Ελευθερόπουλος: «Τεράστια προπονητική ευκαιρία για μένα ο Αστέρας» (pics,vid)

Ελευθερόπουλος: «Τεράστια προπονητική ευκαιρία για μένα ο Αστέρας» (pics,vid)

Σεπτέμβριος 28, 2016 - 13:31
5 σχόλια

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος το πρωί της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Αστέρα Τρίπολης στην αίθουσα τύπου του ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' κάνοντας μάλιστα τις πρώτες του δηλώσεις ο νέος προπονητής της αρκαδικής ομάδας.

Εκ μέρους της διοίκησης το παρών στην παρουσίαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Δημήτρης Μποροβήλος ο καλωσόρισε τον Έλληνα τεχνικό στην ομάδα τονίζοντας πως από την  πρώτη στιγμή ήταν η πρώτη επιλογή καθώς το ήθος, η αξία και η φιλοσοφία του συμβαδίζουν απόλυτα με τις φιλοδοξίες που έχει ο Αστέρας Τρίπολης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος χαρακτήρισε τον Αστέρα Τρίπολης ως την κορυφαία πρόκληση και ευκαιρία μέχρι στιγμής στην προπονητική του καριέρα, μίλησε για το ρόστερ και το υλικό της ομάδας λέγοντας πως είναι ευλογία για κάθε προπονητή να μπορεί να δουλέψει τόσο καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, για την απόφαση του να έρθει στον Αστέρα, για τους στόχους του, για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό αλλά και για την δουλειά την βελτίωση που περιμένει να δει σε κάθε προπόνηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Ελευθερόπουλος:

Αρχική τοποθέτηση: ''''Νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι εδώ. Οι άνθρωποι που με επέλεξαν έχουν μεγαλώσει τον Αστέρα και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα είναι είναι τεράστια προπονητική ευκαιρία για μένα ο Αστέρας. Επίσης είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα γιατί στην Ελλάδα δυστηχώς οι προσδοκίες ενός προπονητή μπορούν να ανταποκριθούν από ελάχιστες ομάδες και σαφέστατα μία από αυτές είναι ο Αστέρας. Έχουμε επίγνωση των καταστάσεων, ξέρουμε σε ποια ομάδα ήρθαμε. Θα προσπαθησουμε  εγώ και οι συνεργάτες μου αλλά και οι ποδοσφαιριστές να φανούμε αντάξιοι των στόχων και των απαιτήσεων της ομάδας. Διαδέχομαι έναν εξαιρετικό προπονητή, η ομάδα είναι δουλεμένη σε όλα τα επίπεδα και ευελπιστούμε μέρα με τη μέρα, να κερδίζουμε χρόνο για την  φιλοσοφία που έχουμε μαζί με τους συνεργάτες μου  ώστε να καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό να φέρουμε τον Αστέρα εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι''.

Για το αν θα ζητήσει κάτι από τη διοίκηση σχετικά με το έμψυχο υλικό: "Πριν ζητήσω πρέπει να δω τι έχω στα χέρια μου γιατί είναι πολύ διαφορετική η εικόνα που υπάρχει από έξω προς τα μέσα. Σήμερα κάναμε την πρώτη προπόνηση, το απόγευμα έχουμε ακόμα μία και χρειάζεται αρκετό διάστημα για να καταλάβεις ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής. Στο ποδόσφαιρο ο κάθε προπονητής έχει την φιλοσοφία του και δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό οι ποδοσφαιριστές να με κατανοήσουν την φιλοσοφία που επιθυμώ μαζί με τους συνεργάτες μου και από εκεί και πέρα έχουμε τον χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο να αν μας λείπει κάτι γιατί το ρόστερ σε κάποιες θέσεις είναι υπέρ του δέοντος πλούσιο. Είναι πολυτέλεια για κάποιον προπονητή ειδικά σε κάποιες θέσεις είναι πλούσιο και είναι ευλογία να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσο καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτή την στιγμή με τους παίχτες που έχουμε θα μπορέσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις''. 

Για την ψυχολογία: ''Καταρχήν πρέπει να γίνει αξιολόγηση. Εγώ προσωπικά είμαι λάτρης του ότι η ψυχολογία ανεβαίνει μέσα από σκληρή δουλειά. Δεν είναι ότι περνάμε καλά στα αποδυτήρια. Δουλεύουμε και όσο ο ποδοσφαιριστής αισθάνεται ότι βελτιώνεται τόσο ανεβαίνει και η ψυχολογία του. Θα προσπαθήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες όλα αυτά τα κομμάτια να τα δέσουμε''.

Για την  φιλοσοφία του και την ταύτιση απόψεων του με τον Αστέρα: Όπως είπα και στον πρόλογο μου είναι τεράστια προπονητική ευκαιρία για μένα και τον συνεργάτη μου τον Στέλιο. Ξέρουμε πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθαμε ξέρουμε ότι ανεβαίνουμε επίπεδο, έχουμε επίγνωση των καταστάσεων, ξέρουμε ότι οι συνθήκες είναι οι καταλληλότερες για να δείξει ένας προπονητής αυτό που έχει αν επιδείξει.  Ο στόχος είναι αυτή η κατάληξη και όχι τα όνειρα. Τα όνειρα είναι κάτι μακρινό ενώ ο στόχος η καθημερινή δουλειά. Οπότε θέλουμε με εμένα πρώτο και την αξιολόγηση την δική μου η μία προπόνηση να είναι καλύτερη από την άλλη και ο κάθε αγώνας καλύτερος από τον προηγούμενο. Είναι πολύ σημαντικό να χτίζεις μέρα, μέρα και να πηγαίνεις βήμα, βήμα αφού ειδικά στην δουλειά του προπονητή δεν έχει την μεγάλη πολυτέλεια του χρόνου και πρέπει να κοιτάς τι θα κερδίζεις από την κάθε μέρα.  Θα δουλέψω σαν να είμαι για 20 χρόνια στην ομάδα και σαν να είναι η τελευταία μου ημέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Πιστεύω στους στόχους και όχι τόσο στα όνειρα". 

Για το αν είπε κάτι στους παίχτες στα αποδυτήρια στην πρώτη τους γνωριμία: Αν είπε κάτι στους παίκτες: "Ασχοληθήκαμε περισσότερο με την τακτική. Θα γίνει συζήτηση το απόγευμα και έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με τα παιδιά''.

Για το αν έχει αποβάλει από μέσα του το ένστικτο του ποδοσφαιριστή και κατά πόσο με τις εμπειρίες του μπορεί να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα: '' Υπάρχουν δύο δεδομένα που φαίνονται κάπως διαφορετικά. Το ένα λέει ότι ένα από τα κριτήρια για την επιλογή ενός προπονητή είναι να έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο για να μπορεί να κατανοήσει και να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει και το άλλο που λέει πως όσο πιο γρήγορα ''σκοτώσεις τον ποδοσφαιριστή μέσα σου θα γίνει και καλύτερος προπονητής. Χωρίς να το προσπαθήσω ιδιαίτερα πολύ γρήγορα ''πέθανε'' ο ποδοσφαιριστής μέσα μου αλλά ταυτόχρονα όλη αυτή η εμπειρία που κουβαλάω μαζί με τον Στέλιο και ποδοσφαιρικά και προπονητικά μας δίνουν τα εχέγγυα να μπορούμε να κατανοήσουμε τον ποδοσφαιριστή για να κοιτάει ψηλά''.

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό και τον στόχο που θα παέι η ομάδα στην Λεωφόρο: Με τον στόχο που αρμόζει σε μια ομάδα σαν τον Αστέρα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω να κατέβηκε σε κάποιο παιχνίδι η ομάδα με στόχο να καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα οι απαιτήσεις του ποδοσφαίρου σου λένε: Υπάρχουν στιγμές που θα πρεσάρεις ψηλά, υπάρχουν και στιγμές που θα πρέπει να μάθεις να υποφέρεις. Η φράση ''γνωρίζω να υποφέρω'' την χρησιμοποιούν οι  Ιταλοί.  Άλλες φορές θα πιέσουμε, άλλες θα κρατήσουμε μπάλα, άλλες θα πιεστούμε. Θα πάμε με στόχο, αυτό είναι το σίγουρο"

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Η παρουσίαση Ελευθερόπουλου από τον Αστέρα


5 Σχόλια

Οι ρυθμίσεις για τους δανεικούς αφορούν μόνο παίχτες ή και προπονητές;

Καλωσόρισες Δημήτρη. Μακάρι να κάνεις την αλλαγή που χρειαζόμαστε γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε καλομαθημένοι τα τελευταία χρόνια! Σιδερένιος και καλή αρχή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.