Οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Πατρών στο Μπέλλες (pics)

Οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Πατρών στο Μπέλλες (pics)

Ιούλιος 26, 2016 - 07:56
1 σχόλια

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 επ' ευκαιρία συμπληρώσεως ενός έτους από την ανοικοδόμηση του Ναυδρίου προς τιμήν της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο φυλάκιο Παπαδοπούλας -Ποποτλίβιτσα Ιστίμπεη του όρους Μπέλλες τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ Αλέξανδρο συλλειτουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Πατρών κ Χρυσοστόμου και συνοδών κληρικών των δυο Αρχιερέων.   
 

  Ο Σεβασμιώτατος Μαντινείας αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πατρών για τον κόπο που έκανε να έλθει από  την Πάτρα, παρά τις πολλές του υποχρεώσεις, και τους λοιπούς κληρικούς, λαϊκούς καθώς και τον Συνταγματάρχη  Ιωάννη Γκουζουρέλα για την παρουσία του και τη φιλοξενία που προσέφερε στους Αρχιερείς και στους συνοδούς τους, στο κήρυγμά του, συγκινημένος, αναφέρθηκε   στο Θαύμα και το Τάμα του  που έγινε το 1960 όταν εκείνος υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία και πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Ιούλιο σε διάστημα μόλις 12 ημερών. Ακόμα με αφορμή την εκεί επίσκεψη, οι προαναφερόμενοι ξεναγήθηκαν και στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ όπου γνώρισαν και θαύμασαν την προνοητικότητα του Ιωάννη Μεταξά για την περιφρούρηση των συνόρων μας.

  Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 μαζί με τον τοπικό Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Γενικού γραμματέα Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Στρατιωτικών,τοπικών αρχών,  μελών του ορειβατικού συλλόγου Μπέλλες και ευσεβών Χριστιανών τελέσθηκαν τα Ιερά Εγκαίνια του Ναού για να δοξάζεται ο Άρχων της ειρήνης Κύριος Ιησούς Χριστός δια του Τιμίου και Ζωοποιού Αυτού  Σταυρού.

 Μετά την Πνευματική Τράπεζα ακολούθησε κέρασμα προς τους παρευρισκομένους και γεύμα που παρέθεσε ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Γκουζουρέλας.
 Αναχωρώντας όλοι πλήρεις αισθημάτων θρησκευτικών και πατριωτικών ανανέωσαν  την επόμενη συνάντηση τους για του χρόνου.

Χρίστος Μπίτας
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.