Αυστηρή προειδοποίηση Τατούλη προς τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Αυστηρή προειδοποίηση Τατούλη προς τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Ιούλιος 28, 2016 - 20:43
5 σχόλια

Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου συνεδρίασε πριν από περίπου δέκα ημέρες και υπερψήφισε τον ανανεωμένο ΠΕΣΔΑ για τα απορρίμματα. Ο κ. Φλαμπουράρης, από την άλλη πλευρά, με επιστολή του προς τον ΦΟΔΣΑ ζήτησε από τους Δήμους να προτείνουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων. Ωστόσο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το συμβούλιο της οποίας καλείται να εγκρίνει τον ΠΕΣΔΑ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Φορέα και προειδοποιεί τους δημάρχους με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο για μη επικαιροποίηση της μελέτης του ΠΕΣΔΑ, αλλά και για χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι ή θα εφαρμοστεί το σχέδιο διαχείρισης ως έχει ή θα ματαιωθεί στο σύνολό του.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το ΠεΣυ δεν έχει λάβει ακόμα τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ, αν και γίνονται διαρροές «κάποιων σχεδίων εγγράφων που αποστέλλονται σε υπουργούς-εκπροσώπους της κυβέρνησης», από τα οποία, μάλιστα, φαίνεται ότι:

1. Στον ΠΕΣΔΑ προβλέπεται η συνέχεια της λειτουργίας των προσωρινών μονάδων διαχείρισης, ακόμα και μετά την έναρξη λειτουργίας της ολοκληρωμένης διαχείρισης, κάτι που δεν προβλέπεται από τον νόμο.

2. Η διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων θα γίνεται από τους Δήμους και όχι από τον ΦΟΔΣΑ, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

3. Καταργείται η απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία ανατίθεται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας η αρμοδιότητα για τη διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Τυχόν ματαίωση του έργου», παρατηρεί ο περιφερειάρχης, «συνεπάγεται νέο σχεδιασμό, νέα αξιολόγηση, νέα δημοπράτηση και νέες καθυστερήσεις».

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης προειδοποιεί σε αυστηρό τόνο ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθούν «οι προσεγγίσεις που βασίζονται σε επιλεκτική και κατά περίπτωση υλοποίηση τμημάτων του έργου, αναλόγως των επιθυμιών αιρετών αρχόντων ή και εργολαβικών συμφερόντων».

Τυχόν αδράνειά σας θα αναγκάσει τους δημότες σας όχι μόνο να ζήσουν σε συνθήκες ντροπής, αλλά και να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα της παράνομης διαχείρισης.

Σημειωτέον ότι την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη με τα εξής θέματα:

1. Απομαγνητοφώνηση για τη σύνταξη του τελικού κειμένου απόφασης του ΔΣ που διεξήχθη στις 18-7-2016

2. Επιστολή του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη αναφορικά με το εκπονούμενο ΠΕΣΔΑ

3. Έγγραφο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη αναφορικά με Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η επιστολή Τατούλη


5 Σχόλια

Πανώνται πλάνην οικτρά όσοι πιστεύουν οτι οι Δήμαρχοι, ο Περιφερειαρχής , το ΠεΣυ , ο ΦΟΣΔΑ και τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν επίγνωση των αποφάσεων που λαμβανουν. Απόδειξη σε αυτό είναι ότι οι Δήμαρχοι πριν 4 μηνες πέταξαν τον ΠΕΣΔΑ στο καλαθι των αχρήστων και τώρα τον ψηφίζουν ομόφωνα. Κατάλαβαν τι έκαναν , τότε και τώρα?

Σκοτωθήκατε βλέπω να δημοσιεύσετε την αυστηρή επιστολή Τατούλη. Τα σχόλια για τους επόμενους. Μην προκαλείτε την τύχη σας μόνοι σας. Αν είστε αντικειμενικοί ή όχι το κραυγάζουν οι αναμεταδόσεις μόνο του Τατούλη και της Ντίνας. Για όλα τα άλλα κάνετε το παγώνι.

Δηλαδή ο Πέτρος λέει οτι δεν έχουν καμία σημασία οι αποφάσεις 26 δημάρχων, καμία ουσία η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, το έργο θα γίνει ολόκληρο όπως έχει μελετηθεί ή καθόλου. Ε λοιπόν έχει δίκιο! Το έργο δε γίνεται να τροποποιηθεί χωρίς να αλλάξει η αρχική του μελέτη. Και αν αλλάξει θα πρέπει να ξαναπάρει έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο. Και ΔΕΝ θα ξαναπάρει διότι έχει αλλάξει ο εθνικός σχεδιασμός και το έργο αυτό είναι μακράν εκτός στόχων. Άρα ή κάνουμε τοπική διαχείριση κι ανακύκλωση Ή τα ξεχνάμε όλα αυτά και τρώμε στη μάπα τα υπέρογκα ποσά της τερνα για 28 χρόνια. Τι λέτε;

@Anonymous 18:20...Δεν σου έχουν πει να μην χρησιμοποιείς λέξεις που δεν ξέρεις πώς γράφονται; Το όνομά σου τουλάχιστον ξέρεις να το γράφεις ή μυρωδιά και σ' αυτό; Αν δεν ξέρεις δεν είναι κακό να συμβουλευτείς το google. Φαντάζομαι ξέρεις τι είναι, δεν σου βάζω δύσκολα έτσι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.