Ο Αρκάς επιχειρηματίας που έκανε τα μαντινειακά μύρτιλλα διεθνές σνακ

Ο Αρκάς επιχειρηματίας που έκανε τα μαντινειακά μύρτιλλα διεθνές σνακ

Ιούλιος 30, 2016 - 11:47
4 σχόλια

Ο Άκης Πετρόπουλος και η εταιρία Molia δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια και στη διάθεση νωπού καρπού μύρτιλλου. Μαντινειακού μύρτιλλου, αφού τα φυτά που παράγουν τον τόσο πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά καρπό τους μεγαλώνουν εδώ, στην Αρκαδία.

Όπως αναφέρεται στο site της εταιρίας, περισσότερα από 100 στρέμματα μύρτιλλα ζουν και αναπτύσσονται στην Αρκαδία, καθώς οι κλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές για να δώσει εξαιρετικής ποιότητας προϊόν.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Άρης Πετρόπουλος ανακοινώνει και τη διάθεση συσκευασίας των 100 γραμμαρίων από μεγάλη εταιρία σουπερμάρκετ.

Το 2014 διατέθηκαν 3,5 τόνοι του προϊόντος σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Η καινοτόμος δράση και η υγιής επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη νέων ιδεών και καλλιεργειών είναι η απάντηση του τόπου μας στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Τα Φυτώρια Πετρόπουλος στα πλαίσια της δραστηριοποίησής τους στο χώρο των αρωματικών φυτών και εναλλακτικών καλλιεργειών, προχωρούν την επιχειρηματική τους δράση ένα βήμα παραπέρα με τη συσκευασία και προώθηση των νωπών καρπών και των τυποποιημένων προϊόντων τους.

Η αγάπη για τον τόπο μας, οδήγησε στην αναζήτηση μιας εμπορικής ονομασίας (brand name) που πολύ απλά … θα μας τον θυμίζει.

Έτσι επιλέξαμε το «MOLIA»!

Τα Μόλια ήταν η αρχαιότερη γιορτή για τη γη, το νερό και το περιβάλλον που γιορταζόταν στη Μαντινεία και ήταν καθαρά παναρκαδική εορτή.

Όραμά μας αποτελεί η μακροπρόθεσμη και δυνατή πορεία της εταιρίας μας στις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Για την εξασφάλιση του βασικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της άριστης ποιότητας των αρκαδικών προϊόντων της ελληνικής γης σε όλο τον κόσμο, επιδιώκουμε τα εξής:

λειτουργία σαν μια ομάδα που δεν αποκλείει την λήψη πρωτοβουλιών
βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας
τεχνογνωσία που μας προσφέρει η συνεχής ενημέρωση

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον της εταιρείας έχει στραφεί στην καλλιέργεια του μύρτιλλου. Ένα πολλά υποσχόμενο φρούτο, με μεγάλη διατροφική αξία και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με δοκιμαστική φύτευση 500 φυτών πριν από 4 χρόνια. Ύστερα από δοκιμές και πειράματα για 2 χρόνια, διαπιστώσαμε ότι οι κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας είναι ιδανικές.

Έτσι προχωρήσαμε στην καλλιέργεια περισσότερων στρεμμάτων που αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει τα 100 στρέμματα και συνεχίζουμε…


4 Σχόλια

"Το 2014 διατέθηκαν 3,5 εκατ. τόνοι του προϊόντος σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ." Από 100 στρέμματα έβγαλε 3,5 εκατομμύρια τόνους προϊόντος! Σωθήκαμε αδέρφια, πάμε να βάλλουμε όλοι

Εσείς αγαπητέ απο όλη αυτή την προσπάθεια του επιχειρηματία που διαφημίζει με τον καλύτερο τροπο την περιοχή μας και προσφέρει δουλειά (δουλειά!! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;;) σε κάποιους που τόσο την έχουν ανάγκη, ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ;; Τι να πω .. Δεν υπάρχει φως ακόμα σε αυτό τον τόπο ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.