«Κάψε το σενάριο» να πάρεις wild card

«Κάψε το σενάριο» να πάρεις wild card

Σεπτέμβριος 14, 2016 - 21:10
4 σχόλια

Προβλήματα με το γηπεδικό της Λευκάδας, οι απορίες και τα κριτήρια της επιτροπής 

Το θέμα της wild card για συμμετοχή στην Basket League πήρε τη μορφή σίριαλ και όχι άδικα. Και μάλιστα με κακόγουστο σενάριο και απόδοση ρόλων με σεναριογράφο την ομοσπονδία, πρωταγωνιστές την αρμόδια ειδική επιτροπή και κομπάρσους της ομάδες που έλαβαν συμμετοχή.

Ένα σίριαλ που τραβάει πολύ, που κουράζει και στο τέλος του ο θεατής (ομάδες-διοικήσεις) μένουν με μια περίεργη γεύση απορίας για το τι ακριβώς έχει διαδραματιστεί τελικά σε αυτή την ιστορία ψάχνοντας μάταια(;) ερμηνείες για το ποια τελικά είναι η κεντρική ιδέα αυτού του έργου που συμμετείχαν.

Σε αυτό λοιπόν το σίριαλ του αντικαταστάτη Κηφισιάς στην Basket League και την περιβόητη wild card κλήθηκε και ορθώς έπραξε να συμμετάσχει και ο Αρκαδικός ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα έχασε με πικρό τρόπο στο και ένα την παραμονή του και είχε όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσει την επιστροφή έστω και με αυτόν τον τρόπο που όρισαν οι κανονισμοί και η ομοσπονδία.

Η απόφαση για το ποια από της 6 ομάδες που μπήκαν στον διαγωνισμό της wild card πάρει την άνοδο καθυστέρησε πολύ ή για την ακρίβεια άργησε τόσο όσο ο πολυμήχανος Οδυσσέας για να επιστρέψει στην Ιθάκη του με την άνοδο τελικά να μην πηγαίνει στην Ιθάκη αλλά σε έναν γειτονικό νομό την Λευκάδα για λογαριασμό της Δόξας που έγινε 14η ομάδα της φετινής Basket League.

Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση για την άνοδο της Δόξας και άρχισαν τα όργανα από τους ίδιους τους Λευκαδίτες μάλιστα και με τρόπο τέτοιο που δημιουργεί εύλογα απορίες και ερωτήματα για την όλη διαδικασία και ασφαλώς για το νόημα και το περιεχόμενο των κριτηρίων.

Προτού πάμε όμως στα κριτήρια ας προσπαθήσουμε να το πιάσουμε από τη Λευκάδα και τα τελευταία δημοσιεύματα που βγαίνουν από το νησί και συνδέονται κατά κάποιον τρόπο και με υπόλοιπα που θα σχολιάσουμε παρακάτω. Η Δόξα μπορεί να πήρε τη wild card, όμως καλείται να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα: Ποιο είναι αυτό; Το γηπεδικό.

Το μικρό δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Λευκάδας χωρητικότητας 1.200 θέσεων δεν πληροί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για το γήπεδο μιας ομάδας Basket League, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τα δημοσιεύματα και τονίζουν πως έχουν προταθεί άλλα κλειστά εκτός νησιού με τους ανθρώπους της ομάδας να μην συζητούν (για την ώρα) το ενδεχόμενο αυτό.

Πέραν του έτσι και αλλιώς σοβαρότατου αυτού προβλήματος, η Δόξα πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί σε ΚΑΕ, να βρει προπονητή, καθώς η υπόθεση Φλεβαράκη που γράφτηκε και ακούστηκε οδηγήθηκε σε ναυάγιο, να δημιουργήσει ρόστερ και να είναι έτοιμη  να αγωνιστεί περίπου σε 25 μέρες από τώρα.

Και αν το θέμα του ρόστερ και του προπονητή είναι κάτι που αφορά την Δόξα καθώς με βάση τη χρονική διάρκεια της υπόθεσης wild card αυτό έχει φέρει αρκετά πίσω στον σχεδιασμό τους κι άλλες ομάδες που συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή το γηπεδικό αποτελεί θέμα μέγιστο όχι μόνο για την ομάδα της Λευκάδας αλλά και γενικότερα για τα κριτήρια της διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά λοιπόν μερικά επιπλέον «μπόνους» που είχε κάποια ομαδα μέσα από τους βασικούς όρους για να μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αλλά και να έχει ελπίδες να πάρει τη wild card δεν ήταν άλλοι από τα οικονομικά των συλλόγων και τη φερεγγυότητά τους (δεν χρωστάμε κοινώς) και από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι πώς γίνεται μια ομάδα να παρουσιάζεται εκ των φαβορί και τελικά να παίρνει τη wild card μη έχοντας το κατάλληλο γήπεδο που σημειωτέον έπαιζε τον ρόλο του και θεωρητικά είναι ένας λόγος παραπάνω για να πάρει τη wild card ένας σύλλογος που διαθέτει ένα τέτοιο κλειστό που είναι κατάλληλο για αγώνες Basket League.

Όπως είναι λογικό υπάρχουν ζητήματα που δημιουργούν σύννεφα πάνω από τον Λευκαδίτικο εν προκειμένου ουρανό με τον Αρκαδικό να εμφανίζεται έτοιμος να δει τα πράγματα σε μια πιο τετραγωνισμένη βάση για να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει στέλνοντας το μήνυμα ότι επ’ ουδενί δεν πετά λευκή πετσέτα σε κανένα επίπεδο.

Ο Αρκαδικός μπορεί να νιώθει υπερήφανος που έστειλε έναν άψογο φάκελο στην ειδική επιτροπή γνωρίζοντας καλά μέσα του ότι πληροί και με το παραπάνω όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε οικονομικό, γηπεδικό και κάθε άλλο ακόμα επίπεδο που χρειάζονταν για να είναι στην Basket League χάρις στην οργάνωση και στη μεθοδική δουλειά του προέδρου και των συνεργατών του στη διοίκηση, όμως θα πρέπει και να θεωρεί εαυτόν αδικημένο όταν χάνει τη wild card και λίγες ώρες μετά προκύπτουν βασικά προβλήματα στην κερδισμένη ομάδα του διαγωνισμού.

Η χρονοβόρα αυτή διαδικασία έφερε, είναι η αλήθεια, τον ΣΕΦΑ να κρατά στάση αναμονής με το ρόστερ με τη διοίκηση της ομάδας να βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση πραγμάτων έτσι ώστε να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο ο χρόνος είναι αμείλικτος και με βάση την τόσο αργοπορημένη τελική απόφαση ξεκινά ένας μαραθώνιος για τη δημιουργία της νέας ομάδας που θα αγωνιστεί στην Α2.

Η παρατραβηγμένη χρονικά υπόθεση της willd card αφήνει κάποια απόνερα πίσω της που καλούνται μερικές ομάδες όπως ο Αρκαδικός, η Καβάλα, ακόμα και η Λευκάδα που ανέβηκε να τα κουβαλήσουν μαζί τους τη νέα χρονιά, καθώς ο σχεδιασμός για ένα σοβαρό σωματείο αποτελεί το Α και το Ω της αγωνιστικής χρονιάς και εδώ η ομοσπονδία έχει τις δικές της ευθύνες σε συνάρτηση και με την εξέλιξη της διαδικασίας και τα χρονικά της όρια.

Όπως και να έχει, το βέβαιο είναι ένα: Ομάδα με ανθρώπους που την αγαπούν μην την φοβάσαι... Ο Αρκαδικός λοιπόν θα δυσκολευτεί, θα ανέβειί τη δική του ανηφόρα το επόμενο διάστημα, όμως θα είναι αυτός που πρέπει και όσο ανταγωνιστικός χρειάζεται την επόμενη χρονιά στην Α2 και σε αυτό δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, με τους κυανόλευκους να δίνουν το πρώτο σημάδι ζωής το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στο κλειστό του Υμμητού στον αγώνα κυπέλλου με τον Αμύντα.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Εσύ να δεις πως θα το χωνεύεις σε λίγο καιρό. ..Όσο για το γήπεδο δεν είχαμε αλλά χρειάστηκαν τουλάχιστον 2 μήνες για να φτιαχτεί

Να βραβευτεί ο Βασιλακόπουλος ωστε να ανεβεί ο Αρκαδικος στην basket lega ουτε ο πολυμήχανος Οδυσσέας δεν θα το σκεφτόταν.

Οξύθυμε συνέχισε να διαβάζεις Σκουντή, που νομίζαμε ότι δεν είναι από Ρέθυμνο, αλλά από Λευκάδα, όπως και ο Καλκαβούρας με αυτά που γράφανε, όπως και όλο το μπασκετικό gazzetta.gr που ασχολήθηκε. Για την ιστορία ο Βασιλακόπουλος δεν ήρθε Τρίπολη, ούτε η βράβευση είχε προγραμματισθεί πριν την απόφαση της επιτροπής, που καθυστέρησε και κανονικά έπρεπε να προηγηθεί. Οπότε άσε τις εξυπνάδες γι'αλλού...Αν ήταν να ανέβει ο 6ος της Α2 ας ανέβαινε εξ αρχής, απλά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.