Έργα για την αξιοποίηση και την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα (vid)

Έργα για την αξιοποίηση και την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα (vid)

Ιανουάριος 05, 2017 - 11:26
8 σχόλια

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας είχε την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγέλης Γιαννακούρας.

Θέμα της συνάντησης διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γορτυνίας αλλά η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ανάπτυξη της Λίμνης του Λάδωνα, που αποτελεί έναν τουριστικό πόλο έλξης για την Αρκαδία .

Με τα έργα που θα γίνουν στη Λίμνη Λάδωνα, ύψους 1.250.000 ευρώ που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας, η περιοχή θα αξιοποιηθεί και θα αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό.

Κάτι που είναι και βασικός στόχος τόσο της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου όσο και της δημοτικής αρχής Γορτυνίας, αφού η λίμνη Λάδωνα αποτελεί στολίδι και συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αρκαδία.

Τα έργα έχουν σκοπό να βελτιώσουν την πρόσβαση προς τη λίμνη αλλά θα δημιουργηθούν και διάφορες υποδομές, όπως ποδηλατόδρομοι για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Ο κ. Γιαννακούρας είπε:

"Η συνάντηση έφερε αποτέλεσμα αφού οριστικοποιήθηκαν τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή της Λίμνης Λάδωνα, ύψους 1.250.000 ευρώ και αφορούν κυρίως έργα πρόσβασης, αλλά και ποδηλατόδρομους, κιόσκια και αξιοποίηση των μονοπατιών της παραλίμνιας περιοχής.

Σύντομα, μέσα στην Άνοιξη, θα υπάρξει δημοπράτηση των έργων, αφού και τα χρήματα υπάρχουν και οι μελέτες είναι έτοιμες και η πολιτική βούληση είναι δεδομένη για την τουριστική ανάδειξη της Λίμνης Λάδωνα.

Στην περιοχή πραγματοποιούνται και άλλα οδικά έργα που διευκολύνουν την πρόσβαση προς τη Λίμνη Λάδωνα."

Video: 

Συνάντηση Γιαννακούρα- Γιαννόπουλου για έργα στη Λίμνη Λάδωνα


8 Σχόλια

Πάλι αυριο στον αγιασμό που θα γίνει στο φράγμα του Λάδωνα θα μας μιλήσουν για ανάπτυξη της Λίμνης όπως κάνουν τα τελευταία 20 χρόνια .Πάλι καλά που δεν μας είπε για τον δρόμο Τριπόταμα - Παραλογγοί,

Με τα λόγια είναι εύκολο να κάνουμε ανούσια κριτική. Εμένα με ενθουσιάζει ένα τέτοιο έργο στην περιοχή. Εσείς δεν νοιάζεστε για τον τόπο ; Σας ενοχλεί η εξέλιξη ; Μη ξεχνάτε . Είμαστε αδέλφια Γορτύνιοι. Πρός τι , τέτοιες αντιδράσεις ; Δεν χαίρεσθε επειδή το φτιάχνει άλλος και όχι ο δικός σας ;. Για την Γορτυνία βρε παιδιά !!!

Πεινασμένε φίλε-η ο άνθρωπος δεν είναι σκέτο τομάρι που αυριο μεθαυριο θα το φάει το χώμα. Είναι πνεύμα που στους αιώνες αναδεικνύει τον πολιτισμό του και τα έργα που αφήνει δέιχνουν το κοινωνικό του πρόσωπο και τα αφήνει σαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές των ανθρώπων. Εδώ από φαγητό δεν πέθανε κανείς. Απο οτι φαίνεται υπολογιστή έχεις ίντερνετ έχεις μαύρο χιούμορ έχεις δεν φαίνεται να πεινάς για φαγητό. Για γνώση πεινάς και δεν το κατακαλαβαίνεις. (γιά τους άλλους τα γράφω αυτά εσύ δεν τα καταλαβαίνεις. Αλήθεια την ώρα που έγραφες πως πεινάς κτύπαγες κανένα αμφίψωμο με κόκα κόλα ;;;

Πρωτα ΘΑ γινει το αεροδρομιο,μετα η παρακαμψη Λαγκαδιων μετα ΘΑ γινει το γεφυρι των Λαγκαδιων,μετα ΘΑ γινει το γεφυρι του Σερα και μετα ΘΑ βγαλει ο πρασινος ηλιος του ΠΑΣΟΚ με τον Τατουλη και την Ευη ....κέρατα.Ξεχασα τον ..Οδυσσεα...

Πράγματι πέρασαν δεκάδες χρόνια με υποσχέσεις και μελέτες για υην ανάδειξη ενός μαγευτικού τοπίου. Ας ελπισουμε αυτή τη φορά κάτι θα γίνει .Αλλωστε το οφείλουν σε εκατοντάδες κατοίκους που έχασαν το ευφορότερο μέρος της κτηματικής του περιουσλιας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.