Μηνύματα για μια νέα Τρίπολη στα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Ταλαγάνη (pics,vid)

Μηνύματα για μια νέα Τρίπολη στα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Ταλαγάνη (pics,vid)

Αύγουστος 25, 2016 - 11:20
1 σχόλια

Έκθεση εικαστικών με έργα του Δημήτρη Ταλαγάνη, που έχει τίτλο «Ελλήνων Ανάστασις. Εξ ερειπίων άρξασθαι», φιλοξενεί η αίθουσα τέχνης «Κούρος» στην Τρίπολη, από τις 24 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου με πλήθος κόσμου να γεμίζει την αίθουσα τέχνης «Κούρος» αλλά και τον πεζόδρομο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στον Αρκά ζωγράφο και αρχιτέκτονα Δημήτρη Ταλαγάνη, τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο πρεσβευτή μας σε όλο τον κόσμο, καθώς πιστεύει ότι χωρίς αυτόν η Αρκαδία θα είχε τεράστια ζητήματα.

«Ο Ταλαγάνης είναι ο κοσμοπολίτης συμπατριώτης μας, ο άνθρωπος που η δημιουργική του έκφραση μπορεί και αποτυπώνει μέσα στη ζωγραφική του την εξαιρετική ικανότητα του ποιητικού του λόγου, της αισθητικής και του design που απορρέουν από τις σπουδές του στην αρχιτεκτονικής του αλλά πάνω απ’ όλα δίνουν μία εντελώς διαφορετική ποιότητα στο πώς ο καλλιτέχνης βλέπει τον σύγχρονο ενεργό πολίτη και τον αποτυπώνει μέσα στα έργα του», ανέφερε ο κ. Τατούλης.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής πρότεινε δημόσια στον κ. Ταλαγάνη να γίνει ο πρεσβευτής της πόλης μας για την προετοιμασία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Δημήτρης Ταλαγάνης ανέφερε ότι με αυτή την έκθεση κλείνει ένας κύκλος 40 χρόνων συνομιλίας του με την Τρίπολη και την Αρκαδία, μία περιπετειώδης πορεία με χαρές και πικρίες, μία πορεία που δείχνει και τον παραπέρα δρόμο.

«Ξεκινάει ένας κύκλος εκθέσεων στον διεθνή χώρο με στόχο την προβολή της Τριπολιτσάς, της Αρκαδίας και του 2021», συμπλήρωσε. «Θεωρώ ότι το 2021 είναι ένα ορόσημο και οφείλουμε όλοι να συνταχθούμε σε μια προσπάθεια ώστε η Τρίπολη να φύγει από αυτή την αγκύλωση. Κάνω μία έκκληση, να συνεργήσουμε όλοι ώστε να δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις για αυτή την πόλη», ανέφερε.

Την εκδήλωση των εγκαινίων παρουσίασε και προλόγισε η κυρία Μαρία Φράγκου. Η Χορωδία Ορφέας ομόρφυνε τη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα πάνω σε μελοποιημένη ποίηση που επιμελήθηκε η μαέστρος Χριστίνα Αθανασοπούλου και στο πιάνο ήταν ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ορφέα Τρίπολης Δημήτρης Φωτόπουλος ανέφερε ότι ο Ορφέας δεν θα μπορούσε να ήταν απών από μία καινούργια αφετηρία, καθώς έχει στις αποσκευές του τον εθελοντισμό, που χωρίς αυτόν καμία αρχή δεν ξεκινά.

Video: 

ArcadiaPortal.gr "Ελλήνων Ανάστασις. Εξ ερειπίων άρξασθαι" στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πάντως νομίζω ότι ο άλλος "εικαστικός" που παίζει με τα κουτάκια της μπύρας, μας ρίχνει πιο χοντρο δούλεμα. Τούτος εδώ κάτι χαζομουτζουρώνει , δεν είναι τελείως άσχετος πιστεύω. "Πιάνουν" κάπως τα χέρια του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.