ξεκαθάρισε με τον εαυτό σου ποια εκδοχή του καπιταλισμού προτιμάς και μετά έλα να το πεις και σε μας, Παύλο. Ο καπιταλισμός του γέρου Καραμανλή δεν ήταν τόσο καλός, ελπίζω να μη θεωρείς καλό τον καπιταλισμό του Πινοσέτ, για τον Αντωνάκη που γυαλίζει το μάτι του δεν έχεις εκφέρει άποψη, δεν ρωτάω τη γνώμη σου για τον Μπένι...

Όλα τα πορνεία του κόσμου ωχριούν μπροστά στα πορνεία της σκέψεις για χάριν του κομματικού συμφέροντος & της αγοραίας "λογικής" των "Αγορών" φιλελέδες! Στρουθοκαμηλίζετε! Δεν τολμάτε να δείτε πως ο καπιταλισμός σας γεννά τη φτώχεια, τα πορνεία, την εξαθλίωση, τις δικτατορίες, τους πολέμους, τον θάνατο! Τη Κούβα όπως & τις Φιλιππίνες, τη Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία κ.λ.π. τις μετέτρεψαν σε πορνεία ο φιλελευθερισμός σας. Η ΝΔ θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζει τον φιλελευθερισμό των offshore, των Τραπεζιτών, των θαλασσοδανείων, των Καναλαρχών της διαφθοράς, της διαπλοκής, της χρεοκοπίας!

@23:07 - Το έχω γράψει αλλά δεν διαβάζεις ή κάνεις ότι δεν το διάβασες. Τον καπιταλισμό, τον φιλελέ, των Σκανδιναβικών χωρών θέλω. Ο Αντώνης 1000 φορές καλύτερος από τον ψευταλέξη με την προφορά. Ο γέρος Καραμανλής καλός ήταν αλλά κρατιστής και αυτός.

@10:04 - Και τις ΗΠΑ τις κατάντησαν έτσι η Κούβα, η Φιλιππίνες και η Ταιλάνδη. Αλλιώς θα είχαν πολύ υψηλότερο επίπεδο ζωής. Βρε συ στίχε, τι όνειρο βλέπεις; Οι γυναίκες στην Κούβα γίνονται πόρνες γιατί δεν έχουν να φάνε τα παιδιά τους και οι ίδιες. Γίνονται πόρνες για να πάρουν κανένα ευρώ ή δολάριο από τους τουρίστες. Γίνονται πόρνες γιατί ο κομμουνισμός είναι φτώχεια, εξαθλίωση για το 99% του πληθυσμού. Ουρλιάζεις για το 10-20% των εξαθλιωμένων του καπιταλισμού αλλά για το 99% της αριστεράς κάνεις τον ντόναλντ. Δεν είναι ο Τράμπ πρόεδρος της Κούβας. Το σόι του Κάστρο είναι.

Παύλο θέλεις τον Σκανδιναβικό καπιταλισμό και μιλάς για ψήφο στη Νέα Δημοκρατία;;;;;;!!! Το επόμενο στάδιο είναι να είσαι κομμουνιστής και να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή!!! Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα;;;!!!! Και μόνο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα εξαιτίας του οποίου καταστραφήκαμε, αρκεί για να το εξαφανίσουμε από τον πολιτικό χάρτη. Έχετε καταντήσει στη Νέα Δημοκρατία σαν τους ΚΝιτες και τους Ιεχωβάδες που λένε το ποιήματος χωρίς να αντιλαμβάνονται τι στα αλήθεια λένε!!!

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.