Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα στην Τρίπολη (pics,vid)

Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 15, 2017 - 17:07
184 σχόλια

Τον Ιανουάριο το 70% των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Αρκαδίας

Ημερίδα με θέμα «Ο Αγροτικός Τομέας, Πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας» διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  Αρκαδίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές και είχαν να κάνουν με την  Ανασυγκρότηση της Αγροτικής Παραγωγής αλλά και τις λύσεις των προβλημάτων.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έρχεται στην Τρίπολη. Επίσης ομιλητές ήταν και ο κ. Σκορίνης Νίκος Μέλος της Π. Γ του ΣΥΡΙΖΑ  και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Υπεύθυνο διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ Κασίμης Χαράλαμπος.

Ο Υπουργός μίλησε για την στρατηγική της κυβέρνησης, για όλες τις σκέψεις του Υπουργείου, αλλά αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο των αγροτών με 9.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται, όπως είπε, στα 11.500 ευρώ κατά μέσο όρο, με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν.

Θα συνταχθούν οι απαραίτητοι φάκελοι και θα επιδιώξουμε, όχι μόνο μέσω των ΠΣΕΑ και του μέτρου 5.2 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, αλλά ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που θα προκύψει, ενδέχεται να συζητήσουμε σε επίπεδο κυβέρνησης και την αντιμετώπιση μέσα από ένα ειδικό κονδύλι

Φυσικά το παρών έδωσαν και οι αγροτικοί Σύλλογοι της περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος τα θέματα τα οποία απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Η συντονιστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέδωσε ψήφισμα στο κλιμάκιο το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο αγροτικός κόσμος είναι εγκαταλελειμμένος από τη μνημονική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αγρότες κάλεσαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ασκούμενη πολιτική και να δει την επόμενη μέρα του αγροτικού κλάδου.

Δεν δεχόμαστε τις ασκούμενες πολιτικές σας στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και φορολογικό

Τέλος η συντονιστική  τόνισε ότι θα ξεκινήσει ένας κύκλος κινητοποιήσεων οι οποίες θα έρθουν ως απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Να αναφέρουμε ότι σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Β. Αποστόλου ανακοίνωσε πως οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες που έπληξαν την Αρκαδία τον περασμένο Ιούνιο, θα καλυφθούν κατά 70% μέχρι τα τέλη του μηνός, και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον Αγροτικό Τομέα στην Τρίπολη


184 Σχόλια

Σε αυτό το σημείο, να πούμε ότι ο εχθρός του υπερτροφικού δημοσίου Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού στην ΝΔ, με μόλις πέντε (5) αναπληρωτές. Αλήθεια τι κάνει ένας αναπληρωτής υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού; Και, ακόμα περισσότερο, τι κάνουν ΠΕΝΤΕ αναπληρωτές στρατηγικού σχεδιασμού; (Και επειδή είναι και κατά του ρουσφετιού, η μία αναπληρώτρια στρατηγικού σχεδιασμού είναι η τέως σύζυγος του Κώστα Μπακογιαννη. Και ένας άλλος ονομάζεται επίσης Κώστας Μπακογιάννης αλλά κανείς δεν μας λέει αν είναι συνωνυμία...Μπα συνωνυμία θα είναι..)

Ο φιλελευθερισμός στο πλευρό του κόσμου της εργασίας ως απελευθερωτικός παράγων, http://tvxs.gr/news/kosmos/karoshi-pethainontas-sti-doyleia-stin-iaponia

@23:57 - Έχει τελείως διαφορετική σημασία να χαρακτηρίζεις το άτομο από το να χαρακτηρίζεις τις απόψεις του. Τον λες στόκο και ότι δεν έχει ίχνος εξυπνάδας. Αυτό λέγεται επιχείρημα "ad hominem". Τα βάζεις με το πρόσωπο και όχι με τις απόψεις του. Αυτός έγραψε ότι είναι μπαρούφες αυτά που πιστεύεις. Δεν σε είπε βλάκα.

@23:57 - Η ατάκα "η καριέρα είναι χολέρα" δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα. Ουσιαστικά είναι μομφή ενάντια στην εργασία, άποψη τελείως διαβρωτική για την κοινωνία. Όταν επιλέγεται άτομο με τέτοιες απόψεις για ...σύμβουλος (!!!) του πρωθυπουργού, τι περιμένεις να ακούσεις μετά; Όταν επίσης βλέπουμε τα ρουσφέτια να πέφτουν βροχή; Ρουσφέτι δεν είναι μόνο ο διορισμός. Είναι η ευνοϊκή μετάθεση/μετάταξη, η ευνοϊκή μεταχείριση εντός της υπηρεσίας, η συνολική προστασία του δημόσιου τομέα εις βάρος του ιδιωτικού, τα 6μηνα, τα 9μηνα, τα 12μηνα, οι αναθέσεις σε φίλους και γνωστούς. Δεν τα βλέπεις;

Μπράβο ρε φίλε Karanikas.τέτοιο "κουτούπωμα" χρειάζονται τα αριστερά παπαγαλάκια.με επιχειρήματα που τους ξεμπροστιάζουν.σε κάθε ανάρτηση γκολ ο Καρανίκας, σέντρα ο άλλος. Για αυτό καταφεύγει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις. Και το nick σου όλα τα λεφτά...keep up the good work!!

περι χρυσαυγιτισμου και φασισμου και σχεσης τους με τους καπιταλιστες-Μπρεχτ: "Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα."

Σου παραθέτω πραγματικά περιστατικά και ιστορικά γεγονότα για τη σχέση ολοκληρωτικών καθεστώτων (σταλινισμού-χιτλερισμού) και εσύ απαντάς με προσωπικές επιθέσεις και θεωρητικούρες. Πλήρη ένδεια επιχειρημάτων. Επίσης σε όλες τις χώρες του πρώην σοσιαλΗστικού σου παραδείσου με νόμο έχουν απαγορευτεί τόσο τα φασιστικά κόμματα όσο και τα κομμουνιστικά. Και ως παθόντες κάτι παραπάνω θα ξέρουν, δε συμφωνείς?

Το να επικαλείσαι το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο του 1939 για να μου κολλήσεις τη ρετσινιά του άκρου, δείχνει άγνοια ή αδιαφορία για την Ιστορία. Δεν έχει αναδρομικότητα η θεωρία των δύο άκρων. Αν σε αποκαλέσω ανιστόρητο (κατ' εσέ, στόχος του συμφώνου ήταν ο διαμοιρασμός της Πολωνίας) θα φωνάζεις για προσωπικές επιθέσεις και ένδεια επιχειρημάτων. Μ' αυτά και μ' αυτά πάντως΄πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, για άλλα μιλάγαμε. Δεν είναι βλακεία (αν και θα μπορούσε), είναι κουτοπονηριά.

Κουτοπονηριά δεν είναι η παράθεση ιστορικών γεγονότων και αναφορών από τον πραγματικό κόσμο. Κουτοπονηριά είναι η δική σας συνειδητή προσπάθεια να στοχοποιείτε ως χρυσαυγιτή, ακραίο, βλάκα ή (μλκ όπως έγραψες για μένα παραπάνω) όποιον τολμάει να εκφράσει άποψη διαφορετική από τη δική σας. Το κάνατε στα Πανεπιστήμια απειλώντας και τραμπουκίζοντας, στους χώρους εργασίας, στην πολιτική αντιπαράθεση, παντού. Το παραμυθάκι σας όμως τελείωσε και ο λαός έχει πια καταλάβει (αφού το πλήρωσε πανάκριβα) τι πραγματικά είστε..

O Κούλης σήμερα στην ομιλία του πρότεινε στους αγρότες να γίνουν επιχειρηματίες και είπε ότι η σωτηρία τους θα έρθει όταν ανακαλύψουν την ανταγωνιστικότητα. Από μια άποψη είναι καλύτερα να είσαι επιχειρηματίας, στα πλαίσια του παιχνιδιού περιλαμβάνεται και το να πάει κάτι στραβά, αν όμως πάει καλά θα κερδίσεις ένα σωρό λεφτά, θα πάρεις την πόρσε καγιέν, χρυσές καδένες και ρόλεξ κ.λπ., κ.λπ. Και αν σου ζητήσει το παιδί σου πανεπιστήμιο; Θα του πεις "ξέρεις στη ρουλέτα κερδίζουμε και χάνουμε, τώρα χάσαμε, κάνε υπομονή για την επόμενη φορά". Το ρίσκο του επιχειρηματία, σωστά;

Τι ξέρεις ρε Karanikas από ιστορικά γεγονότα; Απαντάς με ένα: "συνειδητή προσπάθεια να στοχοποιείτε ως χρυσαυγιτή, ακραίο, βλάκα ή (μλκ όπως έγραψες για μένα παραπάνω) όποιον τολμάει να εκφράσει άποψη διαφορετική από τη δική σας. Το κάνατε στα Πανεπιστήμια απειλώντας και τραμπουκίζοντας, στους χώρους εργασίας, στην πολιτική αντιπαράθεση, παντού. Το παραμυθάκι σας όμως τελείωσε και ο λαός έχει πια καταλάβει (...) τι πραγματικά είστε". Με ποιον νομίζεις ότι μιλάς ρε Karanikas; Με ξέρεις από το πανεπιστήμιο και τους χώρους εργασίας; Ας τον μαζέψει κάποιος. Όσο περισσότερο γράφει τόσο ρεζιλεύεται.

O βλαΚούλης θα κάνει θαύματα,,,,,,,,,,Ωλέεεεεεε.Αφού πρώτα ξεχρεώσει το νούμερο τις τράπεζες για τα δάνειά του και τα 200000000της ΝΔ.

Τάδε έφη Καρανίκας: "κορόιδα τον ιδρώτα σας θα τα κάνουμε διορισμούς κομματόσκυλων" (15/01/2017 - 19:36). "ψέματα του Πινόκιο Φάε σανό"(16/01/2017 - 11:48). "κομματόσκυλα, χάιδεμα γατών Ιμαλαίων, αυταρχικές συμπεριφορές"(16/01/2017 - 13:30). "κομματικοποίηση του κράτους από τα κομματόσκυλα - ολοκληρωτικά καθεστώτα (ΕΣΔΔ, Β.Κορέα, Βενεζουέλα) που εσύ θαυμάζεις" (16/01/2017 - 14:40). "το κομματικό κράτος ειναι αριστερό Η ιδεολογική κυριαρχία σε όλη την μεταπολίτευση απόλυτη (ΜΜΕ, Πανεπιστήμια, πνευματικές ελίτ)." (16/01/2017 - 23:05). Έχει και συνέχεια: 17/01/2017 - 00:48, 17/01/2017 - 11:19 κλπ

Έγραψε κι άλλα, για τον ευρωκομμουνιστή Γκράμσι, για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μόλοτοφ είναι τα πιο χοντρά, τα άλλα έχω βαρεθεί να τα διαβάζω. Και μετά κλαίγεται για την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς. Αν δεν έχεις ιδέες δε σου φταίνε οι άλλοι.

Ολα όσα σου έγραψα ειναι και πραγματικά και τεκμηριωμένα. ΕΣΥ απο την άγνοια σου και απο την έλλειψη αντεπιχειρήματων άλλαζες συνεχώς θέμα, έκανες προσωπικές επιθέσεις και copy paste τσίτα των και κατεβατων. Και λίγα σου έγραψα. Και απο εδώ και πέρα να ξέρεις οτι στα ψέματα σας, στην ημιμαθεία σας αλλά και στην συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας θα υπάρχει αντίλογος. Μπορεί να μην σας αρέσει ο διάλογος και να μην τον εχετε συνηθίσει αλλά τι να κάνουμε..αυτα εχει η Δημοκρατια...

Έχουν αναρτηθεί 65 σχόλια, από αυτά δικά σου είναι 17 σαν Καρανίκας και Karanikas, πόσα από τα σχόλια απάντηση στα δικά σου νομίζεις ότι έχω γράψει εγώ; Δεν πας καλά. Άγνοια, ημιμάθεια, έλλειψη επιχειρημάτων, τσιτάτα, κατεβατά, άρνηση διαλόγου, προσωπικές επιθέσεις, συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όλα αυτά μόνος μου ή είχα βοηθούς; Πραγματικά δεν πας καλά. Ευρωκομμουνιστης ο Γκράμσι!!! Μα ποιος σου 'βαλε αυτή την ιδέα... Ο Σοφοκλής τι είναι; (υπόψη ότι η Αντιγόνη είναι η βίβλος των αναρχικών).

ΕΜΕΝΑ και τα 18 ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ μου. Και ΜΠΟΡΩ να ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ τόσα. Με επιχειρήματα και στοιχεία..

Ο τύπος χρησιμοποιεί ένα ψευδώνημο που είναι ευθεία στοχοποίηση σε ένα πρόσωπο (πώς το είπε ο Τσίπρας; βαθιά ταξική αντιπαλότητα η εμμονή στην αναφορά στον Καρανίκα) και "επιχειρηματολογεί" με τα ελιτίστικα περί σανού και λοιδορεί ένα κόσμο που " ξεγελάστηκε" από την προεκλογική ρητορεία του συγκυβερνώντος κόμματος. Αποτελεί μομφή χλευαστική εν γένει για τμήματα του λαού που γονατισμένα από την κρίση και τον πρώτο μνημονιακό κύκλο της φτωχοποίησης αναζήτησαν κάτι διαφορετικό και μέσω αυτής της ρητορικής του λαουτζίκου -που τρώει ό, τι του σερβίρουν -διατηρεί για τον εαυτό του τον ρόλο της-->

--> της πεφωτισμένης δεσποτείας που στέκεται λίγο πιο πάνω απ' το λιβάδι της δημοκρατίας και εγκαλεί τον κόσμο για τον κάθε φορά συνωστισμό του στο λιμάνι της απάτης. Κλειδοκράτορας ο ίδιος μιας σωτηριολογικής λογικής - ένα αόρατο Κέντρο θα έλθει και θα αποκαταστήσει την Σοβιετία- νιώθει μέλος μιας λέσχης ελιτιστών που απλώς έχουν αδικηθεί συνυπάρχοντας με την ποδαρίλα και την ψεκασμένη πραγματικότητα. Αυτοί οι ιερομάρτυρες του ΝΑΙ, οι αυτοθυσιαζόμενοι για την μεταρρύθμιση των άλλων μετεωρίζονται στο πώς να μιλήσουν και να συμπεριφερθούν σε αυτόν τον λαό. Οι ρήτορες της "σανοφαγίας" νιώθουν-->

-->επίσης εγγυητές μιας κανονικότητας.Της ίδιας που κληροδότησε η Μεταπολίτευση -την οποία βέβαια παράλληλα μισούν.Υπερασπιστής μιας κανονικότητας που δεν αφορούσε όλο τον κόσμο, αλλά ποιος νοιάζεται.Φορέας μιας κανονικότητας που έχει θρυμματιστεί απ' τον πρώτο μνημονιακό κύκλο αλλά ο ίδιος θεωρώντας πως έχει επιβιβαστεί στην Κιβωτό των διασωθέντων, δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να μιλήσε πέραν του γνωστού Μαζί τα Φάγαμε που ενοχοποιούσε τον ίδιο λαό που οι ίδιος θα ήθελε να μετασχηματίσει.Η σύμπλευσή του με εκτροπές δεν πρέπει να να μας αιφνιδιάσει

Το ελληνικό λαό εσείς τον περιφρονείτε με τα ψέμματα σας, τις ιδεοληψίες σας, τους τακτικισμούς σας. Βρήκατε έναν λαό εξαθλιωμένο και ταλαιπωρημένο και ασελγήσατε πάνω του. Τώρα αντί να μαζευτείτε και να του ζητήσετε ταπεινά συγγνώμη, εγκαλείτε όσους ασκούν κριτική.. Θεωρείτε το λαό που αγωνίζεται και παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον με αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες, νεοφιλελέ, συμβιβασμένους, φλώρους, ενώ εσείς είστε οι ψαγμένοι και διαβασμένοι. Έχετε περιβάλλει με έναν αριστερίστικο ιδεολογικό μανδύα την οκνηρία και την αποστροφή σας στη δουλειά και στην επαγγελματική καταξίωση...

Karanikas είσαι καταπληκτικός. Μιλάς στο όνομα ενός ανύπαρκτου λαού που επιθυμεί να γίνει επιχειρηματίας για να ανταγωνίζεται τους γύρω του, απλά για την ευχαρίστηση του παιχνιδιού, ενώ ο λαός (στον οποίο ανήκω) παλεύει να ζήσει και να γλυτώσει τις σφαλιάρες που έρχονται από παντού. Ο λαός (εγώ) ιδέα δεν έχει από οικονομικές θεωρίες, τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, οι κομματικές ταυτότητες (Σύριζα, Ν.Δ. κ.λπ.) τον αφήνουν αδιάφορο, δεν είναι χούλιγκαν ούτε τσιμπάει στην κομματική διαφήμιση, παρ' όλα αυτά συνεχίζεις να του (μου) κολλάς ετικέτες, πάντα στα πλαίσια του παιχνιδιού, σωστά;

Karanikas είσαι καταπληκτικός. Μιλάς στο όνομα ενός ανύπαρκτου λαού που επιθυμεί να γίνει επιχειρηματίας για να ανταγωνίζεται τους γύρω του, απλά για την ευχαρίστηση του παιχνιδιού, ενώ ο λαός (στον οποίο ανήκω) παλεύει να ζήσει και να γλυτώσει τις σφαλιάρες που έρχονται από παντού. Ο λαός (εγώ) ιδέα δεν έχει από οικονομικές θεωρίες, τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, οι κομματικές ταυτότητες (Σύριζα, Ν.Δ. κ.λπ.) τον αφήνουν αδιάφορο, δεν είναι χούλιγκαν ούτε τσιμπάει στην κομματική διαφήμιση, παρ' όλα αυτά συνεχίζεις να του (μου) κολλάς ετικέτες, πάντα στα πλαίσια του παιχνιδιού, σωστά;

@12:41 - Δεν υπάρχει λαός. Μόνο πολίτες, με ευθύνες αλλά και δικαιώματα. Φτάνει πια με την καραμέλα "λαός" που παρουσιάζεται σαν την αδικημένη από την ζωή Μάρθα Βούρτση. "Δεν ήξερα, δεν μου είπανε, δεν κατάλαβα". Και ήξερε και του τα είχαν πει και είχε καταλάβει. Αλλά σε κάποιους αρέσει το παραμύθι. Τα παραμύθια στην πραγματική ζωή δεν έχουν καλό τέλος. Πολίτες λοιπόν, όχι λαός.

14:18: Η αλλιώς “ο σώζων εαυτώ, σωθήτω” Η Θάτσερ ζει ανάμεσά μας

Παύλο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Όσο για σένα, εγώ δεν μίλησα για λαό επιχειρηματία. Μίλησα για λαό που θέλει να προκόψει όπως αυτός θεωρεί ότι του ταιριάζει καλύτερα, με πολιτικές ηγεσίες που διασφαλίζουν αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες. Όχι ιδεοληπτικούς νεομπολσεβίκους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι συντήρηση και εξάπλωση των πελατειακών δικτύων και της κομματοκρατίας κάνοντας τα ίδια και χειρότερα με τους προηγούμενους.

@ 14:42 - Προφανώς και "ο σώζων εαυτόν σωθήτω", αλλιώς να σου φέρω τον λογαριασμό της ΔΕΗ να μου τον πληρώσεις. Ο ανώριμος περιμένει πάντα κάποιον "μπαμπά" ή "μαμά" να τον βγάλει από την δύσκολη θέση, που μόνος του μπήκε τις περισσότερες φορές. Αφού θέλεις κάποιον να σε βγάλει από την δύσκολη θέση στα δύσκολα, τότε στα εύκολα να μοιράζεσαι τα εισοδήματα σου με όλους. Δεν γίνεται στα καλά να το γλεντάς και στα δύσκολα να περιμένεις να σηκώσει τα δικά σου βάρη άλλος. Αυτός λέγεται και ανευθυνότητα. Την υπευθυνότητα την βαφτίζεις "Θάτσερ". Ας είναι.

Παύλο το πρόβλημά σου είναι η "ισχύς εν τη ενώσει", γι' αυτό σβήνεις από το λεξιλόγιό σου το Λαό και μιλάς για πολίτες. Ένας-ένας, αδύναμοι απέναντι στον τραπεζικό Γολιάθ και στον ορυμαγδό των καθεστωτικών ΜΜΕ, είμαστε χαμένοι από χέρι. Αναξιόπιστος σαν διαφήμιση και, δυστυχώς για σένα, χωρίς την καλλιτεχνική συνιστώσα που έχουν μερικές διαφημίσεις, αφήνεις μια αίσθηση σιχαμάρας. Ο κανόνας "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" διαλύει τις κοινωνίες με την θεσμοποίηση της αδιαφορίας για τον άλλο. Εσύ όμως πας παραπέρα, βλέπεις τον Άλλο σαν εχθρό και οι κοινωνικές σχέσεις γίνονται εχθροπραξίες.

Να υποθέσουμε Karanikas ότι αφού είσαι τόσο αυστηρός με τις όποιες προσπάθειες καλλιέργειας ενός πελατειακού κράτους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνεις εμετό όταν τους ακούς να ξαναζητάνε να κυβερνήσουν οι για δεκαετίες πελατεικοκαλλιεργητές Χρεοκοπημένοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σωστά;

Παύλο το πρόβλημά σου είναι η "ισχύς εν τη ενώσει", γι' αυτό σβήνεις από το λεξιλόγιό σου το Λαό και μιλάς για πολίτες. Ένας-ένας, αδύναμοι απέναντι στον τραπεζικό Γολιάθ και στον ορυμαγδό των καθεστωτικών ΜΜΕ, είμαστε χαμένοι από χέρι. Αναξιόπιστος σαν διαφήμιση και, δυστυχώς για σένα, χωρίς το ενδιαφέρον που έχουν μερικές διαφημίσεις, αφήνεις μια αίσθηση σιχαμάρας. Ο κανόνας "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" θεσμοποιώντας την αδιαφορία για τον άλλο διαλύει τις κοινωνίες. Εσύ όμως πας παραπέρα, βλέπεις τον Άλλο σαν εχθρό και οι κοινωνικές σχέσεις γίνονται εχθροπραξίες. Νόμιμη η απάτη, το φακελάκι...

Φέρε και ένα παράδειγμα ολέθριας ανευθυνότητας βρε Παύλο να σε καταλάβει ο κόσμος. Π.χ. η ολέθρια ανευθυνότητα των Τραπεζών που για δεκαετίας μιλούσαν για υπερκέρδη (όλοι τα θυμόμαστε!) αλλά που τελικά οι φωστήρες μάγοι των Τράπεζων κατάντησαν να ζητάνε τη διάσωση τους από τους απλούς φορολογουμένους καταστρέφοντας οικονομίες και κοινωνίες φυσικά! Φιλελευθερισμός = Ιδιωτικοποιούμε τα κέρδη, εθνικοποιούμε τα χρέη. Αλήθεια είπα χρέη… κανένα νέο από τις Τράπεζες για το δανικά και αγύριστα της Νέας Δημοκρατίας έχεις. Λες η ανευθυνότητα σας να σας καταστήσει σαν και τον Ψυχάρη;

Αγαπητοί αριστεροί. Αφού πιστεύετε ότι "ισχύς εν τη ενώσει" τότε να σας φέρω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και ΟΤΕ να συμμετάσχετε και εσείς να με βοηθήσετε. Το ίδιο και για το σούπερ μάρκετ. Συγγνώμη αλλά δεν έχω όραμα για την Ελλάδα να είμαστε φτώχειες και να την περνάμε συζητώντας με αμπέχονα για το απολίθωμα μαρξ. Θέλω μια κοινωνία που να παράγει πλούτο και να τον μοιραζόμαστε ανάλογα την προσπάθεια και τις ικανότητες του καθενός παρέα με ένα πλέγμα προστασίας που θα παρέχει τα απαραίτητα για μια ανθρώπινη διαβίωση για τους αδύνατους. Όλα τα υπόλοιπα έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παταγωδώς.

Υποβλήθηκε από Karanikas (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 19/01/2017 - 09:42. Εδώ ειδικά τον τσάκισες τον αριστερό του σαιτ που μόνος του τις λέει μόνος του τις ακούσει τις μπούρδες του, (αναρωτιέμαι, υπάρχει κάποιος που τα διαβάζει όλα αυτά εκτός από εναν δυο που θα μπουν στη διαδικασια αντιπαραθεσης με αυτό το πραμα;) άλλοτε ως...ανώνυμος κι άλλοτε ως....επώνυμος με δυο, τρια διαφορετικά ψευδώνυμα!

Παύλο σου έκανα ορισμένες ερωτήσεις. Απαντάς με εμφανώς ειρωνικό ύφος (αγαπητοί αριστεροί-απολίθωμα Μαρξ) για αμπέχονα και λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κάνω ακόμα μια προσπάθεια: Ο κανόνας "ο σώζων εαυτόν σωθήτο" διαλύει ή όχι τις κοινωνίες; Δείχνει ή όχι ότι βλέπεις τον Άλλο σαν εχθρό; Αν ενδιαφέρεσαι να συζητήσεις, περιμένω τις απαντήσεις σου (δεν λέω τίποτε άλλο γιατί θ' αρχίσεις να διαμαρτύρεσαι για μπινελίκια και αριστερίστικες μπαρούφες).

Tα βιογραφικά των στελεχών του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα έχουν πολύ γέλιο για τους εξής λόγους:Σε γενικές γραμμές δεν έχουν εργαστεί ποτέ και πουθενά. Έχουν αλλεργία στην ζωντανή εργασία. Είναι ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ από άποψη όμως. Δηλαδή, δεν θα σου πουν βαριέμαι να δουλέψω, ή δεν έχω όρεξη για δουλειά.Θα φτιάξουν έναν οργανισμό, μια ΜΚΟ, θα ματσουλήσουν 2-3 ΕΣΠΑ ο καθένας, θα μπουν πρόεδροι στον οργανισμό, θα κοπροσκυλιάζουν όλη μέρα, δουλειά μηδέν, κοινωνική προσφορά μηδέν.Αλλά θα έχουν και άποψη για το υπερτροφικό δημόσιο, για την κρίση, για τον μισθωτό που ζει στις πλάτες των ιδιωτικών

Μα δεν υπάρχει νεοφιλελευθερισμός, μόνο παρωχημένες κομμουνιστικές μπαρούφες. Δεν υπάρχουν ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, μόνο κομμουνιστές με αμπέχονα (που είναι μόνο ένας με διαφορετικά ψευδώνυμα). Δεν υπάρχει λαός (κάτι ανώριμοι που περιμένουν το μπαμπά ή τη μαμά να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση), μόνο πολίτες που ευγενικά ανταγωνίζονται ποιος θα δαγκώσει τον άλλο στο λαρύγγι. Ρ, τι έχουμε διαβάσει - και τι έχουμε να διαβάσουμε ακόμα.

11:34 εδω μέσα πάντως...χρυσό μου είναι σίγουρα μόνο ένας και όσο και να θέλει να κρυφτεί....δεν τον αφηνουν πολλα! Είναι άλλωστε απολύτως λογικό, αν σκεφτείς ότι οι...κομμουνιστές δεν ξεπερνούν το 3%. (Περίεργο πάντως, αφού ως...γνωστόν οι ηλίθιοι αποτελλούν το 8% περίπου του πληθυσμού!!!!) Πώς θα ηταν δυνατόν το αντίθετο; όλα τα διαβαστερά των...απάντων του Μαρξ και όχι μόνο εδώ μέσα μαζεύτηκαν;;; ΟΧΙ ΔΑ.... ;)

Anonymous 07:11 αν ο Karanikas είναι ο Παύλος ή καποιος Anonymous ή AAAA Τετ, 18/01/2017 - 10:0 ή & εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος, είναι πολύ εύκολο να το μάθεις. Ρώτα τον Karanikas τι μοντέλο οικονομίας εφαρμόζουμε εδώ & δεκαετίες & χρεοκοπήσαμε. Τον Παύλο που λέει πως είναι φιλελεύθερος, από πέρσι τον ρωτώ να μας πει με ποιο μοντέλο οικονομίας κυβέρνησαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, αλλά κάθε φορά τα χάνει & το παίζει Πάπια. Μόνο στο μυαλό των κομματικών στελεχών της Νεοδημοκρατών γίνεται να χρεοκοπείς εξαιτίας των τραγικών για τους λαούς ηλιθιοτήτων του Freedman, να σου φταίει & να χλευάζεις τον Μαρξ!!!!

Αν μέσα σε όλα αυτά "διαπίστωσες" και....χλευασμό του Μαρξ, τι να πει κανείς, όντως το χεις με το να πετάς τη μπάλα στην εξεδρα! Ο...μακαρίτης δε μου φταίει σε τίποτα, τη δουλειά του έκανε όπως ο καθε φιλόσοφος, να κατεβαζει ιδέες και να τις αναλύει διεξοδικα! Με κάτι....αποπαίδια του πάλι ρίχνω πολύ γέλιο! Πίστεψέ με, το ίδιο πιθανότατα θα έκανε και αυτός αν ζούσε σήμερα και μπορούσε να δει όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια!

17:20είδες γιατί σας λέω χαχανουλήδες φιλελέδες; Μέσα στην άγνοια σου για το έχει γράψει ο Μαρξ έχεις την πολυτέλεια (νομίζεις!) να ρίχνεις πολύ γέλιο! Γελάς Νεοδημοκράτη τη στιγμή που ευθύνεσαι για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν μέσα στην ανεργία, τη φτώχεια & την απελπισία!!! Στα αλήθεια ελπίζεις ο ΝεοΚρατιστή σας Μητσοτάκη να είναι ο Μεσσία της ΝΔ; Στους πόσους χρεοκοποιμένους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας θα αποκτήσεις αξιοπρέπεια & θάρρος να παραδεχτείς πως οι Αρχηγοί σας μας κατέστρεψαν; Σε πόση καταστροφή, στα πόσα μνημόνια θα σοβαρευτείτε Χαχανούλιδες χρεοκοπημένοι φιλελέδες;

Παύλο, περιμένω απάντηση. Ο ανταγωνισμός μετατρέπει τον άλλο σε εχθρό; Το "ο σώζων εαυτόν σωθήτο" διαλύει τις κοινωνίες; Και φέρε μου το λογαριασμό της ΔΕΗ να στον πληρώσω.

Μπράβο ρε στοιχος, εκμοντερνίστηκες, χρησιμοποιείς και το....φιλελέδες(χαχαχα) κατά κόρον πλέον. Αντε πιες το τήλιο σου, είσαι και μεγάλος άνθρωπος! Καρανίκας, μη σταματάς, (απο)τρέλανέ τον!!! Χαχαχα!!! (Για να μην....ξεχνιόμαστε)

@STOIXOS - Επιμένεις να γράφεις το ίδιο ψέμα. Ξανά και ξανά και ξανά. Ότι τάχα ρωτάς κάτι και δεν σου έχω απαντήσει. Στην Ελλάδα πλουτίσαμε με κρατικό καπιταλισμό της συμφοράς. Αν εσένα δεν σου αρέσει σαν απάντηση είναι πρόβλημά σου. Να πας να το συζητήσεις με τα συντρόφια στην Κούβα διεξοδικά. Επανάληψη για εμπέδωση γιατί βλέπω ότι κάνεις τον donald. Το οικονομικό σύστημα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν κρατικός καπιταλισμός. Οι πολίτες στην Ελλάδα ακόμα και με αυτό το στρεβλό καπιταλιστικό σύστημα παραμένουν πολλές φορές πλουσιότεροι από φουκαράδες πολίτες πρώην σοσιαλιστικών παραδείσων.

Ναι ρε φίλε αλλά εσύ πάλι κρατικοδίαιτο καπιταλισμό θέλεις Μ μας φέρεις του Κυριάκου Μητσοτάκη του Κυρικα Χανιων!

Στον σοσιαλισμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, υγεία, παιδεία και όλα τα αγαθά κοινής ωφέλειας και πρώτης ανάγκης θα είναι δωρεάν. ψήνεσαι;

@11:28 - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο λιγότερο κρατιστής πρωθυπουργός από το 1974 και μετά. Από εκεί και πέρα δεν αλλάζει οικονομικό σύστημα μια χώρα σε στυλ διακόπτη on/off. Το καράβι θα στρίψει γρήγορα αλλά θέλει χρόνο και επιμονή για να πάει εκεί που πρέπει. Δηλαδή να αποκτήσουμε φιλελεύθερο καπιταλισμό.

@ 18:03 - Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά στις επόμενες εκλογές. Έτσι όπως πάει η οικονομία είναι πολύ πιθανό να είναι και αυτοδύναμη. Αν δεν το καταφέρει, θα κάνει κυβέρνηση με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αν η χώρα δεν αποκτήσει ΔΕΞΙΟ πρωθυπουργό τότε θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από το τεράστιο που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Μόνο δεξιές κυβερνήσεις μπορούν να συσσωρεύσουν πλούτο και η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή οικονομία. Κεντρώες και αριστερές κυβερνήσεις έχουν δυνατότητα ύπαρξης μόνο σε εύρωστα κράτη που μπορούν να σκορπίσουν χρήμα γιατί αυτό μόνο αυτό ξέρουν.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.