Ο νέος Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης μιλάει για την επόμενη μέρα στο σύλλογο

Ο νέος Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης μιλάει για την επόμενη μέρα στο σύλλογο

Αύγουστος 22, 2016 - 19:15
2 σχόλια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Φώτη Αλεξόπουλο.

Πριν λίγες ημέρες η ΑΕΚ Τρίπολης πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευσή της μέσα από την οποία αναδείχθηκε η νέα διοίκηση του συλλόγου. Μία νέα διοίκηση στην οποία προστέθηκαν νέα πρόσωπα ενώ παράλληλα είχαμε και διάδοχη κατάσταση στη θέση της Προεδρίας, με τον κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο να αποτελεί ο νέος Πρόεδρος του «κιτρινόμαυρου» ιστορικού συλλόγου της Τρίπολης στη θέση του κ. Γεώργιου Νίκου ο οποίος ωστόσο παρέμεινε μέλος της νέας διοίκησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κόντρα Επίθεση» εδώ και καιρό η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ Τρίπολης αναμένεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, αφού η νέα διοίκηση πάντα σε αρμονική συνεργασία με τους παλαιότερους στο σύλλογο, σκοπεύει να αναβαθμίσει συνολικά το σύλλογο σε πολλά επίπεδα! Ήδη ο σχεδιασμός ή αν προτιμάτε ο προγραμματισμός της επομένης ημέρας κρίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον! Μάλιστα το επόμενο διάστημα η νέα διοίκηση αναμένεται να γνωστοποιήσει τους προσεχείς στόχους και προθέσεις της! Μια νέα σελίδα συνολικά στο σύλλογο και παράλληλα στο κάθε τμήμα ξεχωριστά, που σταδιακά θα λάβει «σάρκα και οστά» σταδιακά τους επόμενους μήνες!

Με αφορμή λοιπόν την ανάδειξη της νέας διοίκησης και παράλληλα τις πληροφορίες που είχαμε ως «Κόντρα Επίθεση» για σημαντικές εξελίξεις στην ΑΕΚ Τρίπολης, θεωρήσαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μια κουβέντα με το νέο Πρόεδρο της ΑΕΚ Τρίπολης, κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο! Έναν άνθρωπο με επιτυχημένη παρουσία στον επαγγελματικό του τομέα, ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία στο χώρο της πολιτικής, αλλά και σημαντική εμπειρία ως αθλητικός παράγοντας σε πολύ μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας (σ.σ. ΑΕΚ) ή της Αρκαδίας (σ.σ. Δόξα Μεγαλόπολης).
Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, ενώ παράλληλα μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε μαζί του ακόμη και "off the record", διαπιστώσαμε την πολύ μεγάλη διάθεσή του να βοηθήσει καθοριστικά την ΑΕΚ Τρίπολης, να κάνει ως ένα ερασιτεχνικό σωματείο ένα βήμα παραπάνω σε όλα τα επίπεδα, πάντα σε αρμονική και ουσιαστική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης και φυσικά όλη την «οικογένεια» της ΑΕΚ Τρίπολης!
Τα όσα ειπώθηκαν σ' αυτή την συνέντευξη, είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Έγινε αναφορά ξεχωριστά για κάθε τμήμα του συλλόγου, ενώ αποκαλύφθηκε η πρόθεση και διάθεση της νέας διοίκησης να δημιουργήσει νέα τμήματα! Ο κ. Βαλασσόπουλος μίλησε για ακόμη δύο στοιχεία όπως η εξωστρέφεια και ο εθελοντισμός που θα αποτελούν δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η φιλοσοφία και ο τρόπος δράσης της νέας διοίκησης. Έγινε παράλληλα αναφορά και στην προσπάθεια για δημιουργία υποδομών πέρα από την οργάνωση του κάθε τμήματος ξεχωριστά.
Τέλος δεν έλειψε και η αναφορά στους μακροπρόθεσμους στόχους στο σύλλογο, όπου και εκεί η νέα διοίκηση της ΑΕΚ Τρίπολης προετοιμάζει σημαντικά πράγματα, τα οποία όπως αποκάλυψε στο «Κόντρα Επίθεση» ο κ. Βαλασόπουλος, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα!

 

«Στόχος μας να βγάλουμε πολύ καλούς αθλητές...»

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τη διεξαγωγή της ΓΣ της ΑΕΚ Τρίπολης και την εκλογή νέου ΔΣ. Αλλαγή σελίδας για το σύλλογο;
Νομίζω πως ναι. Είναι αλλαγή σελίδας με την έννοια ότι με βάση το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο και τους ανθρώπους που τόσα χρόνια υπηρετούν το σωματείο, ήρθαμε στα διοικητικά του, τρεις-τέσσερις άνθρωποι καινούργιοι οι οποίοι φέρνουμε προφανώς έναν φρέσκο αέρα και μια καινούργια νοοτροπία. Θέλουμε κι εμείς να συμβάλουμε με τις καινούργιες ιδέες μας και τη δικιά μας προσωπική εμπειρία ο καθένας, στο να πάει το σωματείο μπροστά. Άρα υπό αυτή την έννοια υπάρχει μια καινούργια σελίδα στο σωματείο.
Βέβαια πρέπει να πούμε ότι τιμούμε τον παλιό Πρόεδρο και τους παλιούς που μέχρι τώρα ηγήθηκαν του σωματείου και το κράτησαν σε δύσκολα χρόνια και που είναι υγιές, δεν έχει προβλήματα και διαθέτει τρία τμήματα. Με λίγα λόγια ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Αυτό οφείλεται στις παλιές διοικήσεις και εμείς φιλοδοξούμε να το πάμε ακόμη πιο μπροστά και να το κάνουμε ακόμη καλύτερο.

Έχετε είναι αλήθεια επιτυχημένη παρουσία στον επαγγελματικό σας τομέα και φυσικά ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία στο χώρο της πολιτικής. Αλήθεια πως ήρθε αυτή η ενασχόληση με τα διοικητικά δρώμενα σ' έναν ιστορικό αθλητικό σύλλογο της Τρίπολης!
Από το 2003 ασχολήθηκα με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Το 2003-2004 ήμουν Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής. Κάναμε το Άρθρο 44 τότε. Μετά ήμουν στην ερασιτεχνική ομάδα του Βόλεϊ στον ανδρικό, γυναικείο και σε άλλα τμήματα που δραστηριοποιούνταν με το σωματείο. Κάποια περίοδο ήμουν Αντιπρόεδρος στη Δόξα Μεγαλόπολης στα «καλά» επίσης χρόνια όπου η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό και συμμετείχε στην Δ' Εθνική και οφείλω να το πω παρότι κάποιοι θέλουν να το ξεχνάνε ότι η Δόξα είχε επί μια περίπου 5ετία μια διοίκηση με το συγχωρεμένο Καλογερόπουλο επιτυχή παρουσία στα πράγματα της Αρκαδίας με την κορυφαία τότε στιγμή της κατάκτησης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος!
Ο αθλητισμός λοιπόν είναι κάτι που με ελκύει και μου αρέσει. Υπό αυτή την έννοια δεν θα μπορούσα να λείψω σε μια πρόσκληση για τον αθλητισμό της περιοχής μου. Προσπαθώ να προσφέρω κάτι παραπάνω στην περιοχή από την εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι γοητευτικό και πολύ περισσότερο γιατί είναι ερασιτεχνισμός με την έννοια των αθλητών και όχι σε επίπεδο διοίκησης. Η διοίκηση πρέπει να λειτουργεί επαγγελματικά πάντα κι ας μην είναι επαγγελματίες αλλά εθελοντές. Πρέπει να κοιτάμε και να προσφέρουμε στις νέες γενιές γιατί στην Ελλάδα τον καιρό της κρίσης οι μεγαλύτεροι είναι σημαντικό να προσφέρουμε και στον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό.
Αυτά εξαρτώνται από εμάς άμεσα και νομίζω ότι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά έχουμε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σ' αυτά. Υπό αυτή την έννοια δέχθηκα την ευγενή πρόσκληση όλων των φίλων στο σωματείο να ηγηθώ μιας τέτοιας προσπάθειας.

Το μεράκι και η αγάπη σ' αυτή σας την ενασχόληση όμως μπορούν να αποφέρουν ακόμη περισσότερα αποτελέσματα, πέρα από τη διάθεση εξ' αρχής του να ηγηθείτε σ' έναν ιστορικό σύλλογο...;
Κοιτάξτε ο γιός μου είναι μέλος της ΑΕΚ Τρίπολης στο τμήμα Τένις. Προσωπικά έπαιζα κι εγώ Τένις αρκετά χρόνια. Θα ήθελα να παίξω Τένις αλλά σ' αυτή την ηλικία έρχονται πιο εύκολα και ο τραυματισμοί. Θέλω αυτό το παράδειγμα να το ακολουθούν όλα τα παιδιά σήμερα. Είναι πολύ ωραίο να είσαι σ' ένα γήπεδο ή ένα αθλητικό χώρο και να είσαι ερασιτέχνης σ' αυτό που κάνεις! Άλλο πράγμα είναι αυτό που κάνουμε εμείς και άλλο ο πρωταθλητισμός. Τα έχω ζήσει και τα δύο. Στον τόπο μου θα ήθελα να βγάλουμε πολλούς καλούς αθλητές. Ίσως όχι τόσους πολλούς πρωταθλητές, αλλά όμως πολλούς «πρωταθλητές της ζωής».
Αυτό λοιπόν τον «γόνο» εμείς θα προσπαθήσουμε να τον μεγαλώσουμε με Υγεία, να πάρει σωστή «ψυχική τροφή» και αν αύριο το πρωί ξεχωρίσουν κάποια παιδιά και μπορέσουν να γίνουν πρωταθλητές, εμείς δεν θα τους κόψουμε το δρόμο και αν μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε, θα τα βοηθήσουμε!

 

«Περισσότεροι αθλητές & τμήματα με προσφορά στον τοπικό αθλητισμό & πολιτισμό...»

Αποτελείτε πλέον Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης. Αλήθεια ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας από αυτή τη θέση;
Πρώτα-πρώτα να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στα τμήματα. Να μπορέσουμε να τους δώσουμε μέσα στην ψυχή τους, Ελλάδα και πολιτισμό. Να διαμορφώνουμε καλούς χαρακτήρες. Οι προπονητές μας και όλοι οι άνθρωποι που θα συμβάλουν προς αυτή την προσπάθεια, να είναι άνθρωποι με το ίδιο τρόπο σκέψης και ήθος που πιστεύω ότι είναι.
Το δεύτερο είναι να αυξήσουμε τα τμήματα! Να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες δραστηριότητες. Υπό αυτή την έννοια θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε και περισσότερους χώρους ώστε μέσα από αυτό να μπορέσουν να έρθουν και άνθρωποι που ασχολούνται με άλλα αθλήματα. Εμένα μπορεί να με ενδιαφέρει το Τένις. Κάποιον άλλο μπορεί να τον ενδιαφέρει το ποδήλατο και άλλους το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν πολύ ωραία αθλήματα που θα μπορούσαν να τα αναπτύξουν και να υπάρχουν άνθρωποι να βρίσκουν το χώρο τους μέσα από αυτά. Δεν μπορεί να αρέσει σε όλους μας το ποδόσφαιρο, το Τένις ή το ποδήλατο. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το κολύμπι, το πόλο, το πινγκ πονγκ. Αν μπορούμε αυτά τα παιδιά να τα φέρουμε κοντά στον αθλητισμό και να τα τραβήξουμε από άλλες δραστηριότητες που δεν είναι επικερδείς για την ψυχή τους και για το μέλλον θα ήταν μεγάλη επιτυχία.
Το τρίτο είναι ότι εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε στον τοπικό αθλητισμό και στον τοπικό πολιτισμό. Υπό την αρχαιολογική έννοια, συνυφασμένος είναι ο πολιτισμός με τον αθλητισμό και η Αρκαδία είναι διάσπαρτη από τέτοια στοιχεία, όπως στάδια, αγώνες πολιτισμού όπως τα Λύκαια. Η Μαντινεία είναι γεμάτη, η Τεγέα είναι γεμάτη! Αυτό λοιπόν πρέπει να το προσφέρουμε και στη σύγχρονη Ελλάδα και να το φέρουμε πιο κοντά.
Αν τα καταφέρουμε αυτά τα τρία πράγματα θα είμαστε ευτυχισμένοι αφ' ενός εμείς και επιτυχημένοι στο έργο μας!

Αλλαγές στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο τις προηγούμενες ημέρες στον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο σε πρόσωπα, δεν είχαμε μόνο στη θέση του Προέδρου. Να περιμένουμε αναμόρφωση της ΑΕΚ Τρίπολης σε όλα τα τμήματα;
Σιγά-σιγά θα γίνει αυτό. Βέβαια το καινούργιο σχήμα έχει ξεκαθαρίσει τους ρόλους του. Δηλαδή αυτή τη στιγμή στηρίζεται σε μια «τριανδρία» που αποτελείται από τους τρεις εφόρους των τριών τμημάτων μας.
Στο ποδόσφαιρο που κάνουμε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα και φιλοδοξούμε στο νέο πρωτάθλημα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό πρωτάθλημα, είναι έφορος ο Γιώργος Νίκου. Ο πρώην Πρόεδρος μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι η οικογένεια Νίκου έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία και μια τεράστια προσφορά στο σύλλογο. Εκεί ήδη ανανεώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή, φέραμε ένα καινούργιο πρόσωπο στο προπονητικό τιμ και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σε μια τέτοια διαδικασία εκεί.
Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την ποδηλασία και τον έφορο Αντώνη Φαρφαρά ο οποίος έχει αναλάβει το συγκεκριμένα τμήμα. Ο Αντώνης έχει προσφέρει στο ποδήλατο και την περιοχή! Έχει εμπειρία στο χώρο και είναι κάτι που του αρέσει πολύ και νομίζω ότι η οποία ανανέωση έρθει σ' αυτό το τμήμα θα έρθει μέσα από τον Αντώνη. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ο Αντώνης να μην συνεχίσει να προσφέρει. Ίσα ίσα τον κ. Φαρφαρά θα πρέπει να τον εκμεταλλευτεί η ποδηλασία στην Αρκαδία, για να μην σας πω στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα, γιατί σας λέω ότι είναι ένας παράγοντας που έχει όρεξη να προφέρει πολλά και το ξέρει το άθλημα. Εμείς πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε και να του δώσουμε ώθηση να κάνει περισσότερα πράγματα.
Το τρίτο κομμάτι έχει να κάνει με την αλλαγή φρουράς στο Τένις όπου ανέλαβε ο Σωκράτης Κοσμίδης. Ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα court και έχει ασχοληθεί από τα «γεννοφάσκια» τους με το Τένις και φιλοδοξούμε να τον «μπολιάσουμε» με την αγάπη πιο πολύ της περιοχής, για να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα διαδεχόμενος μια κατάσταση η οποία πήγε το Τένις μπροστά ως τμήμα. Έχουμε έναν αξιόλογο πληθυσμό που αγωνίζεται στο σωματείο. Έχουμε επίσης ένα κομμάτι πρωταθλητισμού. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο με παιδιά που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά νομίζω ότι ο Σωκράτης θα φέρει έναν άλλο «αέρα» με καινούργιες ιδέες και ακόμη καλύτερο μέλλον.

 

«Αθλητικές εγκαταστάσεις, καλύτερη οργάνωση, εξωστρέφεια & εθελοντισμός...»

Είχατε επαφές και ενημέρωση για θέματα του συλλόγου με την απερχόμενη διοίκηση και ειδικότερα με τον κ. Γεώργιο Νίκου. Βέβαια ο κ. Νίκου συνεχίζει να αποτελεί μέλος του νέου ΔΣ, αλλά εν πάσει περιπτώσει αν υπήρξε κάποια συνάντηση και κουβέντα για τα θέματα του συλλόγου.
Με τον κ. Γιώργο είμαστε πρώτο απ' όλα συνεργάτες. Το ότι αυτή τη στιγμή έχουμε αλλάξει θεσμικές θέσεις δεν λέει τίποτα. Σαφέστατα και πριν αναλάβω είχα τη βοήθειά του και την ενημέρωση που έπρεπε και καθημερινά παίρνω την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει από το σωματείο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που είναι δίπλα στην καινούργια διοίκηση με τέτοια ζέση και με τέτοια όρεξη!

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης;
Αφ' ενός να οργανώσουμε λίγο καλύτερα τα τμήματα μας και ειδικά το Τένις και την ποδηλασία όπου εκεί πρέπει να ενισχύσουμε με προσωπικό και να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις που πάντα αυτό είναι το πρόβλημα στα περιφερειακά σωματεία. Είναι λίγοι οι διαθέσιμοι αθλητικοί χώροι και εκεί θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας για να βρούμε χώρους που να μπορούν να αθληθούν τα παιδιά του σωματείου. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα!
Το επόμενο βήμα είναι αφού πρώτα εμείς οργανωθούμε λίγο καλύτερα και γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και πιο επαγγελματίες σ' αυτό που κάνουμε, ώστε οι αθλητές και το προπονητικό τιμ να παίρνει αυτό που πρέπει να πάρει για να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του στο μέγιστο, είναι να οργανώσουμε και τα νέα τμήματα όπως σας είπα νωρίτερα. Έχουμε στα σκαριά κάποια πράγματα. Τις επόμενες ημέρες νομίζω ότι θα είμαστε σε μια διαδικασία να ανακοινώσουμε μία - δύο νέες κινήσεις. Ειδικά σε μια περίπτωση νομίζω ότι έχει προχωρήσει αρκετά η συζήτηση και ίσως την επόμενη εβδομάδα να είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.
Ένα ακόμη πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα είναι η εξωστρέφεια που πρέπει να έχουν τα σωματεία και ειδικά τα περιφερειακά σωματεία. Αν είδατε την περασμένη Πέμπτη είχαμε μια συνέντευξη Τύπου για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα ποδηλάτου που ξεκινάει από την Τρίπολη. Συμπαραστάτες σ' αυτή τη διαδικασία είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά ουσιαστικά η ΑΕΚ ανέλαβε ως σωματείο να είναι ο πρώτος πρεσβευτής για το ποδήλατο στα πλαίσια αυτού του Ευρωπαϊκου μήνα αθλητισμού. Θέλαμε να ξεκινήσει αυτό από την Τρίπολη. Είχαμε πολύ θετική ανταπόκριση και από την Παγκόσμιο Ομοσπονδία και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδηλάτου, αλλά και με ανθρώπους που τρέχουν το άθλημα Ευρωπαϊκά. Είμαστε έτοιμοι ως τμήματα με τον Αντώνη Φαρφαρά αλλά και με τον αδερφό του Γιώργο ο οποίος και αυτός κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με το ποδήλατο και έτσι καταφέραμε να φέρουμε στην Τρίπολη αυτή την δράση ώστε να ξεκινήσει από την Ελλάδα. Είναι σημαντικό για την περιοχή μας και την Πελοπόννησο. Φιλοδοξούμε τέτοιες ενέργειες να κάνουμε πολλές.
Ήδη γίνεται μια μεγάλη κουβέντα πώς να οργανωθούμε εμείς ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε τέτοιες διοργανώσεις και δεν σας κρύβω ότι για μένα θα ήταν επιτυχία αν μπορούσαμε 2-3 φορές το χρόνο να προκαλούμε και να προσκαλούμε τα Ευρωπαϊκά Μέσα, αν όχι τα Παγκόσμια στην Τρίπολη υπό την αιγίδα κρατικών Φορέων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και πάντα κάτω από την «ομπρέλα» της ΑΕΚ Τρίπολης ώστε να έχουμε μεγαλύτερη εξωστρέφεια, ανταγωνισμό και συναγωνισμό αν θέλεις.
Πιστεύω ότι αθλητές και ειδικά τα νέα παιδιά μπορούν να γίνουν καλύτεροι αν θα έχουν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις. Και μια νέα πρόκληση είναι να έρθει ένας αθλητής από άλλη χώρα, να συναγωνιστεί μαζί ώστε να πάρει και από τη δικιά του κουλτούρα. Καλό είναι να συναγωνιζόμαστε σε τοπικό επίπεδο, αλλά αν μπορούμε να βγούμε λίγο έξω από τα σύνορά μας θα είναι ακόμη καλύτερο. Αυτός είναι ένας στόχος της νέας διοίκησης.

 

«Μέγα ζήτημα η έλλειψη υποδομών στο σύλλογο...»

Τα προβλήματα δυστυχώς όπως σε όλους τους συλλόγους δεν λείπουν. Ούτε και από την ΑΕΚ Τρίπολης. Υπάρχουν σκόπελοι που κρίνει η νέα διοίκηση εξ' αρχής ότι πρέπει να αντιμετωπίσει;
Ναι νομίζω ότι το πρώτο πράγμα είναι ότι πρέπει να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Με λίγα λόγια να μην έχουμε χρέη ή να έχουμε οικονομική υγεία σε δύσκολους καιρούς. Όλοι όσοι ασχολούνται με τα διοικητικά του σωματείου «ματώνουν» και από αυτή την πλευρά δεν σας κρύβω. Ένας σήμερα που λέγεται «παράγοντας» (για μένα δεν είναι ένας δόκιμος όρος αλλά τέλος πάντων ας τον χρησιμοποιήσουμε για να συνεννοούμαστε) σε ερασιτεχνικό σωματείο της περιφέρειας ιδιαίτερα, «ματώνει» διπλά.
Το πρώτο είναι ότι «ματώνει» από τον προσωπικό του χρόνο που τον στερεί από την οικογένειά του ή την ξεκούραση ή άλλες δραστηριότητες και το δεύτερο είναι κυρίως οικονομικά. Δεν υπάρχουν τα οικονομικά μπάτζετ ούτε από την πολιτεία, ούτε από πουθενά αλλού. Δηλαδή όταν λέει το τμήμα ποδηλασίας ότι θα αγωνιστεί στην Αθήνα ή άλλη πόλη, αυτό καλύπτεται από ίδιους πόρους. Αν χρειαστεί να μετρηθούν σ' ένα εργομετρικό κέντρο αθλητές μας, αυτά δεν καλύπτονται από κάποιον τρίτο. Δεν έρχεται ξαφνικά ένα χέρι και σου δίνει χρήματα, αλλά αποτελούν ποσά που προέρχονται από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το τμήμα. Αντίστοιχα στο ποδόσφαιρο ή το Τένις όταν ένα παιδί πηγαίνει να αγωνιστεί σε μια διοργάνωση σε κάποια άλλη πόλη. Δεν καλύπτονται από τρίτα πρόσωπα.
Πολύ λίγη είναι η συμπαράσταση της πολιτείας. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις η Περιφέρεια είναι αρωγός και θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι αρωγός ακόμη περισσότερο ή και ο Δήμος. Όταν πετυχαίνουμε εξωστρεφείς δράσεις λοιπόν δεν είναι το όφελος μόνο για το σωματείο, είναι και για την τοπική κοινωνία! Όταν αύριο το πρωί η Τρίπολη τουλάχιστον για ένα μήνα θα είναι στο επίκεντρο ολόκληρης της Ευρώπης αυτό δεν είναι επιτυχία της ΑΕΚ Τρίπολης, αλλά επιτυχία του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαφημίζεται η χώρα και ο τόπος μας.
Η Αρκαδία έχει πολλά πράγματα να κάνει σ' αυτό και έχει μείνει πίσω θεωρώ. Δεν μπορεί να μην έχεις εκμεταλλευτεί τους ορεινούς όγκους ή τις παραλίες. Δεν μπορεί να μην έχει ορεινή ποδηλασία και να μην έχεις τουλάχιστον έναν γύρο το χρόνο ενώνοντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν μπορούμε να μην εκμεταλλευόμαστε τα ορεινά μονοπάτια μας και είναι τόσο πολλά. Να έχεις για παράδειγμα το Λούσιο ή τον Αλφειό και να μην έχεις διοργανώσει αγώνες ράφτινγκ έστω και σε προπονητικό επίπεδο. Δεν μπορεί να μην κάνεις πεζοπορία και ορειβασία στον Πάρωνα ή στο Μαίναλο. Αυτά πρέπει να τα δούμε εξ' ολοκλήρου. Βέβαια αυτοί είναι φιλόδοξοι στόχοι που από μόνοι μας δεν μπορούμε να τους υλοποιήσουμε. Αν η Πολιτεία τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο αυτοδιοίκησης δεν είναι δίπλα στα σωματεία και όχι μόνο στην ΑΕΚ Τρίπολης, εμείς από μόνοι μας λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε.
Το σημαντικό είναι να εκμεταλλευόμαστε τα εργαλεία που μας δίνει η σύγχρονη πραγματικότητα. Βέβαια σ' αυτό ο ρόλος ο δικός σας των ΜΜΕ και ειδικά αυτών που ασχολούνται όπως εσείς συγκεκριμένα με τον αθλητισμό, είναι πολύ σημαντικός.
Το τρίτο κομμάτι που φιλοδοξούμε να κάνουμε και είναι ο τρίτος «σκόπελος» όπως τον ονομάσατε, είναι να φέρουμε τους ανθρώπους του αθλητικού ρεπορτάζ δίπλα μας, να γνωρίσουν μέσα από εμάς τις δικές μας φιλοδοξίες και σκέψεις για το που θέλουμε να πάμε τα σωματεία, να τους κάνουμε κοινωνούς και να σας «εκμεταλλευτούμε» ακόμη περισσότερο ώστε και εσείς να προβάλετε αυτό το έργο και αυτές τις δράσεις γιατί ο σκοπός πρέπει να είναι κοινός. Να φέρουμε περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό και να προβάλουμε τον τόπο. Και βέβαια θεωρώ ότι ο Περιφερειακός αθλητικός Τύπος όπως αυτός εκφράζεται είτε από τα ηλεκτρονικά, είτε από τα έντυπα μέσα, θα βρει ανάπτυξη μέσα από τις δραστηριότητες αυτές. Νομίζω ότι θα υπάρχει όφελος και για εσάς.

Ο τομέας της έλλειψης υποδομών στο βαθμό που θα θέλατε, σε επίπεδο εγκαταστάσεων για τμήματα που δραστηριοποιεί η ΑΕΚ Τρίπολης, έχει προβληματίσει καθόλου τη νέα διοίκηση;
Βέβαια είναι το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε! Όταν για παράδειγμα έχουμε γύρω στα 160 παιδιά στο Τένις. Αυτά δεν μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος αθλητισμού στα δύο γήπεδα που έχει και μας παραχωρεί ο Δήμος Τρίπολης στο ΔΑΚ. Βέβαια δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο! Τρία είναι όλα-όλα και γι' αυτό τον ευχαριστούμε που μας παραχωρεί και αυτά τα δύο. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε να έχουμε περισσότερους χώρους αθλητισμού. Αυτό όμως είναι νομίζω Πανελλήνιο πρόβλημα! Όταν έχεις Ολυμπιονίκη που προπονείται σε παράγκα και νταμάρια, τότε για εμάς είναι «Θείο Δώρο» να έχουμε έστω και αυτά τα δύο γήπεδα. Στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις για να κάνουμε περισσότερους αθλητικούς χώρους. Είναι «ευχής έργον» που έχουμε το γήπεδο Φιλικών στο ποδόσφαιρο. Εκεί θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα λειτουργίας και του πως θα γυμνάζονται οι αθλητές, ειδικά το Χειμώνα όπου οι συνθήκες δεν είναι καλές. Δηλαδή ένα γυμναστήριο και στα τρία τμήματα, θα ήταν απαραίτητο και πρέπει να βρεθεί μια λύση στεγασμένου χώρου! Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα στο οποίο οι αθλητές προπονούνται στο δρόμο ως επί των πλείστων, όμως ειδικά το Χειμώνα χρειάζεται το τμήμα κάποιους στεγασμένους χώρους όπου οι αθλητές πρέπει να προπονούνται και να γυμνάζονται. Όταν μιλάς για πρωταθλητισμό στο Τένις πρέπει να έχεις ένα στεγασμένο χώρο, ώστε να μην χάνονται 3-4 μήνες όπου διαρκεί ο βαρύς Χειμώνας στην Αρκαδία. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε και θα τα δούμε σε συνάφεια με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν νομίζω ότι η κεντρική Κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι σ' αυτά. Πολύ λίγα πράγματα μπορεί να προσφέρει, ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αλλά ειδικά με την τοπική αυτοδιοίκηση μπορούμε να κάνουμε πράγματα.

 

«Έχουμε μεγαλόπνοα σχέδια για την ΑΕΚ Τρίπολης...»

Υπάρχει κάποια κυρίαρχη φιλοσοφία, θα μπορούσαμε να πούμε, πάνω στην οποία θα λειτουργήσει ο σύλλογος από εδώ και στο εξής;
Το κυρίαρχο σε όλους και αυτό που έχουμε συζητήσει και έχουμε συμφωνήσει είναι να προάγουμε τον εθελοντισμό. Θα πρέπει να προάγουμε το «Ευ Αγωνίζεσθαι» να δώσουμε το κίνητρο στα νέα παιδιά και τη δυνατότητα να αγωνιστούν, επειδή τους αρέσει ο αθλητισμός και επειδή θέλουν να έχουν συναγωνισμό. Ο ανταγωνισμός είναι κάτι που είναι ωραίο στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά πολλές φορές είναι παρεξηγημένη η έννοια. Γι' αυτό εμείς θέλουμε τον συναγωνισμό. Να βρει ο αθλητής τον συναθλητή του από το άλλο σωματείο ως έναν άνθρωπο που αγωνίζεται με τα ίδια ιδανικά, προάγει τον πολιτισμό και ταυτόχρονα ο καλύτερος θα νικήσει. Με τίμιο τρόπο. Μακριά από φάρμακα και πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι τα φάρμακα παρέχουν ένα πρόσκαιρο όφελος που μπορεί να είναι ένα μετάλλιο ή μια πρώτη θέση αλλά καταστρέφει τη ζωή τους. Να καταλάβουν ότι μετά το σχολείο τους και μετά τη δραστηριότητα που θα έχουν στην εκπαίδευσή τους στην Παιδεία που παίρνουν, ο αθλητισμός είναι αυτό που θα τους προσφέρει πολύ περισσότερο και όχι να στέκονται μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και από το πρωί μέχρι το βράδυ να χαλάνε τις ώρες τους. Αυτό είναι φιλοδοξίες!
Τώρα και αυτό πως θα έρθει; Με το να μεγαλώσουμε τα παιδιά που θα έρθουν δίπλα μας. Να τα μεγαλώσουμε και σε αριθμό και σε ηλικίες και σε ποιότητα. Τώρα αν μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν ταλέντα και να βγάλουμε καινούργιους πρωταθλητές στην Ελλάδα με Υγιή Νου και Υγιές Σώμα, θα είναι το «Χρυσό μετάλλιο» που θα έχουμε πάρει εμείς!
Αν αύριο το πρωί έχεις έναν ποδηλάτη ο οποίος μπορεί να διακριθεί σ' ένα Ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν λέω Πανελλήνιο γιατί σε Πανελλαδικό επίπεδο έχουμε αθλητές που διακρίνονται, δεν θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για όλους μας; Θα είναι μόνο για το σωματείο, τους παράγοντες και τους αθλητές του συλλόγου μας; Η επιτυχία θα ανήκει συνολικά στον τοπικό αθλητισμό!
Το σωστό και το καλό θα είναι να έχουμε πολλά σωματεία. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο και τη μονομέρεια. Εμείς διεκδικούμε το να αποτελούμε ένα κομμάτι ενός παζλ που λέγεται ερασιτεχνικός αθλητισμός και εθελοντισμός. Αυτό είναι το σημαντικό. Αν μπορούμε να προσελκύσουμε και άλλους ανθρώπους και να κάνουμε ένα καινούργιο τμήμα και συναγωνιζόμαστε στα γήπεδα θα είναι ευχής έργον, αλλά πάντα με τη λογική ότι πάμε να κάνουμε κάτι στα πλαίσια του εθελοντισμού και να δώσουμε στα παιδιά μας κουλτούρα και διεξόδους πέρα από την καφετέρια και πέρα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή όπου μπορεί να χάνουν τις ώρες τους!

Πίσω από έναν σύλλογο όπως η ΑΕΚ Τρίπολης και από μια φιλόδοξη διοίκηση όπως αυτή που αναδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, κρύβεται ίσως κάποιο «μεγαλόπνοο» σχέδιο ή εν πάσει περιπτώσει ένας μακροπρόθεσμος στόχος στο σύλλογο;
Κοιτάξτε... θα ήθελα να μην το πούμε αυτό τώρα. Αυτό θα ήθελα να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα όπου ευελπιστώ ότι θα έχουμε ολοκληρώσει το σχεδιασμό των τμημάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει ήδη ένα διοικητικό συμβούλιο το προηγούμενο 15νθήμερο. Σχεδιάζουμε αρχές του επόμενου μήνα μια συνάντηση στην οποία οι έφοροι θα φέρουν το σχεδιασμό των τμημάτων και μέσα από αυτό, να είστε βέβαιοι ότι θα είστε από τους πρώτους που θα μάθετε το μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα έχει το σωματείο. Βέβαια έχει! Αλλιώς δεν θα έχουμε κάνει τίποτα. Δεν θα σταθούμε στον βραχυπρόθεσμο στόχο, αλλά ο σχεδιασμός ο δικός μας θα είναι και πέρα της θητείας αυτής της διοίκησης, ώστε να κληρονομήσουν οι επόμενοι κάτι ακόμη καλύτερο και να έχουν τις βάσεις για να πάνε ακόμη πιο μπροστά. Όπως πιο μπροστά θα πάμε εμείς με βάση τις βάσεις που κληρονομήσαμε σήμερα.

 

«Κοντά μας τα μέλη μας με νέες ιδέες και επισημάνσεις των λαθών μας...»

Το δικό σας μήνυμα όσον αφορά τους φίλους της ΑΕΚ Τρίπολης, τα μέλη και το έμψυχο δυναμικό της ποιο είναι;
Είναι διπλό. Το πρώτο είναι να εμπιστευτούν τη διοίκηση και να έρθουν δίπλα της και να φέρουν τις καινούργιες ιδέες τους και αυτοί. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να πούμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη με τον τρόπο που μπορούμε, ότι είμαστε «ανοιχτά αυτιά». Θέλουμε να έρθουν να μας πουν για τα λάθη που έχουμε κάνει. Να μας πουν για τα λάθη που πρέπει να μην κάνουμε ή για τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει κανένας αλάνθαστος. Όποιος δραστηριοποιείται κάπου θα κάνει λάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση! Μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη. Άρα λοιπόν εμείς θέλουμε περισσότερους ανθρώπους δίπλα που αγαπούν το σωματείο, να μας προφυλάξουν από λάθη.
Το πρώτο είναι αυτό και το δεύτερο είναι ότι θέλουμε να τους πούμε, ότι να είναι σίγουροι όταν φέρουν τα παιδιά τους στο σωματείο θα βρουν μια «ζεστή αγκαλιά». Θα προστατεύσουμε αυτά τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε καλύτερους ανθρώπους. Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε Αρκαδική κουλτούρα με βάση το Αρκαδικό ιδεώδες και θα προσπαθήσουμε αν έχουν ένα ταλέντο στον αθλητισμό να προωθήσουμε αυτό το ταλέντο και να γίνει ακόμη καλύτερο και να διακριθεί στο επίπεδο που ο κάθε αθλητής επιθυμεί. Ταυτόχρονα οι αθλητές που δεν επιθυμούν τον πρωταθλητισμό, θέλουμε να τους πούμε ότι θα βρουν ένα σωματείο που μπορούν να το εμπιστευτούν για να περάσουν ευχάριστα και να «χτίσουν» καλούς ανθρώπους, πνεύματα και σώματα, ώστε στο υπόλοιπο κομμάτι της ζωής τους να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Να πηγαίνουν με όρεξη στο σχολείο τους και να διακριθούν στο επίπεδο που θέλουν. Να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες μιας καλύτερης κοινωνίας. Αυτό προέρχεται μέσα από τον εθελοντισμό και την δραστηριότητα που φιλοδοξούμε να έχουν μέσα στο σωματείο.
Κι αν κάποιοι τελειώνοντας έχουν το όραμα να στήσουν ένα καινούργιο τμήμα, βεβαίως να έρθουν μαζί μας! Είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε, να το οργανώσουμε και να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες δράσεις, περισσότερες από αυτές που εμείς πιστεύουμε ώστε να αναπτυχθούν και άλλα αθλήματα στην Αρκαδία. Έχοντας την εμπειρία από την ερασιτεχνική ΑΕΚ στην Αθήνα που όπως σας είπα βρισκόμουν και στην οποία δραστηριοποιούνταν περισσότερα από 15 τμήματα, είναι πολύ ωραίο πιστεύω το σωματείο να κάνει παράλληλα πράγματα και να βλέπεις παιδιά να ασχολούνται σε διάφορα στάδια, αγωνιστικούς χώρους και σε διάφορα επίπεδα. Παιδιά που να βγάζουν τη δική τους ψυχή και το δικό τους ταλέντο. Νομίζω ότι «ασφυκτιά» ένας άνθρωπος ειδικά στην περιφέρεια όταν φοράει ένα «κοστούμι» μόνο. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας, να έρχεται ένα παιδί και να βρίσκει πολλές επιλογές και αθλήματα και μέσα από αυτά τα αθλήματα να δραστηριοποιείται στον αθλητισμό με σκοπό να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Σαν επίλογο αυτής της ενδιαφέρουσας συνέντευξης τι σχόλιο θα κάνατε;
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς για το χρόνο που σπαταλήσατε για να συνομιλήσουμε σήμερα. Είστε και η πρώτη επαφή με τα Μέσα και ειδικά τα αθλητικά της Αρκαδίας που έχω εγώ και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό! Το δεύτερο που θα ήθελα να πω είναι ότι ξεκινάει μια καινούργια αγωνιστική χρονιά. Ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα με την Ευρωπαϊκή εβδομάδα ποδηλάτου και αυτό είναι το μήνυμα της εξωστρέφειας που έχουμε. Ταυτόχρονα ξεκινούν και τα τοπικά αλλά και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και οι δραστηριότητες των τμημάτων και θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους αθλητές να έχουν Υγεία, να είναι δυνατά, να μην έχουν τραυματισμούς, να μην έχουμε παρατράγουδα στον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και τους παράγοντες να έχουν κουράγιο, υπομονή, όρεξη και ενθουσιασμό κοντά σ' αυτά τα παιδιά. Τους διαβεβαιώ ότι εμείς θα είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα με όλες τις μορφές δράσεων που μπορούμε να το κάνουμε!

Από το contraepithesi.gr


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.