Ο Ζούγκλας και ο Δικαστής

Ο Ζούγκλας και ο Δικαστής

Οκτώβριος 20, 2016 - 11:17
11 σχόλια

Του Νίκου Δελφάκη

(«όλοι μας ανταλάσσουμε ερωτικά emails, τι θα μας κάνετε; Εσείς στη ζούγκλα σας, όλο και πιο βαθιά,  και εμείς στις επιστολές μας.»)

Λόγω φόρτου δεν είχα δει όλη την αθλιότητα, αναμενόμενη εξάλλου από έναν που διάλεξε ως επωνυμία το «ΖΟΥΓΚΛΑ».  Καιρό είχε να «χτυπήσει», καταλάβαινε ότι έχουν αλλάξει οι καιροί, δεν ήταν τόσο εύκολο να έχει τις δάφνες του παρελθόντος και έκανε προχτές μια απόπειρα, βρήκε αυτή τη φορά Δικαστή του ΣτΕ. Ευκαιρία, λοιπόν, με την ομόθυμη καταδίκη τέτοιων φασιστικών πρακτικών, που ήδη υπήρξε και πρέπει να συνεχιστεί, να τελειώνουμε με ανάλογα φαινόμενα. Εκεί που νόμιζε ότι θα έκανε μια θεαματική επάνοδο, να υποστεί τέτοια έντονη αποδοκιμασία και απαξίωση ώστε να μην ξανατολμήσει ούτε αυτός ούτε άλλοι ίδιοι και όσοι με ικανοποίηση τα αναπαράγουν.

΄Αλλοι – πολλοί,  αρμοδιότεροι εμού, ήδη μίλησαν για καίρια δικαιώματα του ατόμου που πλήττονται από τέτοιες πρακτικές και για την καθολική  αντίσταση που πρέπει θεσμοί και κοινωνία να υψώσουν. Εγώ θέλω μόνο να συνεισφέρω τούτο: Διαβάζοντας τμήματα από τα επίμαχα emails που δημοσιεύτηκαν, μάλλον εύσημα πρέπει να αποδώσουμε στους αλληλογραφούντες, παρά ψόγο. Για εξύμνηση του έρωτα πρόκειται ανάμεσα σε δύο ερωτευμένους ανθρώπους, που έχουν επίγνωση και της θέσης τους και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν - εκ των περιστάσεων. ΄Οχι μόνο έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, αλλά και καλά κάνουν. Του έρωτα, που εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουν εξυμνήσει ποιητές, φιλόσοφοι, ζωγράφοι, ο απλός λαός με τα τραγούδια του και τους στίχους του και μάλιστα με πολύ πιο άμεσα και «σκανδαλιστικά» λόγια. Α!  ναι και με επιστολές που άλλοτε εστάλησαν και έφτασαν στον αποδέκτη και άλλοτε όχι, έμειναν στο συρτάρι.

Ε λοιπόν δεν πρέπει να επιτρέψουμε την πλήρη αντιστροφή, να θεωρείται δηλ. ότι αποτελεί πρόβλημα η αναφορά στον έρωτα σε επιστολές δύο ατόμων, ίσα – ίσα που «βγάζουν» κάποια από πιο όμορφα, τα πιο ωραία συναισθήματα και  βαθιά ανθρώπινες συνθήκες.

Όπως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο διαδίκτυο σε δύσκολες καταστάσεις επιθέσεων κλπ, π.χ.,   « είμαστε όλοι Βέλγοι, είμαστε όλοι Γάλλοι» κλπ, προτείνω, αφού πρόκειται για πραγματική επίθεση του σκοταδισμού εναντίον της ανοιχτής κοινωνίας και των δικαιωμάτων του ατόμου, να πούμε τούτη τη φορά: «όλοι μας ανταλάσσουμε ερωτικά emails, τι θα μας κάνετε; Εσείς στη ζούγκλα σας, όλο και πιο βαθιά,  και εμείς στις επιστολές μας.».

Ειδήσεις: 
Tags: 

11 Σχόλια

O Yπουργός Δικαιοσύνης κάνοντας χρήση του υποκλαπέντος υλικού, αφού με βάση αυτό διέταξε πειθαρχικό έλεγχο για τον Δικαστή, είναι υπόλογος για την χρήση και συνεπώς η παραπομπή του θα ήταν αυτονόητη. Σε κανονική δυτική χώρα.

κ.Συνάδελφε, ξεκινώ λέγοντας ότι το μόνο που ξέρω για την υπόθεση είναι οι τίτλοι άρθρων περί αυτής και το περιεχόμενο της δήλωσης του Υπουργού Δικαιοσύνης. Εκτός αν προκύπτει κάτι άλλο από τα δημοσιευμένα άρθρα/δελτία/εκπομπές λεκτέα τα εξής. Για μένα το μεμπτό δεν είναι η ερωτική σχέση που διατηρούσε ο Δικαστής. Ας είχε και άλλες 10. Μπράβο του και δεν μου πέφτει λόγος. Το μεμπτό είναι ότι έβαλε χέρι για να εξέλιξη της ερωτικής του συντρόφου στο δικαστικό σώμα(αν αληθεύει). Υπάρχει ευρύτερο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον να αποκαλύπτονται τέτοιες πρακτικές. (συνεχίζεται)

(συνέχεια από το προηγούμενο) Διαφορετικά, εφόσον εκλείπει αυτό το συμφέρον του κοινού να πληροφορηθεί, η κατάφωρη αυτή παραβίαση **ευαίσθητων** προσωπικών του δεδομένων πρέπει να τιμωρηθεί και μάλιστα αυστηρά γιατί θίγει ένα από τους θεμελιωδέστερους θεσμούς του πολιτεύματος.

@11:41 - Μα δεν προκύπτει από τις υποκλοπές ότι ο δικαστής βοήθησε την φίλη του. Ότι ενδιαφέρθηκε ναι, αλλά ότι βοήθησε όχι. Η χρονική σύμπτωση της διαρροής σου λέει κάτι; Η λέξη παρακράτος;

Έχουμε πήξει απο ντεντέκτιβ των ερωτικών ανακαλύψεων. Ποιος είναι με ποια και ποιά την πέφτει σε ποιον. Πόσες φορές τα τοπικά σιτε δεν ασχολήθηκαν με τέτοια θέματα φωτογραφίζοντας άτομα για να κερδίσουν λιγα κλικ παραπάνω χωρίς να τα ενδιαφέρει αν τους δημιουργούν πρόβλημα στις οικογενειές τους;

@17:42 όπως είπα δεν έχω διαβάσει τα μηνύματα. Αν όντως δεν προκύπτει τίποτα ως προς το θέμα της βοήθειας τότε συμφωνώ απόλυτα ότι τα δημοσιεύματα είναι καταδικαστέα και σπιλώνουν την φήμη του Δικαστή αλλά αμαυρώνουν και το θεσμό της Δικαιοσύνης. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία προς το δημοσιογράφο που δεν έκανε το καθήκον του, αλλά και προς τα άλλα μέσα που αναπαράγουν ως δεδομένη την βοήθεια χωρίς να κάνουν έναν βασικό έλεγχο. (και εννοείται δεν είναι τυχαία η συγκυρία που έγινε. Λογικά ο δημοσιογράφος έχει συμφέροντα από τα κανάλια που έχουν κάνει τις προσφυγές στο ΣτΕ).

Κύριε Νίκο, αν με τo modus operandi του σεβαστού Δικαστή ξελαμπικάρει το μυαλό, γιατί ομολογουμένως ο συγκεκριμένος τα σπάει σε νομική εγκυρότητα, δεν θέλει πολύ ο συμπαθής κλάδος να ζητήσει επέκταση της παροχής σε εμφανώς στερημένα μέλη του

κ. Νίκο έναν πίθηκο που σφυρίζει στη ζούγκλα των γηπέδων τον γνωρίζετε ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.