Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα στην Τρίπολη (pics,vid)

Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 15, 2017 - 17:07
184 σχόλια

Τον Ιανουάριο το 70% των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Αρκαδίας

Ημερίδα με θέμα «Ο Αγροτικός Τομέας, Πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας» διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  Αρκαδίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές και είχαν να κάνουν με την  Ανασυγκρότηση της Αγροτικής Παραγωγής αλλά και τις λύσεις των προβλημάτων.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έρχεται στην Τρίπολη. Επίσης ομιλητές ήταν και ο κ. Σκορίνης Νίκος Μέλος της Π. Γ του ΣΥΡΙΖΑ  και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Υπεύθυνο διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ Κασίμης Χαράλαμπος.

Ο Υπουργός μίλησε για την στρατηγική της κυβέρνησης, για όλες τις σκέψεις του Υπουργείου, αλλά αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο των αγροτών με 9.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται, όπως είπε, στα 11.500 ευρώ κατά μέσο όρο, με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν.

Θα συνταχθούν οι απαραίτητοι φάκελοι και θα επιδιώξουμε, όχι μόνο μέσω των ΠΣΕΑ και του μέτρου 5.2 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, αλλά ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που θα προκύψει, ενδέχεται να συζητήσουμε σε επίπεδο κυβέρνησης και την αντιμετώπιση μέσα από ένα ειδικό κονδύλι

Φυσικά το παρών έδωσαν και οι αγροτικοί Σύλλογοι της περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος τα θέματα τα οποία απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Η συντονιστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέδωσε ψήφισμα στο κλιμάκιο το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο αγροτικός κόσμος είναι εγκαταλελειμμένος από τη μνημονική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αγρότες κάλεσαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ασκούμενη πολιτική και να δει την επόμενη μέρα του αγροτικού κλάδου.

Δεν δεχόμαστε τις ασκούμενες πολιτικές σας στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και φορολογικό

Τέλος η συντονιστική  τόνισε ότι θα ξεκινήσει ένας κύκλος κινητοποιήσεων οι οποίες θα έρθουν ως απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Να αναφέρουμε ότι σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Β. Αποστόλου ανακοίνωσε πως οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες που έπληξαν την Αρκαδία τον περασμένο Ιούνιο, θα καλυφθούν κατά 70% μέχρι τα τέλη του μηνός, και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για τον Αγροτικό Τομέα στην Τρίπολη


184 Σχόλια

Δουλέψτε εσείς κορόιδα στα χωράφια και τον ιδρώτα σας μέσω των φόρων θα τα κάνουμε εμείς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διορισμούς κομματόσκυλων σε κρατικές θέσεις..

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ http://www.agrotes.eu/3286-2/

Που ειναι οι αποζημιωσεις ???? ΑΑΑΑΑΑ ερχονται...μηπως κολλσαν στα χιονια ? να φερουμε αλυσιδες..

Μπορούν τα κοπρόσκυλα της "ανεξάρτητης " Ομοσπονδίας να μας πουν που διαφωνούν με την ασκούμενη μνημονιακη Πολιτική του σύριζα ... Γιατί η Ένωση με χαρά εφαρμόζει τις αποφάσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται ...

19:36: Κρατική θέση, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Άρε Παπασταύρου που θέλετε

Γιατί τον σύμβουλο του Πρωθυπουργό δεν τον πληρώνουμε όλοι εμείς οι φορολογουμένοι? Τι θέση είναι? Ιδιωτική? Για τον εσμό αποτυχημένων πολιτευτών και λοιπών κομματικών της Κουμουνδούρου που έχουν καταλάβει θέσεις Διοικητών και Προέδρων κρατικών οργανισμών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων έχεις να πεις κάτι? Ή πίστεψες και εσύ τα ψέματα του Πινόκιο για αποκομματικοποίηση του κράτους και αξιοκρατική επιλογή στελεχών? Σύστησαν και Μητρώο Στελεχών πριν ένα χρόνο για τις θέσεις αυτές και ούτε ένας μέχρι σήμερα δεν προέρχεται από εκεί. Φάε σανό λοιπόν και άσε τον Παπασταύρου...

11:48: φαντάζομαι δηλώνετε και αντιλαϊκιστής; εντάξει είναι προφανές ότι από αυτό το σανό τρώνε όλοι εκτός από μια κάστα ανώτερης στάθμης στην οποία ανήκετε. Υπομονή, η κουτάλα θα ξαναγυρίσει (noway) σε εσάς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας όπως 40 χρόνια τώρα, έτσι γιατί είστε ωραίοι και δεν τρώτε και σανά και είστε και μεταρρυθμισταί και δε λαικίζετε

Δεν κατάλαβες καλά..η κουτάλα να μην γυρίσει σε κανένα μπλε, πράσινο ή συριζαίικο κομματόσκυλο..Αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες για όλους προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας και των νέων παιδιών...Κάνετε τα ίδια και χειρότερα με τους προηγούμενους..κομματόσκυλα, χάιδεμα γατών Ιμαλαίων, αυταρχικές συμπεριφορές, λάσπη και στοχοποίηση όσων ασκούν κριτική, όπως κάνεις και εσύ... Είστε η χειρότερη όψη του πελατειακού μοντέλου και της καθεστωτικής νοοτροπίας...Το πολιτικό σας τέλος είναι κοντά..

Επειδή συνεχίζεις ως "Καρανίκας" και επειδή σε κόβω για (νέο)φιλελεύθερο οπαδό του μένουμε ευρώπη και επειδή είσαι και αντοφατικός,ψάξε λίγο τι συμβαίνει σε όλη την προηγμένη Δύση που θαυμάζεις.Μάθε τι σημαίνει μετακλητός υπάλληλος, επιστημονικός συνεργάτης και στέλεχος κυβέρνησης διορισμένος σε κυβερνητική θέση και βρες μου ένα κράτος στο οποίο δεν ισχύει αυτή η πρακτική.Αλλιώς είσαι ένας εμπαθής (σανοφάγος του ΣΚΑΕΙ) και το μόνο που σε τσούζει είναι ότι ο Τσίπρας επέλεξε για στενό συνεργάτη(που ναι τον πληρώνεις όπως παντού όπως είπαμε) τον Καρανίκα και όχι εσένα τον άριστο

Χαίρομαι πάντως που είσαι αποφασισμένος ότι το κράτος όπως λειτούργησε δεν πρέπει να ξαναλειτουργήσει. κανένα κομματόσκυλο πουθενά. Φαντάζομαι ότι έλεγες τα ίδια όταν ο Κούλης ξεπέρασε σε γραφικότητα τη Σαντορίνη και διόρισε 54 μετακλητούς συν την ολοκληρωτική άλωση του δημοσίου μόλις πριν 3 χρόνια. και φαντάζομαι ότι όταν εφαρμοστεί το μητρώο στο δημόσιο (θες 40 χρόνια να αλλάξουν αμέσως οκ λογικό) θα βγεις και θα παραδεχτείς ότι κάτι έγινε επιτέλους. Αλλά άλλο αυτό για γενικούς γραμματείς, οργανισμούς κλπ και άλλο ο μετακλητός σύμβουλος; ε; το χουμε;

Σε κανένα κράτος του δυτικού κόσμου δεν υπάρχει η κομματικοποίηση του κράτους από τα κομματόσκυλα. Αυτά συνέβαιναν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα (ΕΣΔΔ, Β.Κορέα, Βενεζουέλα) που εσύ θαυμάζεις και όπου το κράτος ταυτίζεται με το κόμμα. Στα σύγχρονα κράτη σύμβουλοι και συνεργάτες ανώτατων αιρετών, τοποθετούνται άτομα εγνωσμένου κύρους, τεχνοκράτες-εμπειρογνώμονες με αυστηρότατα κριτήρια και όχι απίθανοι τύποι που έκανε ελεύθερο κάμπινγκ, ουσίες και πέταγαν μαζί πέτρες σε διαδηλώσεις. Γκέγκε?? Και όσο για μένα μια χαρά δουλειά έχω..αααα..και τη βρήκα και μόνος μου. αν σου λέει κάτι αυτό..

Karanikas 14:40, πόσο χρονών είσαι; Το κράτος μας ήταν πάντα κομματικό, αν δεν είχες καθαρό πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, δεν έβρισκες πουθενά δουλειά όσα προσόντα και να είχες, μόνο ανειδίκευτος εργάτης, χαμάλης δηλαδή, επίσημα και με το νόμο μέχρι το 1967 (η χούντα εξαιρείται, ήταν σοσιαλιστικός παράδεισος), συγκεκαλυμμένα από το '74 μέχρι το '81 (νομιμοποίησε και το ΚΚΕ ο προδότης). Η κοινωνία ήταν σαν ελατήριο στο μέγιστο της πίεσης και η επιτυχία του Αντρέα εξασφαλισμένη. Και πάλι κομματικό ήταν το κράτος, απ' την ανάποδη όμως.

Πάντως ευτυχώς που αναγνωρίζεις οτι αυτη τη στιγμή (οπως και τα τελευταια 30 χρονια) το κομματικό κράτος ειναι αριστερό. Οι αριστεροί ειναι ολοι βολεμένοι σε ΔΕΚΟ και δημοσιο με εφάρπσξ και συνταξαρες έχοντας βολέψει στο κράτος παιδιά και γκομενες. Η ιδεολογική δε κυριαρχία σε όλη την μεταπολίτευση απόλυτη (στα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στις πνευματικές ελίτ). Αυτη μας οδήγησε σε αυτα τα χάλια. Εκπαίδευσε την κοινωνία στις παροχές, στην ησσονα προσπάθεια, στην αναξιοκρατία και στη θολοκουλτούρα. Τώρα με την παλαβή αριστερα και στην επίσημη εξουσία θα δουμε και τον πάτο του υπονόμου.

α)ΕΣΔΔ, Β.Κορέα και η Ελλάδα της δεξιάς λοιπόν! βρες το λάθος.β)από εμπνεύσεως πολιτικής και δημοκρατίας, τις θέσεις εξουσίας και διοίκησης του κράτους δικαίωμα και υποχρέωση να τις κατέχουν είχαν ΟΛΟΙ οι πολίτες! 2500 χρόνια μετά πρέπει να φάμε το σανό σου ότι τα κράτη και τα κόμματα είναι εταιρείες που θα τα διοικούν οι τεχνοκράτες, οι "άριστοι" και οι εγνωσμένου κύρους(!). Έτσι επειδή το θέλει η νεοφιλελέρα και τα Πρώτα Φλέματα να σε πείσουν οτι η πολιτική είναι γι΄αυτούς που στα τρώνε και τα βάζουν στις off-shore, αλλά εσύ κατηγορείς τον Καρανίκα. Εντάξει, με νίκησες!

«Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάμω πάλι τέσσερα εγώ!» Κάπως έτσι, θες εσύ 2500 χρόνια μετά την αθηναϊκή δημοκρατία, να μας πείσεις ότι τη δική μου τύχη θα την διαχειρίζονται οι τεχνοκράτες. Που είσαι ρε Κλεισθένη, να δεις με τι μλκς έχουμε μπλέξει!!!

13:30: μιλάς για στοχοποίηση εσύ που γράφεις με ψευδώνυμο Καρανίκας! ή ο Καρανίκας είναι περίπου ζώο και κανονικοποιημένο να τον στοχοποιείς; μιλά για λάσπη αυτός που μορφώνεται από τους γκέμπελς των ελληνικών ΜΜΕ, που όλοι μέρα αμολάνε ψέμματα γιατί κόπηκαν τα δάνεια με αέρα! ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ και βγες από τον βόθρο που ασπάζεσαι. Θα σε πνίξουν τα σκ@@α

αυτοί που κανιβαλιζουν τον Καρανίκα, η ποιότητα του οποίου δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που έχουν "φιλοτεχνήσει" για εκείνον τα ξεφτέρια της αλητείας, είναι οι ίδιοι που αποθεώνουν το ζεύγος Μπουμπούκου και επιβάλλουν κάθε εκδοχή αυτής της αισθητικής ... Οι άλλοι τώρα, αυτοί που νοιώθουν ότι ο Καρανίκας τους ξεβολεύει από τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό, τον συντηρητισμό και τον κομφορμισμό ενος κομματιού της Αριστεράς,παρακολουθούν αμήχανοι και σιωπούν φοβισμένοι... Η δικtατορία του Μέσου Όρου ...

Κούλη*, βγες από τον Karanikas! *Κούλης: Ορισμός της κρατικοδίαιτης οικογενειοκρατίας, φαυλότητας, με τα εφάπαξ και τις συνταξάρες, έχοντας βολέψει στο κράτος παιδιά, εγγόνια, θείες,γκομενες. Η ιδεολογική δε κυριαρχία σε όλη την μεταπολίτευση απόλυτη (στα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στις πνευματικές ελίτ). Αυτη μας οδήγησε σε αυτα τα χάλια. Εκπαίδευσε την κοινωνία στις παροχές, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, στην ησσονα προσπάθεια, στην αναξιοκρατία και στη θολοκουλτούρα. Τώρα με τον παλαβό Κούλη και στην επίσημη εξουσία θα δουμε και τον πάτο του υπονόμου.

200.000.000 χρωστάει η Ν.Δ. στον έλληνα φορολογούμενο και ζητά να διαγραφεί Φάε κι άλλο σανό ρε βούρλο από τους άριστους

Πολύ σανό σε ταΐζουν τελικά και ρεταρεις...ξυπνά..η κουβέντα δεν ειναι για τους εκλεγμένους αιρετούς..αυτοί μπορεί να ειναι οποιονδήποτε επιλέξει ο "πάνσοφος" λαός..ακόμα και καταληψίες πρόεδροι 15μελους....αυτό επιβάλλει η αςτικη δημοκρατία που λοιδωρεις..Η κουβέντα ειναι για τ συμβούλους και συνεργάτες τους οι οποίοι διορίζονται και δεν εκλέγονται..Αλλά εδώ που τα λεμε τύποι σαν εσένα μπορεί να κάνουν και τον Καρσνικα Πρωθυπουργό με το alter Ego του τη Μενεγάκη αντιπρόεδρο..

@23:38 - Μίλα ξεκάθαρα και υπερασπίσου το "η καριέρα είναι χολέρα". Μιλάς απαξιωτικά για το ζεύγος Μπουμπούκου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου και συνεχίζει να πουλάει βιβλία μόνο από την τηλεόραση γιατί του έκαψαν πολλάκις το βιβλιοπωλείο "δημοκρατικές" δυνάμεις. Εργάζεται από την εφηβεία του. Η γυναίκα του απασχολείται ως μαέστρος κλασσικής μουσικής και σποραδικά σε εκπομπές στην τηλεόραση. Από την μια έχουμε ένα ζεύγος εργαζόμενων και από την άλλη τον "η καριέρα είναι χολέρα". Δηλαδή το ιδεολογικό χάσμα δεξιάς και αριστεράς στην Ελλάδα. Η εργασία με το αραλίκι.

Το τόξο του μεταρρυθμιστάν αφού απέτυχε στα πάντα στις απευθύνσεις και προτάσεις του, αφού ευέλικτα, κρύφτηκε σε πιο παραδοσιακά κόμματα (όπως προσεχώς θα επιχειρήσει με την ΝΔ του Κυριάκου), αφού απέτυχε στην μάχη των ιδέων και αφού έφαγε και τρώει τα μουτράκια του όποτε ξεπροβάλει από τα μεταρρυθμισμένα δείπνα του, τώρα έχει περάσει απέναντι: βρίζει τον λαό, αυτή την έτσι κι αλλιώς καθολική και ολίγον αδιευκρίνιστη έννοια ως ανίκανο, αμόρφωτο και άρα ως μια μάζα που απλώς έχει την υποχρέωση να υπακούει σε μια επιτροπεία αριστείας. Κι όμως χάσατε κύριοι. Και πού είστε ακόμη

Τη μάχη των ιδεών δεν την έχασαν ο φιλελευθερισμός, αλλά ο ολοκληρωτισμός σε κάθε του μορφή (σταλινοκομμουνιστική, φασιστοναζισιστική). Οι φιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες εξασφάλισαν ευημερία, ισότητα και αλληλεγγύη για τους πολίτες τους, οι ολοκληρωτικές (ΕΣΔΔ, Κούβα, Βενεζουέλα, Β.Κορέα) φτώχεια, εξαθλίωση, καταπίεση και περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων. Προσβολή του ελληνικού λαού και περιφρόνηση έχουμε από το ΣΥΡΙΖΑ που τον κοροϊδευε για δήθεν σκίσιμο μηνμονίων και έφερε ακόμα σκληρότερα μέτρα και φτώχεια με μοναδικό αντάλλαγμα την παραμονή στην καρέκλα διαψασμένων για εξουσία ιδεοληπτικών

Και αν θέλετε να δείτε πόσο απήχηση έχουν στην ελληνική κοινωνία οι τακτικισμοί και οι πολιτικές προτάσεις σας, δεν έχετε παρά να κάνετε εκλογές...Αλλά η εξουσία έχει πολλά προνόμια και δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν από εκεί άνθρωποι ανίκανοι και ανεπάγγελτοι...

Ευημερία, ισότητα και αλληλεγγύη για τους πολίτες τους; για ποιους και για πόσους; υπόδειξε μου μια χώρα όπου όλοι οι πολίτες ευημερούν, χωρίς ανισότητες και ίσες ευκαιρίες; διψασμένοι για την εξουσία αυτοι που 40 χρόνια πάλευαν σε ένα μικρό κόμμα και όχι αυτοί που όλη τους τη ζωή έχουν εξουσία με κληρονομικό δικαίωμα! Εκλογές έκανε τον Σεπτέμβρη αφού υπέγραψε μνημόνιο. Το ξεχνάτε τεχνηέντως! και θα ξανακάνει και θα τις ξαναπάρει. περαστικά, σε αφήνω είσαι στόκος

Ευημερία, ισότητα και αλληλεγγύη για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους..στους σοσιαλΗστικούς σου παραδείσους αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία βιώνει τις ακριβώς αντίθετες καταστάσεις... Αφού οι φιλελεύθερες και καπιταλιστικές κοινωνίες δεν σας αρέσουν μετακομίστε σε χώρες σοσιαλΗστικές να δεις τι ωραία που είναι..αλλά ωραία η επανάσταση των βολεμένων έτσι; Τον Σεπτέμβριο δεν υπέγραψαν μνημόνιο..ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ υπέγραψαν οι κωλοτουμπίστας και απ'ότι φαίνεται σας πέφτει βαρύ...Βαζελίνη...

η αμήχανη στιγμή που ο νεοφιλελές πιστεύει ότι τα μνημόνια τα έφερε ο σοσιαλισμός του σοιμπλε

Τι έγινε ρε παιδιά; Οι μηχανισμοί προπαγάνδας, (επαγγελματίες, όχι παίξε-γέλασε), διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη δική μας ψήφο! Διαπιστώνω ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική αντιπαράθεση, ώρα ήταν, χίλιες φορές καλύτερα από το να διαβάζουμε τις υλακές των αθλίων (προβοκάτορας, παρατηρητής, αποτρόπαιος, Λακάν, Πολ Τόμσεν κ.α.). Κρατήστε μόνο ένα σχετικά εύκολο επίπεδο, δεν έχουμε σπουδάσει όλοι κοινωνικές επιστήμες.

Η πιο αμήχανη στιγμή που ο ψευτοεπαναστάτης αριστερός συνειδητοποιεί ότι σκίζει τελικά σε κομματάκια τα μνημόνια όχι για να τα πετάξει αλλά για να τα σνιφάρει....τόσο πολύ έχει εθιστεί σε αυτά και ζητάει συνεχώς και άλλα...

Η θείτσα στην πρώτη σειρά στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, διάβασε - πρόφερε ως Κρίκετ Ζαν Κλάουντ τον Ζαν Κλον Τρισέ αφού δεν το είχε ούτε ακουστά

ο νεοφιλελευθερισμός, η παγκοσμιοποιημένη αγορά και το ελευθερο εμπόριο πέτυχαν! γι΄αυτό τα δύο κράτη ( ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ) που εδώ και 35 χρόνια διακηρύσσανε την έλευση τους ως αναπόφευκτη διέλυσαν τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες φιλελεύθερες ψευδαισθήσεις της εποχής μας, Η ενιαία προοπτική που θα μπορούσε να υλοποιήσει κάθε προσδοκία ευζωίας, διαλύθηκε σε χίλια κομμάτια. BREXIT-ΤΡΑΜΠ. Και σήμερα δεν έχει πάρει τη θέση της κανένα παγκόσμιο όραμα που να συναρθρώνει τις κοινές ελπίδες.Όσοι αποδέχτηκαν συναισθηματικά αυτή την εκδοχή του ελεύθερου εμπορίου σαν τελική σωτηρία, δεν ήταν ->

-->μόνο οι κυβερνήσεις και τα συντηρητικά κόμματα, αλλά και τα ΜΜΕ, τα Πανεπιστήμια, οι κοινωνικοί σχολιαστές και ηγέτες. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η διαδικασία που ο Γκράμσι αποκαλούσε ιδεολογικό μεταμορφισμό των σοσιαλιστών που μεταλλάχθηκαν σε μανιώδεις νεο-φιλελεύθερους, έκλεισε τον κύκλο της τελικής νίκης του παγκοσμιοποιητικού νεο- φιλελευθερισμού. Ξεπήδησε τότε ένας παθητικός κονφορμισμός που κυρίευσε όλη την κοινωνία, και όχι μόνο τις πολιτικές και κυρίαρχεςελίτ αλλά και πλατιά κοινωνικά στρώματα που αποδέχτηκαν ηθικά την κυρίαρχη αφήγηση. -->

-->σήμερα, ενώ σκάνε τα τελευταία πυροτεχνήματα της μεγάλης γιορτής του «τέλους της ιστορίας», φαίνεται πως όποιος βγήκε νικητής – η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση– πέθανε αφήνοντας τον κόσμο χωρίς σκοπό ή νικηφόρο ορίζοντα, δηλαδή χωρίς κανέναν ορίζοντα. γεια σας

Άσε τις αριστερίστικες μπαρούφες του ευρωκομμουνιστή Gramsi και κοίτα τον πραγματικό κόσμο. Οι καπιταλιστικές φιλελεύθερες κοινωνίες παρά τις κατά καιρούς κρίσεις που διέρχονται έχουν αποδειχθεί τα αποτελεσματικότερα συστήματα για την χειραφέτηση των πολιτών, την προσωπική και οικονομική τους ευημερία, την κοινωνική προστασία. Τα γεγονότα που αναφέρεις (Τραμπ, Brexit) δεν αναιρούν το βασικό υπόδειγμα οργάνωσης των κοινωνιών αυτών. Ο φιλελεύθερος καπιταλιστικός πυρήνας είναι αδιαπραγμάτευτος. Αντίθετα, μετακομμουνιστικές κοινωνίες αποκηρύσσουν το παρελθόν τους ως πηγή δεινών και αυταρχισμού.

(ο ανώνυμος 13:33) Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Δεν διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι δύο μηχανισμοί προπαγάνδας, δεν υπήρξε ποιοτικό άλμα, απλώς ένας αξιόλογος σχολιαστής αποφάσισε να γράψει δυο ουσιαστικά λόγια μέσα σε ένα δυσώδες περιβάλλον. Τον ευχαριστώ και ελπίζω να μην αποθαρρυνθεί και να συνεχίσει. Όσον αφορά το μέλλον, μερικές φορές η μαυρίλα γύρω μου με κάνει να εύχομαι στην ανθρωπότητα ένα ανώδυνο και γρήγορο τέλος, ένα πολιτισμικό reset, μια και το ζήτημα είναι κατά βάση πολιτισμικό.

Η γενική εικόνα είναι ότι ο ν/φ έχει αποτύχει παγκοσμίως, σπρώχνοντας τα 2/3 της ανθρωπότητας ουσιαστικά εκτός καταμερισμού εργασίας και κατανάλωσης. Τινάζοντας στα ύψη την ανισόμετρη κατανομή του πλούτου και της φτώχειας. Διαιρώντας την παγκοσμιότητα με πρωτόγνωρο ρυθμό και σε πρωτόγνωρη έκταση. Σε ιδεολογικό επίπεδο διαμορφώνει τον νέον εξατομικευμένο φανατικό τύπο ανθρώπου που εύκολα θα φάει τον διπλανό του για να επιβιώσει. Σε μεγάλη κλίμακα ο νέος εθνικισμός, γέννημα των ν/φ κοινωνιών της Δύσης κάνει ήδη τον ναζισμό να μοιάζει με χαριτωμένη συλλογικότητα.-->

-->Βέβαια όλα στην χώρα μας έρχονται με 10 χρόνια καθυστέρηση. Έτσι και οι ν/φ ινστρούχτορες. Δεν πειράζει που είναι άσχετο με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο ολόκληρο: Από τον ν/φ εκφασισμό που ωθεί προς τον νέο παγκόσμιο πόλεμο-αφού πρώτα εγκολπώσει την ακροδεξιά ''αμφισβήτηση'' προς το πρόσωπο του ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατός ιδεολογικά και αφού ρίξει το παγκόσμιο μεροκάματο στα 5 ευρώ αλά Κίνα-θα μας σώσει αυτή η Αριστερά που λοιδορείται και αυτός ο κόσμος της εργασίας που καθυβρίζεται-οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να απαντήσουν από θετική άποψη στα οριακά κρισιακά αδιέξοδα της παγκοσμιοποίησ

έτσι ειναι ανώνυμε 13:33. όπως προμηνούσε εύστοχα ο Σαίξπηρ «κάθε τι στερεό διαλύεται στον αέρα». το πολιτισμικο reset είναι προ των πυλών. Όμως ακριβώς γι αυτό, είναι και μια δυνητικά πολύ γόνιμη εποχή, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν κληρονομημένες σιγουριές στις οποίες να μπορούμε να να γαντζωθούμε για να βάλουμε σε τάξη τον κόσμο. Τέτοιες σιγουριές οφείλουμε να οικοδομήσουμε με τα χαοτικά σωματίδια αυτού του νέου κοσμικού νεφελώματος που άφησε πίσω του το τέλος των περασμένων αφηγημάτων. Ποιο θα είναι το καινούριο μέλλον που θα βάλει σε λειτουργία τα κοινωνικά πάθη;

Τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας τον προσβάλουν και τον καθυβρίζουν ιδεολόγοι της μπαρούφας με τσιτάτα του στυλ "η καριέρα είναι χολέρα" των ομοίων σου. Εκτός και εργαςια εννοείς το βόλεμα κομματόσκυλων σαν τον συνονόματο μου...Φανατισμός και φιλελευθερισμός είναι έννοιες ασύμβατες..Φανατισμός και αριστερά πανε όπως έχει αποδείξει η ιστορια. Ο ολοκληρωτισμός της αριστεράς μόνο πόνο προκάλεσε στην ανθρωπότητα.

Karanikas αν είναι να ανοίγεις το στόμα σου για να λες ανοησίες, να ξέρεις ότι αποδεικνύεις τη ρηχότητά σου. Αναρωτιέμαι, οι νεοφιλελεύθεροι δεν έχουν ίχνος εξυπνάδας; Θεοποιείτε την καφρίλα: "αριστερίστικες μπαρούφες" με στόχο βέβαια να προσελκύσετε κάφρους. Αλλά δεν είμαστε όλοι κάφροι, δεν έχουμε όλοι νοημοσύνη επιπέδου πέμπτης δημοτικού. Για ποιον κόσμο εργασίας μιλάς; Ο κόσμος σου έχει ανάγκη αναρίθμητων ανέργων που φυτοζωούν, άπειρες χαμένες ζωές που δεν τους επιτρέπεται να δημιουργήσουν. Στην Ελλάδα σου φταίει ο Τσίπρας. Στον υπόλοιπο κόσμο που πάει κατά διαόλου ποιος σου φταίει;

Δεν πρόκειται να καταλάβει φίλε μου. Ένας ημι-αμόρφωτος εμπαθής με άγνοια κινδύνου είναι που εκτίθεται, αφού προδήλως δεν μπορεί να ακολουθήσει κανέναν ειρμό στη συζήτηση. Τα βρήκε σκούρα, αυτά που αδυνατεί να κατανοήσει τα υποβαθμίζει αναμασώντας συγκεκριμένη λούπα. βρίζει, στοχοποιεί και κάνει προβολές στους άλλους τις αδυναμίες και ανεπάρκιές του. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει την ηθική και φιλοσοφική ένδεια των ιδεών και των ατόμων που εκπροσωπεί.

@21:10 - Αριστερός και μπινελίκι/προσβολές πάνε αγκαζέ βλέπω. Πάνω από όλα σέβεσαι την γνώμη του συμπολίτη σου, μπράβο. Όποιος έχει φιλελεύθερες ιδέες είναι στόκος, δεν έχει ίχνος εξυπνάδας και πολλά άλλα. Ένας χρυσαυγίτης είναι πολύ πιθανό να ήταν πιο ευγενικός από εσένα. Έχεις κάνει κηδεία στον φιλελευθερισμό 100 φορές αλλά εδώ είναι και βασιλεύει. Αντίθετα το πολιτικό σύστημα που περιγράφεις έχει εγκαταλείψει τα "εγκόσμια" της πολιτικής εδώ και κοντά 30 χρόνια περίπου. Έκλεισε η αντιπροσωπεία αλλά το κόλλημα παραμένει. Η Κούβα δεν είναι μακριά, μερικές ώρες με το αεροπλάνο, τι περιμένεις;

Για κάφρους κοιτά τους συντρόφους σου και τους Υπουγους σου (Πολακηδες και ΣΙΑ). Και όσο για το κόσμο μου, πιστεύει στην απελευθέρωση και στις δυνατότητες του ατόμου, μακριά απο ανελευθερα και ολοκληρωτικά καθεστώτα, σε κοινωνίες που σέβονται την διαφπρετικοτητα, την δημιουργικότητα και την αξιοσύνη του καθενός. Κοινωνίες που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην πράξη και όχι μέσω κούφιων τσίτα των. Αντίθετα ο δικός σου κόσμος εχει ανάγκη στρατιές εξαθλιωμένων και επιδιώκει την προλεταριοποιηση κοινωνιων για να βρίσκουν απήχηση μαρξιστικές αρλουμπες που ΕΣΥ αναμασάς νομίζοντας οτι λες σοφίες...

Σε ποια μπινελίκια αναφέρεσαι Παύλο; Μπινελίκι είναι να χαρακτηρίσω ανοησίες όσα έγραψε ο Karanikas; Εσύ θεωρείς επιχειρήματα εκφράσεις τύπου <ιδεολόγοι της μπαρούφας με τσιτάτα του στυλ "η καριέρα είναι χολέρα">; Εγώ τα θεωρώ ανοησίες που δεν λένε τίποτα. Μιλάει χωρίς να λέει τίποτα. Θέλεις κι εσύ να παίξεις το ίδιο παιχνιδάκι; Ο Φριντμαν, ο Χάγιεκ έλεγαν συγκεκριμένα πράγματα, εσύ απαντάς κολλώντας μου ετικέτα για ένα πολιτικό σύστημα που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια (και παρεμπιπτόντως δεν με αφορά). Το να απαντάς με γηπεδικές ατάκες δεν λέγεται συζήτηση. Γράψε κάτι αξιόλογο, μπορείς.

παραπάνω ο karanikas μιλάει για βαζελίνες (12:57) αλλά δεν είναι καφρος προς θεου!! επιπλέον νομίζει ότι επειδη δεν το σχολιάσαμε, δεν προσέξαμε ποιος είναι ο χρυσαυγίτης με προβια νεοφιλελέ

Στις ειρωνείες και τα μπινελικια κατέφυγες πρώτος ΕΣΥ όταν δεν μπορούσες να αρθρώσεις λόγο..παλιά πρακτικη γκεμπελισκων..ο Beria εχει κάνει καλή δουλειά.,. Και όταν πήρες τις ανάλογες απαντήσεις το παίζεις θιγμένος...φιλελεύθερος και Χρυσαυγίτες δεν πάνε μαζι..αντίθετα τα άκρα πάντα τα βρίσκουν οπως εχει δείξει και η ιστορία. Συμφωνία Στάλιν-Χιτλερ (σύμφωνο Ριμπεντροφ-Μολότοφ) για το διαμοιρασμο της Πολωνιας..remember?

23:13: Ο σεβασμός σου στη διαφορετικότητα είναι μνημειώδης #Κλαιω

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.