Τέλος τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα περίπτερα;

Τέλος τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα περίπτερα;

Αύγουστος 30, 2016 - 13:34
5 σχόλια

Έκδοση απόφασης Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Τρίπολης

Ύστερα από πολλούς μήνες αναμονής, η Κανονιστική του Δήμου Τρίπολης φαίνεται να παίρνει τον δρόμο προς την εφαρμογή της.

«Στόχος με τον παρόντα κανονισμό είναι να διαμορφωθεί το πλαίσιο που θα επιτρέψει την αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων και των επιχειρηματιών και τον τερματισμό της σημερινής χαοτικής κατάστασης στην κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων και να προστατευθούν η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών, η ψυχαγωγία των παιδιών, η διευκόλυνση της κίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθώς και όλων των προσώπων που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας, όπως ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, μητέρες με καροτσάκια και εν γένει η ήσυχη διαβίωση των πολιτών», αναφέρεται στην εισήγηση. 

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης ενέκρινε τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Τρίπολης και
εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Η νέα Κανονιστική θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 1η Σεπτεμβρίου και φέρνει αρκετές αλλαγές. Ανάμεσα σε αυτές, είναι και το αν θα επιτραπεί τελικώς στα περίπτερα να έχουν εγκατεστημένα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μια μεγάλη συζήτηση, η οποία έγινε όχι χωρίς εντάσεις και πολλές διαφωνίες, φαίνεται να φτάνει στο τέλος της και από εδώ και πέρα αναμένεται η ψήφισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και η εφαρμογή της στους κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Νομού Αρκαδίας.

Δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων

Από τις διατάξεις των άρθρων 967 - 968 του Αστικού Κώδικα προκύπτει ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες που έχουν κυριότητα στα κοινόχρηστα πράγματα όπως δρόμοι, πλατείες, στοές κλπ. έχουν και νομή και κατοχή σε αυτά. Οι ιδιώτες έχουν μόνον δικαίωμα χρήσης στα κοινόχρηστα πράγματα, που απορρέει από το δικαίωμά της προσωπικότητάς τους, το οποίο εξασφαλίζεται με την προστασία του άρθρου 57 του Αστικού Κώδικα.

Άρθρο 5ο – Γενικές Αρχές και Απαγορεύσεις

 

1.Τα τμήματα των κοινόχρηστων χώρων των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης, καθορίζονται με τον παρόντα κανονισμό.

 

2.Σε περιπτώσεις υφιστάμενων πεζοδρομίων πλάτους ίσου ή μικρότερου του 1,50μ. δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παραχώρηση.

3.Απαγορεύεται η παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων έμπροσθεν θεσμοθετημένων εισόδων όμορων κατοικιών ή καταστημάτων.

4.Για την έγκριση του Δήμου Τρίπολης, στον οποίο ανήκει αποκλειστικά η αρμοδιότητα χορήγησης των αδειών χρήσης κοινοχρήστων χώρων που ανήκουν ή έχουν παραχωρηθεί σε αυτόν για εκμετάλλευση, απαιτείται επιπλέον γνωμοδότηση ή έγκριση και άλλων συναρμοδίων φορέων σε όποιες βέβαια περιπτώσεις προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, για οποιαδήποτε παρέμβαση σε κοινόχρηστο χώρο (πχ. γνωμοδότηση Αστυνομικής Αρχής, έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου, Αρχαιολογικής υπηρεσίας, Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου).

5.Σε κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται να κατασκευάζονται κατακόρυφα στηρίγματα κινητών προστεγασμάτων-σκιάστρων.

6.Απαγορεύεται η τοποθέτηση ψυγείων στους παραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους πλην αυτών που αφορούν περίπτερα με τους όρους και προϋποθέσεις του άρθρου 9 του παρόντος κανονισμού.

7.Απαγορεύεται η τοποθέτηση εμπορευμάτων, επιγραφών ή διαφημίσεων οποιουδήποτε είδους πάνω σε δένδρα, κιγκλιδώματα ή στύλους, καθώς και σε ιδιοκτησία άλλη από αυτήν που βρίσκεται η επιχείρηση έστω και αν ανήκει στον ιδιοκτήτη.

8.Απαγορεύεται σε πεζοδρόμια η διαρκής τοποθέτηση αντικειμένων ή μηχανημάτων με σκοπό την έκθεση και προβολή των προϊόντων της εκμετάλλευσης.

9.Απαγορεύεται η κατασκευή προθηκών για την έκθεση εμπορευμάτων πέραν της οικοδομικής γραμμής ή του νόμιμου περιγράμματος του κτιρίου, εξαιρούμενων των ανθοπωλείων και των οπωροπωλείων.

10.Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραχώρηση τμήματος κοινόχρηστου χώρου επί πλατείας σε ιδιοκτήτες κατ/των, ήτοι, καφενείων, ζαχαροπλαστείων, παρεμφερών επιχειρήσεων κλπ, είναι να έχουν τα καταστήματα αυτά πρόσοψη επ’ αυτής (πλατείας), (παρ. 4 του άρθρου 13, παρ. 5 του Β.Δ/τος της 24-9-1958, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν.1080/80). Γενικότερα για κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους θα ισχύουν κάθε φορά οι διατάξεις του ισχύοντος Οικοδομικού 4 Κανονισμού, επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η διάταξη της παρ. 16 του άρθρου 23 του Ν. 4178/2013, όσον αφορά στην περιορισμένη χρήση αυτών.

11.Απαγορεύεται η τοποθέτηση ομπρελών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, εκτός από την Πλατεία Άρεως (μόνο επί του χώρου της πλατειάς σε επαφή (βορειοανατολικά) με την οδό Δημητρακοπούλου, και ως την αντικατάσταση τους με πέργκολες μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας) και τις πλατείες Βαλτετσίου, Φιλικών, Μαντινείας (Μπασιακού) και Σεχίου (πλατεία που ορίζεται από τις οδούς Καραϊσκάκη, Λουσίου και Λυκαίου).

12.Στην Πλατεία Πετρινού και τον ενοποιημένο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, επιτρέπεται στους κοινόχρηστους χώρους η κατασκευή τέντας (κινητό προστέγασμα) χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα, έως ότου αντικατασταθεί από πέργκολες μετά από τη μελέτη και έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας, και εφόσον τύχει της έγκρισης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπου και θα καθορίζονται τα υλικά κατασκευής, η μορφή και το μέγεθος αυτών και γενικά όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία αυτών και σύμφωνα κάθε φορά με τον ισχύοντα Οικοδομικό Κανονισμό. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπονται οι προαναφερόμενες κατασκευές, μόνο στα άκρα των ΟΤ. 258, 332Α’, 332, 343, 344, 330, 261 που βρίσκονται απέναντι από την Πλατεία Πετρινού και τον ενοποιημένο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, επί των προσόψεων των καταστημάτων για πλάτος 3,50μ. και μέσα στο νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο και όχι πέρα από την αρχή των στηθαίων των παρτεριών των δέντρων.

13.Στην Πλατεία Άρεως, και μόνο στην προβολή των καταστημάτων, επί του χώρου της πλατειάς στη συνέχεια της πεζοδρομημένης οδού Δημητρακοπούλου για πλάτος 12,00μ. και μέσα στο νόμιμα αδειοδοτημένο κοινόχρηστο χώρο, επιτρέπεται η τοποθέτηση ομπρέλων έως ότου αντικατασταθούν από πέργκολες μετά από την μελέτη και έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας και τις προβλεπόμενες εγκρίσεις με τη διαδικασία που προαναφέρθηκε για την περίπτωση της Πλατείας Πετρινού στην προηγούμενη παράγραφο. Στην πρόσοψη των καταστημάτων της ίδιας πλατείας, για πλάτος 4,00μ επί της οδού Δημητρακοπούλου, επιτρέπεται στους κοινόχρηστους χώρους, η κατασκευή τέντας (κινητό προστέγασμα) χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα.

14.Σε όλους τους υπόλοιπους οικισμούς, τόσο της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης, όσο και των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, δεν απαγορεύεται η τοποθέτηση ομπρελών.

15.Σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 285 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση οποιασδήποτε μορφής άδειας είναι η μη ύπαρξη εις βάρος του ενδιαφερόμενου βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Δεν χορηγείται άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που (α) δεν έχουν εξοφλήσει κάθε μορφής ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το δήμο (β) δεν έχει υπαχθεί σε νόμιμη ρύθμιση (γ) δεν είναι συνεπείς στην ρύθμιση που έχει υπαχθεί και (δ) σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χωρών προηγουμένων ετών ή πρόστιμα κατάληψης κοινοχρήστων χωρών. Ακόμα δεν χορηγείται αδεία κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, αν οι κατά νόμο υπεύθυνοι των προαναφερομένων επιχειρήσεων (πχ. σε μία ομόρρυθμη εταιρία, το σύνολο των ομόρρυθμων εταίρων … κλπ) έχουν οποιοδήποτε μορφής ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δήμο. Σε περίπτωση που μετά το χρόνο αδειοδότησης από την υπηρεσία, σε συνεργασία με τις Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου διαπιστωθούν για την επιχείρηση ή τους κατά το νόμο υπευθύνους αυτής (πχ. Το σύνολο των ομόρρυθμων εταίρων σε ομόρρυθμη εταιρία) νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ή μη τήρηση (πληρωμή) των προβλεπόμενων δόσεων κάθε υφιστάμενης ρύθμισης βεβαιωμένων χρεών, θα ανακαλούνται άμεσα από τον Δήμο οι χορηγηθείσες άδειες που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

16.Δεν επιτρέπεται σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και γενικά σε κοινόχρηστους χώρους η επέκταση των εργασιών των καταστημάτων και των επιτηδευματιών κάθε μορφής (συνεργεία αυτοκινήτων-μοτοσικλετών, συναρμολογήσεις επίπλων κ.λπ.).

17.Οι χρήστες των παραχωρημένων χώρων οφείλουν να φροντίζουν με δικά τους μέσα για την καθαριότητα, τη συντήρηση και γενικά την καλή κατάστασή τους, θα ευθύνονται δε για οποιαδήποτε φθορά δαπέδων, δέντρων ή αστικού εξοπλισμού. 5

18.Να μην εμποδίζεται σε καμιά περίπτωση η ανάδειξη και η προβολή των μνημείων και διατηρητέων κτιρίων της κάθε Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας.

19.Σε όλο το μήκος της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών επιβάλλεται πραγματικό ελεύθερο ύψος όδευσης πεζών τουλάχιστον 2.20μ. απολύτως ελεύθερο από οποιοδήποτε εμπόδιο (μαρκίζες, επιγραφές, σημάνσεις, πινακίδες, κλαδιά δέντρων, τέντες κ.λπ.), σύμφωνα με το άρθρο 2 της αριθ. 52907/28-12-2009 (Φ.Ε.Κ. 2621Β' / 31-12-2009) Απόφασης Υ.ΠΕ.Κ.Α.

20.Η παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τις ταράτσες και τα μπαλκόνια των οικοδομών θα γίνεται μέσω υδρορροών και η έξοδος τους θα καταλήγει στο κράσπεδο του δρόμου και όχι πάνω στο πεζοδρόμιο.

21.Απαγορεύεται αυστηρά κάθε επέμβαση στα δέντρα που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους (κλάδεμα, κόψιμο κ.λπ.) και στον αστικό εξοπλισμό από τους χρήστες των παραχωρημένων χώρων.

22.Όλοι οι καταστηματάρχες οφείλουν :

α) να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιασδήποτε μορφής και έκτασης υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της αισθητικής που αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου, στο ήθος των κατοίκων και στους κανόνες των χρηστών και συναλλακτικών ηθών, καθώς και στους κανόνες της καλής εν γένει συμπεριφοράς και β) να συμμορφώνονται γενικά με τις διατάξεις των νόμων, Π. ., εγκυκλίων και

οδηγιών όπως ισχύουν κάθε φορά, καθώς και με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.

23.Δεν επιτρέπεται στον παραχωρημένο κοινόχρηστο χώρο καμία μόνιμη κατασκευή και επέμβαση.

24.Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις Πλατείες:

1.Πλατεία Γεωργίου Α’ (Αγίου Βασιλείου)

2.Πλατεία Κολοκοτρώνη

3.Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (Ανεξαρτησίας)

4.Πλατεία Αγίου Δημητρίου

5.Πλατεία Αγίας Βαρβάρας

6.Πλατεία Κανέλλου Δεληγιάννη (Βυρσοδεψείων)

εκτός των κοινοχρήστων χώρων που βρίσκονται στα άκρα των Ο.Τ. που περιβάλλουν τις προαναφερόμενες πλατείες. 25. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιδικών παιχνιδιών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πεζοδρόμους …κτλ).

Περίπτερα

1.Θέσεις περιπτέρων.

Για τον καθορισμό των θέσεων περιπτέρων λαμβάνονται υπόψη οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, των δασικών περιοχών, των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων, της δημόσιας κυκλοφορίας, της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και την εν γένει προστασία της κοινής χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης κοινόχρηστου χώρου, πέραν αυτού που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 1080/80, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Επισήμανση: Με την υποπαρ. ΣΤ.2 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 76 του Ν. 4257/2014 καταργείται η απαλλαγή από την καταβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε δικαιούχους περιπτέρων και πλέον οι δικαιούχοι των θέσεων περιπτέρων 22 (συμπεριλαμβανομένων και των Α.Μ.Ε.Α. και των πολυτέκνων στους οποίους παραχωρούνται απευθείας) υποχρεούνται στην καταβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων το οποίο έχει καθοριστεί με τη με αριθ. 458/2014 ή με οποιαδήποτε άλλη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επαναπροσδιορισμού των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

2. Διαδικασία χορήγησης άδειας κοινόχρηστου χώρου για περίπτερα.

Oι αιτήσεις για την παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου υποβάλλονται στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Τρίπολης, και συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

α) το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του αιτούντος, Α.Φ.Μ. και .Ο.Υ., διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο επικοινωνίας,

β) η θέση, η έκταση και το είδος του αιτουμένου προς χρήση χώρου και μαζί με την αίτηση συνυποβάλλονται γ) βεβαίωση από την ταμιακή υπηρεσία του Δήμου, ότι ο ενδιαφερόμενος δεν είναι

οφειλέτης του Δήμου (Δημοτική Ενημερότητα, άρθρο 285 του .Κ.Κ.) και των Νομικών Προσώπων του Δήμου και δ) αναλυτική περιγραφή του εξοπλισμού που πρόκειται να τοποθετηθεί. Κάθε

παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου γίνεται με άδεια του Δήμαρχου, στην οποία άδεια περιγράφεται λεπτομερώς ο χώρος που παραχωρείται (τοποθεσία, ακριβή θέση, έκταση κτλ.). Στην άδεια αυτή καθορίζεται το είδος και η διάρκεια της χρήσης (π.χ. τοποθέτηση ψυγείου παγωτών κ.λπ. για το χρονικό διάστημα από ……... έως ……...) και προσδιορίζεται το ύψος του τέλους (άρθρο 13 παρ. 11 του Β. . 24/9-20/10/58 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν. 1080/80).

Σε κάθε περίπτωση το τέλος που αναλογεί καταβάλλεται εξ ολοκλήρου στο Δήμο, πριν παραδοθεί η άδεια χρήσης επί της οποίας μάλιστα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός διπλοτύπου είσπραξης του Τέλους εκδιδόμενου από το Δημοτικό Ταμείο (άρθρο 3 του Ν. 1080/80).

3. Χρησιμοποιούμενος κοινόχρηστος χώρος περιπτέρων.

Παραχωρείται επίσης η χρήση κοινόχρηστου χώρου στα περίπτερα, και εφόσον δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών, δεν αντίκειται σε άλλες διατάξεις όπως όδευση τυφλών, ελεύθερη όδευση πεζών 1,50μ, ελεύθερη ζώνη εξυπηρέτησης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης πλάτους 3,50μ. . κλπ., για την τοποθέτηση ψυγείων και κάθε άλλου στοιχείου (στάντ-προθήκη έκθεσης προϊόντων...κτλ) καταβάλλεται τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως ορίζεται με τις εκάστοτε Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό τελών.

Η επιφάνεια του χώρου που καταλαμβάνουν τα ψυγεία και κάθε άλλο στοιχείο που τοποθετείται εκτός του περιπτέρου, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που νόμιμα έχει παραχωρηθεί με άδεια κατάληψης από τον Δήμο στην οποία αναλυτικά προσδιορίζεται τόσο η επιφάνεια (τ.μ.) που παραχωρείται όσο και το ύψος του τέλους. Η τοποθέτηση αυτών πρέπει να γίνεται αυστηρά μέσα στο συγκεκριμένο χώρο (θέση, διαστάσεις) για τον οποίο έχει αδειοδοτηθεί.

4. Απαγορεύσεις σε περίπτερα.

α) Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο ηλεκτροδότηση των παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται επί των πλατειών, με την τοποθέτηση εναέριων καλωδίων.

β) Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση εναερίων καλωδίων κεραιών τηλεοράσεων προς τις παρακείμενες οικοδομές, προς χάριν της προστασίας των πολιτών και στα πλαίσια της διατήρησης του καθαρού περιβάλλοντος και της αισθητικής, λαμβανομένου υπόψη της ισχύουσας νομοθεσίας.

γ) Απαγορεύεται η τοποθέτηση ηλεκτρονικών ή ηλεκτρικών παιχνιδιών με κέρμα, προσωρινών ή μόνιμων δίπλα από τα περίπτερα, για λόγους ασφαλείας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Τρίπολης

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΕ.! ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΖΥΓΥΖΟΥΝ ΤΟ ΟΥΜΠΑΛΑ ΣΑΣ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΖΥΓΥΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΓΡΑΜΜΑΡΙΑ !

για να δουμε επιτελους,θα ΕΦΑΡΜΩΣΤΕΙ η κανονιστικη για πλατεια πετρινου και πεζοδρομους? η απλα θα ψηφιστει και θα ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ Η ΓΡΑΨΑΡΧ...ΔΙΑ

Αυτός που πήγαινε με το κολάζ από φωτογραφίες του τσαντηρομαχαλά της Πετρινού στα δημοτικά συμβούλια, πού χάθηκε; Τελικά και σεις υποτακτικοί των καφετζήδων καταντήσατε.

22:00 Απλά βγήκε ο δήμαρχός του και σταμάτησαν οι φωτογραφίες και τα κολάζ. Όλος ο σαματάς γινόταν επειδή ήταν δήμαρχος ο Γιάγκος. Όταν βγήκε ο «Παυλή προχώρα στη δημαρχία τώρα» (φάτε τον στη μάπα), φτιάχτηκαν τα πάντα και σιώπησαν οι πάντες. Διαφορετικά, θα τους κάνει «ντα» ο πατερούλης τους...Και πού να τρέχεις να δώσεις εξηγήσεις τώρα, ε Φώτη;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.