Μέτρα για τις καταστροφές καλλιεργειών από αγριογούρουνα στην Αρκαδία (vid)

Μέτρα για τις καταστροφές καλλιεργειών από αγριογούρουνα στην Αρκαδία (vid)

Αύγουστος 25, 2016 - 14:36
3 σχόλια

Όπως είχε αναφέρει και το ArcadiaPortal.gr, μεγάλες είναι οι καταστροφές που υφίστανται στις καλλιέργειές τους οι αγρότες στην Κανδήλα  από τα  αγριογούρουνα και τους ασβούς.

Οι αγρότες στην Κανδήλα αλλά και των γύρω περιοχών είχαν πάνω από είκοσι χρόνια να δουν τόσο εκτεταμένες ζημιές στα χωράφια τους.

Ο εκπρόσωπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι για το πρόβλημα που έχει προκύψει, πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη στην Κανδήλα με κατοίκους, κτηνοτρόφους και γεωργούς από την ευρύτερη περιοχή.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για το θέμα αυτό και αποφάσισαν να επιμηκυνθεί η κυνηγετική περίοδος, να προσπαθήσουν διά μέσου της Περιφέρειας και να δοθεί μια αποζημίωση μέσα από τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα, πρότειναν ο αριθμός των θηρεύσιμων ατόμων ανά κυνηγετική έξοδο ανά ομάδα κυνηγών από πέντε να γίνει δέκα.

Η πρόταση για την αύξηση των θηρεύσιμων ατόμων έγινε δεκτή από τον υπουργό και υπογράφηκε στη ρυθμιστική μόνο για την Πελοπόννησο και για την Εύβοια.

Τέλος, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι πρέπει να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, αφού υπέστησαν μεγάλες καταστροφές ακόμα και της τάξεως του 100%.

Να βρεθεί κάποια λύση ώστε να τους τονώσουμε οικονομικά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μέτρα περιορισμού των αγριόχοιρων στην Αρκαδία


3 Σχόλια

Τι θα πει καταστροφή; Να περιμένεις να τρυγήσεις αμπέλι και μια εβδομάδα πριν τον τρύγο (κατά την πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών), να μη βρίσκεις ρώγα. Και όχι μόνο αυτό, μεγάλες οι καταστροφές νεογέννητων γιδιών από τα τσακάλια. Κι όσο για τα λόγια του κ. Ρουμελιώτη, άντε να αποδείξεις στην πράξη από τι προήλθαν οι καταστροφές.

Ναποζ ημειωνονται οι αγροτες απο την φορολογια που θα επιβληθη στους κυνηγους κατα την αγορα των μονοβολων τα οποια θα εχουν την αναλογη συμανση του υπ. οικονομικων ωστε να διατιθονται νομιμα. Με αυτο τον τροπο οποιος απολαμβανη πληρωνη τα θυματα του.

ΜΕ ΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ? ΦΟΑΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.