Είπαμε το αλάτι… αλατάκι στην Τρίπολη (pics)

Είπαμε το αλάτι… αλατάκι στην Τρίπολη (pics)

Ιανουάριος 11, 2017 - 11:17
10 σχόλια

Με δεδομένο ότι η Τρίπολη και γενικά η Αρκαδία δεν έχει αλυκές, προκειμένου να υπάρχει και το ανάλογο αλάτι το οποίο χρησιμεύει για τη διάνοιξη δρόμων όταν χιονίζει όπως αυτές τις ημέρες, καλή ώρα, οι Δήμοι του Νομού θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την προμήθεια του από τις αλυκές του Μεσολογγίου.

Δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν παγετοί και χιόνι και δεδομένου ότι θα έπεφταν χιόνια στην περιοχή και ακριβώς επειδή υπήρχε ενημέρωση από τα έκτακτα δελτία των μετεωρολόγων, οι Δήμοι θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την προμήθεια αλατιού.

Η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, εξαιτίας των μεγάλων έκτακτων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονόπτωση – ολικός παγετός) από τις 2-01-2017 έως και τις 8- 01-2017 έκρινε απαραίτητη την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων αλατιού για την Αρκαδία και με απόφαση του περιφερειάρχης, εφόσον δεν επαρκούσαν οι ποσότητες αλατιού που υπήρχαν στις αποθήκες, έγινε εκ νέου προμήθεια.

Όπως ανέφερε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Νομό Αρκαδίας έπεσαν περίπου 400 τόνοι αλάτι.

Παράλληλα ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι στον Δήμο Τρίπολης έπεσαν 80 τόνοι αλάτι.

Το πεζοδρομημένο κέντρο της Τρίπολης όμως ήταν παγωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και σε αρκετές περιπτώσεις απροσπέλαστο, δεδομένου ότι μερικοί δρόμοι δεν είχαν διανοιχτεί καθόλου. Οι πολίτες αναρωτούνται, λοιπόν, μήπως το αλάτι δεν επαρκούσε, μήπως θα έπρεπε να είχε γίνει προμήθεια μεγαλύτερης ποσότητας.

Στο πλαίσιο του γενικού καλού και της «άσπρης μέρας», πολλοί πολίτες δεν θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα υπομένοντας 2 μέρες, χωρίς τη ρίψη αλατιού, αλλά την τρίτη μέρα αγανάκτησαν και ζήτησαν τη διάνοιξη των δρόμων πλησίον των κατοικιών τους άμεσα.

 

Είναι αδιαμφισβήτητη η μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Τρίπολης για τη διάνοιξη των δρόμων. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις άνοιγαν τους δρόμους χωρίς να ρίξουν αλάτι.

Η μη ρίψη αλατιού έφερε ως αποτέλεσμα πολλά πεζοδρόμια, αλλά και δρόμοι της Τρίπολης να είναι απροσπέλαστοι. Έτσι τα σχολεία έμειναν κλειστά για ακόμα μία μέρα.

Από την άλλη, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναζήτησαν αλάτι στα σημεία όπου γινόταν διάθεση αλατιού τις προηγούμενες ημέρες, αλλά μάταια.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει ο σοφός λαός, και σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει γάντι.


10 Σχόλια

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ .ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΑΛΑΤΙ!!! ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕ

Το να βγει ο καθένας και να καθαρίσει το πεζοδρόμιο του, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου, δεν πέρασε απ το μυαλό κανενός ε? Μόνο να γκρινιάζουμε ξέρουμε, λες και υπάρχει το μαγικό ραβδί που θα ρίξει αλάτι σε όλη την πόλη άμεσα...

Η όλη δημαρχία Παυλή παίρνει βαθμό πολύ κάτω από την βάση. Σε αυτή την κακοκαιρία όμως η κριτική είναι υπερβολική. Αλάτι είχε πέσει και σε υπερβολικό βαθμό θα έλεγα. Σιγά το χιόνι που είχαμε στην τελική. Ένα 10ποντο που κράτησε 12 ώρες. Πάρτε και καμία σκούπα και φαράσι να καθαρίσετε το σπίτι σας και μπροστά από αυτό. 10 πόντοι χιονάκι ήταν και σήμερα έχει εξαφανιστεί.

Πριν από κάποια χρόνια κάποιος Δήμαρχος (δεν θυμάμαι ποιός) που έφταξε πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης, πιθανώς λόγω κόστους προτίμησε να τα κάνει σταμποτά, χωρίς να εξετάσει την αντοχή αυτής της κατασκευής στον πάγο τα χιόνια και το αλάτι. Λοιπόν όπου υπάρχει σταμποτό πεζοδρόμιο μόλις πέσει αλάτι αρχίζει να φθίρεται και να φαίνεται το άγριο τσιμέντο η και το χώμα

συμφωνώ ότι χθες πρωί δεν υπήρχε αλάτι στα κεντρικά σημεία. Όπως μας είχε μάθει ο σμυρνιωτης να περιμένουμε να χιονίσει για να παμε να παρακαλεσουμε για λίγο αλάτι όταν αποφάσιζαν οι υπάλληλοι να φέρουν. Αντίθετα ο κακός παυλης είχε φροντίσει όλες τις προηγούμενες μέρες να μοιράσει συσκευασμένο αλάτι σε σακους στα σημεία αυτά, τα οποία και οι πολίτες είχαν πάρει σπίτια τους για να μην τρέχουν μέσα στον πάγο.

το κράξιμο που ρίχνω κάθε μέρα σε Τατούλη - Παυλή είναι άνευ προηγουμένου για πληθώρα θεμάτων (και νομιζω ΟΧΙ άδικα. ΟΜΩΣ να μην το γ@@@σουμε κι όλας. ΑΛΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΥ ! και έχει ΠΑΝΤΟΥ. Τσουβάλια τώρα στον Προφήτη Ηλία , ολόκληρο βουνό πίσω απτην μεταμόρφωση στισ μπασκέτες. Μην γκρινιάζουμε χωρίς λόγο

Χτες, μέρα παγετού και πρώτης σοβαρής χιονόπτωσης, ζήτησα επανειλημμένα καθάρισμα του δρόμου μου και μου απαντούσαν ότι ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. Δεν πέρασαν ούτε χτες ούτε σήμερα. Δεν είχαν αλάτι. Τ αλάτι τους τέλειωσε. Το καταλαβαίνεις ή να στο ξαναπώ; Τούς τέλειωσε το αλάτι!

και εγω δεν μπορουσα να παο στα προβαταμου και πηρα το φτιαρημου και καθαρηζα το δρομο εσεις ποιων δουλο περημενατε αλλα εχετε μαθη κριτικη και φταιν οι αλλη

Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη τιμωρείται η ρίψη αλατιού στα πεζοδρόμια με πρόστιμο έως 500€,για περιβαλλοντικούς λόγους πρωτίστως αλλά και για την προστασία των υποδημάτων,των ρούχων,και του σκυροδέματος. Αντί αλατιού ρίχνουν άμμο θαλάσσης ή χαλίκι ή στάχτη που είναι επίσης αντιπαγωτικά

βγες φίλε μου και καθάρισε τον δρόμο μπροστά απτο σπίτι σου με την βοήθεια των γειτώνων σου . Εγώ καθάρισα το πεζοδρόμιο κάτω απτην πολυκατοικία!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.