Με 11 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Με 11 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Οκτώβριος 24, 2016 - 09:44
8 σχόλια

Οι πολίτες απέχουν από την κάλπη. Οι πολίτες που στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον στηρίζουν πια. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει ο «Σφυγμός» του Οκτωβρίου, η δεύτερη μηνιαία έρευνα της Prorata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στις κάλπες λόγω της πολυετούς ύφεσης και της λιτότητας. Ως προς τα δύο μεγάλα κόμματα, η έρευνα πιστοποιεί την παγίωση της διαφοράς υπέρ της ΝΔ. 

Αναλυτικότερα η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%) στο σύνολο των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (στην παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του Σεπτεμβρίου):

• ΣΥΡΙΖΑ 17% (18%)

• ΝΔ 28% (26%)

• ΚΚΕ 13% (11%)

• Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10% (12%)

• Ποτάμι 9% (9%)

• Χρυσή Αυγή 8% (9%)

• Ένωση Κεντρώων 7% (8%)

• Πλεύση Ελευθερίας 6% (5%)

• ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5% (4%)

• Λαϊκή Ενότητα 5% (5%)

• Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% (4%)

Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 25% και τα Λευκά/Άκυρα στο 22%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που αποσύρουν τη στήριξή τους στο κυβερνών κόμμα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία, ενώ αρκετά μεγάλες είναι και οι διαρροές προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Λαϊκή Ενότητα. 

Από την έρευνα επιβεβαιώνεται και το αρνητικό κλίμα εντός της κοινωνίας όχι μόνο για τα συμβαίνοντα αλλά και για τα επερχόμενα αφού το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει μεγάλο και υπερβολικό θυμό, το 60% φόβο, ενώ το 68% δηλώνει ότι η κατάσταση στην χώρα το επόμενο 12μηνο θα χειροτερεύσει και το 64% ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή σημαντικά η προσωπική οικονομική του κατάσταση.

(Πληροφορίες: thetoc.gr)

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Τα ποσοστά δεν είναι πρόθεση ψήφου αλλά η "η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%)". Οπότε το 111% στέκει.

Μου θυμίζει το μαθηματικό αξίωμα του κ.Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 0+0=14% θυμάστε; τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!

Εδώ ο Τσίπρας ψήφισε μνημόνιο και μας λέει ότι είναι και ωραίο, εσύ τον Μητσοτάκη θυμάσαι από το 1991. Καμιά ιστορία για τον Βελουχιώτη θα μας πεις από τα νιάτα σου;

Φήμες λένε ότι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δεν άρεσε στον Αλέξη και ζήτησε να ξαναψηφίσουν.

Μη γελαστείς Παύλο!!!!... Τσίπρας, Καμμένος, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Θοδωράκη, Λεβέντης ήσαν αυτοί που ψήφησαν το 3ο μνημόνιο. Υποθέτω πως η δημοσκόπηση και το επόμενο μνημόνιο Μητσοτάκη (ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν τότε) θα σε χαροποιήσουν ιδιαίτερα. Κάνω λάθος;

κ. 21.41 ο κ. 12.31 γεννήθηκε το 1974 με την μεταπολίτευση..... αν σε ενδιαφέρει η ηλικία.Γιαυτό θυμάται το 0+0 του αρχηγού σου!

o Σύριζα είναι περίπου στο -5, αλλά δεν το λένε για να μην τον συσπειρώσουν. Τώρα ότι η πλεύση, η ανταρσύα και η λαέ παίρνουν 16 όλοι μαζί, οπότε όπως έχουμε καταλάβει γύρω μας, ο κόσμος θέλει δραχμή. xaxaxaxaxaxaxax

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.