Διάγγελμα Τσίπρα με δώρο 13η σύνταξη και πάγωμα αύξησης ΦΠΑ σε νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου!

Διάγγελμα Τσίπρα με δώρο 13η σύνταξη και πάγωμα αύξησης ΦΠΑ σε νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου!

Δεκέμβριος 08, 2016 - 21:54
36 σχόλια

13η σύνταξη σε όσους λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ - «Παγώνει» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση

Τη διανομή του μεγαλύτερου μέρους του πλεονάσματος του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους και μέτρα στήριξης των νησιών που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Εχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μία παλαιότερη δέσμευση μας γαι 13η σύνταξη σε όσους το έχουν ανάγκη", είπε ο κ.Τσίπρας ανακοινώνοντας την άμεση διανομή εν όψει εορτών του ποσού των 617 εκ ευρώ σε 1.600.000 δικαιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 850 ευρώ. Η διανομή θα γίνει από κάτω προς τα πάνω , δηλαδή οι χαμηλοσυνταξιούχοι συντάξεων θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση που για αρκετές χιλιάδες θα είναι πολλαπλάσια από τη σύνταξη τους, ενώ το κατώτατο ποσό ενίσχυσης που θα λάβει κανείς θα είναι 300 ευρώ.

Επίσης ο κ.Τσίπρας, δήλωσε ότι θα την τηρήσουμε τη συμφωνία με τους εταίρους μας , αλλά ταυτόχρονα θα υπεραπιστούμε την κοινωνική συνοχή και στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε μέτρα στήριξης των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ανακοινώνοντας την αναστολή για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά αυτά. 

Ειδήσεις: 
Video: 

Τσίπρας: 13η σύνταξη σε 1.600.000 δικαιούχους


36 Σχόλια

Ματώσαμε σε υπερφορολόγηση για να δώσει 300 ευρώ στους συνταξιούχους για να πάρουν δώρο στα άνεργα παιδιά και εγγόνια; τις υποχρεώσεις προς τρίτους; επιστροφές ΦΠΑ; όλα για ψήφους στα πελατακια, τίποτα για την πραγματική οικονομία. Άντε πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ σου τώρα χαμηλοσυνταξιούχε

Θα προτιμούσα να ενισχυθούν αντί 1.500.000,00 συνταξιούχοι να ενισχυθούν 40.000,00 νέοι άνεργοι με προσόντα για να αναβάλουν για ένα χρόνο την μετανάστευση στο εξωτερικό. Αυτό θα ηταν ελπίδα σε επίπεδο συμβολισμών. Αυτό το είδαμε πολλές φορές. Ο αείμνηστος Θανάσης Κανελλόπουλος μοίραζε ο ίδιος παραμονές του 81 τις επιταγές στους αγρότες με το ελικόπτερο. Μάταια...

Θα προτιμούσα τα εκατομμύρια να δοθούν στους τραπεζίτες, στους εθνικούς εργολάβους, στους πετρελαιάδες και τους εφοπλιστές, για να πιάσουν τόπο, αν τα δώσουν στους φτωχούς επιβραβεύουν την τεμπελιά και την ανικανότητα.

H αναλογία εργαζομένων συνταξιούχων δεν βγαίνει με τίποτα για την συνέχιση των συντάξεων. 60% ανεργία στους νέους και μετανάστευση στους πτυχιούχους με προσόντα. Ποιό είναι το μήνημα . Θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις με τις μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν και την ανεργία να μεγαλώνει. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα μετά απο 7 χρόνια δεν θέλει να καταλάβει και να δουλέψει για την χώρα. Απαγοήτευση και αδιέξοδο.

Από τους συνταξιούχους ζουν αρκετές οικογένειες στην σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αλέξη πολλά μας έκανες αλλά χαλάλι σε απαλλάσσουμε των κατηγοριών και σε ευχαριστούμε (αν μπούνε τα χρήματα).

Μοιράζει λεφτά που δεν έχει. Με την χτεσινή ανακοίνωση η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ και γυρνάμε στο καλοκαίρι του δημοψηφίσματος και των capital controls. Τόσο απαράδεκτοι είναι. Είναι προφανές ότι πάμε σε εκλογές, με τον Τσίπρα να το γυρνάει πάλι σε φουλ λαϊκισμό ελπίζοντας να περισώσει ότι μπορεί. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε μια για πάντα με τον λαϊκισμό τους. Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει ανάπτυξη ο τόπος. Ο μόνος φιλελεύθερος, ο μόνος υποστηρικτής της ιδεολογίας που έχει φέρει λεφτά και πρόοδο στις δυτικές κοινωνίες.

Παιδιά καλημέρα σας! Το ξέρω! Το καταλαβαίνω! Ότι για μερικούς θα ήταν προτιμότερο να μην δίνονταν η 13η σύνταξη! Θα ήταν προτιμότερο να καταστρέφονταν περισσότερο η χώρα απ όσο καταστράφηκε επί Σαμαροβενιζέλου! Το ξέρω ότι θα θέλανε μερικοί να κόβονταν περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις! Το ξέρω ότι θα ήθελαν να γίνονταν απολύσεις και όχι προσλήψεις! Τι να κάνουμε όμως??? Η ζωή βλέπεις δεν τους κάνει το χατίρι!

Kαι ο Χατζηγάκης μοίραζε στους αγρότες επιδοτήσεις ως δήθεν αποζημιώσεις. Ο καραμανλισμός έχει προχωρήσει βαθιά. Ας περιμένουμε την έγκριση της τρόικας

@Τάσος Παπαζαχαρίας - Κύριε Τάσο, δεν είναι 13η σύνταξη. Μην λαϊκίζετε. Φτάνει πια. Είναι εφάπαξ παροχή και όχι για όλους. Γνωρίζετε ότι είναι λεφτά που δεν τα έχει το κράτος. Δεν τα έχει γιατί το πλεόνασμα έχει προκύψει από αύξηση των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες. Στις εκλογές θα δείτε την εκτίμηση που σας έχουν οι πολίτες. Και γνωρίζετε ότι οι εκλογές ουσιαστικά εξαγγέλθηκαν χθες. Τα ίδια είχε κάνει και ο Παπανδρέου, το ίδιο είχε κάνει και ο Σαμαράς. Παροχές πριν το τέλος γιατί στις δημοσκοπήσεις υπήρχε καταποντισμός.

Ρε παιδιά που είναι ο κ. Κούλης του 09.27, ούτε φωνή ούτε ακρόαση , του πήρε ο Αλέξης το φαΐ από το στόμα, κρίμα δεν θα βρεί τίποτα αν έρθει στην εξουσία δεν θα βρεί ούτε την ..... υπογραφή του. Τώρα σκαρφίστηκε με τους φίλους του απεργίες στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για να αγανακτήσουν οι νησιώτες, νομίζει ότι δεν το καταλάβαμε.

@00:56 Εσύ τράβα ψήφισε τον Κούλη να έρθει στην εξουσάια και νομίζεις ότι θα τρως με χρυσά κουτάλια θύμα πρόβατο μπεεεεεεεε

@09:28 «Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει ανάπτυξη ο τόπος»...Εσύ μεγάλε πρέπει να είσαι βλάκας εκ γενετής. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν υπάρχεις. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι η βλακεία μερικών έχει φτάσει ταβάνι. Λάθος. Μεγάλο λάθος. Το έχει ξεπεράσει. Περαστικά σου. Το ότι είσαι τελείως βλάκας το ξέρεις, ε; Καλά, ρε, τί σας ποτίζουνε στη Νέα Δημοκρατία, μαλακόζουμο;

@Τάσος Παπαζαχαρίας Μην ανησυχείς...Τις απολύσεις τις έχει έτοιμες ο Μητσοτάκης και το συνάφι του. Δεν μιλάνε για τίποτε άλλο...Και όχι μόνο αυτό...Θα διαλύσουν τα πάντα όταν (και αν) έρθουν στην εξουσία. Δεν τους νοιάζει τίποτα μόνο η καρέκλα...Αλλά τί να καταλάβει ο Μητσοτάκης, μήπως έχει δουλέψει και ποτέ του για να δει πώς βγαίνει ο επιούσιος; Ας είναι καλά το ονοματάκι του βρυκόλακα που του άνοιγε όλες τις πόρτες...Κατά τα άλλα, με την αξία του...Ουστ ρε δράκουλες!

Το σύνθημά μας << Καλλίτερα τον Αλεξάκη παρά τον Μητσοτάκη>> . Ο αρχηγός σας είπε στα τέσσερα άστους αυτούς στα τέσσερα και την Siemens, εμείς θέλουμε να σηκωθούμε έστω και λίγο.Σκεφθείτε τι έκανε ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. σαν υπουργός της συγκυβέρνησης <<ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ>> γιατί δεν αγαπάει τους εργαζόμενους-θέλει δούλους, γιατί δεν αγαπάει τους νέους, κρίμα έχει αυτός εργασθεί χωρίς την χρήση του επωνύμου του;

Ο ψευτάκος νομίζει ότι με το να πετάει κανα κόκαλο θα ξεγελάσει τους πολίτες. Τα ψευτο-διλήμματα του τύπου μην έρθει ο Μητσοτάκης δεν πιάνουν γιατί τα γνωρίζει πολύ καλά ο Ελληνικός λαός απο τότε που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, όταν έλεγε ψηφίστε με για να μην έρθει η δεξιά, γιατί δεξιά και μάλιστα ακραία - μνημονιακή ειναι Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΨΕΥΤΕΣτσιριζεοι

Βλέπω τα συριζοτρολ έχουν πιάσει δουλειά. Ας είναι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κολλήσει πολλά ένσημα, έστω και με την χρήση του επώνυμου του. Ο Αλέξης που δεν έχει κολλήσει ένσημα, παρά μόνο κομματικά, δεν είχε όνομα να στηριχτεί; Δεν είχε τεχνική εταιρία ο πατέρας του; 10 χρόνια να πάρει το πτυχίο και χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ του ο Αλέξης. Ίσως τον αδικώ και να έχει δουλέψει κανένα 6μηνο. Από την άλλη ο Μητσοτάκης έχει σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια και έχει εργασιακή εμπειρία που ο Αλέξης δεν την έχει ονειρευτεί. Λάθος, ίσως να την ονειρεύτηκε όταν χασμουριόταν με τον Ομπάμα.

@ 07:16 - "Στα τέσσερα"..."Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση." Μίκης Θεοδωράκης.

@21:42 - Ο Μητσοτάκης έχει δουλέψει και πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, έστω με την χρήση του ονόματός του. ΔΟΥΛΕΨΕ όμως. Ο Αλέξης ΠΟΥ δούλεψε, που τον προσκυνάς; Γράψε ΜΙΑ δουλειά που έκανε, έστω για 12 μήνες. Που; Ούτε αγγλικά δεν ήξερε, τώρα έχει μάθει κάποια, επιπέδου κάτω του lower. Μήπως είσαι και εσύ της λογικής "η καριέρα είναι χολέρα";

Ρε Παύλο, μην μας τα σπας, "δούλεψε να φας και κλέψε να'χεις" λέει ο λαός. Μιλάς για δουλειά, ειδικά σήμερα που το ίνδαλμά σου προωθεί ένα οικονομικό σύστημα που θέλει έναν ωκεανό ανέργων για να πιέζονται προς τα κάτω τα μεροκάματα χωρίς εργατική νομοθεσία, δηλαδή χωρίς προστασία και αυτό το λέει ανάπτυξη. Καλά, δεν ντρέπεσαι; Ο Κούλης θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τις επιχειρήσεις, λέει, γιατί έτσι θα πλουτίσουν οι επιχειρήσεις και θα ζήσει και ο εργαζόμενος. Ποια είναι η ηθική του εργοδότη που με εκμεταλλεύεται, στήνει την επιχείρησή του και μετά με πετάει στο καλάθι των αχρήστων;

Ρε Παύλο, μη μας τα σπας, πού είναι το ισχυρό και άτεγκτο "Κράτος Δικαίου" που προέβλεπε η θεωρία το 1938; Είναι αλήθεια, σήμερα δεν επικρατεί εκείνος ο νεοφιλελευθερισμός, κυριαρχεί η ληστεία των πόρων που έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε από ελάχιστους που μας οδηγούν στον αφανισμό για να γίνουν πιο πλούσιοι. Βλέπω τώρα ένα ντοκιμαντέρ για τη Νήσο του Πάσχα, ένα κλειστό σύστημα που κατέρρευσε από την εξάντληση των πόρων. Η παγκοσμιοποίηση μετέτρεψε τη Γη σε κλειστό σύστημα που οδεύει προς την καταστροφή. Λιγότερο από χίλια χρόνια ζωής έχει ο άνθρωπος, το είπε ο Χόκινς λίγες μέρες πριν.

<< Καλλίτερα τον Αλεξάκη παρά τον Μητσοτάκη>> καλό σύνθημα ακούγεται 07.16 θα το έχουμε υπόψη μας! Το καλλίτερο πανεπιστήμιο το τελείωσαν και οι κ.κ. Γιωργάκης και Αντωνάκης προηγούμενοι κυβερνήτες μας είδες κάτι καλό κ.12.51; Βγάλε τις παρωπίδες και πήγαινε στο σωστό δρόμο της Ελλάδας και όχι των καλών Μερκελικών αφεντικών σας!

Το παραμύθι που μας έλεγαν παλιά για να μας βάλουν στο λούκι ήταν ότι "η πίτα" μπορεί να μεγαλώνει στο διηνεκές (θυμάστε το κλαμπ της Ρώμης;). Το νέο παραμύθι (δικαιολογία για να κλέβουν τον πλούτο των λαών) είναι το "χρέος". Η πίτα είναι πεπερασμένη, δεν φτάνει για όλους, εκείνοι όμως είναι αχόρταγοι και αν πάψουν να μεγαλώνουν, σύμφωνα με τους κανόνες που οι ίδιοι έχουν ορίσει, καταρρέουν. Κρύβουν τα συμφέροντά τους, που δεν ταυτίζονται με αυτά της ανθρωπότητας, πίσω από δόγματα. Το νέο δόγμα είναι το παλιό των Βενεδικτίνων "Ora et labora" (και έχουμε τον Παύλο να μας τα σπάει).

Αυτό που δεν μας λένε οι ανίατοι κομμουνιστές είναι ότι στην δική τους θεωρία ένας πίνακας του Πικάσο και μια μουτζαλιά δική μου έχουν την ίδια οικονομική αξία. Πιστεύουν αυτή την κουταμάρα και έχουν μετά το θράσος να κρίνουν και τον καπιταλισμό που έφερε ευημερία σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη που εφαρμόστηκε. Μια ανόητη θεωρία του Μάρξ που δεν αντέχει ούτε σε κριτική παιδιών του δημοτικού, αν είναι δυνατόν. Υπεραξία υπάρχει γιατί δεν παράγουν όλοι το ίδιο αποτέλεσμα στον ίδιο χρόνο εργασίας. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτό, τότε δεν κατανοείς την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τα καλύτερα δείγματα καπιταλισμού τα συναντάμε στις σκανδιναβικές χώρες και όχι μόνο. Εκεί βλέπουμε την ελευθερία των πολιτών να πλουτίσουν και την προστασία του κοινωνικού κράτους στους αδύνατους, καθώς και τις παροχές του σε όλους τους πολίτες. Ο καπιταλισμός έχει να δείξει αυτά τα κράτη ως τα καλύτερά του. Τα αντίστοιχα του κομμουνισμού ποια είναι; Η Κούβα που ακόμα δεν έχει ανακαλύψει το διαδίκτυο; Που η εξουσία πάει κληρονομιά; Μα τόσο αφελείς και με παρωπίδες είστε; Τι ρωτάω...

Ο Παύλος (που αγνοεί πιο μοντέλο οικονομίας ευθύνεται για την χρεοκοπία μας) ακόμα ονειρεύεται (ή πουλάει φούμαρα) σκανδιναβικό καπιταλισμό!!! Τόσες δεκαετίες οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, για έναν ανεξήγητο λόγο κάθε φορά, αποτύγχαναν παταγωδώς να μας κάνουν Σκανδιναβούς! Αυτό που μας λέει ο Παύλος είναι πως ο Μητσοτάκης αυτή τη φορά θα τα καταφέρει!!! Έχουν καταντήσει οι Νεοδημοκράτες για γέλια και για κλάματα!

Στην κανονική σου ζωή κουβεντιάζεις με κομμουνιστές ή επισκέπτεσαι ιδρύματα; Αν όχι τι σου χρωστάμε εδώ μέσα ρε Παύλο;

Εγώ, δηλαδή, δεν έχω σοβαρά επιχειρήματα ενώ τα δικά σου Παύλο είναι "οι ανίατοι κομμουνιστές"; Μη μας τα σπας ρε Παύλο, απάντησε για το κλειστό σύστημα που οδηγείται στην κατάρρευση λόγω ηλίθιας εκμετάλλευσης των πόρων που είναι για όλους από ελάχιστους. Να μη σου πω τι να την κάνεις την υπεραξία σου, για να εξηγήσεις την οποία χρησιμοποιείς το παράδειγμα της τέχνης. Ρε Παύλο, η τέχνη δεν έχει υπεραξία, ο Πικάσο δεν ζωγράφιζε για την υπεραξία του έργου του, (αν το πιστεύεις γίνεσαι συνώνυμο του βλάκα, αλλά σε έχω για πιο έξυπνο, φούμαρα πουλάς). Η τέχνη είναι δημιουργικότητα, όχι εργασία.

Διαπιστώνω ότι το "φούμαρα πουλάς" που μόλις έγραψα το είχε χρησιμοποιήσεις λίγο πριν ο STOIXOS, συγγνώμη για τη κλοπή.

Αυτοί που δεν είναι ικανοί να παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα στον ίδιο χρόνο εργασίας καταδικάζονται στην ανεργία, έτσι Παύλο; Παύλος ο σταχανοβιστής!

Κοντεύω να τρελαθώ. Ο Κούλης είναι σοσιαλδημοκράτης, παιδιά, δεν είναι δεξιός, "Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πάλμε" είναι το μότο του, το είπε ο Παύλος!

@ΑPOTROPEA SXOLIA - Έχεις δίκιο. Οι τύποι είναι πολιτικά απολιθώματα. Ότι και να τους πεις, αυτοί ονειρεύονται τις χαζομάρες του Μάρξ. Έχει κολλήσει το μυαλό τους και δεν ξεκολλάει με τίποτα. Μάρξ στο μυαλό αλλά στον καπιταλισμό ζουν, έστω αυτόν τον μισομπάταβο της Ελλάδας. Και γράφουν σε υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα των καταραμένων Microsoft ή Apple που πίνουν το αίμα των εργαζόμενων. Φτάνει όμως, αρκετό ψυχικό έκανα.

Ο αποτρόπαιος αναγκάστηκε να ανακαλέσει στην τάξη τον ανώνυμο Παύλο (όταν δεν έχουν τι να πουν ή κινδυνεύουν να ξεφτιλιστούν τελείως, το βάζουν στα πόδια. Είχε πλάκα πάντως). Καλές γιορτές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.