Στον «αέρα» η χρηματοδότηση της ΚΕΔΗΤ

Στον «αέρα» η χρηματοδότηση της ΚΕΔΗΤ

Αύγουστος 23, 2016 - 17:09
2 σχόλια

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την έγκριση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης

Όπως φαίνεται, τα χρόνια προβλήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης κοστίζουν στην Επιχείρηση αλλά και στους πολίτες, καθώς στην αρμοδιότητά της υπάγονται σημαντικές υπηρεσίες για τον δημότη. Ούτε για έναν ούτε για δύο αλλά για πέντε λόγους, ανάμεσα στους οποίους και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που δεν εκδόθηκε ποτέ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου δεν ενέκρινε την απόφαση του ΔΣ Τρίπολης να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα η χρηματοδότησή της από τον Δήμο να βρίσκεται στον αέρα.

Με απόφασή της με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2016, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ακυρώνει την έγκριση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης η οποία είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, όπως και την έγκριση και πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης του σχεδίου μονοετούς δράσης της Επιχείρησης.

Οι λόγοι, όπως περιγράφονται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, είναι οι παρακάτω:

Α) Δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών και δεν έχει αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη το πόρισμά τους.

Β) Εκκρεμεί σύνταξη πορίσματος δημοσιονομικού ελέγχου από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Γ) Η απόφαση έγκρισης του προϋπολογισμού από τον Δήμο Τρίπολης δεν συνοδεύεται από έκθεση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Δ) Δεν έχει αποσταλεί από την ΚΕΔΗΤ στην Αποκεντρωμένη απόφαση της ΚΕΔΗΤ και αντίστοιχη έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την έγκριση του απολογισμού του περασμένου έτους.

Ε) Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο απολογισμός της Επιχείρησης έπρεπε να είχε αποσταλεί έως τις 31/12/15 και πάντως όχι τον Ιούλιο του 2016.

Ως αποτέλεσμα, ακυρώνεται η έγκριση του προϋπολογισμού της Επιχείρησης και, συνεπώς, η έγκριση της χρηματοδότησής της από τον Δήμο Τρίπολης.

Διαβάστε το έγγραφο ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.