«Απόκτηση δεξιοτήτων στο e-επιχειρείν» στην Κύπρο για το ΕΠΑΛ Άστρους (pics)

«Απόκτηση δεξιοτήτων στο e-επιχειρείν» στην Κύπρο για το ΕΠΑΛ Άστρους (pics)

Δεκέμβριος 13, 2016 - 12:24
3 σχόλια

Το 1ο ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ υλοποιεί πρόγραμμα ERASMUS+ για το σχολικό έτος 2016-2017 ως μέλος κοινοπραξίας μαζί με άλλα 2 σχολεία το ΕΠΑΛ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ και το 1ο Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Απόκτηση δεξιοτήτων στο e-επιχειρείν»και μεταξύ άλλων θεμάτων πραγματοποιείται επιμόρφωση 14 ημερών στην Κύπρο, πάνω στο θέμα αυτό. Έτσι τα 2 σχολεία το 1ο ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ και το ΕΠΑΛ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ υλοποίησαν τη δράση στην Κύπρο από τις 21/11/2016 – 5/12/2016. Ο φορέας υποδοχής στην Κύπρο ήταν η INTERCOLLEGE. Η INTERCOLLEGE δημιούργησε πρόγραμμα και οι μαθητές το παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή σε θέματα που η σημερινή τεχνολογία χρησιμοποιεί και στηρίζεται σε νέα προϊόντα. Στην πρόσκληση η INTERCOLLEGE αναφέρει ότι «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το Διαδίκτυο προσέφερε στις επιχειρήσεις ένα νέο φάσμαδυνατοτήτων επικοινωνίας, διείσδυσης και ανάπτυξής τους. Βασικός μοχλός ήταν οι

τεχνολογικές εξελίξεις, με σημαντική καινοτομία την ανάπτυξη εύχρηστων φυλλομετρητών πουδιευκόλυναν την πρόσβαση στον κυβερνοχώρο. Έτσι, ο όρος e-Επιχειρείν (ηλεκτρονικόεπιχειρείν, e-business) υιοθετήθηκε προκειμένου να χαρακτηρίσει τις επιχειρήσεις πουεπενδύουν στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων τους μέσω των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, τωνκατανεμημένων υπολογιστών και του Internet. Το πρόγραμμα κατάρτισης σχεδιάστηκεσύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και για την ικανοποίηση των αναγκών των συμμετεχόντων ώστεανεξάρτητα από την ειδικότητά τους να εξειδικευθούν σε ένα αντικείμενο που μπορεί να τους παράσχει πρόσθετα ανταγωνιστικά προσόντα».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

1.Ορισμοί και ιστορικά στοιχεία για την ανάπτυξη του Διαδικτύου και του ηλεκτρονικούεπιχειρείν και εμπορίου,

2. Βασικά επιχειρηματικά μοντέλα,

3. Λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος,

4. Τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται,

5. Θέματα ασφάλειας και προστασίας, νομικά θέματα κλπ.,

6. πετυχημένα και αποτυχημένα παραδείγματα ηλεκτρονικών καταστημάτων. Επίσης πρακτικήτεσσάρων (4) ημερών στις κάτωθι επιχειρήσεις:

- Comit Solutions: εταιρείαπληροφορικήςπουπροσφέρειυπηρεσίες Hosted services for Web,Email and Servers, Co-location and Disaster recovery, Desktop As A Service and Cloud computing,Hosted Telephony Systems, Virtual Networks and Multi-Site connectivity.

- Netcy.Com: εταιρείαπληροφορικής Virtual Servers & Cloud computing.

- IBS: εταιρεία πληροφορικής για τη μέθοδο IBSAC IntelligentBusinessSolutions.

- Jack'staxiCyprus: ιδιωτική εταιρεία ταξί που έχει εισαγάγει εφαρμογές διαδικτύου για τηνκαλύτερη οργάνωση και λειτουργία της.

- TsiropoulosDiamonds: εταιρεία που κατασκευάζει και εμπορεύεται κοσμήματα και που έχειαναπτύξει ηλεκτρονικό κατάστημα πωλήσεων.

- CostasShiamptanisVillas: ξενοδοχειακό κατάλυμα που σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικήπροβολής και προώθησης μέσω του διαδικτύου.

- CyprusHolidayGroupLtd: η μεγαλύτερη εταιρεία στην Κύπρο που προσφέρει πληροφορίες onlineγια καταλύματα.

Η δράση συνεχίζεται με την επίσκεψη μαθητών του 1ου Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ στην Κύπρο και μετά τα Χριστούγεννα θα δημιουργηθούν οι συνέργιες μεταξύ των μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών μπορείτε να μπείτε στις ιστοσελίδες των σχολείων ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ: http://epal-astrous.ark.sch.grκαι ΕΠΑΛ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ: http://epal-leonid.ark.sch.gr/portal/

Εμείς υποσχόμαστε για ακόμα καλύτερες και ποιοτικότερες δράσεις καθώς και εκδήλωση για δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των υπόλοιπων δράσεων του προγράμματος. Τέλος πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι βασικός πυλώνας για να ξεπεράσουμε την Κρίση και βασική επιμέλειά μας για τα παιδιά της Β. Κυνουρίας να γνωρίσουν πολλά επαγγέλματα και να μάθουν αρκετές δεξιότητες για το επαγγελματικό τους μέλλον. 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ποιοι μαθητές του 1ου Ε.Κ Τρίπολης ρε παιδιά; Δεν υπάρχει σχολική μονάδα Ε.Κ. Τρίπολης. Ανακρίβειες γράφει το δελτίο τύπου του ΕΠΑΛ Άστρους. Σπουδαστές του ΙΕΚ έχουν πάει (μεταξύ τους και ο VIP). Χριστουγεννιάτικες διακοπές τζάμπα στην Κύπρο και έρχεται 4ο μνημόνιο. Βοήθειά μας...

@Γνώστης του θέματος Νά'ταν η ζήλια ψώρα, ε, βλαχάκο; Αν ήσουν κι εσύ μέσα, θα άλλαζαν τα πράγματα, ε; Μίζερε...

Μια παροιμία λέει : ¨Κάποιου (του) χάριζαν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια¨ Σημ: για κάποιον που δεν εκτιμάει την προσφορά και ασχολείται με τις λεπτομέρειες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.