Στον κυκεώνα των συμβάσεων χάνεται το γήπεδο της Τεγέας

Στον κυκεώνα των συμβάσεων χάνεται το γήπεδο της Τεγέας

Σεπτέμβριος 28, 2016 - 12:48
5 σχόλια

Ποια «παιχνίδια» καθυστερούν την παράδοση του γηπέδου της Τεγέας;

Τον δρόμο προς την υλοποίηση του γηπέδου στην περιοχή της Τεγέας και συγκεκριμένα στην Επισκοπή δείχνει να χάνει ο Δήμος Τρίπολης, καθώς οι μεγάλες καθυστερήσεις τον βγάζουν εκτός τροχιάς ολοκλήρωσης του έργου.

Οι τελευταίες εξελίξεις για το έργο είναι αποθαρρυντικές. Ο Δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στις απαιτήσεις του έργου, έτσι ώστε να παραδώσει ένα πρότυπο γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιούν τόσο η ομάδα της Τεγέας -η οποία βρίσκεται στο Α’ Τοπικό με μια καλή πορεία στα αθλητικά δρώμενα-, αλλά και όλες οι ομάδες της ευρύτερης περιοχής. 
Η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος φαίνεται να καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ η κοινωνία της Τεγέας απογοητεύεται ακόμα μία φορά.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Πηγαίνοντας πίσω, βρίσκουμε το πρώτο βήμα του έργου το οποίο έγινε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου του 2014 όταν υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης χρήσης του γηπέδου του Τεγεατικού Συνδέσμου στον χώρο της Επισκοπής. Στόχος ήταν ο Δήμος Τρίπολης να διαχειρίζεται για 25 χρόνια τον χώρο και να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Ο τότε δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης είχε στόχο στον χώρο των 25 στρεμμάτων να κατασκευάσει έναν αγωνιστικό χώρο με συνθετικό χλοοτάπητα, προκειμένου να παραδοθεί στις ομάδες κυρίως της Τεγέας αλλά και του ευρύτερου Δήμου Τρίπολης.

Οι εργασίες αυτές, βάσει της σύμβασης, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου του 2015. Δυστυχώς, όμως, όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχουν καν ξεκινήσει, με το γήπεδο να είναι σχεδόν ακατάλληλο για την τέλεση αγώνων αλλά και για την πραγματοποίηση προπονήσεων των ομάδων.

Όπως είχε αναφέρει το ArcadiaPortal.gr σε προηγούμενη δημοσίευση, το γηπεδικό αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα μείζον θέμα τόσο για την ομάδα όσο και την τοπική κοινωνία της Τεγέας, με τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις για την ανακατασκευή και την δημιουργία ενός γηπέδου με πλαστικό χορτάρι που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας και της περιοχής να μένουν έως τώρα στα λόγια και με τις προσπάθειες των ανθρώπων της διοίκησης της ομάδας για να βρεθεί κάποια λύσει να πέφτουν κάθε φορά στο κενό. Δείτε ΕΔΩ

Η δημοτική αρχή Παυλή από όταν ανέλαβε, έδειξε την πρόθεση να υλοποιήσει το έργο το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες αθλητισμού στον ευρύτερο Δήμο Τρίπολης. Τα χρήματα όμως έλειπαν και έτσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε να κατασκευάσει το έργο και να το παραχωρήσει στον Δήμο Τρίπολης.

Έτσι, λοιπόν, το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ως θέμα εξ αναβολής στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 με τίτλο «Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο ΤΚ Επισκοπής Τεγέας» όπου και ψηφίζεται ένα ποσό για τη δημιουργία του γηπέδου.
Στη συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας έθεσε το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου της Επισκοπής Τεγέας, εξασφαλίζοντας τα χρήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του γηπέδου της Τεγέας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Το θέμα όμως έχει «παγώσει», καθώς ο Δήμος Τρίπολης θέλει να κατασκευάσει μόνος του το γήπεδο και όχι να το φτιάξει η Περιφέρεια και να του το παραχωρήσει. Έτσι, λοιπόν, στις 20 Σεπτεμβρίου σε συνεδρίαση του Δημοτικού

Συμβουλίου συζητείται το θέμα  με τίτλο «Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου: ‘’Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Επισκοπής, Δ.Ε. Τεγέας, Δήμου Τρίπολης’’».

Το θέμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε να γίνει η προγραμματική σύμβαση και να κατασκευαστεί το έργο ύψους 300.000 ευρώ.
Στη σύμβαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας, θα γίνουν αποστραγγιστικά και αποχετευτικά έργα, θα υπάρξουν βελτιώσεις στα αποδυτήρια, θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού του γηπέδου, ενώ θα υπάρξει και διευθέτηση της εισόδου και της εξόδου του γηπέδου. Τέλος, θα τοποθετηθεί και νέα περίφραξη.

Ποια η σκοπιμότητα, όμως, αυτής της προγραμματικής σύμβασης που θέλει να υπογράψει ο Δήμος Τρίπολης, τη στιγμή που η έκταση ανήκει στον Τεγατικό και η μελέτη είναι έτοιμη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία έχει έτοιμα τα χρήματα για να ξεκινήσει το έργο; Γιατί ο Δήμος ζήτησε αυτή την προγραμματική σύμβαση;

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ «ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ»

Πρωταγωνιστικό ρόλο για την κατασκευή του έργου παίζει και ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, στον οποίον ανήκει η έκταση και αναφέρεται στην αρχική σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Τρίπολης υπέγραψε την ανανέωση της αρχικής σύμβασης με τον Τεγεατικό στις 15 Σεπτεμβρίου του 2016, στην οποία αναφέρεται ότι έως τις 30 Ιουλίου του 2017 θα πρέπει ο Δήμος να έχει εγκαταστήσει ανάδοχο και να έχει ξεκινήσει το έργο.

Ένας ακόμα χρόνος χαμένος για το γήπεδο της Επισκοπής

Το θέμα του γηπέδου της Τεγέας πρέπει να λήξει άμεσα, καθώς κοινωνία της Τεγέας έχει φτάσει στα όρια της. Εδώ και 2 χρόνια περιμείνει την υλοποίηση του έργου, το οποίο ακόμα μένει στα χαρτιά. Ο χαμένος χρόνος είναι πολύς και με όλες αυτές τις συμβάσεις και τις καθυστερήσεις το μόνο που επιτυγχάνεται, είναι να καθυστερήσει το έργο ακόμα έναν χρόνο.

Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για τη δημιουργία του γηπέδου, αλλά τα «παιχνίδια» εκτός γηπέδου είναι πολλά και ακόμα δεν έχει… σφυρίξει η λήξη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό, καθώς  το έργο αυτό είναι ένα όνειρο της τοπική κοινωνίας και δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για ακόμα μία μεγάλη καθυστέρηση.

Έφη Καστραντά


5 Σχόλια

Τι????Δυο χρονια ειναι η τελευταιες υποσχεσεις. Γιατι το γηπεδο "φταχνεται" εδω και 15 χρονια τουλαχιστον. Λογικα το θεμα θα παγωσει παλι, και θα το θυμηθουμε(θυμηθουνε) στις επομενες εκλογες παλι.

Σμυρνιώτης,,,,,,,,Ένας τελειωμένος είναι που δεν έκανε τίποτα!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.