Οι δήμαρχοι αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα απορρίμματα και αποκλείουν την ΤΕΡΝΑ

Οι δήμαρχοι αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα απορρίμματα και αποκλείουν την ΤΕΡΝΑ

Ιούλιος 28, 2016 - 11:34
4 σχόλια

Σε πείσμα μερικών κακοπροαίρετων που θέλουν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση Διαχείριση Απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και να εισπράξουν κομματικά οφέλη, έρχεται η επιστολή Φλαμπουράρη προς τον πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και ζητάει στοιχεία ώστε να μπει σε κάποια τάξη το χρονίζον αυτό θέμα της Περιφέρειας.

Η επιστολή ζητάει από το Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό περιθώριο, να δηλώσουν οι Δήμαρχοι όλης της Περιφέρειας ποιος θα κάνει δική του διαχείριση, αρχίζοντας από τη προσωρινή η οποία θα εξελιχθεί σε οριστική.

Μετά και από αυτή την επιστολή του κου Φλαμπουράρη ο οποίος είναι πρόεδρος της Διϋπουργικής Επιτροπής που παρακολουθεί το θέμα, οι Δήμαρχοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο καθένας να καταλήξει στο τι πρόκειται να κάνει.

Άρα η όλη υπόθεση έχει φτάσει σε κομβικό σημείο και η πράξη πλέον παραμερίζει τα λόγια και τις όποιες ωραίες ιδέες και αόριστες υποσχέσεις.

Ο κάθε Δήμαρχος καλείται να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο κοστολογημένο και επιχειρησιακά εφαρμόσιμο.

Όλα δείχνουν και με βάση τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις των Δημάρχων κατά τους τελευταίους μήνες στα διάφορα όργανα, όπως στη ΠΕΔ και τον ΦΟΔΣΑ, ότι:

1ο. Οι Δήμαρχοι Άργους μαζί με το Ναύπλιο και όλη την Ερμιονίδα.

2ο. Ο Δήμος Κορινθίων με τη πλειοψηφία όλων των υπολοίπων του νομού.

3ο  Ο Δήμαρχος Τρίπολης μαζί με τη Κυνουρία, τη Μεγαλόπολη και τη Γορτυνία.

4ο  Ο Δήμαρχος Σπάρτης και

5ο  Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μαζί με αρκετούς άλλους δημάρχους της Μεσσηνίας, θα κάνουν τη δική τους διαχείριση των απορριμμάτων τους

Ύστερα από τα  παραπάνω, το περίφημο Φαραωνικό εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ σταματάει να έχει σημασία ύπαρξης, αφού το 85% των απορριμμάτων της Περιφέρειας θα το διαχειρίζονται οι Δήμαρχοι από μόνοι τους.

Με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν, όταν οι μεγαλύτεροι πληθυσμιακά Δήμοι κάνουν τη δική τους διαχείριση, τότε και οι μικρότεροι θα προσχωρήσουν στο Δήμο της κάθε πρωτεύουσας του νομού και μάλλον οδηγούμαστε σε πέντε μονάδες διαχείρισης, μία για κάθε νομό της Περιφέρειας.

Έτσι λοιπόν οι πικρόχολοι πρέπει να το πάρουν απόφαση και να σταματήσουν να ρίχνουν τα βέλη τους στη κυβέρνηση και σε κάθε στέλεχος της κυβέρνησης αυτής, αφού οι Δήμαρχοι είναι πλέον οι πρωταγωνιστές και κρατούν καλά στα χέρια τους το κλειδί των εξελίξεων για την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, που τόσα χρόνια βασανίζει τις κοινωνίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ύστερα και από τις δεσμεύσεις των Δημάρχων, πιστεύω ότι θα σταματήσουν και οι όποιοι πανηγυρισμοί στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού δεν έχουν πλέον νόημα και περιεχόμενο οι ελπίδες τους και οι προσδοκίες τους, που πηγάζουν από μια πιθανή ανικανότητα και ολιγωρία των δημάρχων.

Τρίπολη 28-7-2016

Τάσος Παπαζαχαρίας


4 Σχόλια

Τάσο πριν κάτι μήνες πανηγύριζες την ακύρωση του σδιτ και μετά ήρθε η διαπραγμάτευση με τη τέρνα και σε άδειασε. Κράτα μια πισινή και τώρα γιατί ο Αλέκος στην επιστολή του αναφέρει και πάλι τον ανάδοχο και τις βελτιώσεις που κατάφερε η επιτροπή στη σύμβαση (όχι στο τρόπο διαχείρισης που παραμένει εγκληματικός) και αυτό δε το κάνει τυχαία.

Κε Παπαζαχαρία, αν δε γίνει ο σδιτ, θα είναι μια νίκη της παράταξης σου αλλά πάνω από όλα θα είναι νίκη του κόσμου που δε θα χρειαστεί να εγκλωβιστεί για 28 χρόνια σε μια ασύμφορη συμφωνία με τους εργολάβους. Έχετε όμως διανοηθεί τι θα συμβεί αν τελικά ο σύριζα το υπογράψει; Θα το ρίξουμε στους δημάρχους; Δηλαδή και στη νίκη και στην ήττα στον αφρό;

Το ακριβως αντιθετο γραφει ο Φλαμπουραρης.Τερνα με 100.000,00 εγγυημενη ποσοτητα Αρα δικαιωνεται ο Τατουλης και με υπογραφη Φλαμπουραρη.Αρα ειχε δικιο διοτι ο Φλαμπουραρης δεν μπορει να εχει αδικο.? Η συζητηση αυτη εχει τελειωσει.

σιγά ρε Τάσο μην σου κατηγορήσουν την Κυβέρνησή σου είναι συνεπής στα λόγια & στα έργα, καλά σαράντα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.