Αντήχησε στην Τρίπολη ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν (pics,vid)

Αντήχησε στην Τρίπολη ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν (pics,vid)

Σεπτέμβριος 25, 2016 - 23:49
2 σχόλια

Το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου συνεχιστήκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 195ης επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς στην πλατεία Άρεως κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Αρχιστράτηγου των Ελλήνων Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο Δήμος Τρίπολης διοργάνωσε μια εκδήλωση ιστορικής μνήμης με τίτλο «Χαίρε, Ω! Χαίρε,Ελευθέρια» εμπνευσμένη από τον Ύμνον εις την Ελευθερία του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, ο οποίος αφιερώνει πολλές στροφές στο εμβληματικό του ποίημα που έμελλε να γίνει ο εθνικός μας ύμνος για την Άλωση της Τριπολιτσάς:

Ιδού εμπρός σου ο τοίχος στέκει

Της αθλίαςΤριπολιτσάς·

Τώρα τρόμου αστροπελέκι

Να τις ρίψεις πιθυμάς. (στροφή 35η)

Αφηγητής του έργου ήταν ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Κόκλας, ενώ λυρικά απέδωσε το έργο η λυρική τραγουδίστρια Μαρία Βλαχοπούλου συνοδεία της ορχήστρας Μουσικής Δωματίου, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Γ. Λεμπέση και σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Το μαγικό αυτό σκηνικό συμπλήρωναν οι Λουκάς Ζιάρας και Χρήστος Καλαϊτζόγλου με τις εικονικές τους παρεμβάσεις και ο Νίκος Σωτηρόπουλος με τους φωτισμούς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, η Χορωδία Τρίπολης και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Τη μουσική διδασκαλία του έργου για τις χορωδίες του ̈Ορφέα Τρίπολης και του Μουσικού ΣχολείουΤρίποληςανέλαβε η Μο ΧριστίναΑθανασοπούλου.

Δείτε τα όμορφα πυροτεχνήματα που έκλεισαν τις εορταστικές εκδηλώσεις. ΕΔΩ

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eκδήλωση ιστορικής μνήμης με τίτλο «Χαίρε, Ω! Χαίρε,Ελευθέρια»


2 Σχόλια

Η απόλυτη αποτύπωση της έσχατης παρακμής: οι εκλεγμένες φιγούρες της πρώτης σειράς

ε δεν το λες και ότι αντήχησε , άσε τους πατριώτες που σηκώθηκαν όρθιοι στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου, μόλις πάνε στην κάλπη βέβαια ξεχνάνε και τον πατριωτισμό και τα ιδανικά όλα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.