Πρεσβευτής της Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ο Ταλαγάνης (vid)

Πρεσβευτής της Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ο Ταλαγάνης (vid)

Αύγουστος 25, 2016 - 09:25
6 σχόλια

Το 2021 πλησιάζει και φέρνει μαζί του μια ιστορική επέτειο για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ιδιαιτέρως για την Τρίπολη, αφού η άλωσή της από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη εδραίωσε την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Σκοπός και στόχος για τον Δήμο Τρίπολης είναι ο εορτασμός της επετείου να είναι λαμπρός και σε αυτόν πρέπει να πρωτοστατούν οι πνευματικοί άνθρωποι της Αρκαδίας.

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου τα εγκαίνια της ανατρεπτικής έκθεσης του σπουδαίου Αρκά εικαστικού Δημήτρη Ταλαγάνη υπό τον τίτλο «Εξ ερειπίων άρξασθαι» στην αίθουσα τέχνης «Κούρος» και με αφορμή αυτό το γεγονός ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής πρότεινε δημόσια στον κ. Ταλαγάνη να γίνει ο πρεσβευτής της πόλης μας για την προετοιμασία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο δήμαρχος Τρίπολης αναφερόμενος στη νέα δουλειά του μεγάλου καλλιτέχνη είπε: «Είναι κάτι μοναδικό και ανατρεπτικό. Ο κ. Ταλαγάνης είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής των Αρκάδων και της Αρκαδίας».

Ακολούθως, απευθυνόμενος στον ίδιο, είπε: «Σου απευθύνω δημόσια πρόσκληση να είσαι ο πρεσβευτής μας, ο επικεφαλής, να αναλάβεις την πορεία της πόλης μας έως το 2021, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, μέσα από τη δουλειά σου, μέσα από την εμπειρία σου. Να καθοδηγήσεις την πόλη μας. Ο εορτασμός των 200 χρόνων να είναι ο πιο σπουδαίος».

Το αξίζεις. Είσαι διαχρονικός, συνεπής σε αυτόν τον τόπο, με πάθος, και θα είναι ιδιαίτερη χαρά για τον Δήμο Τρίπολης.

Ο κ. Ταλαγάνης, από την πλευρά του, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, απάντησε:

Είναι μια πρόκληση, περιέχει πόνο και φόβο και ευθύνη. Θα συνταχθούμε. Εάν αυτό η πόλη το θελήσει, εγώ είμαι όπως πάντα στη διάθεσή της.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρεσβευτής της Τρίπολης ο Ταλαγάνης


6 Σχόλια

ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

Η τσιούπα ατενίζει το 2021 και ο μπαμπάς το ονειρεύεται. Οικογενειακό άλμπουμ!

Επαρχιωτισμός και Μαυρογυαλουρισμός ......ανάμικτος , σε ένα θαυμάσιο χαρμάνι

Βρε τι μου θυμίζει-τι μου θυμίζει , είναι- δεν είναι αυτός που στόλιζε την μεγάλη πλατεία μας; μεγάλωσε .... όπως και όλοι μας, αλλά θυμόμαστε .......τις πλατείες μας!

Θα μετακομίσει από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Εξωτερικών για να γίνει πρεσβευτής; περίεργο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.