Μηνύματα Παλιγγενεσίας στα εγκαίνια της έκθεσης Ταλαγάνη στην Τρίπολη (pics,vid)

Μηνύματα Παλιγγενεσίας στα εγκαίνια της έκθεσης Ταλαγάνη στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 24, 2016 - 09:12
8 σχόλια

Τα εγκαίνια του αφιερώματος «Ελλάδα-Ρωσία-Ορθοδοξία» με τη συλλογή του Δημήτρη Ταλαγάνη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα τέχνης Κούρος στην Τρίπολη.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 195 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς, περιλαμβάνει μια σειρά από εικόνες ρωσικής βυζαντινής τέχνης και είναι αφιερωμένη στο έτος Ελλάδας -  Ρωσίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και στον παράγοντα της Ορθοδοξίας που συνδέει τις δύο χώρες.
Την έκθεση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος ο οποίος χαρακτήρισε θαυμαστό φαινόμενο τη συγκεκριμένη έκθεση. Μίλησε για τη διαφωνία μεταξύ Άλωσης και Απελευθέρωσης, τονίζοντας ότι το σωστό είναι Άλωση, αφού η Τρίπολη γεννήθηκε μέσα στην Τουρκοκρατία και οι Έλληνες την άλωσαν.

Έχουμε δύο Αλώσεις την θλιβερή Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τη δοξασμένη της Τριπολιτσάς

Ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης επεσήμανε πως με άξονα το 2021, για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τους άξονες της Παλιγγενεσίας για τους επόμενους αιώνες και η Τριπολιτσά πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Η  έκθεση τελε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Tαλαγάνη : Ελλάδα-Ρωσία-Ορθοδοξία


8 Σχόλια

Μπορεί κάποιος να μας γνωρίσει το κόστος και το χρηματοδότη της εν λόγω έκθεσης;

και εγω ειχα μαγαζι στον ιδιο δρομο και οταν δεν καταφερα να πληρωσω τις υποχρεωσεις μου με κλεισανε.αυτος πως μενει ανοικτος;

25/09/2016: φαντάζομαι είστε κι εσείς υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς και όχι του κρατισμού. Έ έτσι είναι η φάση. Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει που λεει και το Άδωνι, του Κούλι που θέτε για πρωθυπουργό

να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή;; άκου επιχείρημα! πάντως αν κρίνω από το πλήθος των σχολίων στο arcadia portal, γενικά, ο κόσμος της Τρίπολης καίγεται για τον Αστέρα. Όλα τα άλλα λυμένα.. ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Η αιγίδα αυτή πρέπει να έχει πολύ χοντρή πέτσα αφού καλύπτει Ρωσία Ορθοδοξία και γουρουνοπαρέα

απο αμπελοφιλοσοφιες και πεταγμα της μπαλας στην κερκιδα εχουμε χορτασει.για την ταμπακιερα και το .....μπικικινι μιλια.που θα παει....θα ειπωθει και η αληθεια....

τα σχολια περι κρατισμου ,κατσικας και αστερα ειναι λιαν επιεικως εκτος θεματος. γραφτηκαν απο αγνοια ή σκοπο εχουν να απροσανατολισουν!ιδωμεν........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.