Άγρια επίθεση του Φιλοζωικού στον Δήμο Τρίπολης για τα αδέσποτα

Άγρια επίθεση του Φιλοζωικού στον Δήμο Τρίπολης για τα αδέσποτα

Ιούλιος 27, 2016 - 11:55
26 σχόλια

Χαρακτηριστικά πολέμου έχει πλέον λάβει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης και στον Δήμο.

Σε δελτίο Τύπου το οποίο ανάρτησε ο Φιλοζωικός στη σελίδα του στο Facebook κατηγορεί ευθέως τον Δήμο Τρίπολης για αναξιοπιστία, ενώ υπογραμμίζει ότι ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος λέει συνεχώς ψέματα και πέφτει σε αντιφάσεις.

Παράλληλα, ο Φιλοζωικός αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν είναι προσβάσιμος για το κοινό ο χώρος του καταφυγίου αδέσποτων του Δήμου, αλλά και για ποιον λόγο δεν συνεργάζεται ο Δήμος με τον Σύλλογο για τη δημιουργία καταφυγίου. Επιπλέον, το δελτίο Τύπου αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Δήμου και του ιδιοκτήτη του καταφυγίου για παράνομη περισυλλογή σκύλων από την περιοχή των φυλακών, αλλά και στο υψηλό κόστος (350 ευρώ ανά δημότη) της στείρωσης και της σήμανσης των ζώων που μπορεί να γίνεται από εθελοντές κτηνιάτρους.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Χαρακτηρίζουμε λυπηρό τον αυτοεξευτελισμό του κ. Σταματόπουλου, ο οποίος αναιρεί όσα υποστηρίζει, πέφτει σε αντιφάσεις, λέει συνεχώς ψέματα. Είναι αναξιόπιστος συνομιλητής και καλύτερα να υποβάλει την παραίτησή του.

Στη θέση υπεύθυνου για τα αδέσποτα στον Δήμο πρέπει να βρίσκεται κάποιος με ικανότητες και με αγάπη για τα ζώα, να νοιάζεται πραγματικά και όχι ο κάθε τυχαίος, αδιάφορος που το παίζει υπεύθυνος.

Ο Δήμος αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα, όπως ορίζει η νομοθεσία και να έρθει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο.

Το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης παίχτηκε σε συνεδρίαση που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος για την 4η Ιουλίου 2016 με 3 θέματα :
1. Διευκρίνιση στοιχείων από τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης για τα 108 σκυλιά που έχουν περισυλλεγεί.
2. Απολογισμός προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο.
3. Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του λεϊσμανικού ροτβάιλερ.

Το μέλος του Συλλόγου, και μέλος της επιτροπής του Δήμου κ. Ιωάννα Δελφάκη, φέρει γραπτώς τις απαντήσεις του Συλλόγου για τα παραπάνω θέματα όμως ο Αντιδήμαρχος υποβάλλει θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορικά με την επανένταξη των ζώων που προσφάτως περισυνελέγησαν. Τόσο ο κ. Σταματόπουλος όσο και τα μέλη της επιτροπής-εκπρόσωποι του Δήμου, η κ. Ψιμάρνη και η κ. Κωτσάκου, πιέζουν την κ. Δελφάκη στην διάρκεια της συνεδρίασης αλλά και την επόμενη ημέρα(!) να υπογράψει σχετικό έγγραφο για τα συγκεκριμένα ζώα ενώ η ίδια αρνείται. Από την στιγμή που δεν έχει διερευνηθεί η υπόθεση της εγκατάλειψης των ζώων στον Άγ. Θόδωρα, ποιος ήταν ο λόγος άσκησης πίεσης για απόσπαση συναίνεσης;

Προηγουμένως, στις 24 Ιουνίου 2016, είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά με την διαδικασία του αυτοφώρου κατά του δημάρχου κ. Παυλή, του αντιδημάρχου κ. Σταματόπουλου και του κ. Μαριόλα για παράβαση του ν.4039/2012 για παράνομη περισυλλογή ζώων στην περιοχή των φυλακών. Ο ανακριτής τούς είχε καλέσει σε απολογία καθώς ο νόμος ορίζει ότι:
Άρθρο 9 του ν. 4039/2012, παρ. 1: «Οι Δήµοι υποχρεούνται να µεριµνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύµφωνα µε το παρόν άρθρο. Η αρµοδιότητα αυτή µπορεί να ασκείται και από συνδέσµους Δήµων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και (dasarxeio.com) σωµατεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συµφωνία µε τον αρµόδιο Δήµο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων».

Έγγραφο του Δήμου προς τον Φιλοζωικό Σύλλογο αναφέρει ότι «αρνούνται να συνάψουν γραπτή συμφωνία με τον Σύλλογο ενώ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους με τον κ. Μαριόλα».

Ποιος είναι ο λόγος που αρνείται την συνεργασία ο Δήμος;

Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ προβάλλεται η συνεργασία και η κοινωνική προσφορά ο Δήμος Τρίπολης αρνείται την συνεργασία! Γιατί άραγε είναι τόσο τέλεια η έμμισθη και ακριβοπληρωμένη εργασία του κ. Μαριόλα, 1.308 ευρώ το μήνα και επιπλέον 80 ευρώ για κάθε περισυλλογή! Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί στοιχίζει επιπλέον η περισυλλογή ενός αδέσποτου ζώου;

Το άρθρο 9, παρ.2 του ν.4039/2012 αναφέρει ρητά τους όρους λειτουργίας ενός χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας (ως εποπτεύον όργανο) έχει κάνει αυτοψία και με δύο επιστολές

(α) 17/11/2015 αριθ. πρωτ. 7642
β) 24/3-2016 αριθ. πρωτ. 72540/16888) κρίνει ακατάλληλο τον χώρο διατάσσοντας το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του κ. Μαριόλα εδώ και μήνες και έχει προωθήσει την δικογραφία στην Εισαγγελία.

Γι’ αυτόν τον χώρο ο Δήμος εκφράζει την ικανοποίησή του…
Άρα, ο κ. Σταματόπουλος συνειδητά παραβιάζει το νόμο. 
Ν.4039/2012, άρθ.11.: «Οι στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως επίσης και η σήµανση και η καταγραφή τους πραγµατοποιούνται δωρεάν και από εθελοντές επαγγελµατίες κτηνιάτρους»

Γιατί κοστίζει το πακέτο στειρώσεων στους δημότες 350€ ο κάθε σκύλος ενώ το ίδιο πακέτο το πολύ να φτάσει στα 150€; Εφόσον είναι δωρεάν η εργασία, γιατί τα υλικά κοστίζουν διπλάσια στους δημότες;

Ο νόμος 4039/2012 αναφέρει ότι: «Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς παρέχεται προσωρινά άσυλο σε αυτά, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους».

Πώς θα υιοθετήσουν οι πολίτες ζώα αφού δεν είναι προσβάσιμο στους πολίτες το «καταφύγιο» του κ. Μαριόλα; Εδώ δεν χρειάζεται να σκεφτεί και πολύ κανείς. Εάν ήταν προσβάσιμο και εάν γνώριζαν την ύπαρξή του οι πολίτες τότε θα είχε αποκαλυφθεί προ πολλού η παρανομία και θα είχαν υπάρξει καταγγελίες και φυσικά κλείσιμο της «επιχείρησης» και απώλεια του σχετικού άκοπου εσόδου.

Για να μην μακρηγορούμε, ποιος είναι ο ρόλος του Δήμου στην όλη υπόθεση; 
Ένας πολιτισμένος Δήμος φροντίζει τους πολίτες του, την ευημερία και μακροημέρευσή τους. 
Ένας πολιτισμένος Δήμος δίνει λόγο αναλυτικά για κάθε ευρώ που ξοδεύει.

Ένας πολιτισμένος Δήμος συμμορφώνεται με το νόμο πριν του το επιβάλλουν οι εισαγγελικές αρχές και στην περίπτωση εισαγγελικής εντολής φροντίζει να συμμορφωθεί άμεσα.

Ο Δήμος Τρίπολης;

Γιατί τόσο μένος εναντίον ενός φιλανθρωπικού Συλλόγου; Μήπως επειδή τάραξε τη νηνεμία αυτών που λυμαίνονται τους δημοτικούς πόρους προκειμένου να τους ελέγξει;
 

Ειδήσεις: 

26 Σχόλια

Οι υπεύθυνοι προς το παρόν είναι απασχολημένοι και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν ή να απαντήσουν. Πρέπει να παρίστανται στα κάθε είδους κλαρινοπανηγύρια. Γι'αυτό μόνο κάνουν.

Να σας διάβαζε μιά μάνα που δεν έχει ψωμί να ταίσει τα παιδιά της...Εασείς που τα αγαπάτε μαζεύτε τα στο σπίτι σας, και όχι από μακρόθεν να καταστρώνετε σχέδια. Ελεος χριστιανοί !!!!

Πολιτικοί με ακούτε ;;; Αφήστε τιε δημόσιες σχέσεις και την επαφή σας με τον λαό. Ταίστε και παίξτε με τα κακόμοιρα τα σκυλάκια, και αγοράστε και κανένα κραγιόν για τις κυρίες τους. Εκκλησία, Δημοτικές αρχές, ΟΧΙ συσσίτιο στους φτωχούς ! ταίστε σκυλάκια να ...πάτε στον Παράδεισο ! Γίνε και ΣΥ δωρητής οργάνων ζώων !

Ρε αντε από δω πάρτε τα σπίτι σας!!Θα έλεγα καμιά βαριά κουβέντα αλλά θα με κόψει η λογοκρισία!!!

Ρε νούμερα πάλι τη μούρη σας θα φάτε!!!!κατσε να τη δει την επιστολή ο Αντιδημαρχος και πάλι θα σας κανει να κρύβεστε!!!!!! ***

Άντε ρε απο εκει νούμερα! Να τα πάρετε στα σπητια ας και να κοιμάστε μαζί τους.Εμεις θελουμε να κυκλοφορούμε και να μην φοβόμαστε. Άντε απο εκει άθλια νούμερα!Μ!

Όταν αναφέρεις την νομοθεσία και διαπιστώνεις τις παραβάσεις κάνεις "άγρια επίθεση";;;; Μήπως να επανεξετάσετε τα ελληνικά σας; Να σας θυμίσω ότι η δημοσιογραφία πρέπει να τηρεί ουδέτερη στάση!

προσέγγιση του θέματος με ψυχραιμία και αγάπη για όλα τα όντα (όλα ενός Δημιουργού) από ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους χριστιανούς ,και γιατί πρέπει να διαλέξω ; ως πολιτισμένος άνθρωπος και ως χριστιανός αν το θέλετε είμαι υποχρεωμένος να φροντίζω κάθε ύπαρξη που έχει ανάγκη.Συμφωνώ και γω το δημοτικό κυνοκομείο να είναι προσβάσιμο σε όποοιν θέλει να το επισκεφτει,μόνο τα στρατόπεδα στγκέντρωσης δεν ήταν επισκέψιμα για ευνοήτους λόγους ΄Οσο γι το arcadia portal και μόνο από τον τίτλο του άρθρου έχει τοποθετηθείκαι προκαταλάβει τον αναγνώστη.

'Απο πότε έγινε φιλανθρωπικος ο Συλλογος... για φιλοζωικό τον ξέρω...!'γιατί το ένα αποκλείει το άλλο ;

O σύλλογος να υποβάλει μήνυση στους υπεύθυνους που άφησαν τα σκυλάκια στην ερημιά στον άγιο Θοδώρα και πέθαναν από ασιτία, η κ Κοτσάκου που είναι και κτηνίατρος και πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής δεν ξέρει τον νόμο ???? μήνυση στην κ. Κοτσάκου και στην Ψιμάρνη να καθίσουν στο σκαμνί να δεις πως συμμορφώνονται!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΩΜΑΛΟΙ , ΑΦΙΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ . ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΑΣ.

«Άγρια επίθεση» του φιλοζωικού...Σιγά παιδιάμην αμόλησαν και τα λιοντάρια...Ο Φιλοζωικός απλά απαριθμεί και καταθέτει αυτά που θα έπρεπε να έχει κάνει (ή να κάνει) ο δήμος...Βέβαια εδώ η παρούσα δημοτική αρχή έχει αφήσει έναν ολόκληρο δήμο στο έλεός του, με τα αδέσποτα θα ασχοληθεί; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για ανθρώπους που δεν έχουν αφήσει πανηγύρι για πανηγύρι! Όσο για τους πιο πάνω που λένε να τα πάρουν οι φιλόζωοι στο σπίτι τους, αυτό είναι το κλασικό επιχείρημα ανθρώπων αγράμματων, άσχετων κι απολίτιστων, που δεν ξέρουν και τί προβλέπει ο νόμος κιόλας! Ξεστραβωθείτε, ρεεεεεε!

Απαράδεκτη η δημοτική αρχή, δεν έχουν έναν άνθρωπο της προκοπής να βάλουν στο πόστο με τα αδέσποτα? τι περιμένουν από αυτόν τον χοντρο....μπαλα !!!!!!!

Κύριε/α "ουστ ταγάρια", Σας παρακαλώ, εσείς σαν γραμματιζούμενος/η, σχετικός/η και πολιτισμένος/η, διαφωτίστε μας σχετικά με τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος. Παράλληλα όμως, εγώ σαν γνήσιος απολίτιστος, άσχετος, αγράμματος και ταγάρι, (συγγνώμη που άλλαξα τη σειρά), σας προτρέπω να υιοθετήσετε μερικά από τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη μας, έτσι ώστε να συμβάλλετε έστω και λίγο στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Με αυτά τα λίγα κλείνω, γιατί πρέπει να ετοιμαστώ για το πανηγύρι.

Με εξοργίζει και η απόφαση της Κοτσακου είναι και κτηνίατρος τρομάρα της, πως συμφώνησε να αφήσει τα ζώα στο βουνό ο Μαριολας να πεθάνουν απο ασιτία, Απαράδεκτη !!!!!!!! το λιγότερο που μπορώ να πω απαράδεκτη!!!! το θράσος τους δεν έχει όρια ..... τράβηξαν και βίντεο με τα κατορθώματα τους με νεκρά και υποσιτισμένα ζωάκια !!!!!!! αίσχος !!!!! φυλακή πρέπει να πάνε και οι τέσσερις για κακοποίηση ζώων !!! τι κάνει ο εισαγγελέας ? http://arcadiaportal.gr/news/neo-katigoro-toy-dimoy-tripolis-ston-filozoiko-picsvid

@gpal...Κατ' αρχάς μην τσιτώνεσαι γιατί μπορεί να σου σπάσει το σουτιέν...Κατά 2ον ψάξε στο ίντερνετ και βρες τί προβλέπει ο νόμος για τα αδέσποτα όπως και τί ποινές επιβάλλονται για κακοποίηση ή θανάτωση ζώων αδέσποτων ή δεσποζόμενων (πχ φόλες)...Κατά 3ον στούρνε δεν μπορεί να γίνει υιοθεσία ζώου απ' όποιον γουστάρει γιατί αυτό προϋποθέτει ότι θα έπρεπε πρωτίστως (καλά τώρα) να υπάρχει χώρος όπου θα φιλοξενούνται τα ζώα, εμβολιασμένα, και στειρωμένα για να γίνει η υιοθεσία...Κατά 4ον η αναφορά στα πανηγύρια προφανώς έγινε για τη δημοτική αρχή...Σου θίξαμε τους αρχιψευταράδες και τσαντίστηκες;

gpal στις Τετ, 27/07/2016 - 21:18...Ποιος θα τα υιοθετήσει ρε αρχιτάγαρε; Βάλε εσύ τα έξοδα για εμβόλια, στειρώσεις, τσιπαρίσματα και όλα τ υπόλοιπα και τα παίρνω όλα σπίτι μου. Εξυπνάκηδες του πληκτρολογίου όλοι. Είχε κ άλλον έξυπνο η μάνα σου αρχιτάγαρε ε αρχιτάγαρε. Άντε για νανάκια τώρα τραχανοπλαγιά και μην παίζεις με τεχνολογία που δεν ξέρεις. Μου μάθατε όλοι οι σγκάρτζοι της πλαγιάς τα σχόλια. Τράβα ασχολήσου με το άρμεγμα που το ξέρεις καλύτερα

Συγχαρητήρια για τις εμπεριστατωμένες απόψεις σου και κυρίως για τα πειστικά σου επιχειρήματα. Δείγμα υψηλού επιπέδου μορφώσεως και ανατροφής

Σε βρίσκω λίγο αδιάβαστο. Μπορείς να υιοθετήσεις αδέσποτο και με διαφορετικό τρόπο. Για να μη σε κουράζω: http://www.odigostoupoliti.eu/zoa-sintrofias-katikidia-adespota-zoa-sintrofias/, είναι λίγο μεγάλο, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρεις να το διαβάσεις και να βγάλεις μια άκρη. Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου, η μόρφωση και κυρίως η ανατροφή μου δεν μου επιτρέπει να τους ανταποδώσω. Τελειώνοντας, επέτρεψέ μου να σου δώσω κι εσένα συγχαρητήρια, για τα πειστικότατα επιχειρήματα που παραθέτεις, και κυρίως για το πηγαίο, πολιτισμένο και "γραμματιζούμενο" χιούμορ σου.

Γιατί ρε πρέπει να τα υιοθετήσω; Μπορεί να έχω ήδη άλλο ζώο ή να μην θέλω να τα υιοθετήσω. Να μην έχω όρεξη να τα περιποιούμαι. Τι σημαίνει αυτό; Δεν πρέπει ο Δήμος να πράττει τα νόμιμα; Δεν πρέπει να έχει τα στοιχειώδη απέναντι σε αυτά τα ζώα; Στο κάτω κάτω δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια για το που πάνε τα λεφτά του Δήμου;(παράνομη επιχείρηση Μαριόλα, υπερκοστολόγηση, μη πρόσβαση στα περισυλλεγέντα ζώα κλπ).

anonymous στις Πέμ, 28/07/2016 - 13:54. Κανείς δεν σου επιβάλλει να υιοθετήσεις, δεν μπορεί άλλωστε. Εσύ σαν ένθερμος φιλόζωος μπορείς να το κάνεις για να δώσεις έστω μια απειροελάχιστη λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. "Ρε" θα απευθύνεις στους όμοιούς σου, μάθε σε παρακαλώ να μιλάς όπως σου μιλάνε. Λίγη ευγένεια και πολιτισμός, ακόμα κι αν διαφωνείς με κάποιον, δεν βλάπτει. Ίσα ίσα, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αυτά και κλείνω, δεν πρόκειται να σχολιάσω άλλο, φεύγω για διακοπές.

@gpal Μάλλον δεν έχεις στοιχειώδεις ικανότητες κατανόησης γραπτού λόγου. Θέτω τόσα ερωτήματα ενώ εσύ έμεινες στο ότι κανείς δεν με υποχρεώνει να υιοθετήσω. Εσύ που παραγνωρίζεις τα προβλήματα και εμμένεις στην άποψη "αφού δεν τα παίρνεις σπίτι σου δεν μπορείς να κατηγορείς τον Δήμο" πόσο εθελοτυφλείς; Δηλαδή για σένα αν δεν θέλω(η δεν μπορώ) να τα πάρω σπίτι μου, δεν έχω δικαίωμα να ΚΡΙΤΙΚΑΡΩ τον Δήμο;

Ο gpal είναι υποστηρικτής Παυλή ολοκάθαρα (μα ακόμα ενδημεί το είδος, είναι δυνατόν?) και γι' αυτό αντιδρά έτσι και πιάστηκε από το θέμα των υιοθεσιών, αφού δεν έχει να πει κάτι επί της ουσίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.