Έρχεται νέο parking στο κέντρο της Τρίπολης

Έρχεται νέο parking στο κέντρο της Τρίπολης

Αύγουστος 30, 2016 - 11:47
6 σχόλια

Προχωρούν οι διαδικασίες δημιουργίας χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Τρίπολης.

Οι αποφάσεις μετατροπής δημοτικών χώρων για την κατασκευή του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης έχουν ξεκινήσει και, όπως αναμένεται, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής ιδιωτικού χώρου στάθμευσης στη συμβολή των οδών Β. Οικονομίδου και Εθνικής Αντιστάσεως στην Τρίπολη, στον θρυλικό κινηματογράφο «Αελλώ».

Σύμφωνα με τη γνωμοδοτική απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης περί απότμησης – υποβιβασμού στάθμης υφιστάμενων πεζοδρομίων στο επίπεδο της οδού Οικονομίδου και εξόδου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως του υπό ίδρυση σταθμού υπαίθριου χώρου στάθμευσης.

Σύμφωνα με την εισήγηση του τμήματος Τεχνικών  Έργων & Μελετών του Δήμου Τρίπολης, από την αίτηση κ. Παναγιώταρου Ηλία με τις (υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών, φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού κτηματολογικών εγγραφών, τεχνική έκθεση και τοπογραφικό διάγραμμα του μελετητή μηχανικού Τσιλιμπάρη Ευθύμιου, στο οποίο αποτυπώνεται η ιδιοκτησία και οι κοινόχρηστοι χώροι που την περιβάλλουν), προς έγκριση: α. απότμησης πεζοδρομίων και β. εισόδου (από την οδό Οικονομίδου) και εξόδου (στην οδό Εθνικής Αντίστασης) της υπό ίδρυση εγκατάστασης υπαίθρου χώρου στάθμευσης. ΕΔΩ

Ύστερα από διαλογική συζήτηση το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση απότμησης – υποβιβασμού στάθμης υφιστάμενων πεζοδρομίων στο επίπεδο της οδού
•μήκους 5,50 μ. πεζοδρομίου πλάτους 1,95 μ. επί της οδού Οικονομίδου 
•μήκους 4,00 μ. πεζοδρομίου πλάτους 2,70 μ. επί της οδού Εθνικής Αντίστασης, όπως αποτυπώνεται στα εγκεκριμένα σχέδια, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η απότμηση του κρασπέδου και η διαμόρφωση του πεζοδρομίου να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που ορίζει η ανωτέρω νομοθεσία, ώστε να γίνεται ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο η διέλευση των πεζών κατά μήκος του πεζοδρομίου (εγκάρσια
κλίση έως 2% και διαμήκης έως 5%), όσο και η διέλευση των οχημάτων από και προς την εγκατάσταση. 

2. Σε περίπτωση που η επιχείρηση σταματήσει την λειτουργία της, η επαναφορά και η αποκατάσταση του πεζοδρομίου θα γίνει με δαπάνη του ιδιοκτήτη και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσής μας.

3. Θα ληφθεί μέριμνα για τη συλλογή και την απορροή των όμβριων υδάτων της εγκατάστασης προς το φυσικό αποδέκτη ή την αποχέτευση, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στην οδό.

Οι υποθέσεις για δημιουργία χώρου στάθμευσης στο παλιό κινηματογράφο της Τρίπολης επιβεβαιώνονται με την παραπάνω απόφαση. Έτσι, δημιουργείται ένας νέος χώρος στάθμευσης σε ένα κομβικό σημείο της Τρίπολης, μιας πόλης η οποία πάσχει από χώρους στάθμευσης οχημάτων, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους οδηγούς οι οποίοι καθημερινά δυσκολεύονται στο να βρουν ένα σημείο για να σταθμεύσουν το όχημά τους.
 
 

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Φέξε μου και γλύστρισα ! 2 χρόνια για να πάρουν απόφαση και άλλα 3 χρόνια για υλοποιήσουν, πάει η πενταετία. Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα φτιάξει πάρκινγκ ο Παυλής με τον Θεοδωρακόπουλο !

Ποιος δημοτικός άρχοντας δημιούργησε την σημερινή δύσκολη κατάσταση που δεν βρίσκουμε παρκάρισμα; ο ευρών δεν αμειφθήσεται! χα χα χα αφού τον ψηφίσατε, λουστείτε τον ! τώρα ψάχνετε για λύσεις, πρώτα οι λύσεις και μετά οι απαγορεύσεις-ρυθμίσεις, κυρίες και κύριοι δημοτικοί άρχοντες.

Θα ηταν ωραιο να διατηρηθεί με κάποιον τροπο η προσοψη του ιστορικού κινηματογράφου

Η πόλη χρειάζεται δημόσιους χώρους στάθμευσης (χωρίς αντίτιμο), όπως έχουν όλες οι άλλες πόλεις. Γιατί όπου και να σταθεύσουμε σε αυτή την ρημαδοπόλη, πρέπει να πληρώσουμε? Μας ρωτάτε αν μπορούμε? Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος για ένα πάρκιν που θα κατασκευάσει κάποιος ιδιώτης σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του με σκοπό το κέρδος. Υπάρχουν κι άλλα ιδιωτικά πάρκιν στην πόλη και οι ιδιοκτήτες βαράνε μύγες γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώνει και για το παρκάρισμα. Μήπως θα έπρεπε από το υστέρημά μας να στηρίζουμε την επιβίωση κάθε νεοιδρυόμενης επιχείρησης?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.