Σε ποιες περιοχές της Αρκαδίας θα ανοίξουν τα σχολεία

Σε ποιες περιοχές της Αρκαδίας θα ανοίξουν τα σχολεία

Ιανουάριος 08, 2017 - 18:23
17 σχόλια

Η κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζεται. Αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, οι χιονοπτώσεις δυσχέραναν την κυκλοφορία των οχημάτων και οι υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών είναι παντού σε ετοιμότητα.

Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, και λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε και την Αρκαδία, το Arcadia Portal επικοινώνησε με τους υπευθύνους και σας ενημερώνει σε ποιες περιοχές θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι του 2017.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σπύρο Βρέντα, αρμόδιο αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας, πληροφορηθήκαμε ότι τα σχολέια θα ανοίξουν κανονικά στην Τρίπολη.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο κ. Μαντάς, δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, μας είπε ότι τα σχολεία σε ολόκληρο τον Δήμο θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από τα σχολεία του Καστρίου και του Αγίου Πέτρου, τα οποία με απόφαση δημάρχου (δείτε ΕΔΩ) δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ο κ. Λυσίκατος, δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, μας είπε ότι τα σχολεία σε Τυρό και Λεωνίδιο θα ανοίξουν κανονικά, ενώ επεσήμανε ότι τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε πλήρη κινητοποίηση και δεν έχουν επιτρέψει να κλείσουν οι δρόμοι λόγω χιονιού. (Με απόφαση δημάρχου την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου το σχολείο στα Πελετά θα μείνει κλειστό.)

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Δ. Παπαδόπουλο, πληροφορηθήκαμε ότι τα σχολεία της Μεγαλόπολης θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε και με τον δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλο ενημερωθήκαμε ότι όλα τα σχολεία του δήμου Γορτυνίας θα ανοίξουν με μία δίωρη καθυστέρηση έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές και για τη μετακίνησή τους προς τα σχολεία. Όπως ανέφερε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10:00 έτσι ώστε να είναι ανοιχτοί και ασφαλείς οι δρόμοι για τους πεζούς μαθητές αλλά και για τα οχήματα που θα τους μεταφέρουν.

 

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

Είναι αστείο το να συζητάμε για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο. Ούτε κουβέντα δεν θα έπρεπε να γίνει. Ότι θερμοκρασία και αν έχει το πρωί, ας ανοίξουν τα καλοριφερ μια ώρα νωρίτερα και τελείωσε το θέμα. Χιόνι δεν υπάρχει πουθενά.

Όχι και πουθενά... Ακούγεται ότι το Μουσικό αν και καινούργιο κτίριο έχει παρουσιάσει πολλές κακοτεχνίες που βγήκαν τώρα με την κακοκαιρία. Οι τεχνικές υπηρεσίες το έχουν παραλάβει το έργο;;;; Για κάντε μία δημοσιογραφική έρευνα! Από την τσέπη όλων μας είναι πληρωμένα αυτά. Ντροπή!

αποκλειεται το μουσικο να εχει κακοτεχνιες αφου την κατασκευή την ελεγχε ο μπιστολας εκτος αν δεν ξερει απο θεματα μηχανικου

Να μην ανοίξουν καθόλου.Όλοι υποφέρουν από λοιμώξεις.Όλοι και όλα παγωμένα.Δε ζούμε στην κοινωνική οργάνωση της Ελβετίας!

Τι θέλεις να πείς anonymous 19.20; Ότι στο Μουσικό έχει χιόνι; Δηλαδή το χιόνι εκεί δεν έλειωσε επειδή το σχολείο έχει κακοτεχνίες;

@18:53 - Πάγος σε δρόμο δεν υπάρχει πουθενά. Όποιο παιδί έχει λοίμωξη δεν θα πάει σχολείο όπως και όλες τις άλλες ημέρες. Οι λοιμώξεις δεν προκύπτουν από το κρύο. Υπάρχουν όλες τις εποχές του χρόνου αλλά τον χειμώνα μεταδίδονται πιο εύκολα γιατί δεν υπάρχει σωστός αερισμός των κλειστών χώρων. Δεν αλλάζει τίποτα σε μια πιο κρύα ημέρα. Το μόνο ερωτηματικό είναι τα προαύλια των σχολείων. Αν είναι καθαρά τότε δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει μάθημα.

Να μην ανοιξουν Παυλο γιατι εγω που ειμαι μαθητης σε ενα Χ σχολειο στην τριπολη με τους θετικους βαθμους ποσο αμλλον αρνητικους στην ταξη ημασταν με μπουφαν και ακομα κρυοναμε..ποσο μαλλον αυριο που το θερμομετρο θα γραψει -7..πως θα κανουμε το μαθημα;

Οσοι πιστευουν πως αυριο τα σχολεια πρεπει να ανοιξουν..Ας ερθουν να δουν 8 ωρα το πρωι τι διαφορα θα εχει η εξωτερικη θερμοκρασια με αυτην του σχολειου..!!Ειλικρινα Ντρεπομαι οχι μονο για τους 'ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ' αλλα και για τους υπολοιπους...Αυτοι οι κυριοι αυριο το πρωι θα ζεσταινονται στο σπιτακι τους αδιαφορωντας για εμας τους μαθητες...Η αποψη που ειναι καθετη για το θεμα αυτο...Τα σχολεια θα επρεπε να μεινουν ΚΛΕΙΣΤΑ...! (Μαθητης) 3ης Λυκειου 3ου Γενικου Λυκειου Τριπολης

Τον κ.Δημαρχο θα τον βλεπουμε μονο στις εκκλησιες;;;Ο καθενας κοιταει τον εαυτο του..Ενας λογος που η Ελλαδα παει κατα δι@ολου Δεν παιζει ρολο που ειμαι μαθητης και δεν θελω να ανοιξουν τα σχολεια...Ο καθε νοημων ανθρωπος θα επρεπε να το σκεφτεται αυτο και να το υποστηριζει. !!Οτι και να πω ειναι λιγο!! .Θαυμαζω τα χαλια μας κυριοι. (Μαθητης) 3ης Λυκειου.3ου Γενικου Λυκειου Τριπολης..

Ντροπη και μονο ντροπη.!! Θαυμαζω τα χαλια μας κυριοι..Τους ανωτερους κυριους θα παρακαλουσα να μη τους βλεπουμε μονο σε εκκλησιες και εκδηλωσεις..Να παρουν μια θεση..και σε αυτο το θεμα...Αλλα βλεπετε ο καθενας κοιταει τον ευατο του...Τι να πω;..ΚΡΙΜΑ (Μαθητης) 3ης Λυκειου 3ου ΓΕΛ Τριπολης

Φίλοι μαθητές, με την λογική σας, τα σχολεία πρέπει να μένουν κλειστά στην Τρίπολη τουλάχιστον δύο μήνες κάθε σχολική χρονιά. Οι αρνητικές θερμοκρασίες στις 8 το πρωί, είναι καθημερινό φαινόμενο στην Τρίπολη τον χειμώνα. Μιλήστε συγκεκριμένα. Τι θερμοκρασίες έχετε μέσα στις αίθουσες; Σε ποια σχολεία;Έχει γίνει καταγγελία σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων; Επιπλέον μην γράφεται υπερβολές. Και εμένα το παιδί μου θα πάει σχολείο αύριο, οπότε δεν κάνω τον έξυπνο. Ξέρω όμως ότι εντός σχολικού κτιρίου δεν θα κρυώνει. Περιμένω από κάποιον διευθυντή να απαντήσει στις καταγγελίες σας. Από το 3ο Λυκειο πχ

Εάν το πρωί που τα παιδια θα μπουν στις τάξεις τα σχολεία έχουν την προβλεπόμενη θερμοκρασία (18-19 ) απο το νόμο και τους κανόνες υγιεινής τότε να δουλέψουν κανονικά .Αν όμως δεν έχουν ζεσταθει οι χώροι επειδή είναι κλειστά 2 εβδομάδες τότε καλο θα ήταν να ανοίξουν λίγο αργότερα κατα τις 10 .έχουν άραγε οι προιστάμενοι δώσει εντολή να ανοίξουν τα καλοριφέρ νωρίτερα ; Καλό είναι να είμαστε πρακτικοί για να είμαστε και παραγωγικοί! Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα σχολείο στη πόλη μας οι μαθητές ήταν στις τάξει με τα μπουφάν επειδή η θέρμανση λειτουργεί 2 ώρες το πρωί και 2 μετά!

Δικιο εχεις και ειδικα σε καποιες ταξεις που ο ηλιος δεν τις συμπαθει γινεται χαμος

Ειναι αισθητό πιστεύω ποσο αναίσθητοι ειναι αυτοί οι άνθρωποι που πιστεύουν πως τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά με -7 εξω. Αυτοί είμαστε!

@07:35 - Τελικά δεν είχαμε ξαστεριά μέχρι το πρωί και οι θερμοκρασίες μαζεύτηκαν πολύ. Στις 8 το πρωί ήταν -5.5C. Πολύ φασαρία για το τίποτα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.