«Φέσι» από τον Δήμο Τρίπολης για τα μισθωμένα οικόπεδα;

«Φέσι» από τον Δήμο Τρίπολης για τα μισθωμένα οικόπεδα;

Οκτώβριος 21, 2016 - 12:30
7 σχόλια

Στο Πρωτοδικείο ο Δήμος για χρέος 21.025 ευρώ σε εκμισθωτή

Το θέμα της στάθμευσης απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Τρίπολης αλλά και τους επισκέπτες της ιδιαίτερα μέρες  με βροχή όπως η σημερινή. 

Οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Τρίπολης προκαλούν πονοκέφαλο στους οδηγούς οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν βόλτες για ώρες ώσπου αδειάσει μία θέση για αυτούς.

Η δημοτική αρχή, προκειμένου να βρει μια λύση, προχώρησε στη δημιουργία μιας πρότασης επαναφέροντας την ελεγχόμενη στάθμευση την οποία και δεν έχει θέσει σε εφαρμογή έως αυτή τη στιγμή. 

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύσει σε δρόμους της πόλης αλλά και σε οικόπεδα τα οποία θα μισθώσει ο Δήμος Τρίπολης και τα οποία θα μετατραπούν σε πάρκινγκ.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε μισθώσει κάποιους χώρους για τη στάθμευση των οχημάτων με το σχέδιο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Οι χώροι στάθμευσης μετά τη λήξη του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευση παραμένουν ανοιχτοί, με τα μισθωτήρια να τρέχουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν καταγγείλει τη δημοτική αρχή για απραξία και ανευθυνότητα, καθώς οι χώροι είναι μισθωμένοι αλλά ο Δήμος δεν καταβάλλει το αντίτιμο στους ιδιοκτήτες των χώρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας από τους οκτώ εκμισθωτές δεν έχει λάβει χρήματα από τον Δήμο.
Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 26 Ιουλίου 2016 ο πρόεδρος του ΔΣ Τάσος Κακλαμάνος, και συγκεκριμένα την Τρίτη 26 Ιουλίου, τόνισε ότι υπάρχει καθυστέρηση στα πάρκινγκ λόγω της κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο Δήμος Τρίπολης για την υπόθεση των χώρων στάθμευσης καλείται να παρουσιαστεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης καθώς ένας από τους εκμισθωτές χώρου στάθμευσης στην Τρίπολη ζητεί να του καταβληθούν από τον Δήμο Τρίπολης συνολικά το ποσό 21.025 ευρώ για τα μισθώματα του οικοπέδου του για το οποίο υπάρχει και ιδιωτικό συμφωνητικό μισθωτήριο από τις 15-5-2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2015 κανένας από τους εκμισθωτές που εμπιστεύθηκαν τον Δήμο Τρίπολης και έδωσαν τους χώρους τους δεν πήραν ούτε 1 ευρώ, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά δεν εισπράχτηκαν.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης στις 17 Οκτωβρίου 2016 ορίστηκε δικηγόρος για την υπεράσπιση του Δήμου. Δείτε ΕΔΩ

Ο κ. Τσιαμούλος, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση, ρώτησε γιατί δεν έχουν πληρωθεί, με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να απαντά ότι βάσει της διακήρυξης πρέπει να εισπραχθούν τα χρήματα για να γίνει η πληρωμή.
Ο κ. Τσιαμούλος κλείνοντας διαπίστωσε ότι πρόκειται για ανεπάρκεια του Δήμου, καθώς το λάθος της δημοτικής αρχής να παύσει το μέτρο ελεγχόμενης στάθμευσης έχει επιφέρει ζημία 800.000 ευρώ στον Δήμο.
 


7 Σχόλια

Ποιοι χώροι σταθμευσης; Αυτοί που είναι περιφραγμένοι και κλειστοί; Και με την αλλαγή της δημοτικής αρχής (τότε τουλάχιστον) ενοικιάζονταν οι θέσεις σε ιδιώτες με το μήνα;

@καγκελαπαντου, Εισαι πολυ λαθος φιλε. μονο στη περιοχη που βγαινει στο παλιο πολυκλαδικο υπαρχουν 3 χωροι σταθμευσης και οχι μονο εκει. Τωρα πανω στην αγνοια σου προφανως αναφερεσαι σε ιδιοκτητο παρκιν που δε το εχει παραχωρησει ο ιδιοκτητης του. Μαθε να μασας πριν τις πετας...

Ο Τζιούμης εχει θέσει το θέμα σε δυο τρία δημοτικά συμβούλια αλλά η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα.

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους τους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στο δήμο (οι γενικεύσεις μακριά απο εμένα) αλλά ούτε και στα ιδιωτικά parking. Όσον αφορά αν πέταξα ανοησία ή όχι, ο χρόνος θα δείξει...

Η σημερινη δημοτικη αρχη ειναι η ποιο ανικανη που εχει περασει ποτε απο το δημο Τριπολης

Δεν προκειται να παρει κανενας ουτε ενα ευρω ,εκτος και αν περασει κανενας απο αυτους απο το γραφειο του Μητσου .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.