Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι των Δήμων

Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι των Δήμων

Αύγουστος 27, 2016 - 13:26
4 σχόλια

Σε μόνιμες αναμένεται να μετατραπούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, καθώς με βάση το άρθρο 20 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την εποπτεία των ΟΤΑ, οι δήμοι δεν θα υποχρεούνται πλέον να ασκούν υπέρ του δημοσίου ένδικα μέσα σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προσωρινά συμβασιούχους.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη οι δήμοι καλούνται να μην ασκήσουν η να παραιτηθούν από ένδικα μέσα (εφέσεις η αναιρέσεις) σε προσφυγές συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους. Η παραίτηση από ένδικα μέσα αφορά και χιλιάδες περιπτώσεις συμβασιούχων οι οποίοι με προσφυγές τους και με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πετύχαιναν σε πρώτο βαθμό την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου αλλά οι δήμοι προχωρούσαν βάσει του νόμου του "Καλλικράτη" υποχρεωτικά σε εξάντληση των ένδικων μέσων (εφέσεις η αναιρέσεις) με αποτέλεσμα στο Εφετείο η στον Άρειο Πάγο αρκετοί συμβασιούχοι να χάνουν το δικαίωμα της μονιμοποίησης.


4 Σχόλια

κ. 15.03 στην Ελλάδα λένε όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, μήπως αυτό ισχύει και για σένα γιατί είναι εμφανές ότι ζηλεύεις.....

Μια τροπολογία να πληρώνονται χωρίς; να βγαίνουν απ το σπίτι τους χάθηκε ρε συντρόφια;

20:53 Τι να ζηλέψει ο άνθρωπος, τους σαλιάρηδες; Τους λουφαδόρους, ανίκανους (γιατί τέτοιοι είναι αυτοί. Ποτέ δεν είναι πραγματικά άξιοι για τίποτα κι ας προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο!) τους ιντριγγαδόρους, τα παράσιτα εν τέλει, που με πλάγιους τρόπους προσπαθούν να βολευτούν κάπου; Ξέρεις τι είναι πάντως να διορίζεσαι χωρίς μέσον; Άλλη αίσθηση, που να στα λέω! Αξία ανεκτίμητη...Εγώ ξέρω λοιπόν, κι εσύ από ότι φαίνεται δε θα το μάθεις ποτέ!!!! Άσε που δε νομίζω να πιστεύεις καν ότι υπάρχει κι αυτός ο τρόπος.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.