Η πρώτη euro-πρόκριση με «Πανένκα» Περόνε (pics,vid)

Η πρώτη euro-πρόκριση με «Πανένκα» Περόνε (pics,vid)

Ιούλιος 27, 2016 - 11:27
1 σχόλια

Ο Αστέρας Τρίπολης το βράδυ της 26ης Ιουλίου του 2012 ξεκίνησε να γράφει την Ευρωπαϊκή του ιστορία επικρατώντας μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (1-1 κανονική διάρκεια- στα πέναλτι της Ίντερ Μπακού στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ένα από τα κορυφαία highlights εκείνης της μαγικής καλοκαιρινής βραδιάς ανήμερα της Αγίας Παρασκευής δεν ήταν άλλο  από την τρομερή εκτέλεση πέναλτι του Εμμάνουελ Περόνε στο τελευταίο πέναλτι που με ολύμπια ψυχραιμία έσκεψε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της  Ίντερ Μπακού σε στυλ «Πανένκα» δίνοντας την πρόκριση στους κιτρινομπλέ.

Κι αν το βράδυ της 26ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η έκρηξη χαράς από τους φιλάθλους του Αστέρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τότε η 27η Ιουλίου η Τρίπολη έμοιαζε με μεθυσμένη πόλη με τον κόσμο να μην μπορεί αν πιστέψει όλα αυτά που είχε δει λίγες ώρες νωρίτερα από την αγαπημένη του ομάδα στο γήπεδο και βέβαια από την πρόκριση με αυτό τον χιτσκοχικό τελικά τρόπο.

Με τον Σάκη Τσιώλη ο Αστέρας Τρίπολης τότε στον πάγκο του άρχισε να κάνει τα πρώτα του ευρωπαϊκά βήματα παίρνοντας την πρώτη οσμή για την συνέχεια όπου λίγα χρόνια μετά οι κιτρινομπλέ έγραψαν ιστορία με την back to back συμμετοχή τους σε ομίλους του Europa League.

Σε εκείνο το παιχνίδι με την Ίντερ Μπακού η αρκαδική ομάδα είχε ανοίξει το σκορ με τον Τσίμο Ναβάρο στο 68’ με ένα άπιαστο σουτ κεραυνό με τους Αζερμπαιτζάνους να ισοφαρίζουν στο 88’ με τον Σούτζ στέλνοντας το παιχνίδι τελικά στην παράταση.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ρώσικη ρουλέτα και την διαδικασία των πέναλτι με τον Αστέρα εκεί να φαίνεται πιο ψυχρόαιμος και με σκορ 4-2 να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Φορμίκα, Ναβάρο, Περόνε, Αλβάρες

Ίντερ Μπακού: Λομάγια, Γεοργιέφσκι, Λέβιν, Αμπντουλάγιε, Καντελάκι, Αντάμια, Ζλατίνοφ, Ντασντεμίροφ, Χατζίγιεφ, Σουτς, Μπαρμέτλερ

Η διαδικασία των πέναλτι

Τσαμπούρης άουτ

Γκεορκέφσκι άουτ

Ράγιος 1-0

Σκαντάτζε 1-1

Ουσέρο 2-1

Μπαλμεντλερ  (απόκρουση Μπαντή) 2-1 

Χουανίτο  3-1

Μείωσε η Ίντερ 3-2

‎Περόνε 4-2

Ειδήσεις: 
Video: 

Αστέρας Τρίπολης - Ίντερ Μπακού 1-1 (Τα Πέναλτι - 4-2)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.