Νέες δημοσκοπήσεις με διαφορετικά αποτελέσματα

Νέες δημοσκοπήσεις με διαφορετικά αποτελέσματα

Σεπτέμβριος 25, 2016 - 08:36
2 σχόλια

Δυο νέες δημοσκοπήσεις ήρθαν στην δημοσιότητα με αντίθετα όμως αποτελέσματα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News δείχνει μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου, όπως επίσης και στην παράσταση νίκης καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, δεν έπεισε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%.  Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bridgin Europe για λογαριασμό της εφημερίδας το «Χωνί», στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερη με 18,2%. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 7,4% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, 4,9% και 3,2% αντίστοιχα. Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή (3%) βρίσκονται το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων, η Πλεύση Ελευθερίας και η Λαϊκή Ενότητα. Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει το 26,1%.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου τρεις δημοσκοπήσεις έδειξαν προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η Palmos Analysis έδειξε προβάδισμα 8% (με 42% αδιεκρίνιστη ψήφο), η ΚΑΠΑ research 3,9% και το Πανεπιστήμιο Μακεδρονίας 10%.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

ο Κούλης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός ποτέ.Ούτε φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να έρθει πρώτο κόμμα.Με λίγα λόγια πρέπει όλοι να πάνε σπίτι τους γιατί είναι συμμορίες.

H εταιρεία bringing europe με έδρα τις Βρυξέλλες, μακριά δηλαδή από την ντόπια αλητεία και διαπλοκή , είναι η μόνη που έχει πέσει μέσα σε όλες τις δημοσκοπήσεις του 2015 (και δημοψήφισμα). Φιλελέδες κλάψτε, το Κούλι δεν τραβά ούτε με ρυμούλκηση

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.