Τρίπολη και Πέγκυ Ζήνα, μία φωνή για τον Μίκη Θεοδωράκη (pics,vid)

Τρίπολη και Πέγκυ Ζήνα, μία φωνή για τον Μίκη Θεοδωράκη (pics,vid)

Ιούλιος 25, 2016 - 10:02
7 σχόλια

Με μεγάλη αγάπη, σεβασμό, θαυμασμό για το απαράμιλλο έργο του και πολλή συγκίνηση η Τρίπολη υποδέχθηκε τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε μια γεμάτη -μετά από πολύ καιρό- Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Ο κόσμος από νωρίς το απόγευμα συνέρρεε στην πλατεία και όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν θέση στις πολλές καρέκλες μπροστά από τη σκηνή στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη γέμισαν ασφυκτικά τα καφέ περιμετρικά.

Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι συγκεντρώνονταν ακριβώς μπροστά στη σκηνή για να δουν από κοντά τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας έδειχνε να χαίρεται τη βραδιά και ήταν ευδιάθετος και συγκινημένος από την τόση αγάπη του κόσμου.

Τον συνθέτη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής ο οποίος τον χαρακτήρισε ως μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του τόπου μας.

Καλωσορίζουμε τον Μίκη Θεοδωράκη, τον άνθρωπο που η αναγνωρισιμότητά του απλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του κόσμου

Αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους και ακατάλυτους δεσμούς του Μίκη Θεοδωράκη με την Αρκαδία που καθόρισε τα μουσικά μονοπάτια που ακολούθησε και εξέλιξε με μοναδικό τρόπο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας υπογράμμισε ότι μπορεί ο Μίκης Θεοδωράκης να μην είναι εξ αίματος Αρκάς αλλά έχει μυηθεί στο Αρκαδικό Ιδεώδες. «Εμείς τον αισθανόμαστε Αρκά», είπε.

Έζησε δύο μαύρα κομμάτια της ζωής του εδώ, το ένα στην κατοχή και το άλλο στη δικτατορία

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου καλωσόρισε με τη σειρά της τον Μίκη Θεοδωράκη «που μεγαλώσαμε μαζί του».

Η Ελλάδα δεν τον είχε ανάγκη μόνο το '42 όταν μόλις 17 χρονών σε τούτη εδώ την πόλη άρχισε να ανδρώνεται ένας μεγάλος ήρωας, το '68 και το '69 όταν τον έστειλαν στη Ζάτουνα. Τον έχει ανάγκη και σήμερα που πρέπει όλοι μέσα από τη δική του μουσική και τα τραγούδια του να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ξεκίνησε με ορχηστρικά κομμάτια του μεγάλου συνθέτη και οι Παναγιώτης Πετράκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης και Πέγκυ Ζήνα πολύ διαβασμένοι και με σεβασμό ερμήνευσαν τα τραγούδια του που έχουν σημαδέψει τις γενιές των δύσκολων χρόνων για την Ελλάδα.

Εμβληματικά τραγούδια όπως «Όμορφη πόλη», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Δραπετσώνα», «Μαρίνα», «Παράπονο» συγκίνησαν το κοινό που τραγουδούσε μαζί με την ορχήστρα και τους ερμηνευτές.

Αυτή ακριβώς η συμμετοχή του κόσμου επισφραγίζει τη  διαχρονικότητα του έργου του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Κάθε του τραγούδι και ένας μικρός «ύμνος» για τη χώρα μας, την ιστορία της και την ελληνική ψυχή. Και μια αφορμή, μέσα στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, για ανάταση και ελπίδα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη και Πέγκυ Ζήνα, μία φωνή για τον Μίκη Θεοδωράκη


7 Σχόλια

Μια ωραια και λιτη εκδηλωση η χθεσινη.Μπραβο στους συντελεστες και κριμα στου Τριπολιτες που περιμεναν με αγωνια να ακουσουν την Πεγκυ να λεει δικα της τραγουδια ,και ειχαν πιασει θεση απο τις 7 η ωρα στη πλατεια και ειχαν καει απο την ζεστη.Μονο γουρουνοπουλα δεν ειχαν παραγγειλει...

Όταν έβγαινε η Πέγκυ στην σκηνή , εκατοντάδες γύφτοι και χωριατοπούλες απτα κοντινά χωριά συνωστίζονταν μπροστα για να πάρουν ένα πλάνο με το κινητό τους. Ήταν πολύ αστείο το θέαμα.

Αν έλειπε η πρωτη ώρα με τις φλυαρίες των επαρχιωτών μαυρογυαλούρων πολιτικάντηδων, μια χαρά θα ήταν.

Μηπως τραγουδισε και το αν πας με αλλη θα σου σπασω το κεφαλι; Νομιζω οτι ο μεγαλος Μικης πρεπει να επανεξετασει καποια θεματα.. Εκτος και αν δεν τον ενδιαφερουν πλεον

κατω του μετριου η τραγουδιστρια.....κριμα.....πιο αδιαφορη, πεθαινεις! ωραια η εκδηλωση παραυτα!.....

Εμενα προσωπικά δεν μου αρεσει ο Μικης. Πηγα στην συναυλία απο ευγνωμοσυνη που μας εκανε κυβερνηση και εδιωξε τον παπανδρεου

Ο τεράστιος Μίκης αποφάσισε ότι όποιος θέλει να προσπαθήσει να ερμηνεύσει το έργο του είναι ελεύθερος να δοκιμάσει και το κοινό θα τον κρίνει (από συνέντευξη). Άποψή μου είναι ότι η Πέγκυ Ζήνα στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στο έργο του μεγάλου συνθέτη. Έχει κάνει πολλά μαθήματα προκειμένου να κάνει στροφή προς το πραγματικό λαϊκό τραγούδι εδώ και μήνες. Της αξίζουν συγχαρητήρια για την ειλικρινή προσπάθεια και νομίζω ότι στο μέλλον θα γίνει καλύτερη. Είναι δύσκολο να διώξεις την πίστα από μέσα σου ... Μην ξεχάσουμε όμως και τον Πετράκη που ήταν εξαιρετικός!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.